Отговори
# 150
Ихааа честита рожба с прекрасно име Вяра на мама Рибче и тати! Аз като стара форумска орисница Mr. Green да пожелая: Нека принцесата расте бързо, скоро да е у дома, да е здрава, умна, весела, красива и безкрайно щастлива!
Варненки много сте хубави всички! Hug Да сте ни живи и здрави и все така да хубавеете!
Бургас, бройте ме и мен за 28, ако всичко ми е наред!
trollipen напълно съгласна със Здравич! И благодаря за доверието  Hug
Виви много ме разсмя душо  Joy имах нужда, благодаря!
Изида наистина съм щастлива че се чувстваш по спокойна и добре!  Hug
Бубето жестоко коремче, пу-пу!   bouquet
Баленко браво за хубавите новини сладка моя! Hug
За Бургазлийки, моля моля, който каза че корема ми е същия да си ухапе веднага езика, сега съм 121см, с 5 повече, и 2 кила отгоре, вече +16. Grinning
Одобриха ни за кредита момичета, на 27 сме в банката за оправяне на документите, много се зарадвах! Party
И да не мислите че деня е бил спокоен и прекрасен и съм се отдала на лежерно, безбрежно щастие, днес пак ме стегна острата болка ниско долу, като че във влагалището, тичах при док, гледа ме на ехото, бебе, матка, плацента, всичко е наред, няма нищо обезпокоително, но не може без причина да ме сковава така на сред улицата. Каза че прекалявам и се претоварвам, обяснявам че нямам избор, ама никак. Праща ме в болница на системи веднага за задържане, аз като цигане се моля да изпише нещо и да съм у дома по празниците, та кой ще ги направи за децата, не мога да влезна. Аман заман съгласи се, душа човек, изписа големи дози магнерот, Гинипрал и Обсидан, каза след 2-3 дни да звъня, нищо че на лов ще бъде, да се чуем дали да си идва и да видим дали ще пуска листа за болницата. Ива без мен не може, не мога да я карам да страда посред най светлите празници, това значи стрес и последици... Моля си се, дано се размина. Даже днес не чистих изобщо, само подредих Blush Тян разтегна дивана, постла завивките, помага детето  Heart Eyes Айде стига съм ви отегчавала, отивам да се хоризонтирам.

А да не забравя, вижте тази тема [url-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=208777.120] Раждане вкъщи  [/url] по скоро на 7 страница от темата 122 пост, на Людмил е. По скоро ще го копирам тук, че новичките може да не го намерят да и прочетат. На тази страница Людмил е постнал и филмчета за раждането който се вълнува да погледне.
Ето и важната информация:
"Точно това видео ни даде кураж за раждането на Самуил. С тази жена си писахме надълго и нашироко.
Тя вярва, че е нормално любимите хора да присъстват на раждането и че природата е дарила жената с всичко необходимо за да премине през успешно раждане.

Там, в Америка, тя е можела да повика екип, но е смятала, че те само ще я смущават.

Спокойствието, увереността, майчината й интуиция я водят през процеса на раждане. Тя е свързвана с плода вътре, тя го усеща, защото няма кой да й пречи, а природата й подсказва позата, държането... Това е процес изпитан и усъвършенстван в милиони години еволюция.

В жената има една велика разумност която сътворява живота. Този разум знае как да израсне бебето в нас. Не е нужно да му помагаме да направи очите, ушите, пръстите. Просто трябва да му се доверим и ако имаме чист въздух, движение, подслон и храна, оплоденото яйце в нас ще се превърне в човек. И понеже Природата завършва това, което е започнала, знае и как да стане раждането.

С други думи, ти не си изоставена изведнъж в края на бременността. Има буквално родилен рефлекс, който тласка бебето от матката към белия свят с почти никакво съзнателно усилие от твоя страна. Проблемът е, че има и друг, по-силен рефлекс, който може да попречи на раждането. Този рефлекс е известен като “борба-бягство”.

Дик-Рийд го обяснява по следния начин: когато жената е в състояние на страх, по цялото й тяло се разпространява послание, че има опасност, с която трябва да се бие или да избяга. Кръвта и кислородът незабавно се изпращат към ръцете и краката, за да може изплашената жена да се бие или да избяга. Поради това другите органи остават по-слабо кръвоснабдени, тъй като организмът ги счита за неважни с оглед борбата или бягството. Затова пребледняваме, когато сме изплашени. Тялото решава, че мускулите на краката ни се нуждаят повече от кислород, отколкото лицето.

За съжаление, когато трябва да се бие или да бяга, организмът счита матката за маловажен орган. Според Дик-Рийд матката на изплашена раждаща жена е буквално бяла. Тъй като е лишена от кръв и кислород, тя не може да функционира нормално, а ненужните вещества не могат да се изхвърлят навън. Това причинява не само болката, но и множество проблеми. Решението е следното: жената да не се страхува, а докторите да не се намесват. Раждащата жена не трябва да бъде бутана, дърпана или да бъркат в нея. Вместо това тя трябва да бъде спокойно окуражавана или просто да бъде оставена на спокойствие.

Животните инстинктивно чувстват това. Затова когато раждат, те търсят усамотение. Те знаят, че ако някой се намеси в раждането, то може да спре, а бебето - да умре. Това важи както за домашните животни, така и за дивите.

За съжаление в медицинските училища учат докторите да се намесват в раждането и те правят точно това.

Прекланям се пред майките, които вярват и се свързват с природното си начало. Затова, смятам, че тези българки трябва да имат правото да раждат у дома."

Може малко поетично или отнесено да ви звучи, но човека е доста богат душевно и такъв му е стила на изказ.

# 151
  • София, Борово
Честита дъщеричка на мама и татко rib4eта!
Да ви е жива, здрава  и взаимно да се дарявате с много любов!
На мама rib4e желая бързо възстановяване.  bouquet

ПП: Привет на всички!
Да ви се представя, казвам се Диана и съм от мартенските мами, но живот и здраве ще се срешем с бебка през февруари.
На всички желая лека бременност до края!  bouquet

# 152
   welcomeДОБРЕ ДОШЛА ДИАНА   welcome Лека бременност до края и сладко бебче през февруари   newsm07
   Two Hearts МЕРИ  Two Hearts Мерси за комплимента  preggo ,добре че успях и това да направя ,статията която публикуваш ми подейства още по-окуражаващо и някакси ти дава повече сила и вяра вьв самия себе си ,благодаря ти за което   bouquet Радвам се за кредита ви и по-бьрзо да стават документите  smile3523 Друго ме ядоса много -СЕДНИ И СИ ПОЧИНИ ВЕЧЕ  sun И на мен няма кой да ми помага ,нося тежки неща ,чистя ,готвя и т.н...............Обаче ти с тези болки просто ..........Замисли се  newsm78 По-спокойничко го давай ,много те цункаме  lovekiss Kissing Heart  и добре че ти е такьв докито  doctor иначе ще видиш ти ...Хайде до после и се пази   Two Hearts

# 153
Честита рожба на мама и тате!  bouquet  bouquet  bouquet

Нека е късметлийка и расте все така борбена както е излязла, много здраве и нека ви радва много и скоро да сте всички у дома.  Hug

Бубе страхотен близнашки корем, жалко че нямам снимки малко от преди раждането, моя тумбак беше по голям  Laughing

Мери тази тема отдавна я следя и ме вълнува. Филмчета са страхотни и мен ме заплени раждането на близнаци и през цялата бременност си представях че и аз раждах по този начин. Ехххх в крайна сметка не в къщи и два месеца по рано, но въпреки всичко беше хубаво / на този етап го оценявам така/
Винаги съм вярвала че природата си знае всичко и го е измислила най добре.

Последна редакция: сб, 22 дек 2007, 08:37 от estrella

# 154
  • Варна
Честито ни бебче! Да расте и хубавее малката Вяра!

# 155
Еххх че хубава новина  Hug Честито на мама Рибче и на щастливия татко   bouquet
tchara, разбира се че може да се включиш в пловдивската среща, мисля даже че не е необходимо да питаш ами направо си донеси тумбачето там  Hug
За сега сме: tchara, Сенди и macipici

Изабела къде изчезна  Thinking

# 156
Добро утро Hug
Диана,добре дошла във февруарския отбор welcome
Мери,браво за кредита newsm10,скоро ще чакаме да се похвалиш с новия си дом.И гледай повечко да си почиваш,че още малко остана. preggo
Прегръщам ви всички Hug и ви пожелавам весело изкарване на Коледа  santa2и много подаръци,ние по обяд заминаваме ,като се върна другата седмица сигурно няма да мога да ви изчета Grinning  love001

# 157
Добро утро и то мен.
Честито на Рибче за малката кукла. Да ви е жива и здрава, много радост и любов да ви носи. А Рибче да се възстановява бързо и да и се радва.  Heart Eyes  Hug

Мери, мила, ти ще се спреш ли най-сетне?  #2gunfire Хем преди една седмица се оплаква, че не си много добре, хем виждаш колко от нас са с болки и контракции и пак не си вземаш поука. А вярно е, че Ива има нужда от тебе. Тя е мъничка горката, моята е на 8 годинки и пак милото колко му беше тежко като бях в болницата, само плачеше.  Confused Пази се, моля те.  Hug
Аз днес замислях да му дръпна едно хубаво чистене и пренареждане на стаята, ама като чета за тебе и май по-кротко ще го давам, не ми се влиза пак в болница, че нашите доктори тука не са разбрани и няма да ме оставят вкъщи.

Момичета, да ви питам как сте с апетите? Аз последно време ям страшно много, сега ми се е паднало, даже и не поглеждам кантара, ама се чудя нормално ли е пък такъв апетит да имам?  newsm78

# 158
Честито на мама Rib4e за малката Вяра - да расте здрава и щастлива и да дари много хубави моменти на мама и татко!!!
Още един път браво!!!

# 159
  ЧЕСТИТО,РИБЧЕ!!!НЕКА МАЛКАТА ВЯРА РАСТЕ ЗДРАВА  И КРАСИВА,МНОГО ДА ВИ РАДВА И ДА ВИ НОСИ ВЯРАТА В ДОБРОТО!

# 160
  • София
Рибче, да ти е жива и здрава принцеската Вяра, много да ви радва  скоро да сте си вкъщи заедно! А на теб бързо възстановяване. На щастливия татко- много обич да получава от неговите жени Grinning

tchara, разбира се че може да се включиш в пловдивската среща, мисля даже че не е необходимо да питаш ами направо си донеси тумбачето там  Hug
За сега сме: tchara, Сенди и macipici

Благодаря Hug
На 30.12 в 13ч ли беше, в К2?хем да припомним  на другите

Последна редакция: сб, 22 дек 2007, 14:51 от tchara

# 161
Честита дъщеричка на rib4e и на щастливия татко !
Да расте здрава,красива и умна малката Вяра и да ви носи много радост !

Честит рожден ден и на Пухка !
на патерица  Embarassed
Бъди жива,здрава и много щастлива,и горда мама съвсем скоро !
Ето едно хубаво мече сега, а през Февруари и едно хубаво бебче !

Поздравявам и всички останали скъпи Февруарки.
Весели празници и много хубави моменти с любимите ви хора !
Коледа е един от най-хубавите празници,
Обичайте и бъдете много обичани !

ПП : Записвам се за срещата,въпреки че има вероятност да не съм в Пловдив и да заминем още на 29,
но ако съм си тук,задължително идвам  Peace

# 162
Рибче страхотен коледен подарък за теб и таткото. Честито   bouquet.

# 163
Здравейте момичета!
Два дни не съм влизала във форума и има такива хубави новини!
Риб4е, честита госпожица! Бързо да навакса грамчетата и скоро да я гушкате с щастливия татко!
Пухче, честит рожден ден! Желая ти да гушкаш най-сладкото меченце през февруари!
thedragonbg , дано оченцето на малката принцеска да се оправи бързо! Praynig
Мери, няма да ви честитя отпускането на кредита (все си мисля, че кредита не си заслужава да се честити, че носи доста главоболия), а новата къща! Чакам да се похвалиш щом я купите! И се пази, ако се налага болница - по-добре отиди. Много е неприятно да се отделиш от децата ти, но в коремчето ти има нов живот, който има точно толкова право на грижи и внимание, колкото Тян и Ива.
Ние сме горе-долу добре. Благун е почти здрав. Аз и татито обаче също пипнахме вируса. Вчера бях страшно зле, но от днес поемам течности и хапвам по малко солети. Митко също се съвзема. Изглежда, че днес-утре ще го преборим. Иначе бебка си ритка.
Днес сутринта даже се разходих да купя една архитектурна енциклопедия за брат ми и нови книжки за Благун. От тези, които му бях взела за Коледа и Нова година, една част му подарихме сега, докато беше болен. Много се радва на книжка и постоянно ми примъква по някоя в леглото да му чета и да му показвам картинките.  Laughing
Компютъра още не ни е оправен, може утре и това да свърша, стига да съм по-добре. Ако не ще извикам татко той да го оправи  Embarassed - и друг път ми е помагал. Затова докато не си го оправя няма да пиша повече, че е голяма мъка.
Много  Hug на тумбачетата!

Последна редакция: сб, 22 дек 2007, 17:40 от evelinar

# 164
  • София
Добър вечер!
Първо искам да благодаря на всички мами за милите пожелания! smile3525 Дай Боже всеки му каквото сърце иска! smile3525
Честито бебче на рибче! smile3525 Да расте палава , умна , весела и засмяна! Честито на цялото семейство!
Добре се завърнала на пламплам!
Добре дошла на новата мама Диана! Много красиво и сладко бебче през февруари й пожелавам! smile3525
Мери, успешно и ползотворно да усвоите кредита. Честито! smile3525
Браво на враненки за страхотната сбирка! Все така да я карате! smile3501
Чао от мен засега!

Общи условия

Активация на акаунт