Празниците чукат на вратата, а ЮЛСКИТЕ бебоци ще празнуват на мама във тумбака

• 13 730
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
eli-pate, Първата фетална морфология се прави м-у 11 и 13 седмица, само тогава може да се види нухалната гънка на вратлето, след това втората ФМ се прави след 16 седмица, тогава се вижда някаква костичка на нослето, което пак е свързано с установяването за евентуално наличие на синдрома на Даун. Евентуално се прави още една ФМ. Аз отидох малко раничко(11-та), като е по-добре да се отиде в 13-та, но нямаше проблем и днес, когато отидох. Най-добре се свържи с някой лекар и се консултирай, за да си по-спокойна и сигурна newsm10

# 46
Harmonia ,добре дошла ! Желая ти лека и безпроблемна бременност и здраво бебче като му дойде времето  Grinning
Аз пак ще тормозя варненските мами с моите въпроси , защото това което прочетох не ми хареса и сега се чудя дали ще постъпя правилно с това че ще ходя на преглед при д-р Яков . Чувала съм много добри отзиви за доц. Балев , но не знам къде преглежда и дали изражда после . Обаждах се в клиниката на Марио Давидков ама честно да ви кажа ми се стори въздух под налягане - ама това си е лично мое мнение за него , с което не ангажирам никого . Момичета можете ли да ми кажете нещо повече за доц. Балев и някоя от вас ходила ли е при него . Благодаря предварително !

# 47
Дуци, какво става тука бе Simple Smile Simple Smile Simple Smile  Аз съм с термин 23.07 и ти си с термин 23.07.
Моята кума е бременна и твоята кума е бременна Simple Smile Simple Smile Simple Smile  Чак пък такова съвпадение няма Simple Smile Simple Smile
Остава да се казваш и Радина Mr. Green
На теб лентичката ти е с един ден след моята обаче newsm78

Е поне Радина не се казвам иначе щяхме съвсем да се объркаме.  Joy Joy
За лентичката не знам защо така се е получило  newsm78

# 48
Harmonia ,добре дошла ! Желая ти лека и безпроблемна бременност и здраво бебче като му дойде времето  Grinning
Аз пак ще тормозя варненските мами с моите въпроси , защото това което прочетох не ми хареса и сега се чудя дали ще постъпя правилно с това че ще ходя на преглед при д-р Яков . Чувала съм много добри отзиви за доц. Балев , но не знам къде преглежда и дали изражда после . Обаждах се в клиниката на Марио Давидков ама честно да ви кажа ми се стори въздух под налягане - ама това си е лично мое мнение за него , с което не ангажирам никого . Момичета можете ли да ми кажете нещо повече за доц. Балев и някоя от вас ходила ли е при него . Благодаря предварително !
За Балев нищо незнам.Тъй като съм се насочила към Окръжна засега проучвам техните лекари.Като науча нещо ще ти докладвам.В този сайт има и форуми за наскоро родили мами/да са живи и здрави/ и се ровя там за да понауча нещо полезно.За М.Давидков само съм чувала че е много добър на 3Д ехографа и успява всичко да види.

# 49
eli-pate  , мерси оценявам помоща ти , все пак искам като ще ходя да раждам в друг град да отида при най-добрите лекари за мен и за бебо ! А е важно да реша от сега при кого искам да раждам за да мога да дойда поне на няколко прегледа във варна при него .

# 50
Здравейте момичета,
Аз лично не съм ходила при Балев, но моя приятелка ходи и е много доволна /сега си има малко сладко момченце/ и горещо ми го препоръча. Бил най-добрият специалист, знам че е рентгенолог и е най-добрият по отношение на феталната морфология. По време на прегледа внимателно разглеждал и измервал и най-малките подробности - орган по орган измервал всичко по бебчо да се увери че всичко е ок. Аз определено смятам да го посетя, но за мен все още е рано - аз съм едва в 8 г.с.
Поздрави

# 51
Данибон, аз ходя в Майчин дом, но при Яков не съм била. Честно казано се отказах да чета мнения защото то за почти всеки лекар има лоши и реших лично да преценя. Първо отидох при д-р Халачева, добре се държа, но почти нищо не ми обясни, а все пак за първи път отивах. Следващия път бях при Капка Атанасова, тя май беше малко по-добре, но ми изписа Дуфастон. Имах някакво много леко зацапване и заради това бях отишла. Тя ме гледа, не видя да има нещо по матката и въпреки всичко ми предписа хапчетата. Че и до 12-та седмица да ги пия. Аз си ги взех, пих ги в началото, но после ги намалих и вече не мисля да пия повече. Просто не искам да приемам лекарства освен ако не е наложително, а нямаше нищо притеснително в случая. И най-накрая днес бях при д-р Бейлерян. Е тя страшно много обясняваше и май при нея ще се запиша. А и не ми се обикалят особено още доктори.

# 52
малконосле, миналата Нова година моят син беше на година и 2 месеца. Отидохме на гости, където имаше кошарка за него, и с необходимия багаж за спане. Той си игра с друго детенце докъм 22.30, после обаче отказа да спи и се дра до 1 часа, когато безславно си тръгнахме, а той заспа в колата и изобщо не се събуди при пренасянето.
Тази година за пръв път ще го оставим на баба му/живот и здраве, де/ и ще се направим на младоженци  Mr. Green  
силна музика и цигарен дим не ме плаши, вентилацията в повечето заведения е добра, пък и няма да идем в кварталната кръчма  Wink малко танци няма да ни се отразят зле  Blush

че после с две хлапета съвсем сложно ще става......

# 53
Браво Ивонче!  smile3501 Евала, че пускаш за кой ли път темичката ни!
Поздравления и на Дуци за заглавието.
Ох усещам вече празниците, така съм се наточила и аз за зелеви сърмички и за какво ли още не. Да не говорим че аз не ям месо и за мен Коледа е от особено значение. Мога да си похапвам от всичките вкусотийки. Вярно, че тази година няма да мога да си пийвам, но какво пък голяма работа. Ние заминаваме на 22 и ще се върнем чак ден преди Нова година. Ще ходим и на гости по роднини и на планина на ски. Охх вече съм по-добре и дано успея да покарам поне 2-3 дни ски.  За Нова година ще сме си в къщи по-спокойно ще го раздаваме, не ми се стои до късно по разни заведения. А и с малко дете на 1 год.... май-така е най-добре.
За прегледите аз ходя веднъж месечно, докторката така ме вика. 

# 54
  • София
Ето ме и мен. Да се отчета че и аз днес бях на лекар, при Д-р Илиева във Вита. Останах много доволна, и определено ми хареса отношението и. Бебо отговаря на осма седмица и е 1,95 см. Чухме му и сърчицето и се размазах тотално. Видяхме и зачатъци на ръчички и крачета, което е добре. Другата седмица пак съм на лекар, преди пътешествието пак да го видя бебо, че две седмици поне да ми е спокойно на душата. Взе ми и секрет за изследване, дадох и урина, а пък другата седмица ще ми точат и кръвчица. Днес определено е ден на чичо доктор.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 20 дек 2007, 22:29 от rita_zita

# 55
  • Варна
Danibon, аз съм в Майчин дом при Капка Атанасова. Супер мила е и отговаря на всичките ми глупави въпроси. Аз се чувствам добре в МД, условията са добри и вниманието определено е голямо. Акушерката малко я поставям под съмнение засега... Нещо не ми харесва тази жена /Рени Корновска/. А Балев е най-добрия ехографист, диагностик в Варна. И аз мисля да ходя при него по-нататък.

# 56
Добро утро и от мен!
Честита нова темичка!
Вчера не бях на линия,защото ходих на изследване на антитела-нали ми занете проблемаВсичко е наред,резултатите са хубави!Така че мога спокойно да дишам!
Искам да питам бъдещите майки,които ходят на най-различни изследвания,като фетална морфология и др.подобни-ако ви кажат ,че нещо не  е наред,как ще постъпите?Просто съм любопитна!
Лек ден!

# 57
За лентичката не знам защо така се е получило  newsm78
Тя и днес показва 9-та седмица Thinking

# 58
добро утро от мен  Simple Smile
аз май с вчерашното излизане по лекари и насяам натам нещо съм настиала защото тази сутрин имам хрема , дано не е нещо вирусно само и да не се налага да пия лекарства . Вие като настинете какво пиете , тези фервекс и колдрекс , тоест парацетамола позволен ли е .
Тони барбарони аз не можах да си запиша за сега час за д-р Балев , но за ФМ мога да го посетя . По принцип исках един доктор да ми следи бремеността във варна но ще видим .А ти като мислиш по-нататък да ходиш при него , знаеш ли дали изражда и къде ?
Дуци тия лентички май се побъркват от време на време ,  Simple Smile направи си нова . Мен вчета ми дойде прозрение че като пише на моята лентичка -12 седмица- това не означава че съм в дванайста седмица а че са минали 12 пълни и карам 13-тата . Съвсем случайно реших да си преброя седмиците по календара и се светнах . Всъщонст като се разрових после и разгледах другите линийки ,  разбрах че това се води възраст на плода - например при мен днес е  12 седмици и 1 ден .
Ох надух ли ви главите , сори  Embarassed

# 59
Patishonka  виждам че преглеждаш темичката  Simple Smile Ти какво ще кажеш за среща на бургаските мами ? Ако си За пиши ми на скайп - drugiy - за да се удоворим нещо за след празниците , надявам се до тогава всички да сме спряли с  Sick

Общи условия

Активация на акаунт