Коледа-та чука на вратата, ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще е под елхата!

• 16 677
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
Привет момичета   bouquet
Защо все ми напира като поздрав "Добро утро"  smile3507 Какво се моткам през деня и не мога една глава да ударя! А нощния сън е толкова малко...
ВиФреш - моята госпожица спи постоянно. Изобщо не мога да и видя очите. Бодърства 2-3 пъти по 5 мин. най-много. Тази нощ обаче ни навестиха коликите. Дадохме Сабче, сложих и топло компресче / от тези за гърди на Бебе Конфорт/ и не стигнахме до сешоар. Чакаме утре тати да ни донесе Инфакол.
Баба Тонка - за съжаление и ние нямаме консенсус по въпроса за позата за кърмене. Много ми е удобна легналата поза, или поне седнала и облегната, но.... хамстерушка друго казва. Иска гърдата да е свободно висяща над устата и. И стискам близо до ареола и набутвам колкото може повече в устичката. Въпреки това пак ми просмуква зърната - сякаш се пързаля ареолата.  Егати изреченията  Joy,

Много сладки бечета! Ммммм само за целувки.

# 136
  • София
Добрюутро Hug
Ох, наспахме се. Добре, че вече е ваканцията, та не трябва да ставам и да оправям голямото ми малкото дИЕтИто за училището, та си спя след сутрешнето кърмене. И вече кърмя през нощта само легнала - направо се родих. С това тъпо потене през нощта, като стана цялата обляна в пот и после и седя 10- 20 мин и умирам от студ, въпреки че е много топло в нас. Та и врата ми се схвана, да му се не знае. Иначе е адски удобно легнала. Както ми се спи през нощта - поне си намерих цаката, за което благодаря на Аничка, че не се бях сещала за това. А човека не се събужда окончателно. Понеже се събуждам от пуфтенето му, докато търси кранче, горкото, та като намери - почва да цока и заспива. А аз го слагам после в леглото му или пък заспивам с него, ако ме мързи.

Деска, Алекс, нацелувайте си мъничетата, които от първите дни претърпяха такива  страдания:?

Бабче, ако мога да помогна с нещо - насреща съм Hug Но не ти ща тортичка - тоз гъз с торти се не сваля Mr. Green
Хайде, на разходки няма ли да излизате? Че обикалям квартала, като муха без глава. Тургам си малкия у чувало и ходя ли ходя, а компания нЕма.

За спането - спим си, но и будуваме по 30-на мин между хранения през целия ден.
И колики, като че ли нямаме newsm78 Един ден имахме, когато подгоних мъжо да ми купува онези капки за спокоен сън, ама май беше фалшива тревога Grinning

# 137
  • София
Вещичке, къде видЕ гъз връз себе си  Shocked Туй твойто си е направо едно срамно малко дупе. Особено при такива образци разхождащи се наоколо като моят Гъз. Той е толкова голям, че направо си заслужава главната буква, а и вече имам чувството, че може да се грижи сам за себе си.   hahaha
Ох, тая нощ съм имала големи приключения. Мъж ми току що ми разказа и си умрях от смях. Намерил ме заспала, здраво стиснала Хари Потър в ръка и ме заръчкал да оставя книгата и да си загася нощната лампа. Първо в отговор съм му се скарала, че "Няма да ти повтарям хиляда пъти, че този лъжец няма да получи сироп"  Shocked, при следващото подканяне съм си вдигнала пижамата и съм продължила да спя с открита цица, а в отговор на поредното ръчкане съм почнала да си тръскам ръката и да викам "хайде, маменце, айде още малко да папкаш".
Изкукала съм отсЕкъде  smile3537  Joy Joy Joy

# 138
  • София
Брех! Един ден човек да не пише и вижда зор, докато ви изчете! Grinning

Честити нови бебета!

Деси, почвам с теб, защото си избрала страхотно име за бебето - Иван! Да е силен, мъжествен, благороден и красив!

Деница, честит Мартин! Да е умен, разумен, да умее да постига винаги целите в живота си!

Скай, честит Валентин! Да е винаги заобиколен от любов, приятели и хора, готови да му подадат ръка в труден момент!

Алекс, стискам палци бебчо да се оправи съвсем скоро! Hug

Розичка, плакнеш ли устата с водичка след хранене? Непременно го прави, за да няма млечница! Иначе има много мозила за млечница, но бабешкия метод със содата е безпогрешен. Лично аз никога не съм имала този проблем, но го знам от други мами.

Бабче, нормално е първите няколко смуквания да болят, докато се освободи гърдата от напрежението. Теб по-дълго ли те боли при сукане?

Дани, защо миеш бибероната при всяко изплюване - на земята ли пада?

Въобще по отношение на залъгалката аз съм либерална. Давала съм на Ивето, давам и сега, но Лили не винаги я иска. Във всички случаи е по-лесно едно дете да отвикне от биберона, отколкото от смучене на пръст, например.

# 139
Клер и аз съм за даването на биба.
Едно време имах запас от четири пет биби и винаги имах чиста под ръка!
Сега съм се запасила с два вида и която хареса(ако хареса)от него вид ще взема още няколко броя!

# 140
Бабче, така ме разсмя, че чак кучо дойде да види какво става  Joy
Ние тъкмо хапнахме, подрахме се от рев за 1мин и сега спим (направо да не повярва човек). Снощи я събудих в 24ч да хапне, да я видя до кога ще спи. Ама голямо събуждане падна, и понеже не успях, реших да сменя памперса, беше наакан, а нашата както обикновенно се напишка точно тогава (почти всеки път ми го прави тоя номер, и все ще пропусна да сложа по някога постелката за напикаване (не й знам как се нарича)). Та след като сука 30мин и я сложих да спи, след още няма и толкова ми ревна. Дадох да си досуче, мислейки, че е гладна. Сука нашата, ама след като пусна, пак заплака. Е, установих, че може би са колики, защото като почнах да й масажирам коремчето млъкна и заспа. Явно като суче това й облекчава болката някак, или може би я залъгва не знам. Но поне няма да си храня детето при всяко ревване. И май почнахме да влизаме в ритъм, а мисля, че и кърмата ми се е увеличила, все пак тя си я регулира нали така?
А Анайс направо ме изненада с теси 160мл на едно хранене, а бебето й е на 11 дена, не са ли множко  newsm78?!?
Клер, а може би си права за това с ръцете. Само, че нашата, като й дам залъгалка и си я вади с ръце  Shocked и пак си лапа ръцете, та ще видим как ще се отучваме.

# 141
здравейте и от нас мами,
тази нощ сме будували от 12ч. до към 4ч. Shocked...то не бе друсане не бе чудо...и сега госпожицата спи като къпана...викам на мъжа ми, че когато й се спи няма колики, няма запушен нос и заспива, а когато се назландисва - има от всичко по малко Thinking...това е положението Whistling
Розичке, някой каза ли ти, че малкия е с млечница или ти сама реши като му видя белия език...питам, защото и аз така реших, но се оказа, че детето няма такива екстри, само дето го мазахме няколко дни с Фунгостатин...ама хайде профилактика да е...ако е млечница трябва да чувства болка при хранене, както и да има афтички...всичките ни биби стоят в разтвор от преварена вода+сода и за сега се спасяваме от туй нещо...дано и при вас да е фалшива тревога Praynig

# 142
  • София
бабче, голям хилеж ми навлече Mr. Green Mr. Green Mr. Green Вие с моя мъж направо сте един отбор - лъжци, доказателства... Mr. Green

а за бибата - ако се лапат пръстите, две мнения няма - трябва да се дава бибата. Първо, че е вредно за бъдещите зъбки, а второ - виждала съм палц на едно детенце, което постоянно си го лапаше, няма такъв мазол Shockedцял палец е един голям мазол! Така че в случая с лапането на ръцете се препоръчва даже да се дава бибата.
Цвети, и аз се учудих за количеството мляко, но си трая Rolling Eyes

# 143
Ей бабче ти ме разби просто...аз тук паднах от смях, даже сълзи ми потекоха Laughing
Вещичка изтрай още малко и ние ще излизаме на разходки...аз вече н емога да издържам в нас...излизам с каката че тя без мен не иска...незнам какво и става?
Знам че някъде около Тина Киркова живееш, та мъжете ще ги разхождаме, а с бабчето ще се виждаме на територия удобна и за нея.Парка Света Троица например Hug как си направих плановете без кръчмар Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Моя малък мъж не иска да се събуди да папа...ами като будува повече от час така ще е сега Joy

# 144
  • Габрово
ЧЕСТИТИ БЕБЕТА НА НОВИТЕ МАМЧЕТА  bouquet ДА РАСТАТ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ И ДА РАДВАТ МАМА И ТАТИ!

Честит рожден ден на патерици на Катюша  bouquet

Анайсе,твоя работа е как си гледаш детето, ама защо след като имаш толкова кърма даваш на бебето и АМ newsm78
Алекс,дано бебенцето се оправи бързичко и скоро да се гушкате в къщи
Мамо Яни,много хубав костюм има Раличка, а и тя е много хубаво дете Grinning

Аз да ви питам какви точно трябва да са аките на кърмените бебета защото на Алекс са доста редички-като разстройство са, но са с нормален жълт цвят поне и все пак си мисля, че трябва по-кашести да са, знам ли newsm78

# 145
Алекс, дано бебчо бързо се оправя и да си го вземаш вече в къщи.
Валка, мисля, че трябва да са точно такива, както ги описваш. Кашести ще станат по-нататък.

# 146
Здравейте мами!
Първо ЧЕСТИТО НА ОБЕБИЛИТЕ СЕ ТЕЗИ ДНИ. ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ!  bouquet

Бабче видях, че по-напред си питала за Jumbo. Не че съм ходила. Планувала съм го за утре! Но свекърва ми ходи и каза, че има много неща на много хубави цени. Заслужавало си е да се отиде. А една колежка каза, че вчера си е излязла от там с 2 пълни колички  Grinning.

А ние днес бяхме при педиатърката. Наддали сме доволно. От утре почваме витамин Д.
Вещичке нашето педи ни препоръча същите капки на билкова основа, които даваш и ти. Но понеже са нов продукт трудно се намират по аптеките! (за коликите)

# 147
  • София
Здравейте, мами!
Аз само да се отчета, че от вчера вече сме си вкъщи с бебата. Направо не знам още не кой свят съм, но се надявам някой ден да се оправя! Crazy Нали не съм спала нормално от... миналия петък и изглеждам малко като вампир! Twisted Evil А пък сигурно ме гони някоя следродилна депресийка - както си седя и току ревна, ама такъв рев му удрям, че и разни черни мисли из главата ми се завъртат: от сорта, че няма да се справя с гледането на бебето или най-вече, че нямам достатъчно кърма или тя понеже си се роди мъничка, та няма сили много да суче от мен и едва ли не си мисля, че я оставям да гладува! В родилното пък една вечер след като си говорих с мъжа ми, като ми стана мъчно пък за него, че не е до мен и т.н.! ooooh! Ох, сега като чета какви ги пиша... ама съм една паника и аз! Embarassed Спирам да ви занимавам с глупости и се "вземам в криле"!

Та, искам да кажа и едно ГОЛЯМО ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ и ДА ПОЖЕЛАЯ ВСИЧКО "НАЙ" за ВАС и ВАШИТЕ ДЕЧИЦА!

А сега, следвайки последните нареждания на докторите, отивам да се будим, за да ядем... Тя пък понякога толкова много спи, изкарва по 4 часа сън.

# 148
  • София
Лионката, че аз тези сметки още като бременна ги направих Wink Laughing

А какво е това Джъмбо, магазин някакъв? За какво и къде? Дайте инфо, че любопитството гложди Rolling Eyes

Магинти, аз ги ползвах само един ден, че тогавашния рев ми дойде изненадващо и реших, че вече сме вътре в играта Mr. Green , ама беше само половин час през нощта и повече не се повтори, дано и занапред сме така Praynig
 Иначе мога да кажа къде ги има капките със сигурност, ако трябва на някой.

Ние сега се връщаме с малкия Фил от салона, водих го да се запознае с колегите Grinning Много му се кефиха, а той се държа добре. Ама сега трябва да му измия очичките, макар че не съм много суеверна, но към някои ритуали с години се  придържам. Така е с уроките и с връщане, ако съм забравила нещо, - тогава се почва едно плюене, едно въртене, едно почукване...много неща правя заради едното връщане  Blush

Добре дошла отново, G-Baby ! С всичко ще се справиш, никой не се ражда научен на това и висше за добра майка също няма, така че спокойно Hug

# 149
Джи-бейби,добре дошла!Спокойно,ще се справиш,хапвай си добре,пий много сокчета,чайчета,спокойствие-и ще имаш кърма!
Клер,ами някой път пада и на земята,друг път без да искам си го допирам до дрехите...Все се каня да купя още една биба поне,да имам чиста,ама ...Иначе и  аз смятам,че няма нищо лошо в залъгалката,макар свекито да повтаря,че децата се "пристрастявали"към нея.Но като се успокоява така детето,защо да го оставям да нервничи и да плаче?А и по- добре ли е да си смуче ръцете?
 Иначе колики от 2 дена нямаме,да чукна на дърво,но давам профилактично Еспумизан.Днес бяхме и на разходка по главната Simple Smile,Бубата спа ка то къпана през цялото време,все и пипах нослето,че ме беше страх да не и е студено,но нослето беше топличко.Ами както я бях опаковала Laughing
Валка,първите седмици бебетата имат физиологична диария,така че е нормално да са по-течни акитата.Иначе са златисто жълти на цвят,а ако престоят по-дълго време в памперса,може да придобият и зеленикав цвят.
 А по въпроса с дохранването,ми е много чудно как някои мами така лесно решават да дохранват с АМ,без да са се убедили 100%,че наистина не им достига кърмата?!Почнеш ли да дохранваш с АМ,почти е сигурно,че ще се отбие бебето.

Общи условия

Активация на акаунт