Коледа-та чука на вратата, ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще е под елхата!

• 16 673
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
ЧЕСТИТИ БЕБЕТА НА ДЕСИ, СКАЙ И ДЕНИЦА bouquet Да растат здрави, послушни и да имат много късмет в живота!

Алекс, стискам ти палци малкото ти съкровище бързо да пребори жълтеницата и да сте си заедно вкъщи.

На мене още докато бяхме в болницата ми казаха да слагам малката през деня да спи до прозореца заради жълтеницата. Аз в началото пустах щорите докато спи, но ми направиха забележка и ми обясниха, че детето трябва да е колкото се може повече на слетлина. Сега през деня местя креватчето до прозореца.

Някой беше питал по колко време спят бебоците  през деня. И аз бих задала същия въпрос. При нас от 2 дена почна сънчо да бяга - обикновенно сутри и късния следобяд. Спокойна е, няма колики, но не заспива веднага след като се нахрани. Ококорва едни очи  Shocked и поне 1 час не заспива, веднъж откарахме и 2 часа и беше станало време за следващо хранене. Лошото е, че още не може да занимава сама и стои в креватчето мирно само десетина минути и после почва рев докато някой не я вземе на ръце.

# 151
Джъмбото е магазин. Има различни стоки. Но аз основно съм пазарувала бебешки и детски неща. До сега имаше най-близо в Солун. Сега отвориха в София до Билата на бул. България.

# 152
  • София
Добре дошла Джи-Бейби!

Ох, момичета нещо ми е много депресарско настроението. Ей сега карах тати да местим леглото на бебчо в нашата стая, че досега го бяхме сложили временно в детската стая, заедно с количката и всички такива едрогабаритни вещи. Та, преместихме го и такава теснотия стана в стаята, че се издразних чак. Добре че съм качила 16 кила и дори да не ги сваля веднага ще мога да минавам между нашата спалня и леглото  Shocked
Сега ще отида да си поразтребя тоалетката от ненужни козметични продукти, та да може някои бебешки неща да слагам там. А иначе апартамента ни е тристаен, ама стаичките много малки са ги правили да му се невиди  Close

А, щях да забравя. Кажете как правите питката за Бъдни вечер. Аз вече за пета година ще правя и не ми се ще да е по досегашната рецепта. Все става една...

# 153
  • София
Здравейте на всички. Не съм изчела старите теми, и не съм в час.
Влизам само да кажа, че вече сме си у дома, всичко е ОК. Е имаше малко проблеми около Ема, но сега всичко е наред. Като изключим, че вече имаме колики и първата нощ почти не съм спала.
Сега отивам да чета, и ще се опитам да се включа по-късно, ако ми позволят, ако не ще пиша тия дни.

Само да кажа за протокола, родих на 18.12.2007 г. (на първата страничка се видях, че сте ме писали на 19)

# 154
  • София
Айде бе, жена, добре дошла! Grinning Целувки на Ема Heart Eyes

# 155
  • София
nonich, добре дошла! Hug

# 156
  • София
Добре дошли на Джи-Бейби и Нонич! Hug Като се поосвестите, ще се радвам да пуснете едно по-подробно инфо как мина раждането и доволни ли сте от условията.
Аз така и не ви разказах за моето раждане, ама някой ден като ми дойде музата ще пиша.
Льонката, чака ме продължителна борба за раздяла с моя Гъз, така че стига да си направя стройна организация и режим, разстоянието от вкъщи до ТК изобщо няма да ме изплаши!
За "Джъмбо" - ние отидохме в петък следобед, хванахме най-зверската лудница с трафика и гъчкана в магазина, но си напазарувахме много неща и всички детски подаръци - тротинетка и страшно много неща на Спондж Боб за госпожицата и шезлонг на "Фишър Прайс", който може да се ползва до 18кг. за 100лв., космонавтче и дрешляци за бебока. В магазина има много стока, но не е особено добре подреден според мен, има доста боклуци, но има и качествени стоки, а цените на "Чико" и "Фишър Прайс" са доста под тези, които аз съм виждала. Няма лошо да се види.
За спането - младежа вече спи по цял ден с изключение на периода след сутришното хранене. Между 7 и 10 мрънка, плаче и недоволства, иначе спи през целия ден, а призори към 5 като се събуди татито ни е на смяна за гушкане, а пък аз поемам сутрините и така си спим на смени.

# 157
  • София
Честито на всички родили скоро
Влизам да ви съобщя, че Dix6 е родила син Борис, 3.100 кг., 50 см. Да е жив и здрав малкия сладур

# 158
Честито на Дикси Hug
Да е здрав и бодър малкия сладур, да расте и хубавее и нека късмета и успеха бъдат с него ръка за ръка!
На мама бързо възстановяване!  bouquet

# 159
Честит син на Dix6!

# 160
  • София
Ето ме отново.
Първо да честитя малкия Борис на Дикси. Много да слушка и да бъде обичано дете. На Дикси бързо възстановяване.

Аз изчетох старата тема, но тази ще я оставя за по-късно.

Сега да честитя на всички майки, които вече гушкат малките съкровища. Да са им живи и здрави и много да ги радват.

Ето и моето раждане. Както Баба Тонка беше писала, още в понеделник на 17 като отидох в ТК на месечния ми преглед при Савова се установи, че съм с паднала тапа и 3 см разкритие. Записаха ми тоновете, видяха малката на ултразвук и ме пуснаха да си ходя. Савова каза че това е денят на моето раждане. Прибрах се у нас и почнах да гладя, да оправям неща, които не бях подхващала и така до 10-11 часа. Имах си контракции, но не силин и и решихме да си лягаме с моя мъж. Да но той към 1 и половина реши че няма да се спи тая нощ и стана да пие кафе - вече беше почнал много да ме стяга корема и малката много шаваше. И тогава му викам - давай да ходим към ТК. Там отидох с почти 4 см разкритие към 3 без нещо. Записаха ми тоновете и станах да се разхождам. Трамбовах час и нещо по коридора, и се установи че съм с 9 см вече. И една от акушерките като ме подхвана - давай давай напъвай и в 6 ме премести  в родилна зала и 6 и 25 малкото се излюпи. И тогава се установи че Ема се е родила с много късмет - установи се, че пъпната връв не е била закачена за плацентата както трябва (има лекарски термин, но не го запомних) и ако водите са ми били изтекли на вън е можело и да го няма бебето. За наше щастие всичко е ок. Другото което се случи с малката - счупила й се е ключицата по време на раждането. Педито каза че не е опасно това, но сега трябва да внимаваме много. Иначе от ТК съм доволна. ОТ акушерките, които ме израждаха съм направо очарована. Доктора, който ме заши също беше много мил. Аз бях без уговорка, а той човека идваше всеки ден да ме види как съм, как е детето и имам ли оплаквание. Евала имало още такива доктори.
Ох стана много дълго. Утре ще пиша за малката и за режимът ни.
А що се отнася до средродилна депресия - мен май определено ме е хванала, но дано скоро ме пусне.
Лека нощ момичета.

# 161
  • София
Дикси, честит ти син Борис! Да ти е жив и здрав и много да ви слушка.  bouquet

# 162
ех, отдавна не съм писала и пак изпуснах края
да са живи и здрави всички мами и всички бебчета, а на още чакащите - успех, съвсем малко остана

алекс, можеш да видиш в на никола албумчето как се пече в кувьоза с вирнати крака. не се притеснявай, че е в кувьоз, там го държат само за да му поддържат температура, че нали е голичък. ние с никола бяхме в една стая и можех да си го вадя от кувьоза, да го храня и гушкам. но колкото повече седи там, толкова по - бързо ще се оправя, защото светлината действа като катализатор. стойностите ви не са за пренебрегване, но за 3 дни трябва да свали поне на половина. ние днес направихме 40 дни и още сме със жълтеница, онзи ден ходих на клиниката да меря  билирубините (1 път на седмица) и нивото беше 6, при норма 1.2 (мг/дл), а тръгнахме от почти 19. аз мноооого се стрясках отначало, сега съм по - спокойна. най - лошо ми се вижда, че ви дупчат толкова, на нас не ни взимаха кръв всеки ден, а сега като го водя, държа да взимат от пръстчето, за тях е по - трудно, защото дълго цедят, но и пък не мога да го гледам с надупчени вени
много е важно (това и към розичка) бебчо да яде начесто и да ака много (колкото по - жълто, толкова по - добре), така изкарва билирубините. знам колко е трудно и мъчно, особено в началото, да е буден, за да яде, но е важно. аз плачех и щипех един ден, толкова беше безжизнен.
нооо, всичко ще се оправи. ние сме вече 5.2 кг и 58 см, вече правим тройна брадичка, скоро ще се чудя как да отслабваме. утре сме на доктор да видим тя колко ще ни измери и вече ще връщам кантарчето, което ми заеха
за млечницата, права е вещичка, трябва да се мажат и зърната, аз мажех преди и след хранене, но преди хранене не толкова обилно. също и редовно се почиства неговата устна кухина. ако сте упорити, за няколко дена минава и е важно, защото това може да е причина да не иска да яде, защото го боли бебчето
да ви се похвалим, ние днес правихме погача, изцяло с румънки орисници, беше много хубаво и аз отдавна не бях виждала толкова много хора на едно място, освен в карфур Simple Smile и в резултат - имаме 3 активни гимнастики, няма да имаме грижи за отслабване, ще гимнастираме на лягане и на ставане Simple Smile
по въпроса за спането, и ние обикновено сутрин не спим до към 2-2.30 следобяд. онзи ден от 2 през ноща, до другата вечер в 11 не е заспивал за повече от 15 минути. и не бяха колики. бог знае какво беше. но пък днеска ми е толкова добро било детето, позволи ми да омеся питката, да посрещна и поседя с гостите и дори и да ви пиша сега. спинка сладура и изблейва от време на време като младо агънце. ние залъгалки и пръсти не даваме, засега само цица, надявам се да не се пристрасти/ ще видим по - натам. оня ден от недоспиване и нерви ми беше намаляла кърмата и се притесних, но сега се възстанови
амадисче, много жал ми стана като четох, но се надявам да се оправят нещата. то пък не може все.
аз е каня от следващия месец да почвам с упражнения и пътечка, че нали на ски се точа да ходя края на януари, с тия кила ще изора пистата
хайде, много дълго стана. само да кажа, че рали и всички бебоци са страхотни. сега влизах да огледам конкуренцията и момите

# 163
  • София
И аз искам да честитя малък мъж Борис на Dix6! Много радост, любов и късмет да има около себе си, а на мама бързо възстановяване!   bouquet

# 164
Dix6 - честит юнак!

Нонич, твоето си е било преживяване. Стискам палци скоро всичко да се оправи.
Ей Венчо, кога станахте толкова големи.

Алекс - стискам и на теб палци скоро да се гушкате с бебо.

Общи условия

Активация на акаунт