Зъбен гранулом

• 399 081
  • 897
  •   1
Отговори
# 405
Аз съм доволна от йонофорезата за прелекуване на гранулом. Изпарява се йод в каналите чрез слаб ток. Йода лекува и почиства каналите от бактерии.
Домашнолечение с йод - жабуря тинктура от зелени орехчета. Има добър ефект също като смрадликата.

# 406
Здравейте,

Аз пък с огромна надежда, че нямам пародонтит, но болки си имам вече доста време. Става дума за 7-ми горен зъб с извадени нерви преди около 2 месеца и идеално запълнени канали според снимка от преди 10-на дни. Имам обаче болки при натиск, особено отчетливи през нощта. Няма как да са от съседен зъб. Зъболекарят ми предполага, че е от джобовете във венеца и вече 2 пъти ги промива с кислородна вода и слага в тях лекарство, но уви - болките продължават.
Възможно ли е да не се вижда гранулом на снимката?  newsm78

# 407
Здравей Асинка...за гранулом мисля че няма как да не се види на снимката.Те са си петънца под корените на зъба и определено се открояват стига да не са в началото на развитието си тогава зъболекаря си има по-добър поглед върху нещата но моите доста добре се виждаха.За болката наистина е странно хем да те боли хем да му няма нищо на зъба.Моя зъболекар ми лекува в момента грануломи на 2 зъба и ме предупреди че е възможно да има болка след запълването на зъба но било нормално.И снимка след 6 месеца за да се види дали всичко е минало добре защото и костта е засегната а тя се възстановява по-бавно.
Пародонтоза можеш да си сигурна че имаш ако плюеш кръв когато си миеш зъбите или когато ги почистваш с конец и също кървят някои(поне при мен е така)най-сигурно разбира се може да ти кажа самия  зъболекар.
Но едно поне може да си сигурна щом те боли значи има проблем...ако искаш консултирай се и с друг зъболекар.

# 408
Привет на всички. Имам следния проблем: разруши ми се правен зъб преди време и тази сутрин без да ме е болял леко съм се подул. Има ли възможност с антибиотик оспамокс да се закрепи за момента защото съм на бригада и да изчакам докато се прибера в бг? благодаря предшарително

# 409
Може да закрепиш положението временно.И все пак ако не те боли и ако не е много подут изчакай малко,мисля че всеки поне веднъж си е патил от само лечение(и аз не веднъж) Но след като се прибереш обезателно отиди на зъболекар не се знае какво е под него но предполагам че когато отидеш на зъболекар той ще ти даде нужната информация.

# 410
Здравейте. И аз имам грануломи    , открити преди 5 год. Не взех мерки, за което много съжалявам. Сега положението е много сериозно, но в Бургас не могат да ми помогнат. Познати ме насочиха към д-р Николай Узунов в Пловдив. Някой чувал ли е нещо за него? Имате ли някакво мнение? Ще съм много благодарна на всякакво мнение

# 411
  • Варна
Не е добра идея да се пие антибиотик без предварително да сте се посъветвали с лекар/стоматолог. Понякога проблемът може да се реши без него. Винаги обаче се изписва специфичен антибиотик за конкретния проблем.

# 412
Аз съм със същия проблем, голям гранулом и сега се опитвам да го спася като пия трихомонацид и аугментин.Много се надявам да спася този съб, защото от лъчетерапията която направих ми опадаха зъбите , а съм едва на 33 год. Много се надявам лечението да помогне, днес съм на зъболекар, да видим какво ще каже.  А това лечение ми го предписаха от Гърция, там по спешност ме приеха с болки в зъба. При мен допълнително се усложниха нещата, като получих преди 2 месеца възпаление на лицевия нерв и се наложи да пия тегритол 2 месеца.

# 413
Здравейте. И аз имам грануломи    , открити преди 5 год. Не взех мерки, за което много съжалявам. Сега положението е много сериозно, но в Бургас не могат да ми помогнат. Познати ме насочиха към д-р Николай Узунов в Пловдив. Някой чувал ли е нещо за него? Имате ли някакво мнение? Ще съм много благодарна на всякакво мнение
За да бъде успешно едно кореново лечение(релечение) се изисква да бъде направено от специалист - ендодонтист. Кабинета трябва да бъде оборудван с микроскоп и рентген. Когато избирате специалист - това трябва да е водещото. Разгледах сайта на д-р Узунов - www.dentaccord.com/‎., но в клиниката не видях нито микроскоп, нито рентген. Има пусната тема за ендодонтист. Можете да се информирате. Изборът е Ваш.

# 414
Здравейте,днес ми извадиха кътник на,който се оказа,че има гранулом,зъбът се клатеше нямаше как да го спасим.Искам да попитам грануломът само на умъртвен зъб ли се появява или може и на здрав newsm78

# 415
  • София
Може да се получи на зъб с голям кариес направил гагрена, или на зъб понесъл удар (съвсем здрав).

# 416
Бих искала да попитам следното. В случай на прелекуван гранулом, и проследяване след това със снимки, ако се окаже, че гранулома не намалява, възможно ли ново презапълване? Има предвид доста време след първото прелекуване, след около две години?

# 417
  • Варна
Принципно е възможно да се прелекува. Трябва на всяка цена да се установи причината, за да сте сигурна, че този път ще оздравее.

# 418
Благодаря Ви. Тъй като личния ми стоматолог не се наема да лекува грануломите, ми каза да търся терапевт, който има необходимата техника за ефективно лечение на такива. В момента  разглеждам сайтове на стоматолози и искам да попитам, какво значи " химична и механична обработка на канали"? Каква е разликата между двете, и как да разбера дали даден кабинет разполага с такава техника( материали). Също, ако някой може да ми препоръча такъв специалист в Бургас, ще ви бъда много благодарна.

# 419
  • Варна
Благодаря Ви. Тъй като личния ми стоматолог не се наема да лекува грануломите, ми каза да търся терапевт, който има необходимата техника за ефективно лечение на такива. В момента  разглеждам сайтове на стоматолози и искам да попитам, какво значи " химична и механична обработка на канали"? Каква е разликата между двете, и как да разбера дали даден кабинет разполага с такава техника( материали). Също, ако някой може да ми препоръча такъв специалист в Бургас, ще ви бъда много благодарна.

Моят съвет е да не се задълбочавате в подробности за обработването на кореновите канали. При подобни ситуации като вашата трябва да се намеси стоматолог ендодонтист. Едно задължително условие е важно: МИКРОСКОП. Не мога да си представя съвременната ендодонтия без микроскоп.
Разпитайте вашите приятели и познати да ви препоръчат зъболекар, който работи с микроскоп и ги е излекувал. Тогава ще сте сигурна, че рова прелекуване ще е успешно.

Общи условия

Активация на акаунт