Новата година сняг довя, ЮНЧЕТО се вози гордо във шейна!

• 12 658
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
Привети на всички ви в тази мразовита сутрин !
В София вали много , много сняг ! cold Наспете се хубаво , гушвайте дечковците и се разходете хубаво до зачервяване на бузките ! Grinning
Аз сутринта  не видях че вали , излязох без шапка , чаках подскачайки автобуса 30минути и сама си вкарах автогол, та сега пак ми е лошо , бясна съм на столичния ни автотранспорт за не знам кой си път... newsm61 , Нана пък цяла нощ рева та се къса , ту иска да и махна спалния чувал , ту  реве да и го обличам и само вика: иска тигъл , мечка-(чувала е с тигъра и мечо пух) ту крещеше  : маха ципа , види крачета ...и аз объкана от истеричните и желания и крясъци сега съм с главобол и ми се гади чак .... Sick иска ли някой да му я подаря за малко  Mr. Green
Анe ще празнуваме при първа възможност ! Simple Smile
yanan , благодаря за пожеланието мила ,а на тебе още малко кураж и търпение до големия ден ! 1stroller
Сонка , айде и от мен едно голямо гуш HugИ благодаря за пожеланието за  рожденика ми . Simple Smile
Zorri много са ви готини снимките ! искам още .

# 196
Вили, като отвори дума за спане, при нас положението е сходно. Като цяло Стефан спи спокойно, но ужасно се върти. Не спи с чувал и ще ми е трудно сега тепърва да го уча. Ние спим на 16-17С, научихме и него така. Спим с много завивки, но предпочитаме на по-хладно. Съответно, въобще не мога да си позволя да се отвие, щото ако поостане незавит на тая Т, се разболя веднага. Обикновенно до към 1 часа, ставам по няколко пъти и каталясвам. След това го вземам при нас. Аз спя по средата между двамата. Слава богу, спалнята е 2 м, иначе съпруже щеше да хартиса. Резултатът е, че съм недоспала, но поне мога да поприлегна със Стефан следобяда, какато от известно време правя. Когато е най-неспокоен, го пльосвам на голяма възглавница, това го успокоява и се унася.
Да са зъби, май не са?! Всичките ги е подредил. Останаха само последните 4 кътници. Не се лигави, той всъщност и никога не го е правил.
Вчера се държа подобаващо на фризьора, не гъкна дори. Сега изглежда още по-голямо момченце.

Като те слушам, Вили, ситуацията в София е наистина плачевна. Въпреки, че там ми минаха най-хубавите студенстки години, освен старите другари нищо друго не ми липсва. Е верно е центъра на Халтурата, но в моменти като твоя тази сутрин, едва ли мислиш за това.

# 197
  • Пловдив
Здравейте мили мами!
Включвам се пак много набързо.
Пожелавам на всички болни по-бързо оздравяване, всички мрънкаши и капризни дечица да се превърнат отново в спокойни и весели, а всички неспящи по нощите (като моето) да почнат да спинкат та и мамите да се наспят.
Само ви пускам 2 снимки и продължавам с домакинската работа, докато малкия е в майка ми- иначе все иска да помага и нищо не успявам да свърша като хората  Simple Smile

# 198
Здравейте и от мен!
Влизам много набързо защото нямам време,от вчера Крис е болен,най-вероятно е грип и сега се опитвам да разделя децата в отделни стаи,не че до вчера не бяха заедно,но поне да не си дишат в устите и се моля Тея да не се зарази от него Praynig Praynig PraynigТа затова нямам никакво време,като оздравее баткото/дано да е скоро/ ще се разпиша както трябва.
Целувки на всички и се пазете  bouquet

# 199
Привети ! Simple Smile
Коте , от цялото си сърце ти пожелавам Тея да не се разболява , пък и честно казано никой от вас . Grinning Hug.
_Пепи_ много е хубав Любчо ! А ти пиши повече , че само в кухнята се вихриш , пък .....ние кога да те четем. Wink
Анe  права си мила , до никаква халтура не  ми беше вчера , а пък и днес също , но истината или поне 80процента от нея е че дойдох в София , защото след едно посещение и то още като дете се влюбих в нея .Влюбих се както в живо същество , като насън ...беше толкова как да го кажа ..толкова искрено , силно и неспиращо че докато не дойдох не мирясах. Grinning Странно е , но и сега си я обичам , нищо че е толкова сурова , намръщена и мръсна и понякога толкова сърдита ..все пак това си е София , за чийто светлинки съм мечтала като малко момиченце .
Е , прощавайте за лиричното отклонение , ама Ане е виновна  Wink Hug   

# 200
Здравейте   bouquet

Не съм прочела нищо написано от вас след последния ми пост, за което много се извинявам... При нас положението е меко казано трагично. Онзи ден, както си седяхме и си играехме с Иванна реших да пробвам с нокът дали ще се махне черното по зъбките й... потърках и то взе, че се махна... обаждам се, щастлива, на мъжа ми да му кажа, а той на зъболекар... разказал какво е станало и тя казала веднага да се откажем от минералната вода и да минаваме на, престояла, чешмяна вода и да махаме всички видове биберони... и така мъжо съ връща от работа и ми казва какво го е посъветвала зъболекарката и веднага сменихме водата, но големия проблем беше залъгалката и бибероните с шишето, в което си пие млякото вечер преди лягане или през ноща когато се събуди... в понеделник вечерта скрихме бибките и казахме на Иванна, че кучето ги е изяло и тя каза добре, но когато дойде време за спане започна да си търси "бо" (биберона) и ние с баща й пак и обясняваме, че го няма и, че кучето го е изяло... като почна един рев, едно мятане, едни крясъци, направо си "глътнах езика" от ужас... никога до сега не съм я чувала така да крещи и да реве, чак се задави, щеше да повърне  и още други изпълнения... носихме я на ръце, гушкахме я и през цялото време й обяснявахме какво се е случило с биберона... резултат никакъв... накрая с триста зора заспа в 1 часа повтаряйки плачейки " бау- бау, ам- ам, бооо" (кучето изяде биберона)...ноща беше дълга и мъчителна за мен, защото Иванна спейки повтаряше това изречение от време на време... Дойде утрото... всичко мина както винаги... лягаме на обяд и се почва същото нещо като вечерта... аз сама незнам какво да правя и как да я утешавам вече съм я гушнала и си рева заедно с нея... приспивахме се 2 часа, но накрая пак заспа... вечерта вече се сещаше рядко, но започна с номерата- "пи"(пика ми се), "ако"(ака ми се), ам- ам, ей там(на разходка)... започна да търси баба си, дядо си, татко си, вуйчо си... и така си продължаваме и до днес. Знам, че е рано и че ще свикне с промяната, но за сега още й е тежко, а на мен много повече. Освен всичко това, Иванна напоследък много се промени... не ме чува, прави си каквото си иска, реве и креши за щяло и нещяло, направо съм потресена от поведението й, и това го прави навън... умирам от срам от хората в градинката, но нищо не мога да направя. Говоря й като на голям човек и вече не ме чува... по рано слушаше, а сега вече и това не прави... побърква ме от всякъде и вече незнам как да постъпвам. Днес в градинката му удари такова пишене, че се наложи да я прибера, а през целия път рева като заклана. Реших първо да се свести от залъгалката и й давам една седмица почивка, а след това почваме да махаме и шишето с биберона... надявам се, че това ще е по- лесно от залъгалката.

Много се извинявам за това, но няма на кои да се оплача... Извинете ме и ако има грешки в поста ми, просто не мога да мисля за друго и съм много разсеяна напоследък.

Пожелавам Ви лек и усмихнат ден  Peace

# 201
Спокойно. При нас махането на залъгалката стана на 1 година. И баща й веднага - да отучим детето, щото док е казала. По принцип само се приспивахме с нея, през деня не я ползвахме. Адаптацията заспиване без биба трая точно една седмица. Но както казваш и ти, люшкаме се, говорим си по един час и т.н. За съжаление, от шишето с биберон все още си пием "матото" и не знам с това как ще се справим. Thinking

# 202
Ох Таби мъчна работа  Confused
За биберони не мога да ти дам съвет,че ние не сме ползвали хич.В играчките и се намират няколко и тя ги захапва от време на време и идва да ми се хвали и вика бебе........
От сукане я отказах за седмица и то с гушкане и спане при нас......ще мине и вашия зор,търпение и тя ще забрави за "боооо"
А пиенето от биба смених с накрайник (авент) и за няколко дни се научи да смуче от него.Сега всичко си пие с накрайника,нощес също като се събуди.
  Бързо оздравяване на болничките   bouquet

# 203
Здравеите моми4ета и добра ви ве4ер. Наи-после съм на линия. При нас е 12 4аса но6теска, а малката калпазанка о6те не иска да заспи ooooh!. И еи го на, по краи мене седи и си разглежда книжки. Това дето през деня хи4 не го прави Thinking. 4ета ви и виждам как маи вси4ки сме в един тих ужас от детския пубертет Shocked. Не ми се говори за това, за6тото няма да кажа ни6то ново.
 Табби, като 4ета как се отказвате от биберона и просто се 4удя как 6те стане при нас това не6то. Тя винаги заспива с биба, даже през но6та сама си я намира в леглото и си я слага в устата. А ина4е от три дни спрях да и давам млякото преди лягане (про4етох го в една книга за маики) и тя изоб6то не ми протестира newsm78. Давам и го сутрин и тя сама си го пие оба4е пак от 6и6е с биберон. От 4а6ка с накраиник пие сок4ета само. И те така с на6ите биберонени одисеи. Ина4е сме добре, ве4е сме в Лондон в новата къ6та и о6те доста не6та не са ми оправени. Свиквам с новия квартал, улици и т.н.
Хаиде за сега да приклю4вам и да ходя да пробвам малката да ляга ве4е.
Целувки
  love001

# 204
Добро утро мили мами!
Iidaи ние сме така.Преслава не заспива по рано от 23-24 часа.Като и облека пижамата и се започват лудориите.Сутрин спи до 9-10.Постоянно си мисля колко хубаво беше преди време като си заспиваше най-късно в 9.От няколко дни започнах да вдигам щорите и да пускам телевизора,но....без ефект .
Тази нощ спа спокойно и не си търсеше шишето с млякото или сока.
Лятото ни подариха чашка с накрайник на Авент,но не иска да пие от нея,търси си шишето с биберона.Чашата беше със твърдия накрайник и го смених с мекия,но пак не я иска.Онзи  ден докато миех чиниите си беше седнала на стола и за хранене(сама)със шишето с водата в ръка и когато се обърнах цялата беше мокра. #CrazyНа болните пожелавам бързо оздравяване.  bouquetПриятен ден на всички Hug

# 205
Добро утро мацки!
Аз само чета нещо нямам настроение за писане.Благодаря момичета за подкрепатаи милите думи,вярно че има такива периоди,но мойте пак зачестиха  TiredВчера даже си купих чай ууспокойтелен да видим.  bouquet
Табби, мила  Hug наистина е доста трудно положениета при вас,но дано Иванна преодолее бързо бибата.Ние и аз не разбрах как я махнахме  newsm78 Бяхме на разходка и загубихме бибата и после нито я търси нито нищо,даже дядо му му купил нова дал човека 7лв за нея и закачалка даже,те така си остана неблизната  Rolling Eyes само я блъскаше.Дааа обаче имаме друг чалъм смучем бибата на шишето  Laughing инъче може да пие и има и със сламки,но вземеш ли му шишето е война незнам в яслата как се оправят.Целувки от нас за вас   bouquet
Коте бързо оздравяване на баткото и дано принцеската не я хване  Hug
Пепи много ти е хубаво момченцето  Hug
Янан и Ники е много хубав,ау направо настръхнах като ги видях седнали на снега,но са много сладки  Heart EyesТи как си,тежи ли коремчето вече?
Вили1 Hugприятнао е лиричното ти отклонение  Simple SmileТо това с градския транспорт го има навсякъде,но може би при вас е доста по натоварено.
Лида като имаш време пусни снимки да ви видим принцеската и къщата.
Ох,оставям ви отивам да поработя.
Лек ден!

# 206
здравейте!
Нашия батко бече е добре,всичко беше точно 2 дена,сега е на проф.преглед при хомеопатката,дано всичко е наред, Praynig иначе го изкара много леко ,предполагам че е благодарение на хомеопатичните.Сега се моля Тея да не прихване Praynig и и давам вит Ц.
Таби, това,което си преживяла ти ,аз преживях преди няколко дена,т.е в Понеделник реших да махна залъгалката на Тея,както казваш ти като дойде време за сън настъпи кошмар,такова реване никога не е ревала,приспивах  я на ръце,пях ,говорих,а тя само пищеше,и след 2 часа се отказах,оствих я без следобеден сън,като си мислех че вечерта ще се тръшне бързо,но нищо подобно,вечерта отново рева около час и накрая заспа в ръцете ми,попвтаряйки "няма биба",и след половин час се събуди отново с писъци #CrazyНо точно тогава баткото се разболя и аз нямах сили да обикалям и двамата през ноща,затова и извадих бибата EmbarassedСега съм решила да я отрежа и да и я дам,но ще изчакам известно време да забрави.Давайте съвети,ако знаете как да стане това по-лесно.
Айде,вече ме дърпат  bouquet

# 207
Леле , милички потресох се с изпълненията по повод бибата !  Shocked Ами то било много трудно това "махане " ...ужас ! Лично мен са ме отказали на 1г и 8 месеца след 3 нощи рев ..баба каза че писъците ми са били на висота - щом още ги помни яки са си били де  Embarassed
Сега се благославям че Нана никога не е ползвала биба , въпреки че ми беше много трудно на моменти все с цицата да се оправям  Crazy
Таби , не мога да те мисля какво ти е ! Много съжалявам за създалата се ситуация при вас .
Само искам да ти кажа че когато отбих Нана следобедния и вечерния сън се оказаха истинско изпитание за нервите ми и колкото и да се опитвах да се стегна и да не  го вземам навътре , толкова повече ми идеше да ревна с глас. Cry За справка - още не и е минало съвсем отвратителното държание когато трябва да спи , но на теб пожелавам да мине много бързо този период , че звучиш направо отяно .Ако е хубаво времето в неделя ще ти се обадя да се видим   Simple Smile
Коте , радвам се че е здрава Тея и изобщо че сте добре всички и ти пожелавам успех с отказването на бибата !

Аз ще бачкам , а ако мога по-късно ще се включа пак !
Много  Hug от мен!

# 208
Здравейте Simple Smile

И днес с хиляди усилия заспа. Водих я на разходка в една градинка дето не ходят много деца и беше по- спокойна. Само малко мрънкане като си тръгнахме ама то това си е всеки път Sad
Много Ви благодаря за подкрепата.   bouquet  bouquet  bouquet
Иванна се отби без проблем и си мислех, че и с бибата ще е така ама съм се лъгала  Sick Само "Мля"(млякото) си го пие в такова шише с биберон, водата я пие в шише с накрайник на "Нуби" много отдавна, а сокчетата с шише със сламка. Иванна си спеше само с бибата, през деня много рядко се е налагало да я давам. Явно колкото по- рано се махне толкова по- добре за детето ама си мислях да го направим след втората й годинка, но сега е наложително и няма връщане назад.
Вили, ще чакам ама май го дават за неделя да вали дъжд... ще видим как е Simple Smile Целувки на Илиянка от мен  Heart Eyes

Лек ден, аз отивам да легна до нея, че съм капнала от това неспане.

# 209
  • Варна
Здравейте!
Таби, дано от тук нататък става по-леко! За това по зъбките бях попаднала на една тема в здравния, заглавието беше нещо от сорта на "Синдром на биберона". Потърси, аз по-късно също ще се пробвам. Там обясняваха, че всъщност не е доказана връзката с биберона, по-скоро се дължи на пиенето на подсладени сокове. Имаше и такива които не са давали нито сокове, нито биберон и пак имаха този проблем. Хубавото в случая е, че това се появява само на млечните зъбки, като ги смени няма да има проблем. Потърси темата, че говоря малко по спомени... И успех в борбата с биберона.

Коте, радвам се, че батко ви Криси е по-добре, дано не се разболее и Тея. За откаването от биберон съм чувала, че правят дупчица и като взема въздух не им харесвало толкова много. Постепенно се разширява или направо се изрязва. Аз за сега не мисля да му я махам, предпочитам да започне малко повече да разбира и ще я "дадем" на кучето, магарето или някое друго животно".

Извинете за краткото включване, но трябва да облека Крис и да отидем до магазина. До скоро   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт