На Бъдни Вечер нашата молитва, за здраво ЯНУАРЧЕ към Светата Майка литва!

• 21 958
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
Филипа, да ти е жива и здрава дъщеричката! Радвам се че всичко е минало добре. Минаха ли ти другите болежки като видя бебка?
Като каза за епизеотомията да питам може ли да се слага компрес с риванол, смрадлика, йодасепт? Има ли някакви специални превръзки за там, стерилни и как въобще могат да се сложат?
Моето бебе си кротоува и май скоро няма да излиза, нито контракции имам,нито разкритие, а плацентата била още 2-ра степен на зрялост. Много се изнервям от кисилините и вече искам да се раждаме....

# 76
  • Варна
Като каза за епизеотомията да питам може ли да се слага компрес с риванол, смрадлика, йодасепт? Има ли някакви специални превръзки за там, стерилни и как въобще могат да се сложат?
Предишния път в болницата ми казаха да се подмивам с йод, разтворен във вода, общо взето на всяка смяна на превръзката/лигнина, а след това вкъщи продължих с отвара от смрадлика. А за превръзките - копринените наистина дразнят шевовете и изобщо кожата там, затова и казват в болницата да се стои с лигнин; другия вариант са памучните превръзки. Аз си бях нагънала няколко листа лигнин по размер на превръзка, и по средата им сложих памук.

# 77
 ЧЕСТИТО ЛИВЕЛО!МНОГО ЗДРАВЕ И ХУБАВИ МОМЕНТИ  НА ТЕБ БЕБО И НА ЦЯЛОТО ТИ СЕМЕЙСТВО Simple Smile
 Филипа радвам се че при теб всичко е ок и ще посрещате Коледа заедно с мъжете и бебка Simple Smile
 Мен преди малко ме почнаха едни контракции но безболезнени  Thinking но не мисля да раждам преди януари Simple Smile
 За Бъдни вечер ще събираме с комшийте си българи аз мисля да направя баница със спанак, боб , сърмички,  печени картофки а другите неща комшийката Simple Smile

# 78
Ами аз за шеовете слагам йодасепт м/у марля, копринените превръзки наистина съвсем раздразват положението.Лидокаин също слагам-крем, отделно промивки със смрадлика, свещички Профенид много ми помагат.

# 79
Честито на всички мами.Да са им живи и здрави бебоците.
На нас ни остава да тръпнеме в очакване.

# 80
Филипа , да сте живи и здрави !!! И всички нови мами и бебоци . Нацелувайте ги от нас . Аз пък да кажа за ястията : освен изброените ние ще имаме и яко сладки неща . Аз много обичам сладкото и винаги на Бъдни Вечер правим баклавичка , щрудел и баница с тиква  smile3521. Малииии , аз ще кача още 5 кг. утре вечер  smile3555. Никоя от вас ли не прави от тези вкусотии? newsm78 Щото не забелязах ... П.С.  А за превръзките още онази вечер казах , че по- добрия вариант са памучните , щото с найлоновите ще ви се запарят шушулките , Ели ми се смя тогава smile3532 . Ми така де ...

# 81
  • Бургас
Ех,Джули тя Ели ти се смя заради "шушулките"  hahaha hahaha
ама си е така за памучните превръзки.Аз така или иначе използвам само такива.

Мдам и мене ме блазни сладкото ,ама ще купим готови. Heart Eyes

# 82
Ех,Джули тя Ели ти се смя заради "шушулките"  hahaha hahaha
ама си е така за памучните превръзки.Аз така или иначе използвам само такива.

Мдам и мене ме блазни сладкото ,ама ще купим готови. Heart Eyes
Е да де , заради шушулките точно  smile3521. Еми искам бързо да обясня и това ми ражда кухата лейка . А сладките неща някакси нямат същия вкус , като домашно приготвените  33uu. Не знам дали и при вас е така  newsm78, но за мен няма по - вкусна вечеря от тази на Бъдни Вечер . Е ако ще 1000 пъти да готвиш същото ястие през годината , просто за мен не е същото на вкус ! Naughty

# 83
хехе ..ами смешничко ми стана ко да напрая Mr. Green
Ама сте едни мълчаливки..
tedsan - ти кога ще раждаш бе жена?Направо ми напомни за сериала "Приятели"- серията Дженифър Анистън като тръгна да ражда и колко родиха преди нея Laughing Да не вземат да те изпреварят половината...хихи.Ау и най-лошото да не вземат да се изцапант наново пердетата  Grinning 
Аз съм се отдала на ядене на цитрусови плодове..а някой ми беше казал, че пречело след това като кърмиш.В смисъл такъв, че, бебето щяло много колики да има..или пак са ме метнали.
Пожелавам ви лек сън ...

# 84
  • София
Добър Вечер!
Честито за новите беоци!

Сутринта ходихме на Коледно представление с малката - ама не случихме  Naughty да им имам завързаните детски представления. Ева с такъв мерак стана сутринта и с нетърпение да види Дядо Коледа и да и подари подарък. А то почна с една тотална тъмница, после някакъв театър на сенките и Цар Ирод, който се киска кански. Доста деца се изплашиха и ревнаха (включително и моето), но Ева нали си е инат излезе и повече не пожела да влезе до края  ooooh!

За вечерята ние ще имаме: Зелеви сърмички; Чушки пълнени с боб; Тиквеник; Баклава; Салата от праз и домати; Питка и до 9 или 13 - вино, плодове, ядки, компоти, туршийки разни и т.н.

Лека вечер на всички!

# 85
Е , браво . Значи и Миа е от мойта партия . Аз почнах да се замислям  newsm78да не съм само аз такова добро прасенце  Joy. Ели , аз сто пъти проверявам , никой нищо не пише и аз си трая . Ти подай боен сигнал , че си тук и скучаеш !!! smile3540  Какъв лек сън , бе жена ?! Къде отиваш ?

# 86
Момичета, я ми обяснете какво точно представлява тапата? На мен преди малко ми падна едно голямо слузесто жълто бяло, тя тапата не е ли леко кървениста?Тедсън при теб каква беше ?

# 87
Mari, май да, това е тапа.
Аз и двата пъти не видях обаче Rolling Eyes

Джули, исках да ти кажа, че когато се оказа че не ме хваща упойката и всичко отива на съвсем естествено раждане, мислих за теб Grinning

И не на последно място, не отхвърлям мисълта за трето дете Mr. Green

По повод празниците, понеже ние не можем да мръднем, за това утре поканих свекърва ми и свекър ми, а на Коледа-нашите.Естествено, приготовленията от тях, от нас само терен Sunglasses

# 88

Джули, исках да ти кажа, че когато се оказа че не ме хваща упойката и всичко отива на съвсем естествено раждане, мислих за теб Grinning

И не на последно място, не отхвърлям мисълта за трето дете Mr. Green

Е ти направо ме разби . Толкова лоша ли ти се видях , че в най - големите болки за мен се сети ??/ newsm45

# 89
Леле ,да не взема да раждам сега много ми е рано още пък и още и дата за операция не сме определили. Пък такова слузесто нещо за първи път видях Thinking Хич не ми се ражда още , ядат ми се сърмички на Коледа Simple Smile каквото стане, ако се изгубя няколко дни познайте къде съм Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт