Майчинството - счетоводно - 7

• 59 195
  • 1 070
  •   1
Отговори
# 315
  • С най- страхотния човек
Акта за раждане на детето-копие,доходите на родителите за 12 месеца назад,акт за сключен брак-копие или документ за развод -ако има такъв,ако детето е на ясла,градина или училище-документ че посещава , newsm78.Документите се подават в социални грижи,от там се взима 1 декларация която трябва да я попълниш и със всички документи се подават.Подават се за 1 година.На следващата година се подават същите дакументи.За друго немога да се сетя

# 316
  • Far away from here...
Здравейте,
имате ли информация ако се наеме детегледачка по програмата "В подкрепа на майчинството" и се върна на работа, ще получавам ли 50% от майчинството?
Благодаря предварително!

# 317
САМО ЗА КОМПЕТЕНТНИ!!!

НАМЕРИХ ТОВА В "ОДИТ ИНФО":

"Работя на два трудови договора, като вторият е на 3 часа дневно. В момента съм в майчинство от м.03.07г. При подаване в НОИ на болничния лист ме накараха да преизчисля отработените дни по втория ТД в отработени часове /така трябвало/.
При изплащането на обезщетението ми обясниха, че по втория ТД преизчисляват отработените часове към 8 часов работен ден /в моя случай 3 дни х 3 часа правят един осем часов отработен ден/. Дневната ставка на обезщетението, което изплащат, я разделят пропорционално на отработените часове по първия и втория ТД . Така получената сума към втория ТД се изплащала за един отработен 8 часов ден. Това ми обясни инспекторката в НОИ Бургас.
Аз лично също нещо недоумявам. Писах до ЦУ на НОИ, но от там още нямам отговор
Копирам Ви обяснението, което написах в писмото до ЦУ на НОИ:
`При разделяне на обезщетението то се преизчислява по следния начин /така ми го обясни инспекторката в Бургас/: събира се възнаграждението по двата ТД и на тази база по съответния ред се определя дневната ставка /в моят случай тя е около 25 лева/. След това тази дневна ставка се разпределя пропорционално на отработеното време по двата ТД, т.е. 8:3 /получават се 18 лева по първият ТД и 7 лева по втория/ Първото плащане е 18 лева съответно по работните дни за месеца. Но при второто плащане отработените часове се трансформират в отработени дни при 8-часов работен ден. За така получените отработени дни се изплаща обезщетение, пропорционално на отработен ден по втория ТД /т.е. 7 лева/. Това с конкретни цифри изглежда така:
м. Юли - 22 раб. дни
по първия ТД изплатени 22 х 18 = 396 лв.
по втория ТД изплатени (22 х 3) / 8 = 8 дни ; 8 х 7 = 56 лв.
Изплащани общо /без да се разделят/ 22 х 25 = 550 лв.`"

ЩЕ ХОДЯ В НОИ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ ТАЗИ СЕДМИЦА, НО МОЛЯ ЗНАЕЩИТЕ ДА СПОДЕЛЯТ ОПИТА СИ, С ОГЛЕД НА ТОВА, ЧЕ ДОСТА ОТ НАС СЕ ОСИГУРЯВАТ НА ВТОРИ ТР. ДОГОВОР И АКО ГОРЕНАПИСАНОТО Е ВЯРНО, ТО СЕ ОБЕЗМИСЛЯ ЦЕЛИЯ НАПЪН. БЛАГОДАРЯ!

# 318
Благодаря Лидия Иванова  bouquet
А знаете ли кой доход се взема предвид чистия-нетен или брутния доход. Ако е брутния доход е супер нечестно, защото хем не си ги взел тези пари, хем и като сума всички удръжки са много.

# 319
zdraveite na vsichki vav foryma,ne minava i den bez da otvora foryma i da se informiram za vsichko koeto mi prestoi...........sled niakolko dena navlizam v 40 sedmicha na bremenosta,veche niamam tarpenie de rodia i da vidia moeto malko westie v rachete si...............mowe bi we e ytre ili vdrygi den ili dori sedmicha,samo da e wivo i zdravo............ Praynig Praynig Praynig.taka edo kakvo me valnyva ot niakolko dena ot mnogo priatelki znam che ednokratnata pomow pri rawdane e 200 lv.,no skoro naychix che ot nova godina sa se yvelichili detskite i minimalnata zaplata,dori che i ednokratnata pomow e stanala ot 200 na 600 Thinking Thinking Thinking..........newo tova ne mi se viarva da e iztina,dali niakoi mowe da potvardi tazi informachia ili sie samo slyx newsm78 newsm78 newsm78,naistina mnogo we zaradvam na vsiaka informachia, Party Party Party...............blagodaria na vsichki predvaritelno  bouquet  bouquet  bouquet..............zdrave i wastie Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 320
gecheva, моля, пиши на кирилица  Hug
еднократната помощ за раждане на първо дете е 250 лв, а за второ е 600.

# 321
Благодаря Лидия Иванова  bouquet
А знаете ли кой доход се взема предвид чистия-нетен или брутния доход. Ако е брутния доход е супер нечестно, защото хем не си ги взел тези пари, хем и като сума всички удръжки са много.
Дати кажа чесно май е брутния,защото имам 2 приятелки които немогат да вземат децки точно поради тази причина.Коментираха,че от тази година вече всички ще взимат децки но незная дали са го пиели.Трябва да попиташ допълнително в Социални грижи.Наистина не е чесно но нали знаеш ние сме в България-тук всичко е възможно

# 322
Здравейте, въпросът ми не е много за темата , но все пак е свързан..... към консултиращите....издаване на УП-2 , когато имаме майчинство?
Може да ми пишете на лични
Благодаря

# 323
Здравейте, въпросът ми не е много за темата , но все пак е свързан..... към консултиращите....издаване на УП-2 , когато имаме майчинство?
Може да ми пишете на лични
Благодаря
УП-2 какво означава

# 324
УП-2 е формуляр, които  задължителено се издава при напускане на работа

# 325
Няма нищо че си напуснала счетоводителката трябва да ти даде дохода за времето което си работела в тази фирма.Няма право да ти откаже да ти издаде дохода.Защо ти е този дукоментУП-2 социалните не го искат

# 326
 Здравейте!
 Предварително се извинявам, ако въпросът ми е вече задаван, но темата е много дълга и нямам възможност да я изчета цялата.
 Ако детето ми тръгне на ясла, преди изтичането на 2-те години платено майчинство, прекратява ли се изплащането на майчинството? И ако се върна на работа, имам ли право в такъв случай на 50% от майчинството върху заплатата?

# 327
Здравейте отново. Благодаря на Стики за бързия отговор. Може ли да ми кажете какво обезщетение мога да о4аквам при следните условия:
на 13.03.2008 излизам в Болничен 45 дни преди термина. До сега съм осигурявана на 500 лв. в рамките на 1 година, като в Петък ми предстои да сменя раотодателя и в Договора ми ще се осигурявам на 2000 лв.
Не съм наясно точно реда на пресмятаме, от 13 Септември до 13 Март или от Началото на Септември до Февруари включително? Както и знам само брутните суми. Изчисленията са на нетна основа, нали?
Предварително благодаря.

# 328
  • гр.Пловдив
        Здравейте момичета. Имам въпросче, на което нещо не мога да намеря отговора,а ми е доста спешно-до утре трябва да реша.  В момента съм в остатъка до 315 дни майчинство. Мога ли да се върна за една седмица на работа(шефката ми е недоволна от заместничката ми и иска да я махне,но и тя не е наясно с нещата) и после да си продължа майчинството. Чувала съм, че майчинсво не се прекъсва.
       Благодаря ви предварително  Hug

# 329
Здравейте,
имате ли информация ако се наеме детегледачка по програмата "В подкрепа на майчинството" и се върна на работа, ще получавам ли 50% от майчинството?
Благодаря предварително!

Не, няма да получаваш обезщетение.

Общи условия

Активация на акаунт