Майчинството - счетоводно - 7

• 59 125
  • 1 070
  •   1
Отговори
# 420
Хахаха! Само да не остане както го съобщиха - 3 години срок, че я втасахме тогава!

# 421
  • Варна
Здравейте!

Откъде в Нет-а може да се изтегли Молба-декларация за детски надбавки? Че с новите промени вече ще се класирам.  Simple Smile

# 422
  • София
http://www.asp.government.bg/M.D-7.doc
взех го от една друга тема  Blush

# 423
Само още ч въпрос - колко е здравната осигуровка по време на майчинството - т.е. колко ще трябва да се плаща?

# 424
  • Варна

Страхотна си!   bouquet

# 425
Само още ч въпрос - колко е здравната осигуровка по време на майчинството - т.е. колко ще трябва да се плаща?
за 2007 беше 8, 58 лв на месец.
променил ли се е размерът?

# 426
здравейте майчета,
искам да ви попитам нещо.което не е свързано с мен или моето майчинство,а става дума за съпруга ми,който е с прекъснати здравноосигурителни права.От миналата година има фирма и си внася ЗО,но все още с сайта НОИ пише че е с прекъснати здравноосигурителни права.Предполагам че трябва да си заплати и всички предишни задължения и тогава ще го признаят за Здравно осугурен,нали???!!!
Моля ако някой знае нещо нека ми отговори,не искам  да питам направо в НОИ,че де да ги знам там #Crazy
Мерси прдварително  bouquet

# 427
  • София
Здравейте! Спешно ми трябва вашето упътване. Къде точно в сайта на НОИ трябва да вляза, за да проверя, дали са ми преведени осигуровки от работодателя и дали са ми предадени болничните. Всъщност, за болничните - не знам дали мога да проверя, но знам, че някъде тук беше обсъждано да направя някаква проверка с ПИК кода. Въведох го, но ми излиза, че "Липсват данни", което не знам, какво означава, при условие, че знам, че са ми преведени всички осигуровки, платена ми е заплатата за м.декември 2007 и са ми предадени болничните в НОИ. Благодаря ви много за бързите отговори!

има и друг варянт да липсват данни.....ако работиш в система където са секретни....ето аз работя в системата на Българската Армия и нашите данни по табл.1 са секретни и никога не ги е имало в НОИ,просто си пише липсват данни.....ако много те интересува може да идеш на място в НОИ и да си ги провериш,а за болничните си има данните,просто ти трябва ПИК и влизаш на Справки в сайта им:)
Успех  Simple Smile
Всъщност, не работя на секретна служба. Просто исках да знам,какво точно значи това - че работодателят не ми е внесъл болничните в НОИ или че от НОИ още не са го изчислили и съответно - изплатили. Аз имам ПИК-а, проверих и тогава ми излезе, че "Липсват данни..."

Всъщност ти за болнични от кой месец чакаш превод от НОИ? Възможно е да изписва "липсват данни", ако просто липсват данни за изплатени обезщетения към момента. Ако чакаш за болничнис лист от декември ти е рано.

На мен така ми пишеше известно време, но се оказа, че явно от доста рано съм започнала да проверявам за това. Имах 1 болничен през октомври. Подадоха ми го в НОИ някъде към 11-12 ноември и до края на ноември пишеше това - липсват данни. На 4 или 6 декември ми постъпиха парите по дебитната карта и оттогава на страницата на НОИ има вече данни какво съм подала, за колко дни, какви суми и кога са изплатени.

# 428
Хахаха! Само да не остане както го съобщиха - 3 години срок, че я втасахме тогава!

Тия луди ли са?  #Cussing out

# 429
  • София
Мили дами, дали някой може да ми даде сигурен отговор : досега съм осигурявана върху 240 лв. В момента съм бременна и предвид това, че за изплащането на 90% от брутната заплата НОИ взема предвид последните 6 месеца преди излизането в отпуск 45 дни преди термина, реших да се осигурявам на по-висока заплата, за да може после да ми изплащат повече. Само че първият от тези 6 месеца ми се пада декември месец, където вече съм осигурена върху 240 лв. , а другите 5 месеца ще се осигурявам върху 650 лв. Мислите ли, че ще имам някакви проблеми пред НОИ и дали така е принципно възможно да стане. Питам, защото аз ще си внасям разликата в осигуровките на работодателя и не ми се ще да хвърлям близо по 200 лв. на месец на вятъра. Имате ли представа дали така създалата се ситуация е възможна.

# 430
Здравейте,
не можах да прочета всички коментари по темата и моля да ме извините, ако повторя някое питане.
Интересува ме, как трябва да бъде попълнено полето за получено обезщетение за последните 12 месеца в декларацията за детски добавки, като само от НОИ си знаят как ги изчисляват и за какъв период ги превеждат. Аз поне не виждам никаква логика в преводите за майчинството ми, които получавам от тях.
Предварително Ви благодаря.

# 431
Мили дами, дали някой може да ми даде сигурен отговор : досега съм осигурявана върху 240 лв. В момента съм бременна и предвид това, че за изплащането на 90% от брутната заплата НОИ взема предвид последните 6 месеца преди излизането в отпуск 45 дни преди термина, реших да се осигурявам на по-висока заплата, за да може после да ми изплащат повече. Само че първият от тези 6 месеца ми се пада декември месец, където вече съм осигурена върху 240 лв. , а другите 5 месеца ще се осигурявам върху 650 лв. Мислите ли, че ще имам някакви проблеми пред НОИ и дали така е принципно възможно да стане. Питам, защото аз ще си внасям разликата в осигуровките на работодателя и не ми се ще да хвърлям близо по 200 лв. на месец на вятъра. Имате ли представа дали така създалата се ситуация е възможна.
Според мен нямаш никакъв проблем.

# 432
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте,
не можах да прочета всички коментари по темата и моля да ме извините, ако повторя някое питане.
Интересува ме, как трябва да бъде попълнено полето за получено обезщетение за последните 12 месеца в декларацията за детски добавки, като само от НОИ си знаят как ги изчисляват и за какъв период ги превеждат. Аз поне не виждам никаква логика в преводите за майчинството ми, които получавам от тях.
Предварително Ви благодаря.

Пишеш за даден месец реално колко си взела. Ако имаш ПИк, гледаш в сайта на НОИ точните суми. Ако нямаш, нищо не пишеш.

# 433
Ако стане по взаимно съгласие, въпросът е трябва ли в такъв случай да подавам молба, че си прекъсвам майчинството или това ще стане автоматично (по подразбиране) с подаването на молбата за напускане?

Автоматично става.

# 434
Стана ми ясно,че любезността им е била неискрена Mr. Green Разбрах им подтекста.
Благодаря!!! Hug
Е, може да са си мислили, че ще продължиш да работиш.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт