Коледа сега царува, с бебчета ни нас дарува!

• 14 714
  • 314
  •   1
Отговори
# 270
Честито на Десинко!
Тони, и ние сме така, но не е проблем. Аз компрес ще правя, ако се зачервят или започнат да секретират.
Вещичке, като си заминат свекитата подозирам, че и аз ще се застоявам често пред компа. Не, че те ми пречат, ама де да знам, като няма никой и сама си върша всичко май повечко свободно време имам (противно на всякаква логика, ама ще видим дали ще е точно така). Кофтито е, че тук са ни 3-те аквариуми, и парното в тази стая не винаги работи (идея си нямам защо) и тогава е студеничко. Та поради тая причина не мога да държа малката в мен дълго време. А ТВ тук нямаме, имаме във всички други стай, но не и тази с комп. Абе...всичко е разпределено (иначе нямаше да мръдна от стола, ако можеше да съм пред компа, да гледам ТВ, че и бебка да гушкам, а така ме боли д-то напоследък, че гледам да не седя много, а все да лежа на една страна, даже и по корем пробвам, ама гърдите пречат да му се не види).
Маца, не знам с какво може да се свали. Сещам се само за бабешкия метод с компрес с оцет, може да помогне  Peace

# 271
  • Варна
Вещичка, благодаря за линка. и аз бях чувала, че е нормално, но днес като го видях и доста се притесних. Ние тази вечер нямаме колики засега (да не ме чуе дявола) и отивам да си лягам.
Лека нощ мамчета!

# 272
Здравейте мамчета!
Преди време и аз си писах с вас, но после компа ми издаде багажа.....и не съм ви писала!Четях ви когато мога!Сега вече си имам нов комп и влизам да ви се похваля че на 16.12 и аз станах мама на момченце Александър, 3550гр, 51 см!
Родих нормално в Шейново с лекар!
Изключително доволна съм......готова съм утре пак да родя:))))
Честито на всички мамчета,които са родили-да са им живи и здрави мъничетата, много да ги слушкат и радват!...и разбира се успех на тези, които им предстои тепърва да се срещнат със своите малки слънчица!
Пожелавам на всички неродили мами едно прекрасно и бързо раждане като мойто!

# 273
  • София
Момичета, след поредното ровене намерих поредни полезни статии за кърмене. Интересни са темите "Компресиране на гърдата" - те са за тези, които смятат, че бебето не поема много кърма, виси дълго на гърдата и др. Другите статии също са интересни и полезни.
Нонич, виж и ти Peace

Ето тук

Лека нощ baby_neutral

Chocolate_23 , добре дошла отново и честит син! Да ти е жив и здрав и да има много късмет! Hug

# 274
Честити, Chocolate_23  Hug ! Да ти е жив и здрав малкия юнак!   bouquet
Ние сме ранобудни... Бяхме гладни и се нахранихме в 3.30, ама госпожицата взе, че свърши една ГОЛЯЯЯма работа Simple Smile и се михме и преобувахме... Е - малко се поразсъни и не иска в кревата Simple Smile Претенции!!! Сега се кандилка в люлката и спи. Що не са малко по-големи тия люлки... Simple Smile

# 275
Добро утро Simple Smile

Честито на новите мами - да са ви живи и здрави бебенцата Simple Smile

Тъй като на мен ми предстои ...и наближава с всеки ден срещата с бебчо съм се заровила да чета за раждането: техники за дишане по време на контракции, м/у контракции, и най вече как да направя естествено по голямо разкритие. Така че като отида в болницата примерно с 5-6 см разкритие да не ми остава много Simple Smile на теория много добре звучи Simple Smile

Та ако някой му е попадало нещо от сорта, ще съм много благодарна ако споделите линкове или собствен опит. Може и на лични да не оспамваме темата.

# 276
  • София
Добро утро и от нас.

Вещичка благодаря ти за линка. Вече съм го изчела и се опитвам да гоприлагам. Не знам колко е успешно, обаче. Стигам до извода, че тя си има часове през деня, в които иска да си е на грърдите ми и това си е.

Chocolate_23 добре дошла отново сред нас. Честит син Александър. Много да ви слуша.

nivear аз лично не знам методи и техники за дишане по време и между контракции, но това което на мен ми помогна за един час да получа 5 см. разкритие беше ходенето. Трамбовах по коридорите на болницата близо час и резултатът беше от 4 см на 9 см разкритие. Пожелавам ти успех.

# 277
  • София
Добро утро Grinning Какво викаш, Иве, да бяха поне 1.70 дълги люлките Mr. Green

На мен страшно ми се спи. Понеже съм отворена, та вися по нощите пред компа и ТВ-то, не мога да лягам рано вечер и това е.Предрямвам през деня, ама днес ще ходим на Витоша, та се наливам с кафе, ама нещо не ми помага много morning

# 278
Добро утро и от мен, честито на Chokolate_23, да и е живо и здраво бебчето   bouquet
На нас вчера ни беше първата разходка, около 30 мин. се разхождахме с количката в южния парк, много съм доволна, имах нужда и аз да поизляза малко, мислех и днес ама като гледам каква мъгла има
Нашия господин през деня  щом хапне, помрънка малко и после си заспи, а вечер е страшно, тия колики само нощем ни тормозят и по 1-2 часа не ни пускат, но сигурно е нормално незнам newsm78

# 279
Добро утро Grinning Какво викаш, Иве, да бяха поне 1.70 дълги люлките Mr. Green

Хайде още 10см. и от нас, та да може и татитата да намажат  Mr. Green

Момичета, подготвям следващата темичка за "Родени 2007г." и напускаме тези "очакващи" отчетни...нещо против? По този начин искам да напомня за снимките...е, ние ще добавяме постоянно...няма да е проблем, но все пак съм длъжна да ви подсетя  newsm10

# 280
Добро утро,добре дошла на Шоколадчето,честита рожба!.
Иве,с тия снимки хич не мога да се правя,знам,че няколко страници назад бяхте обяснявали как става намалянето до искания размер,но хич ме няма в тази област и неззнам лично аз дали ще мога да пратя снимка за новата тема!
 Ние  от вчера се опитваме да спим в креватчето!Досега беше много малка бубата и си спеше в зимния кош на количката.Да,ама сега в креватчето не ще.Само като я сложа,и ококорва едни очи и почва да реве с пълно гърло.Тази нощ,като я кърмих,я оставих да заспи при нас в леглото и после я местех.А сега пак е на ръцете на баба си,не иска и не иска в леглото.Какво ще я правим не знам!

# 281
  • СОФИЯ
Здравейте бъдещи и настоящи мамчета!За ваксините темата ми е интересна и ще питам личната лекарка на 02,01.Ще видя и тя какво ще каже.Аз преди 5 г. на сина  ми си закупих тази ваксина за Хемофилос инфлоене и я бихме на три приема +реимунизация.Лекарката ни от С-я ни я препоръча и да ви кажа до момента Захари плевмонии не е имал.Но за тази петвалентната от вас разбирам.Иначе така разделно пак щях да я бия и на Мартин.
Сега да ви се пооплача малко.Нека и мамите със секцио да кажат дали го имат като проблем.От 4-5 дни усещам някаква болка,дърпане и нещо като защипване в корема-на мястото с операцията.И това вместо да минава ,болката става все по-силна и грозна. newsm78Сега се чудя какво ще да е!?Като дете при апандисит тялото ми неможеше да приеме тези вътрешните конци и беше голям цирк....После при секциото нямах такива проблеми и такива болки.Та сега се чудя какво ли става!?Ще изчакам празниците да минат и ако не ми минава ще посетя лекарката,да видим тя какво ще каже.
Това за сега.Лек ден  bouquet  bouquet
Честито на Chokolate_23,!Да са здрави и много щастливи с малкия!

# 282
galchoo и при мен така се получи. преди няколко дни така ужасно ме заболя че се чудех какво става. ама мина явно е нормално, а и сигурно съм се презорила малко. лекаря ме предупреди 2 месеца поне леко да го раздавам че ми е второ секцио ама кат съм сама с децата няма начин. добре че сега мъжа ми е в къщи да помага.
пратих сега половината домочадие до магазина за чай от копър за бебето и да пазарят, а аз заформих едно пиленце с картофки да се пече Simple Smile мисля да правя и една суперска торта за утре с котепки езичета, сметана, ананас и кокосови стърготини. мамите от готварския викат че била страшно вкусна и става за 5 минути.
аз днес като че ли съм по добре ама да видим. отивам пак да си пуфтя носа с стеримар.
весел ден на всички, Иве ще ти пратя линка за снимките дано съм уцелила верния Simple Smile

# 283
Момичета извинете ме, но нещо съм пропуснала момента с тези снимки какви трябва да са и какъв размер и колко? Embarassed Blush Blush

# 284
Нонич, Ана Ник Благодаря за инфото. Hug

Честито Chokolate_23bouquet

Аз в момента съм го ударила на малко релакс преди следващата "манджа" Simple Smile. Чледам ТВ, чета във форума и ЯМ! Последното имам чувството, че го правя по-често и от малкия младеж! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт