Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се справя с дете, което е много активно и непослушно?
Как да се справям с истерични изблици при малки деца?
Как мога да разбера дали детето ми има хиперактивност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се справя с дете, което е много активно и непослушно?
Активността и непослушанието при малки деца са често срещани поведения. Повечето деца в тази възраст преминават през периоди на силна енергия и любопитство. Важно е обаче да наблюдавате как детето се справя с рискови ситуации и дали проявява симптоми на хиперактивност, като трудности при концентрация или постоянна нужда от движение. Ако притесненията ви продължават, добра идея е да се консултирате със специалист.
-
Как да се справям с истерични изблици при малки деца?
Истеричните изблици са често срещани при малки деца и могат да бъдат резултат от различни фактори, включително умора, глад или разочарование. Реакцията на родителите е важна; опитайте да запазите спокойствие и да предложите утеха, вместо да реагирате с гняв. Понякога е полезно да отклоните вниманието им с нови игри или дейности. С течение на времето, с правилно управление и търпение, повечето деца преминават през тези периоди.
-
Как мога да разбера дали детето ми има хиперактивност?
За да се определи дали едно дете проявява хиперактивност, важно е не само да се наблюдава нивото на активност, но и способността му да се фокусира и следва инструкции. Специалистите използват въпросници и скали за оценка на поведението. Консултацията с детски психолог или невролог може да бъде полезна, ако забележите, че детето изпитва трудности в социалните ситуации или в обучението.
-
Какви са основните характеристики на „бебешкия пубертет“?
-
Как да се справяме с травмите и безопасността на активните деца?

свиквай
постепенно всичко у нас заключих, залепих, завързах и т.н.
и пак намираше какво да направи, я ще ми изяде перлите за лице, я ще се намаже цялата с парфюм, хума или нещо подобно, изпочупи всичко, надрска стените от 1.5 м. надолу, 2 пъти преобръща скрина в стаята си, заедно с телевизора в/у него, как не я застисна не знам
и всичко това го прави буквално когато извърна поглед за 1 мин.

. За ваше успокоение просто.