Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Буйно и трудно дете

 • 5 226
 • 112
 •   1
Отговори
 • Мнения: 18
Здравейте!Имам нужда от помощ , момчето ми на 2г 10м ме побърква по цял ден, хиперактивен навън по площадките е тичане до безумие и лошото е , че тръгва по някоя посока и ще го изгубя, постоянно тичам и падам след него, изключително здрав, як бърз(проходи на 10).У дома е изпочупил всичко ел.уреди, скъсани пердета,тапети,лаптоп без копчета, слагахме райбери на вратите , изпочупи ги, по 10000 пъти отваря хладилника , чупи яйцата на пода , тръшка се на земята и не мога да го вдигна 17кг е, навън като го водя за ръка е страшна работа, хвърга се по земата , за да го пусна и да побегне на някъде.Така е от 1г и 3м.Само бели,бели, бели.От малък , за до го задържа на едно място му давах тел и детски песнички, зс да успея да го нахраня и да измия 4-5 чинии и да сготвя, трябва да се яде , няма как и сега е свикнал с тел и ме побърква цял ден ако не му го дам .И сега от тези филмчета не говори , говори на бебешки и брои на английски , почти нямам общуване и визуален контакт и аз си зная защо.Като пие вода всеки път хвърля , чаша , шише на земята нарочно, килими всичко е олято, хол не ми остана, крясъци , викове и пошляпвания не помагат, има висок праг на болка.Вече не зная по какъв начин да му обясня , че това и онова не може-тича постоянно и аз след него по стаите, отваря чекмеджета, рови и прави бели, вече съм се побъркала и имам нужда от успокоителни, у дома нищо здраво не остана.От 1м ходи на детска и там се оплакват , че не ги слуша и тича постоянно.Иначе хич не е глупав, прави хитрини и най различни такива...Добре е с финната моторика, спи много добре през нощта и на обяд, няма запек и такива неща, изключително е много социален с децата и постоянно весел.Вчера плаках 2 часа от нерви , а той ме замеря с гърне , топки и се смее.Ами това е.Извинявайте за дългия пост.

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 2 446
Отидете на консултация в детската кликика "Св. Никола" в София.

# 2
 • Мнения: 18
Подадох молба за ресурсно обучение в детската градина, сега започват от септември с децата логопед и психолог , и след преглед ще ми кажат дали е за София

# 3
 • Бургас
 • Мнения: 2 446
Екипът към ресурсен център, във ваши град, може да е с капацитет, може и да не е...Най-добре си запишете час отсега, че се чака с месеци.

# 4
 • София
 • Мнения: 17 973
Невролог трябва.

# 5
 • Мнения: 463
+1 за горните мнения, а освен невролог си трябва и психолог.

# 6
 • София
 • Мнения: 6 092
В "Св. Никола" се чака с месеци, както са писали и преди мен. Запишете час и направете консултация, независимо от становището на местния логопед.
В случая е желателно детето да се види от няколко специалиста, за което в София имат необходимата подготовка.

# 7
 • Мнения: 18
Съгласна съм да е за психолог , но защо невролог?Той е в отлично състояние със сетивата знам го, и паметта също.Проблема ни е в непослушанието, да прави всичко наопаки, говора също, но щом говори на английски цялата азбука, цифрите, днес сес съпна и падна в магазина и каза"пандна", вчера ми носи обувките и казва"буй буките",значи лека полека ще започне.На 6 м каза мама, по късно баба, тати, но телефоните и тв го сбъркаха, зная си греха, но описах по горе защо ги давах...Моля за съвет от родители с подобно поведение, как процедират с тях, защото не намирам начин!?!Дали е този пубертет  на 2-3годишните?

# 8
 • София
 • Мнения: 26 269
Успокойте се малко и вие. След като имате буйно дете, домът ви трябва да е припособен за него. Никакви килими и пердета. Всичко се качва нагоре. Долу се оставят нечупливи неща, с които може и да играе - кутии, пластмасови чинии, чаши.
Не може да е послушен сега. Това е процес на израстването, който ще трябва да изтърпите. Ще порасне, ще се кротне, ще го запишете на спорт.

# 9
 • Мнения: 18
Всичко е вдигнато нагоре много отдавна, а колко ролки тикса, изолирбани и тем подобни са изхарчени...по секцийте нищо няма, и плоскостите са махнати, хола е почти оголен и въпреки всичко все забравям ту очила, дистанционни, телефони, затова съм сменила 100 досега.Пробвах и с добро и тихо да му обяснявам и а крясъци и по някой шамар и с наказания и общо взето резултат 0.Изчетох всичко за зодия дете Скорпион и отговаря напълно моят син, своеволен до побъркване, ще ме довърши..

# 10
 • Мнения: 5 613
Здравейте, Мира06. Как протекоха бременността и раждането? Доносено ли е детето Ви? Имало ли е кислородна терапия?
Водили ли сте го скоро на специалист УНГ, който да провери слуха? Подобно буйно поведение при познато дете завърши с открити два проблема. Първият проблем, който откриха, когато детето беше приблизително на възрастта на Вашето дете е, че има запушване на ушите, което пречи на доброто чуване. Т.е детето не е глухо, но навътре в каналчето е имало тапа от ушна кал, която е пречела на нормалния слух. След отстраняването й детето напредна с говора и коригира донякъде поведението си.
След допълнителни изследвания в местен център от екип детски психиатър, детски психолог и логопед се оказа, че детето има ГРР. С много търпение и работа детето постигна известно овладяване на проблемното поведение. Говорно все още има известен проблем, предстои първи клас и ще видим как ще потръгне в училище. Имайте предвид, че ако не изчисти говора с напредване на възрастта това допълнително ще рефлектира върху поведението. Говорното развитие не се изразява само в това детето да построи правилно изречение. Разстройствата при езика са на ниво разбиране, на ниво изразяване и комбинирани, т.е човек има затруднения да разбира думи от ежедневието, абстрактни понятия, шеги, афоризми, пословици и поговорки, гатанки. На ниво изразяване - засегнатия човек не може да формули ясно мислите и чувствата си, не намира подходящите думи, затруднява се да обясни.
Детето ви изпълнява ли прости инструкции - отиди... Донеси.... Сложи.... ?
Изпълнява ли двустепенни инструкции от типа "Върви в кухнята и ми  донеси салфетка" или "Подай ми очилата от шкафа."?

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 4 167
Нека преди да се успокоим, че е зодия скорпион Rolling Eyes да се види дали няма някой по-прозаично-физиологичен проблем.

# 12
 • Мнения: 18
Здравейте и благодаря за помощта и съветите!Сина ми е напълно доносен, роден седмица преди термина чрез секцио със спинална упойка.Не съм имала проблеми по време на бременността , освен бракстън контракции, пиех но шпа,магнерот, фолиева пиех няколко месеца преди и през цялата бременност, нито гадене нито повръщане, нито високо кръвно съм имала или недостиг на кислород.Роден е 3,750 , 51см, изплакал е веднага, кърмен 1 месец и до 7м е бил на хумана.Единствените проблеми са ми били със Атопичен дерматит и суха кожа до 7м.Храни се изключително добре със само домашна храна, купешко и сладко много рядко.Със слуха също е много добре, чува през 3 стаи ако е неговото филмче или песничка, но нашите команди не чува.Писах по-горе , че от бебе е с телевизори постоянно бъбрещи(3бр) и телефони заради буйния му характер и белите които постоянно прави.Осъзнавам моят грях , че не е правилно , но единствено така го укротвах.Вече са му като наркотик и никаква играчка не е по-интересна от ТВ и тел , каквото и да му купя.Изчела съм хиляди статии и според мен от филмчетата и песничките с които е закърмен от бебе не разпознава нашите думи и реч и нищо не изпълнява.Пее заедно с песничките на английски, казва на глас цялата азбука на английски и цифрите, на български от 1 до 10, като му нарисувам сърце казва "харт" , звезда "стар" и други такива.Напоследък(вчера)ми носи обувките си и ми каза"буй бувки",значи има светлина в тунела.Просто , така си мисля аз , той си живее в неговия свят на песничките и детското от Дък ТВ.Съжалявам толкова много , ако знаех , последиците , нямаше да пускам нито ТВ нито телефон в негово присъствие.

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 4 167
Ами просто ги спри, след като си осъзнаваш вината. То и възрастен ще изпуши при една такава непрекъсната стимулация, какво остава за бебе/малко дете.

# 14
 • Мнения: 18
Опитвам се от година, да играя с него, гася телевизорите, крия телефоните, но той си иска ,тръшка, реве, настоява , може с часове на ме скапе психически и и манипулира, хвърга неща по пода, проявява агресия , докато не постигне своето.Удържам фронта цял ден , но накрая и аз грохвам и му го давам , за да има малко мир у дома и да оцелее някой уред или нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт