Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да се справя със сина си, който е много активен и труден за контролиране както на обществени места, така и у дома?
Какви съвети има за справяне с деца, които се държат неподходящо на обществени места?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да се справя със сина си, който е много активен и труден за контролиране както на обществени места, така и у дома?
За да се справите с активно дете на обществени места, от решаващо значение е да проведете разговор предварително за очакванията и алтернативите на поведението. Ангажирането на детето с дейности и игри може да помогне, както и избягването на прекалено търпение. Важно е да не толерирате лошо поведение твърде дълго. За деца с буен характер и креативност е от съществено значение да им се осигури изход за тяхната енергия чрез участие в спорт, игри на открито и други енергични дейности. Установяването на ясни граници и последователност при прилагането на правилата е важно. Провеждането на предварителни разговори относно очакванията по време на посещения в места, където се изисква по-прилично поведение, също е от съществено значение. От съществено значение е да се избягва толерантност към неподчинение, ако детето не отговаря на очакванията.
-
Какви съвети има за справяне с деца, които се държат неподходящо на обществени места?
При работа с деца, които се държат неподходящо на обществени места, от решаващо значение е да проведете разговор предварително за очакванията и да предложите алтернативни поведения. Ангажирането на детето чрез дейности и игри, както и избягването на прекалено търпение, са от съществено значение. Важно е да не толерирате лошо поведение твърде дълго, ако детето не отговаря на очакванията.
. Последно ходихме на сватба и се въргаля по пода, тича като луд и за капак си събу панталоните на средата на дансинга. Умрях от срам 
.
Агресивен не е, даже напротив - педагожката на яслата последно така го хвали, че си помислих, че е объркала детето
- моят син е същия. Тоест беше, до преди да кажем - половин година, сега е на навършени 5 години и нещата се поуспокояват определено. И въпреки това - в заведение винаги тича, играе, говори си с хората, до ри досажда - аз пък тичам след него и обикновено това са забележките ми - не досаждай на хората. Иначе съм била винаги далеч от идеята, че навън ще седне до мен да пие кафе. Не е агресивен, по-скоро е любознателен. Опитва се да остроумничи и често предизвиква смях. Когато беше по-щурия му период - излизахме заедно с мъжа ми винаги - защото като сме двама - контрола беше по-лесен.