Коледни звънчета пеят, слънчицата ЯНУАРИ ще изгреят!

• 15 613
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И моето коремче почна да ми тежи. До преди месец почти не се забелязваше ,сега съм се издула ,сякаш съм глътнала топка. Не мога да се наведа, а като клекна едвам ставам. Въобще нямам вече търпение да си гушна бебчето. Hug

Ваня наистина е много хубаво креватчето . И аз отначало си бях харесала това ,но после решихме ,че бебка докато е малка е по -добре да е в нашата спалня, атам няма много място.Ще трябва да се задоволя с 60/120. Rolling Eyes

# 76
Усмивка!, книгата не е на д-р Спок, а на Айзенберг, Мъркоф и Хатауей. Споменах я именно, защото вътре месец по месец е описано всичко, а не като при Спок - обобщено. Но и аз си мисля, че бебе по книга не може да се гледа. То всичко ти идва отвътре. Пък това за размерите на бебо и кг - всичко си е индивидуално, а нали и педиатрите са затова. Така преди време се зачетох нещо за размера на плода в 25 г.с. и олеле - дали не сме прекалено големи, дали пък не сме малки . Така че слушай сърцето си и педиатъра.  Simple Smile

И аз нямам търпение за срещата с бебчо. Все се опитвам да си го представя. Настроила съм се позитивно, стига с тези тревоги.  Коремът и на мен ми тежи, движа се като пате. Но пък днес в като бях в ТК, видях мнооооооого момичета с доста по-големи кореми, а си мислех, че моят е огромен.

Браво на Ели и Мария! Щастиво прибиране вкъщи и скоро да ни се покажат!  Heart Eyes

# 77
Здравейте,мами!Днес бях на преглед,доктора каза,че ще се раждаме след Нова година и нещата с  бебока са наред newsm47
Да се похваля-днес направихме най-сладкия снежен човек в двора заедно с баткото.

# 78
Здравейте и от мен!
Честито на Ели за малката Мария, това, че я изписват толкова скоро значи ли, че е родила нормално?
Аз днес бях на консултация, давах кръв, микробиология, урина, и....имам 2 см. разкритие Thinking
Утре спешно ще ходя на ехограф да видим по-подробн положението. И докторката каза да си лягам, следващата консултация е на 3-ти, дано изкарам до тогава.
А мъжът ми веднага се опита да ме прибере, но как ли пък не, днес и утре са дни за покупки, купихме креватче, ританки, бодита, доприготвих чантата за родилното, също ваничка и още много дреболии, сега едвам се въздържам да не ги изсипя, но още малко да си почина, че да се наслаждавам максимално на момента, токова са сладки всички неща. Party
Утре по-полека ще вземем за изписване нещо, дано най-накрая го видим какво е, че всичко му е жълто и зелено, да си има и нещо по темата.
По-късно ще пусна една пералня, за сега взехме Тео Бебе 2 в 1, надявам се да няма проблеми с него, после ще пробвам и Сано Максима, нямаше течен днес в магазина, а много ми се сикаше да взема точно такъв, но по-нататък...
Това е за сега, утре пак ще ви докладвам.
Дано скоро Лалка да напише нещо, че наистина е много притеснително!
Приятна вечер на всички, отивам да си подреждам! Hug

# 79
Сега се връщам от преглед. Бебо е добре. Главичката вече е слезнала долу, шйиката е мека и изгладена и имам 2 см. разкритие.  Heart Eyes
Ама още не съм тръгнала да раждам, плацентата може още да го храни, а и доки каза че костите на главичката още са меки (не знам какво означава това).
Иначе бебо е доста голям над 3 кг, и трябва да му кайа да спре да расте, че ще мине 4 кг. Очакваното ми раждане е около 10 януари, но .... може да стане всеки един момент.  Laughing
Лека вечер на всички  Hug

# 80
Здравейте мили мами  bouquet
Знам,че се загубих напоследък(проблеми,грижи,нерви),но тези дни смятам да наваксам със четенето и седенето у дома Laughing.

На всички сдобили се с така чаканите с трепет рожби пожелавам само красиви,щастливи и пълни с любов мигове Hug Hug

На именниците днес да са здрави и да им е честито Стефановото име  bouquet  bouquet  bouquet Simple Smile

На няколко пъти през изминалия месец имах усещането,че бебето ще се роди,но все още не е #2gunfire.Направо му се чудя как издържа милото на всичкия тормоз ,на който много старателно ме подложиха близки и не толкова близки хора.Има светлина в тунела към по добро бъдеще,но да видим.Най тежко ми беше,че нямаше на кого да се оплача и таях всичко в мене.Ехххх...

Старая се да мисля позитивно...най-после Laughing Laughing

На мамите,които се страхуват от раждането ще кажа,че дори без упойка не е страшно.Аз мисля съвсем по естествен път и без никакви анестетици да родя.Щерка ми я раждах около 8-9 часа и нетърпимите контракции са за съвсем кратко време(докато се усетите и ще сте родили). Laughing
Не се плашете...тя природата си знае работата Wink

# 81
ето ме и менннннн Mr. Green

Днес и аз минах при доки и ме прегледаха. Бебето е наддало Shocked, разкритието е 2-3 см, шийката на матката е скъсена и готова, бебо е с главата надолу, вече е в малкия таз и е на финалната права. Докито каза, че само контракциите да започнат и бебенцето бързо щяло за излезе. Heart Eyes КАто казах на мъжа ми и той подкара колата към болницата да ме оставя там (аз чантата си я държа вече в колата в бойна готовност, че да не ни свари момента ако сме някъде напът) ииииии ... аз като го ударих на чувство, един хълцукащ рев и се тръшнах, че не щЪ в болницата, та затова ходихме на китайски  Mr. Green Mr. Green сега съм спокойна и вкъщи  Blush Mr. Green

здрасти Танче  Hug добре си ни дошла

# 82
  • София
Tedsan стой си вкъщи,хем ни разведряваш,хем по-добре ще се чувстваш.По празниците не си е работа да седиш и да чакаш гоямото събитие по болници.
Къде ще раждаш?

# 83
Може да сте коментирали темата,но ще Ви попитам.

Какви отзиви и лични мнения имате за мазилата против стрии и за стягане(за преди и след раждане)...за корем,за бюст,крака.От какви марки сте доволни Вие или Ваши познати.
Питам понеже доста си ни понаедряха коремите на всички и си е застрашителна ситуацията и риска от понацепване.
Гледах в аптеката преди няколко дена едни френски продукти по темата "Матерн-серия" и "Percutalfa"но като нямам достатъчно инфо не посмях да си взема.
Ще се радвам на мненията на  всички опитали и препатили мами Laughing Rolling Eyes Laughing

# 84
Привет и от мен  Crazy

Да ви почерпя виртуално, моето слънчице има ИМЕН ДЕН и дейно празнуваме с кърма  Mr. Green
Да са ни живи и здрави бебоците и всички, който носят красивото име Стефан или Стоян  Hug

Последна редакция: чт, 27 дек 2007, 23:13 от lusesita

# 85
Какви отзиви и лични мнения имате за мазилата против стрии и за стягане(за преди и след раждане)...за корем,за бюст,крака.От какви марки сте доволни Вие или Ваши познати.
Питам понеже доста си ни понаедряха коремите на всички и си е застрашителна ситуацията и риска от понацепване.

Аз лично съм доволна от Мустела и нямам проблем с кожата.
Да, вярно , че е малко скъпичка козметика, но мисля, че си заслужава .

# 86
Хихи, като гледам отчетите от днешните прегледи - всички с по 2 см. разкритие. Joy

Ще правим съревнование по раждане. Joy

# 87
Усмивка!, книгата не е на д-р Спок, а на Айзенберг, Мъркоф и Хатауей. Споменах я именно, защото вътре месец по месец е описано всичко, а не като при Спок - обобщено. Но и аз си мисля, че бебе по книга не може да се гледа.
Да, така е . Напълно съм съгласна с теб .
Но аз просто искам да знам повечето неща на теория.
До сега все четях за бременността и мога да запиша задочно акушерство и гинекология, сега вече се интересувам от педиатрия ....
Та ще ми е интересно да се ограмотя малко .

# 88
Слънчи, в Майчин дом ще раждам. Бях се уредила да се засечем с Мимозе там, ама кат не предавам фронта и не раждам...изпуснах я и тя вече си е вкъщи с бебаната. Сега се надявам да не е баш на Нова година, че с тез фойерверки няма да има файда от викането ми - никой няма да ме чуе  Mr. Green то може и да не се наложи да викам, защото искам с упойка, ама съм решила ей така за всеки случай да извия малко глас, че да не съм капо  Crossing Arms Mr. Green Mr. Green

Киска, аз се мажа с ДЕВА против стрии и по-мазни кремове. За после мисля някакви стягащи кремове. Скоро разглеждах каталога на Ейвън и ми харесаха някои неща. Иначе мисля да ползвам Мустела. Малко са скъпички, но пък са добри. И задължително нещо за целулит Naughty Blush Аз се мазах и по време на бременността с кремче на Ейвън, което е без кофеин, и съм доволна - имам само една-две дупчици  Whistling

# 89
  • София
assydi, Melany  - утре и аз съм в болницата за изследване. Правят ли вагинален преглед там? Че днес цял ден съм в движение и не ми остана време да си направя тоалет, а сега съм гроги за такива процедури?
Освен това доки ми каза да отида по-рано (преди него) на регистратурата и да кажа, че искам да ме регистрират за планово секцио. И се зачудих дали няма да ми искат още утре да си платя таксата, за да ме регистрират.  newsm78
А също така да отида в лабораторията да ми вземат кръв и урина и чак тогава да му се обадя, да ме заведе по другите места. Знаете ли дали лабораторията работи до по-късно (9:30 - 10:00) и дали урината трябва да е стерилна.

Общи условия

Активация на акаунт