Коледни звънчета пеят, слънчицата ЯНУАРИ ще изгреят!

• 15 613
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Момичета , ето ме , тук съм си . Няма да раждаме за момента .  newsm44 Да се похваля : бебчето е пораснало - около 3.500кг. е вече . Така , че съм спокойна - дори да тръгна да раждам , няма да е някоя малка мишка да се чудя какво да я правя . Иначе всичко друго си ми е наред : водите са си в норма , пулса му е м/у 140-160 , плацентата ми е ІІ - ІІІ степен . изобщо - всичко е О.К. Ох , успокоих се  smile3521!!! Айде лека ви нощ от мен . Утре пак .  love001
Да не сме били по едно и също време на преглед? И аз преди малко се върнах.

# 211
Здравейте!
Аз днес пак бях на преглед, бебето е много добре разположено, надолу с главата и с гръбчето към моя корем, шийката на матаката е мека, което било много добре, така че за сега всичко върви по вода, и няма да има операции.
Само искат да стискам, ама как да стискам, то така е лесно да се каже.
Правихме опит да видим и пола, но видяхме едно надупено дупе и едно око и това беше, Laughing късно е вече много е голямо бебето.
Викам на мъжа ми да го видят от към гърба, те ми се смеят...
Доктора каза, че ако ме сложат на системи сега ще родя, но аз не искам да бързам, пък и те искат поне до 38 седмица да изкарам.
Иначе накупихме повечето неща, останаха само дебели одеалца, които ми се струват много големи, дано не тежат, че не знам бебето как ще диша под тях. Вие какви взехте, че очевидно тези пеленки поларените няма да са му достатъчни?
Сглобихме кошарката, но съм дала апаратчето на заем тази вечер на баща ми и ще ви я снимам в скоро време.
Малко съм болна да ви се оплача, от вчера съм с разтройство, боли ме стомах, имах и температура днес, мислех, че е нещо неразположение от това, че ми взимаха кръв, но май си е грипче или нещо такова.
Питах доктора и отй каза да глътна един аналгин, така бях намръзнала днес, че мислех, че ще и ампутират краката.
Мъжът ми си поканил гости без да ме уведоми, та направо вече много се дразня, аз сиакх да си почивам, да си гладя дрешките, някой път като измисли нещо, направо ме влудява.
Сега седя тука и се правя, че ми е забавно, и само чакам да изчезнат.
Ако ме няма, да знаете, че са ме закарали да раждам.
Лека вечер от мен за сега! Hug

# 212
Здравейте,
Искам да ви питам кога трябва да се започне меренето на тоновете? На мене все още не са ми ги мерили newsm78. На 14 януари ще ме приемат в болницата и сигурно тогава ще ми ги мерят,незнам. Трябва ли да ги подсетя или да изчакам  Thinking?

# 213
Ами по принцип в деветия мес. за това се ходи всяка седмица на консултация , ама ако попаднеш на някоя овца   costumed050, защо ли пък й трябва да си усложнява живота с тебе ?!

# 214
Ами преди я бях питала и тя ми каза,че това щяло да отнеме много време и в болницата да ми ги направи лекаря,който ще ме изражда.Вчера бях при него,а той нищо не спомена за слушане на тонове. ooooh! ooooh!

# 215
Ewito стискай, щом са ти казали ! Не бързай, изчакай да мине Нова година и тогава, хем докторите да изтрезнеят хем да ти е по-спокойно!

# 216
Тъкмо се връщам от тонове и аз. Пак ме държаха около час на коланите, ами как не- предния път, младежа беше заспал като мече и едва го събудих с ледена вода, този път беше подготвил друга програма- като се разрита и разбесня и хоп току размести апаратите и те спират да отчитат пулс, и по тази причина си стоях вързана пак около час, защото имаше много такива пропуски в пулса.

# 217
и на мен взе да ми се стяга често корема с и без менструални болки.а бебо как рита.....малииии...като ме срита в ребрата че главата му рекушира в пикочния мехур...днес направо щеше да ме разпори отдолу на няколко пъти така ме сряза....иде иде!!!а наш тати става все по-зле.сега мерихме Т и е с 38,8....какво да ви кажа ....а е на антибиотик от вчера и сам го къшнала в друга стая да нанка и кашля...каза че било защото спрл да пуши...в интерес на истината нещата съвпадат-от тогава насам се спука от настинки и вируси а преди нищо не го събаряше с години  newsm78.а при мен действа обратното....сигурно има нещо вярно.една позната е асматичка.пропуши и проблема изчезна.когато ги спря-пак се появи астмата....
иначе днес си купих 2 термометъра -за стая-свети с тазлични цветове според Т и прави физиономиики дали Т е добра или не за детето,и другия е като беберон с дисплеи....май таткото има повече нужда от него.
сега когато знам за тоя инфакол се оглеждам в магазините и го има почти във всеки един.трябва да е ефективен щом е толкоз популярен

# 218
аз питах преди, ама понеже никой не ми отговори, да питам пак Simple Smile най-вече мамите с опит - след стерилизация на шишета и биберони веднага ли ги затваряте, докато са още мокри или изчаквате да изсъхнат (при което май се губи стерилността? newsm78)

Аз нямам опит ама в инструкцията на  този стерилизатор който си харесах на Авент пишеше че може шишетата да стоят 24 ч вътре затворени.

На мен бебка много започна да ми тежи вече. Днес се разхождах по магазините и сега така ме боли ставата от дясно че чак ми се плаче. Не мога да си вдигна десният крак ужасна болка, а съм в началото на 9 м. Представям си ако изкарам до термин.

Аз имам едно стягане в корема и лека болка като менструалните ама не са по едно и също време. Не знам дали това са контракции.  newsm78  

# 219
silvip, това определено си е контракция, но колкото повече подготвителни - толкова по-добре. Така една значителна част от работата ще е свършена предварително преди раждането.
Аз пък го закъсах с зъб. Малчо ми смуче калция и нанася поражения на устната ми кухина. Падна ми металокерамична корона, но заедно с пънчето. Зъболекаря каза, че отдолу имам фрактура на корена, така че като се родим зъбът е аут - ще го вадим. Мнооого гадно, сега е временно затапен, но хич не е приятно да знаеш, че имаш труп в устата си.
Бебо и добре, май, и по моя преценка вече е с главата надолу. На 31-ви съм на тонове, да видим.

Четох в един сайт, че след края на 37-ма седмица е съвсем нормално тапата да падне, като това означава, че раждането ще почне или до няколко часа, няколко дни или ще си откараш до термин. Няма опция да се знае предварително, но пък е някакво начало.

juju1, незнам дали е за притеснение това лениво поведение на бебето, но моето е шампион по мързел, изправя косите на всички доктори тук. Аз пък съм оптимист и вярвам, че всичко си е ок с него.

Оттеглям се че се улях.

# 220
На мен бебка много започна да ми тежи вече. Днес се разхождах по магазините и сега така ме боли ставата от дясно че чак ми се плаче. Не мога да си вдигна десният крак ужасна болка, а съм в началото на 9 м. Представям си ако изкарам до термин.

а като си помислиш че е нормално понякога да закъснее...т.е.не в 40 а в 42 да се пръкне..... ooooh!
аз незнам какво искам повече.на моменти ми се ще да изскача вече,но в други/както сме болни из къщи сега/ се моля да остискам докато 'почвата е по-подходяща'....
        лека и мека от мен:)

# 221
Здравейте мами и от мен,
виждам говорите за контракции и при мен са доста, особено през нощта. Много ми тежи вече и едвам спя, едвам се движа, някак си ме подпира - явно бебето се смъкна малко надолу. Тоновете и са 144, което е по средата и е добре. Много ми се иска да устискам за водолейка - ама ми се вижда толкова далече.
Дръжте се мами и весело посрещане на Новата година. Дано да е пълна със здрави бебета и щастливи майки.

# 222
Добро утро Hug
Аз отивам до клиниката за да се опитам да намеря доки, че е в отпуска а днес замалко ще е там.После ще пиша Grinning

# 223
  • Троян
Здравейте!Първо да се похваля,нашият татко вчеа купи количка за бебка и като се замисля май почти приключихме с покупките,може да искочи нещо дребно,но ще се оправим.Хубавото е ,че кошчето на количката се маха и може да се закрепва в колата,та засега отпада купуването на седалка.
Аз ходих в четвъртък при доки,но той само ми опипа корема и измери ктъвното,каза след иванов ден да отида да ме види.Питах го за Магнерича и каза,че спирай го ти вече си в 9-ти месец и да стане нещо то бебето вече е голямо.
И мен ме заинтересува това със съхранението на шишетата,аз мисля в началото да изварявам в тенджерка,но после как се съхраняват newsm78дали в някаква кутия,а и др работи,биберон,лъжичка,не може да кажеш на бебо,чакай 15-20 мин  да извари мама шишето пък тогава ще ядеш.

# 224
аз питах преди, ама понеже никой не ми отговори, да питам пак Simple Smile най-вече мамите с опит - след стерилизация на шишета и биберони веднага ли ги затваряте, докато са още мокри или изчаквате да изсъхнат (при което май се губи стерилността? newsm78)
Аз засега си ги изварявам в тенджерка и после си ги съхранявам в една кутия, незатворени. Често казано, не знаех, че незатворени им се губи стерилността, дано не е така  Rolling Eyes

Ние с бебо сме добре, ама много лаком излезе моя принц. Веднъж оставих малко изцедена кърма - 95мл и той нашия на едно ядене ги изяде. А би трябвало по 60-70мл да папка. И мамин златен - винаги като му сменям памперса си прави фонтанче от пиш. Вече съм се специализирала в ловенето му  Mr. Green че иначе всичко измокряме  Whistling
Нещо не можем да нагодим режима на храненето - понякога през 2-3 часа се буди да папка, друг път през 1 час. Общо взето го караме на поискване, отказах се да го будя и насила да го храня, щом спинка спокойно...значи е доволен  Hug

Поздрави и прегръдки   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт