Отговори
# 210
мили момичета, привет и от мен. Аз много редовно ви чета, но не пиша много защото напоследък се чуваствам много изтощена, а като тръгнахме и на работа и положението стана трагично - нямам сили вечер за нищо , само лежа на диванчето и гледам телевизия.
Докторът ми каза, че това е от ниския хемоглобин и сега пия желязо, но ще мине време докато се оправя.
Иначе всичко с мен е ок-нямам кислени или поне имам много рядко - веднъж, два пъти досега.
Прочетох някъде, че една мама ги лекува с прясно мляко на малки глътки и аз така бях пробвала и ми подейства, макар и за кратко почуваствах облекчение.
Искам да поздравя новата мама cayman  с добре дошла  - ще се радваме да ни разкажеш нещичко за себе си - от къде си, на колко години си т.н.
Искам да поздравя

# 211
Относно покупките - аз много неща харесвам, но не купувам поради простата причина, че въобще не съм наясно какво точно и по колко бройки ще ми трябва от дрешките, а за аксесоарите все още събирам информация от близки и от форума какво ще ми потрябва.
Смятам като си направя един мой списък от необходими неща и изляза в болничен в началото на март да започна да обиклям на спокойстви и на воля да си пазарувам за бебчо. Тъкмо разходките към края на бременността са най-полезни, а и се надявам времето да е по-хубаво и да е по-приятно да се излиза.
Аз съм си набелязала - JUMBO, PIGGYS HOUSE и PRE MAMMA. Но разбира се надявам се тепърва да открия и други хубави магазини.

# 212
  • Русе
Здравейте момичета  Hug !!!
Снощи разглеждах за пореден път сайтове за детски дрешки и принадлежности и като ме обзе едно желание да пазарувам...Ако имаше как още снощи щях да изляза и да започна  Joy .Днес все още не ме е изоставило това ми желание,но ме спира лошото време(незнам до кога обаче  Crazy )Имам чувството,че след малко ще се втурна към магазините.Моят мъж не ми дава да пазарувам още,ама той сега е на работа и мисля да го направя тайно  Rolling Eyes .Изпитвам нужда поне една дрешка да си купя за бебка.Вечер преди да заспя мисля само за бебка и как ще и подредим нещата и къде ще сложим леглото и все такива работи и не мога да запя.
Това е от мен за сега.Ако изляза да пазарувам ще пусна снимки после  Mr. Green .
Лек ден за сега от мен   bouquet !!!

# 213
и още имам да пиша - дано не стана досадна с моите поредно постове, но като не съм писала от 100 години...
С килограмите до преди Коледа - бях перфектно - 6 кг, но след това за 2 седмици качих още 3 и сега съм +9кг.
Незнам дали има връзка с това, но започнах да качвам много скоростно , когато започнах да пич витамините на центрум матерна.Мислите ли, че има връзка. Сега започнах 10 дневна почивка от витамините и ако спра да качвам, значи е от тях и ще помоля доки да ми ги смени с нещо друго или да ми каже по-добре какво и в какви колищества да включвам в диетата си за да не се налага да пия хапчета.

# 214

[/quoОбаче ми се появиха пак контракции и май ще и се обаждам още днес. Лоша работа са тия контракции  Sad

А как разбирате ,че са контракции ???
На мен ми се стори онази вечер докато си лежах,че "ритниците",които получавам са на равен интервал от време,но се случи само тогава и реших,да не обръщам внимание. Дали са контракции???? newsm78

# 215
и още имам да пиша - дано не стана досадна с моите поредно постове, но като не съм писала от 100 години...
С килограмите до преди Коледа - бях перфектно - 6 кг, но след това за 2 седмици качих още 3 и сега съм +9кг.
Незнам дали има връзка с това, но започнах да качвам много скоростно , когато започнах да пич витамините на центрум матерна.Мислите ли, че има връзка. Сега започнах 10 дневна почивка от витамините и ако спра да качвам, значи е от тях и ще помоля доки да ми ги смени с нещо друго или да ми каже по-добре какво и в какви колищества да включвам в диетата си за да не се налага да пия хапчета.
не мисля че качваш от витамините,а от бременноста.и аз в началото +6 а за последния месец още 4 отгоре.и сега съм +10кг.но на 9.01 съм на преглед и със сигурност съм още 4 за 1 месец.незнам-ама не ми пука.после диетки Mr. Green

# 216
Здравейте и от мен! Hug
Влизам да се от4ета : плацентата не е мръднала на никакде и ве4е вси4ките ми надежди за нормално раждане заминаха на кино. Ужасно ме е страх от секцио и възстановяването от него но имам време да се настройвам.Искам да помоля ако има мами ве4е раждали с операция да споделят. Дъщеря ми я родих много леко и нормално и за това може би сега съм в ужас от неизвестното. Ина4е беб4о си е съвсем добре, развива се както си му е реда а аз съм с 6 кг. отгоре-май долу горе и аз съм в нормата newsm12

# 217
Ели, родих със секцио първото си дете  Hug

Бях със спинална упойка, в съзнание Simple Smile Гушнах си и си цунках бебка веднага след като я извадиха Simple Smile Операцията протече бързо, за 5 минути я извадиха, после 20 ме шиха и после ме закараха в реанимация, където престоях около 18 часа. На около 3-4 час започва да пуска упойката, започнах леко раздвижване на краката и завъртане на около 8-10 час. На 18 час се изправих да ходя. Между другото отказах обезболяващи след пускането на упойката. Аз имам тежък цикъл и честно казано болките от прибирането на матката не бяха по-силни от ежемесечните ми изживявания Simple Smile

До 3-4 ден ходенето и движението е малко неприятно, но пък е задължително ако искате да се разминете със срастванията Simple Smile На 5 ден се движех свободно, на 7 ми махнаха конците и забравих че съм оперирана Simple Smile

Ами това е Simple Smile

Най-неприятната част от секциото беше поставянето на катетера  Sick

# 218
Ето ме и мен.
Добре дошла Cayman Hug
Arodoet, прекрасно те разбирам за космите... И аз все чистя и ми е до керемидите, ама кво да правим... Rolling Eyes
Vanyivan, къде се намира PIGGYS HOUSE?

За килограмите, аз засега се движех по калкулатора на Жабчето. И то в нормалните граници, а не максималните newsm44 Това значи, че качвах горе долу равномерно, по кило на седмица. Сега обаче съм на максимума за 26та седмица, даже май леко отгоре... Sad Надявам се да е от празниците, въпреки че не се уливах. Освен това мисля да тръгна и на аквааеробика в най-близко време. Дотук съм +10кг.

Някой ходи ли на йога за бременни?

# 219
  • Пловдив
cayman, добре дошла при нас!!!
ritka, аз вчера бях на беседа за раждането в Торакс, ама тая част с катетъра а пропуснаха в обяснението  Joy Иначе показаха стаята за "подготовка"  Wink Условията им са хубави! Впечатлиха ме включените антибактериални лампи за пречистване на въздуха във всяка стоя в родилното, която не се използва в момента  Peace
Аз съм +9 някъде, ама преди бях кльощава и пише, че е нормално Crazy

# 220
cayman добре дошла при нас!!! Wink

SUNI_22 и аз съм като теб...........не издържам........ръцете ме сърбят smile3521
Вечер като си легна започвам да мисля какъв цвят да е стаята........,къде да сложим леглото и т.н. все такива бебешки работи..... smile3504Побъркала съм се!!!

И аз не смятам,че от витамините Центрум-Матерна се пълнее newsm12Нормално е към края на бременността килцата да ги качваме по-бързо отколкото е било в началото,а и покрай тези празници.....

ооооооооо,вече съм в 7-мия месец smile3501

# 221
 точния адрес на PIGYS HOUSE не го знам, но ще опитам да ти обясня как се стига - пътуваш по бул. Константин Величков докато не стигнеш новия участък, който продължава към надлез Надежда - това е една наскоро пусната отсечка - там има големи магазини, които се виждат отдалече. Има Мартинели и до него е Пигис хаус.
Незнам дали ме разбра, ако не ще опитам да намеря точния адрес.

# 222
За много години момичета  Hug
Ние се върнахме от Стара Загора вчера, ама какъв ад преживяхме... ooooh!
Тръгнахме в сряда в най-големия сняг, по магистралата беше бедствено положение, 2 коли се въртяха пред нас, една почистваща машина се беше обърнала с колелетата нагоре, и вместо за 2ч и 30 мин да се приберем пътувахме 4ч и 30мин, и най-лошото е че магистралата беше в сняг и лед и страшно много друсаше, направо ми тракаха зъбите, все едно по камъни карахме. Много ме достраша за бебка. После не риткаше много и аз си изкарах акъла, защото съм чувала че не е добре като си бременна да се друсаш много много. Бяхме скапани от пътя. После бяхме и на рожден ден на свекито абе беяе много уморително. И вчера пак като тръгнахме за София яко друсане до Пловдив добре че насам пътя беше супер и аз заспах в колата. Повече никога няма да тръгваме в такова време.Дано всичко с бебка да е добре, много се плаша че я раздрусах така Sad Отгоре на всичко съм и настинала и ме мъчи едно растройство. Embarassed Sick
Днес ще ходим до този новия магазин Джъмбо който е на България, и ще ви споделя после дали ми е харесал Simple Smile
За киселините пробвайте топло прясно мляко на мен от него ми минават Peace

# 223
Аз много мислих за водната аеробика, но ме достраша накрая да не хвана някоя инфекция от басейна.
Знам, че в клиниката на Мазнейкова басейна трябва да е на ниво 100%, но въпреки това се притеснявам. Но вече никак не се харесвам как изглеждам и може би следващия път като ходя на доктор - това е на 09.01.2007 да попитам какво е професионалното мнение за този вид спорт.
От друга страна ако успеем да спортуваме през последните месецо със сигурност ще родим много по-лесно и това не е за пренебрегване.

# 224
Ами поне в 1 АГ "Света София", преди да влезнеш в операционната, сутринта минаваш през стая за тоалети (клизма и бръснене), после в предродилна (там ти слагат катетер и ти пускат няколко системи), отиваш си самичка до операционната, където на място ти слагат спиналната упойка (малко е трудно сгъването, но не и невъзможно) и така Simple Smile Катетера го махат непосредствено преди да те раздвижат.

В предродилна се "наслаждаваш" на нормално раждащите мами и някак си мисълта за секцио започва да те топли, макар че аз съм от мераклиите за нормално раждане Wink

Общи условия

Активация на акаунт