Семейни трагикомедии и битовизми

• 77 573
  • 530
  •   1
Отговори
# 495
И аз съм на линия да помагам само дето не знам с какво точно. Нямам си на идея от издаване на книги, от оформление, от редактиране. Но това не значи, че нямам хъс:)) Само с компютрите ме бива, ако това ви върши работа.

# 496
Ако неразбираемата абревиатура означава "авторски права" мисля, че всички приходи трябва да са за ДБМ.
Не ангажирам никого, това е само мнение.

# 497
  • sofia
Естествено за ДБМ, че това е идеята- Няма две мнения по въпроса- Може би се има предвид, кой да носи отговорността ли, що ли. Хайде някой да обясни на невежите...

# 498
  • София
Аз съм на линия за редакторството. И Дивана да се появи и ще се разберем коя какво захваща. Редактирането на историите е лесна работа. Въпросът е първо да се разберем тук съгласни ли сте да са на отделни глави - т.е тематично или ...?

# 499
Не че имам против, ама неминуемо ще се явят по две, по три истории, които или трябва да се приобщят към друга тема или да имат собствен раздел... По скоро - така обобщено - семейни трагикомедии и битовизми - единия раздел - така се включват всички случки.... Втори за муните (примерно), трети за муньовците, четвърти за приключенията... Четири е достатъчно много за една книга, мисля аз, де. Ако речете може и така... Все пак Главата или раздела за муните ще е 50 стр., пък някои от тези разкази ще са по 1 стр. Надявам се разбирате...
2 от децата са ми болни и в помеждутъците от притичване в тоалетната и бърсане на ... разни неща, се включвам набързо, та може и малко нечленоразделна да съм...

# 500
  • Стара Загора
Аз утре ще питам как става взимането на ISBN. А този ISBN е международен стандартен номер на книгата. Не е свързано с авторските права. ISBN

# 501
  • София
Сега пък нови въпроси ми изникнаха - да разбирам ли, че освен семейните трагикомедии и битовизми, ще се включват и истории от муните, муньовците и т.н? Защото май първо ще трябва майките, писали там да бъдат питани дали са съгласни. За настоящата тема - мисля, че всички са съгласни. Това първо трябва да се изчисти, за да се започне редакцията.

# 502
  • sofia
Аз утре ще питам как става взимането на ISBN. А този ISBN е международен стандартен номер на книгата. Не е свързано с авторските права. ISBN
хайде, моля те, ангажираме те и за други подробности, ако се сетиш.   bouquet

# 503
  • sofia
За муните и муньовците-не знам. Дивана изрази съмнение, че така ще стане много обемна книгата и съответно -много скъпа за издаване...Трябва ни тя за съвет, все пак мисля, че е по-компетентна от нас...

# 504
  • София
Аз съм на същото мнение. Но нека и Дивана се включи.

# 505
Ето ме. Цял ден чета Дюканките, че съм се захванала да смъкна някое кило.

Редакторската работа е най-лесната. Първо трябва да изберем историите, да ги подредим по някакъв начин, да питаме изрично всяка авторка дали е съгласна да бъдат публикувани, да видим какъв е обемът.
Отделни раздели - какви?

Оферта за отпечатване мисля, че можем да получим, ако знаем обем, вид хартия на кориците и тялото и тираж.

Каква цена слагаме?

Как я разпространяваме? В книжарници или чрез електронна търговия? Къде го струпваме този тираж?

ISBN-то също, разчитаме на Лалка да провери.

Някой по-горе беше споменал, че може да се заеме с предпечата... Според мен цветни трябва да са само кориците, вътре - чернобяло.

Някой да се занимава с реклама тук? Ако продадем последна корица - например на някоя от "бебешките" фирми, няма да е зле. Сещам се веднага за Проктър и Гембъл - памперси, ариел, ленор Joy все неща за мами-домакини. Но за целта ми се струва, че трябва да имаме почти готов продукт...

Уф, малко хаотично пиша, но това ми хрумва в момента на прима виста

# 506
  • sofia
Звучиш ужасно компетентно. Насамари сА вече...Извинявай, сигурна съм, че ангажиментите ти и без това са много, но не виждам друг да се ориентира така добре. С едно изречение всичко щрихира и предвиди. Ако някой друг пожелае, нека ти помага. Разчитай на нас всички за помощ, но за себе си да кажа-изпълнявам команди, не се ориентирам в подготовка и издаването на команди. Поздравявам всички, че се включвате с идеи и предложения. Още веднъж се убеждавам, че форумът е сила и ви обичам... Heart Eyes Heart Eyes

# 507
Дали да не питаме Мамма - може да даде свежи идеи... Все пак тоя път те го вървят от доста време.
Ако се включат и муньовските истории - ще е по пълно изданието, пък и по търсено, а?
Може да пуснем тема в клюкарника - първо с въпрос дали писалите са съгласни, второ да сондираме мнение за покупките, щото всъщност това е важното- да има продажби.

# 508
  • sofia
Пешеходке, давай, пускай, питай. Само моля всеки да съгласува първо с Дивана. Така няма да се губи потенциал в лутане, ама дали, ама нали...

# 509
Ще чакам да прочете какви сме ги намъдрили по нощите (Дивана) и ако е съгласна - ще действаме. Останалите - какво ще кажете?

Общи условия

Активация на акаунт