Семейни трагикомедии и битовизми

• 77 567
  • 530
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Момичета, идеята е страхотна  bouquet
Не знам с какво мога да бъда полезна, но ще се опитам да помогна.
А книгата ще бъде чудесна, пък и каузата си струва.

# 511
  • Стара Загора
Аз казах, че ще направя предпечата. И без това ми е прясно още. Най-добре вътре да е черно-бяло, иначе цената става космическа. Това което правих струваше около 2000 лв. за 17 коли. Формат А5.
Цветните корици викам да помолим фотошопките. Аз нямам време и корица да правя, особено сега. (май ще сменям работата)
Приятел има издателска къща, може да го помоля да мине през него.

# 512
Да питаме и момичетата с интересни разкази от темата за приключенията?
Историята на Василиса например е страхотна. А и тя като писателка може да си я направи още по-вълнуваща?

Аз съм убедена и че трябва да има раздел за свекървите.

Мисля, че историите трябва да са наистина смешни.

Като не се плащат авторски права, хонорари и прочие, а само печат, надявам се цената да я докараме до 4-5 лева, така че да може хем повече хора да си я купят, хем да не е съвсем евтина и да се съберат пари за ДБМ.

Лалка, питай твоя приятел къде печата нещата си в Стара Загора. Не съм сигурна, но може би в провинцията ще е по-евтино. Ако печатницата е склонна да направи някаква отстъпка, можем да им дадем втора или трета корица за тяхна реклама.

# 513
  • Стара Загора
Аз знам къде печата. Това, което съм написала по-горе е цената от тази печатница. И доколкото разбрах, най-добрата оферта от всички в града. Обаче трябва да се знае обема и тогава да се говори за цени, една кола да има повече и се променя ситуацията. Пък и времето за печат оказва влияние разбира се, ние печатахме от днес за вчера.

# 514
Аз знам къде печата. Това, което съм написала по-горе е цената от тази печатница. И доколкото разбрах, най-добрата оферта от всички в града. Обаче трябва да се знае обема и тогава да се говори за цени, една кола да има повече и се променя ситуацията. Пък и времето за печат оказва влияние разбира се, ние печатахме от днес за вчера.

Да, разбира се, така е.

В този ред на мисли да кажа, че този проект няма как да стане бързо, тъй като всички ние имаме и други задължения, пък и наистина трябва да подберем най-добрите неща, авторките им да си ги помислят отново, допълнят, даже поукрасят... Поне няколко месеца ще ни отнеме. Важно е да се почне обаче...

# 515
  • sofia
Важното е да почнем, разбира се. Ние затова припираме, за да ангажираме хората с възможности, след което нещата се надявам да тръгнат естествено и по-спокойно. Не прибързваме компетентните, а идеята да заработи. Още веднъж благодарности на всеки отзовал се  Heart Eyes

# 516
Темичката наистина цяла книжка е станала! Поздравления!  bouquet Отварям си страничка и си взимам порцийка смях.
И за да не отива редакторски зян тази /26-та ли беше newsm78/, ето и една моя история.
Дъщеря ми скоро стана на 3 години. Случката се развива преди 2,3 месеца. Беше в период, в който се лепеше за мен като гербова марка и само тоалетен зор ме спасяваше. Една сутрин, на закуска, отново се е напъхала в ръцете ми. Съответно за мен в тоя момент закуската приключи. Започвам: Слез, маме, искам да се нахраня, моля ти се.... и така 5,6 минути. Следва обръщане към мен и задаване на следните въпроси с нужната сериозност: "Пикае ли ти се?" Аз: "Не". Тя: "Ака ли ти се?", аз:" Не". - "Ами тогава какво....?" и безкомпромисно остава в ръцете ми.

# 517
Още мисля, че не е редно да се "пресяват" разказите. Това е субективна преценка - кой е смешен, кой не е. Пък и е доста дискриминационно... Някои са смешни ситуации, разказани набързо, други - банални истории, украсени с много чувство за хумор. Ако Беболинка (например), преразкаже една такава - би станало много смешно... Всеки е разказал така както е могъл. Пледирам за запазване на целоста на темата...
А, колкото до обема - ако се публикува само тази тема, книжката ще е като брошурка....  Останалите номинирани заслужават не по малко да пребъдат във времето!

# 518
  • Стара Загора
Говорих за ISBN-а. Взима се от Националната библиотека, по интернет. Става лесно и бързо. За това не се грижете, ще вземем без проблем. Май само някакви 5 лв. се плащат.

# 519
  • софия
Ето и моя принос към страничката.Във входа имаме една бабинка от онези,хубавите-натокана ,облЯкана,червилото се разпростряло като разклонения на пълноводна река........Абе въобще от любимите ми.Та тази женица всеки път като ни срещнеше,започваше да издава пискливи звуци и да щипе ужасените ми деца по бузките.                                                                                                                                                                   Една хубава зимна сутрин въпросната баба изскочи от засада и се започна щипането.Малката ми дъщеря докато се отбраняваше успя да забележи нещо което я хвърли в размисъл и не след дълго тя зададе въпроса си."Бабо,бабоооооо!!!Защо си окачила това умряло кученце на рамената и защо си изяжда опашката?Не си ли го хранила,от глад ли е умряло?"Минута мълчание и след това неконтролируем смях. Twisted EvilХубавият край иде от това,че бабката вече не ми тормози децата.Тя даже не ги забелязва.

# 520
Нацелувай го това умно детенце

# 521
  • sf
и моя скромен принос-
малко преди Коледа-еуфория -каталози с играчки- 6годишната ми дъщеря разглежда каталозите , за да си избере играчки от Дядо Коледа-при това една за детската грдаина и няколко/хм!/за вкъщи. показва ми избора си и аз й казвам " Ама ти все скъпи си избираш!"  А тя с весело гласче " Е какво ти пука,нали Дядо Коледа ги носи!"  #Crazy едва се сдържах да не й кажа кой всъщност носи подаръка в градината и кой слага другите под елхата  Crossing Arms

# 522
  • софия
Нацелувай го това умно детенце
Детенцето е нацелувано,сестра му също и слава богу вече се правят на заспали. Laughing

# 523
Здравейте на вси4ки,много се забавлявах докато ви из4ета.Ето и една трагикомедия от моя мъж:Бе6е ми объркан термина и бебето го 4акахме по4ти цял месец,а то не се ражда и на мажо мо му писна(няма6е тарпение понеже на него му е първо дете).Дойде деня на раждането,оставя ме в родилното и ми казва да не се притеснявам и трагва на работа,мина вси4ко и му се обаждам да му кажа 4е има дъ6теря,а той без никаква радост в гласа ми каза-А ТАКА ЛИ СТАНА И ЗА6ТО ДЪ6ТЕРЯ,а пък аз даже на него я кръстих,такова отно6ение smile3512

# 524
Преди десетина години, Студенски град, сесийно време и то пък лятната сесия. Следобедите зад нашия блок излизаха фенове /предимно младежи /да играят волейбол, а ние, девойките бяхме възторжена публика. Никакви изпити не можеха да попречат на това занимание, дойде ли време за волейбола там сме.
Та един такъв следобед, един колега слязъл до магазина да си купи яйчица за вечеря и решил да мине само да погледа малко как върви играта. Дойде и седна до мен, седеше се направо на тревата и ми обяснява, че си е купил яйца. Държи ги в скута си и ми обяснява доволно: "Сега, като се прибера в стаята, като ги счупя в "Тефал, ти мислиш за всичко" /тогава тази реклама беше много актуална/и ... в този момент топката съвсем случайно пада в скута му и яйцата не стигнаха до тигана Тефал. Бяха станали на омлет. Много се вгади, и понеже не беше видял, кой точно е ударил тази злополучна топка, набеди един от играещите и го намрази жестоко.

Общи условия

Активация на акаунт