Турция`2 ~*~ MERHABALAR ~*~

• 54 398
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте!
Ето рецепта Пиле по черкезки  Hug

venibaby
   bouquet здравей, добре дошла при нас  Hug
Настанявай се удобно  Hug
Радвам се, че сподели с нас историята си
Аз ще споделя моето мнение...
Когато ти искаш и ти желаеш можеш да убедиш родителите си! Сигурна съм, че ще ти е трудно, но съм убедена, че при добра воля от твоя страна ще спечелиш "битката" с тях  Praynig
Не забравяй, че борбата ти няма да е едностранна  cry
От другата страна са неговите родители, неговото семейство...
Аз не знам как и доколко сте си говорили и какви са ви бъдещите планове, но "битката" за съгласие на неговите родители ще е по-трудна. Както си споменала, ти си възпитана с "омраза" към не-българите, но повярвай ми и те турците не са възпитавани с "любов" към другите
 Banghead
Много често (90% от населението в Турция) не гледа на българките с добро око(Съжалявам, че казвам нещата в прав текст!) Имат ни(да включително и нас  bowuu  -турците, родени в България) за леки жени и некадърни и т.н и т.н. Не съм имала проблеми на своя глава, но съм имала преки наблюдения за такива случаи.Мой братовчед си взе булка - рускиня  Heart Eyes и не мога да ти опиша 4 годишната борба която водиха за извоюване на съгласието на родителите на момчето  doh Склониха, разбира се  Tired
Сега няма по-добра домакиня от "рускинята", но битката им беше жестока  Hug
А мога с ръка на сърцето да кажа, че тя е и най-добрият човек който съм виждала до сега  Flutter най-нежното и красиво момиче  Heart Eyes
От друга страна ако вие сте решили да сте заедно, няма какво да ви спре  Wink
Дерзай, ще чакам да споделяш, какво се случва с теб   bouquet

# 151
До колко Турция и по-точно обикновените и граждани се смятат за наследници на Османската империя, кажете момичета които живеете там? Възприемат ли се за наследници на тази империя, така както гърците се възприемат за наследници на Византийската империя? Аз някак не ги вързвам с византийци, знам ли?! Thinking

Така, с прости думи исках да кажа, че аз разграничавам Турция, особено съвременната Република Турция, от Османската империя.

Така  Laughing ммдаа, голяма част от гражданите на Турция се смятат за наследници на великата, незаменима, могъща, непобедима Османска империя  Hug
За тях това е история, гордост...
Има разлика между Турция и Османската империя разбира се, всичко благодарение на Ататюрк  Peace
Но повярвай ми и още и още има хора които с голи ръце биха тръгнали да доказват, че са част от Османската империя  Joy  hahaha  Whistling

Честно казано повечето ми роднини са в Турция, и често ми се случва да ме питат ти как се чувстваш българка или туркиня  Sick  Outta Joint Без отговор  Sunglasses  Stop

# 152
Хе-хе, за Ататюрк... Бе този Ататюрк, дето уж е голям герой и навсякъде е пълно с негови паметници, булеварди, летища и какво ли не е кръстено на него, в спалнята му седи часовника, още показващ часа на неговата смърт... Той всъщност обичан ли е от съвременните турци? Или мразен? И колко процента го обичат и колко го мразят? newsm78

# 153
Хе-хе, за Ататюрк... Бе този Ататюрк, дето уж е голям герой и навсякъде е пълно с негови паметници, булеварди, летища и какво ли не е кръстено на него, в спалнята му седи часовника, още показващ часа на неговата смърт... Той всъщност обичан ли е от съвременните турци? Или мразен? И колко процента го обичат и колко го мразят? newsm78
Аз съм с впечетлението, че е уважаван, адски много, но най-точно могат да ти кажат хората които
живеят там!
Много от принципите които Ататюрк прокарва, обаче днес търпят критика
Пример: забрана за влизане със забрадка в парламента( и не само )
( Praynig вече тази тема коментирахме  Peace )
А знаете ли, че Ататюрк и българката Мита Ковачева са имали  връзка?  Sunglasses

# 154

А знаете ли, че Ататюрк и българката Мита Ковачева са имали  връзка?  Sunglasses

Знаем, знаем! Peace
В първата тема, нямаше ли предълъг разказ за тяхната любов? newsm78

# 155

Знаем, знаем! Peace
В първата тема, нямаше ли предълъг разказ за тяхната любов? newsm78

Blush Аз си признавам, че в темата се включих късно и не съм чела всичко  Embarassed
  tiptoe
Лек ден на всички  Hug

# 156
pina , Ататюрк е основател на съвременна Турция. Благодарение на него са извършени редица важни реформи, без които днес Турция едва ли би била република. Турците високо ценят, това което е направил за страната. Ататюрк е издигнат в култ.

# 157
Да, kaigi, аз официалната версия я знам! Wink
Гледам, че срещу доста негови въведения има отрицателни настроения, до днес. Съдя от източници като книги на Орхан Памук, кратки статийки за изборите в Турция и прочие. Не съм там и не мога да преценя, какви са реалните нагласи на хората.
В смисъл, че народа избира партия и Президент, които са за политика встрани от Европа, за разширяване влиянието на религията, разрешаване на забрадки и прочие. Ататюрк е този, който е виждал бъдещето на Турция в Европа, той ограничава и разграничава държавата от религията, забранява забрадките в учрежденията и прочие. Странно противоречие се получава, не мислиш ли? Хем го издигат в култ, хем му оспорват основите на политиката... Е, републиката не са оспорили май..., но другите неща.

# 158
Навремето реформите са били на място, това не се оспорва. Но е минало доста време и  е редно нещата да се актуализират. Проблема не е в Ататюрк, а в хората които сляпо го следват. Той  е обичан и от тези които искат реформите.

# 159

но повярвай ми и те турците не са възпитавани с "любов" към другите
 Banghead
Много често (90% от населението в Турция) не гледа на българките с добро око(Съжалявам, че казвам нещата в прав текст!) Имат ни(да включително и нас  bowuu  -турците, родени в България) за леки жени и некадърни и т.н и т.н.

Категорично не съм съгласна с теб
Може би турците живеещи в България не са възпитавани в любов към другите?
Точно обратното ,тук към българите винаги имат добро мнение и отношение.А живея в Турция почти 7 години и нищо и никой дори за секунда не ми е показал това твое твърдение.
Гледам телевизия и чета вестници и мнението на турците за "лека жена" е съвсем ясно насочено към рускините.Не знам ти доколко си наясно с живота в тази страна,но чувала ли си названието"Наташа"-точно така наричат рускините тук.Друг е въпроса ,че не всички момичета ,които идват от Русия,Молдова и бившия СССР заслужават да бъдат дамгосвани по този начин грозен.И наистина тук семействата водят война,ако техен син желае да се ожени за рускиня.
Имах възможността да работя в ателие за реставрация  към Sabanci Universitesi заедно с група гърци.Няма да повярвате,но имаше един младеж ,който наричаше Истанбул -Константинопол и вярваше,че един ден пак ще си го върнат  Simple Smile-Повече какво да коментирам
Това дали Ататюрк е обичан и уважаван тук-според скромното ми мнение- Да,ценят това което е направил за да превърне Турция в светска държава.

# 160
Е, в такъв случай, радвам се, че Ататюрк е всеобщ любимец! Щеше да е жалко, ако се деляха по това.

Аз в Турция, като турист разбира се, съм видяла само много добро отношение към българите! Радостно им става чак, като чуят, че си от България! Hug  Допускам, че може да е, за да се ухажват туристите, но много бих се радвала, принципно да харесват българите! Peace

Щото съм била и турист в Гърция, ама там не ни се радват... Всъщност там не видях да се радват на който и да е турист... Laughing Всички им пречехме, нищо че от туризъм живеят!! Laughing

# 161
benmary 2
явно си късметлийка  Wink
На мен не ми се спори  Naughty  аз си изказах мнението
Мнението ми не е крайно, търпи както критика така и развитие  Tired

# 162
benmary 2
О,далеч съм от идеята да спорим Simple Smile

# 163
benmary 2
О,далеч съм от идеята да спорим Simple Smile

bouquet

# 164
Аз като новак да кажа LaughingИ аз не съм съгласна че турците се отнасят зле към българите.айля съжелявам че си се сблъскала с това.Аз от личен опит мог ада кажа че много харесват българите.Когато се запознахме  с Еди имах много притеснения относно това какво му е мнението за нас -българите.Останах изключително учудена когато той каза:Ние не ядем ли една и съща храна -израсла под общото слънце?Нямаме ли сърца които бият по един и същи начин?"А когато и майка му ми се обади по телефона за да ми каже колко се радва че синът е толкова щастлив вече си помислих че участвам в някой романтичен филм.Излючителни хора са тези турците-може би има и неприятни изключения,но аз попаднах на  много интересна омбинация от традиционализъм и модернизъм.
Благадоря на всички ви за подкрепата!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт