Манастирски ливади

• 50 971
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Благодарим ви от сърце за пожеланията момичета Simple Smile
Аз бях малко зле - наченки на мастит с 39 градуса, та чак днес се съвземам. Ужасно е а много искам да я кърмя!Сега с всички сили се цедя - болката е адска, защото зърното ми е така разранено , че няма на къде повече - голям рев пада докато кърмя... Да попитам някоя мама минала през това за някое ефикасно кремче за раните???Аз ползвам на Авент още от както съм бременна, но се оказа че не помага.
Нямаме търпение да излезем вече на разходка, че като го гледам това хубаво време..

Dreams много съм за протеста, ако има как ще дойда..от моя страна също призовавам за активност!

# 106
Здравейте момичета Simple Smile

Хайде и аз пак да се влюча в кварталната тема Simple Smile.

Бебокате, аз пазарувам за дъщеря ми от базара на ул. "Вихрен" и ул. "Суворов". Там има 2-3 магазина за бебешки неща и една аптека. Доста добре са заредени. Иначе като излизаме семейно ходим да пазаруваме от един бебешки магазин на ул "Нишава" до Южния парк - там имат всичко Simple Smile. Поръчвам за Сияна от кухня "Ози". Иначе знам, че държавна има към яслата на ул. “Белмекен” №13

Аннимм - успех с кърменето и дано бързо отминат неприятните моменти! Аз не съм стигала до запушване, но имах доста рагади. Общо взето мазах с Гармастан и от време на време, когато не се търпеше от болка, кърмех със силиконови зърна. Постепенно, Сияна се научи как да суче, а на мен зърната ми свикнаха и болката отмина. Все пак ако много те боли, звънни на педиатърката за съвет.

# 107
Здравейте, приемте ли още една мама от квртла?
Аз живея до Беллсимо, в зеления блок САГ. Както се вижда от линийката ми и от скоро съм мама, вече излизаме на разходки, но обикновенно разчитме на таткото  Южния парк. За това много ще се радвам, ако има желещи  разходки Hug

annimm ние с теб се знаем от другата отчетна тема, пък и до колкото разбрах някъде около мен живееш Simple Smile Относно кремчето за зърна  ползвам Гермастан и Благ вазелин.

# 108
VILI_ST аз ще виждам от терасата ни вашия блок:) честито бебче,много много да те радва....и аз си мисля че ще се разхождаме до южен парк,ще си измисля някакъв маршрут...може да ходим заедно до там....стига да се преместим вече най-накрая Laughing

# 109
bebokate  в кой блок си? Опиши го Simple Smile. Пък ние тук имамаме градинка от вътрешната страна на блока. Чакам с нетърпение да я облагородим, има много деца и бебета в блока и май се замисля площадка да купим, пък сигурно и някоя друга пейка ще сложим, така че ако не друго поне кафетата тук можем да си пием yes. Иначе аз веднъж ходих пеша до Южния (е не бях сама) и не е толкова далече, само че е доста трудно с подлезите. Затова трябва да не съм сама, че най-малкото качването по подлеза на Билла на количката си трябват 2ма човека.
Иначе се надявам скоро да отворят някое друго кафе наоколо Peace

# 110
Ей Вили ами наблизо сме си по комшийски Simple Smileаз съм за разходките до Южния! Не съм пробвала колко време е пеш..но не ми се струва невъзможно, просто пътя до там ми се вижда гадничък. Иначе за кварталното кафе - дано стане, малко зеленинка не е излишна Wink
Този Гармастан го взех сега, дано помогне!

# 111
Здравейте, момичета. От доста време не съм писала.  Hug

Честито на всички наскоро родили мами. Да са ви живи и здрави бебоците.   bouquet

Аннимм, аз също се мажех с Гармастан. Дано ти помогне. Но трябва време. Пробвай ден, два със силиконови зърна, ако можеш - аз не успях да кърмя с тях, но ти пък можеш да успееш. Като загрубеят зърната и ще започнат да ти минават. Аз също едвам оцелях през този мой период.

Ако си правите срещичка, бих се присъединила към вас, ако е след 17.30 или събота и неделя.

# 112
Сега с всички сили се цедя - болката е адска, защото зърното ми е така разранено , че няма на къде повече - голям рев пада докато кърмя... Да попитам някоя мама минала през това за някое ефикасно кремче за раните???Аз ползвам на Авент още от както съм бременна, но се оказа че не помага.
Май повечето мами минават по този път... Не съм супер специалист, но мога да споделя моя опит.
Много бях зле - рани и на двете гърди с много кръв и стигнах до антибиотик. От раните имах и ТТ и ме изписаха 1 седмица по-късно от останалите майки.  На всяко кърмене плачех. Бебето акаше и тук-там кръв (от гърдите ми). Казвам ти го, ако видиш случайно кръв на памперса, да не припаднеш! Сега е просто спомен, даже по-скоро мил, отколкото лош!
Съветът ми е да продължаваш до ползваш Авент или Гармастан. Аз лично ги редувах, за да видя кой е по-добър, но така и не разбрах от кой точно се оправих. И двата са добри.
Ходи с огромно деколте и дръж гърдите на въздух. По-бързо ще хванат коричка раните и ще се обелят. Аз лично не понасях дори и най-меката нощница да се допира в раните.
Преди кърмене намокри 1 хавлия с много гореща вода и си я наложи като копмрес, за да се отворят каналите и бебето да суче по-лесно (без да опъва много). Също добре се отразява и топъл душ, а млякото се тече ли тече.
Гледай да не се цедиш много, а по-скоро бебето да те изсуква. Хем е по-безболезнено, хем няма да стимулираш производството на излишно мляко. Аз лично много се цедих и хвърлях по 1 литър на ден в мивката, но сега го отчитам като грешка. Ако ти напрягат гърдите просто слагаш бебето - то е най-добрата помпа!
Каква помпа ползваш? Моята беше ръчна Авент и бях много доволна, въпреки че отново те съветвам да я избягваш.
Не пий никакви чайове за лактация и не се наливай с вода, че има да цедиш...
Не си мисли, че ако не пиеш много вода или не се цедиш 100 пъти на ден ще ти намалее млякото! Не дохранвай, и бебето само ще регулира количеството, според нуждите си!
Аз се оправих за 10-15 дни и оттогава не сме имали проблем! Все още суче на поразия! Желая ти успех и сподели за резултата!   bouquet

# 113
VILY_ST нашия блок е на ул.Мур 28-те са две кооперации в лилаво и бяло една до друга,още правим ремонт но надявам се че другия месец по това време ще сме там...мъжа ми иска да се изнесем до началото на май за да не плащаме повече наем,но аз не виждам как ще стане,като кухнята ще е готова към 10 май....май ще ходим с бебока при майка ми...Simple SmileИдеята за площадка и градинка никак не е лоша Peace,че всеки път като ходим до блока се чудя как ще излизам с количката по тия "улици"...още  не е асфалтирано пред самия блок..дори и кафе не знам да има наблизо...ще се радвам да се запознаем като се преместим и да се разождаме заедно..ще следя темата Simple Smile

# 114
# 115
Моми4ета Христос Воскресе! Къде се изгубихте?Дайте малко да съживим тая тема.. Joy

# 116
Во истина воскресе Hug
Здраве, щастие и много любов желая  bouquet

Ние не сме в София, предполагам че много са така, може и затова да не се пише Wink Но мисля като се върнем да спретнем една срещичка Peace

# 117
това е много добра идея,дано лично аз да успея да се включа,че съм започнала да събирам багаж...а и бебето.....но следя какво става. Peace

# 118
Здравейте, Simple Smile
и аз да се присъединя към темата ние сме на иван сусанин.
Един съвет за разранени зърна -мажете с чисто масло, но по-скъпо има много голям ефект и не се отмива!
Пак ще се включвам

# 119
  • София
Здравейте, момичета Grinning
Нашето блокче още не е готово и ще останем лятото в Стрелбище, хубавото е, че сме до самия вход на Южния парк имаме приятели в квартала и скиторим по улиците и из парка с децата.
Миа вчера стана на 1 годинка, хубаво тържество и направихме, весело беше Grinning
poctor, благодаря за информацията за кухнята на ул. “Белмекен” №13, като се преместим ако има кухня на близо, бих записала Миа.

Общи условия

Активация на акаунт