Машина за хляб - 7 част

• 38 025
  • 615
  •   1
Отговори
# 540
Анда, и моята е от ТСМ-а. Доволна съм от нея. Grinning
За козунак опитай тази рецепта на Пина:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg3459477#msg3459477

# 541
  • София
Добре дошла, Анда.

На ТСМ-ката не успях да изпека добър козунак. Наглеждай го. При мен не му стига времето да втаса след последното премесване (в кухнята е около 20 градуса). Налага се да го допичам или да го изключвам по-рано. Резултатът е по-скоро нещо като панетоне, а не българския козунак.

Рецептата на Пина я правя относително често с отличен резултат (да не забравиш да наръсиш отгоре захар!), но плета и после оставям козунака да втасва и да се пече във фурната.

С отложения старт не би трябвало да имаш проблеми. Използвам го - зареждам сутринта и като се прибера ме посреща миризмата на топъл хляб. Да се сещаш за по-приятно посрещане?

Пожелавам ти много успехи с машинката.

# 542
Не намерих второ яйце, така че опекох хляба с прясно мляко на Биляна. Тъкмо стана, чакам го да изстине. Отчупих си една коричка - чуденнннн!
Благодаря за пожеланията! Утре ще купя яйца и ще пробвам козунака.

# 543
  • София
Козунак меся в машинката, а пека във фурната, така става най- хубав. Peace

# 544
  • 5 етаж в ляво
Момичета, да се похваля - хляба стана страхотен, кифличките също, много мекички и вкусни, но не ставаха за снимка, защото дъщеря ми ги навива /6 г/и нямат много представителен вид. Сега искам да мина на козунак, посъветвайте ме коя рецепта да ползвам.
На Пина или на Дивиана Peace
И двете съм правила,без грешка са Wink
Какво като не са представителни,нали са вкусни и детето с гордост хапва от Неговите кифли Heart Eyes

# 545
  • 5 етаж в ляво
Козунак меся в машинката, а пека във фурната, така става най- хубав. Peace
А именно Peaceгаранция за най добър резултат Wink

# 546
Пина, за пореден път те поздравявам за чудната рецепта! smile3501 Тази седмица изядохме три козунака по твоята рецепта - месени в машината, но печени във фурната. Изцяло по твоите инструкции за плетене, мазане и т.н. Само добавям 20-30 гр. захар, защото обичаме по-сладичък козунак.
Благодаря за положителната вест! Hug
Тука нещо няколко момичета се затрудняват с козунака, аз давам ли давам акъл и нищо... Sad Добре, че има и доволни, че ми се провеси носът...
За захарта - явно аз по-несладко ям... Confused И Мама Цоцоланка все увеличава захарта. Но това е лесна работа, там винаги може да се доабви малко и от майстора... Wink

П.П. Мама Цоцоланка има рожденник, да и е честит!       bouquet

# 547
  • София
Привет  Hug

От доста време не съм писала, но си ви чета редовно Simple Smile

pina, вече задобрях и козунака по твоята рецепта става чуден  Hug

Много обичам и сладките хлебчета (не помня кой беше дал рецептата  Embarassed) както и солените кифлички, май от Мама Цоцолана Simple Smile

Честит рожденник на Мама Цоцолана   bouquet

# 548
  • София
И  аз да честитя на Мама Цоцоланка рожденика, па макар и на патерица - само гордост и радост да ти носи!  bouquet

# 549
Правих и козунак , сина ми каза " Супер е!"  Grinning Но стана ОГРОМЕН. Явно трябва да намаля течностите, защото брашното го слагах на око. Вие като правите козунака на Пина , голям ли става?

# 550
А имам и друг въпрос. Трябва ли да се меси 3 пъти преди да втаса ? Моята машинка "помни" програмата 15мин след като съм я изключила преждевременно и това дали няма да се отрази на тестото? Имам предвид ако чакам 15мин, пак я включа да меси и така...

# 551
pina - последното, което искам да стане е да се почувстваш зле заради нашите неуспехи  ooooh!

Сигурна съм, че след още няколко провала ще задобреем и ще се гордеете с нас и произведенията ни по ваши рецепти  Hug

# 552
Аааа, Рошалче, аз не съм си и помислила.... Hug
Просто се почувствах безпомощна, пък уж тук плувам в свои води.... Confused Ще се радвам ако имате успех, да се похвалите, непременно! Peace

# 553
Pinaaaaa, казвай колко твърдо трябва да се получи това тесто!
Защото аз с тези количества получих нещо, което ми прилича на тесто за кекс, не става на топка! казвай да слагам ли още брашно - то аз тъкмо сипах стафидите де

# 554
Анда, не съм Пина, но ти казвам, че тестото трябва да става на топка. Ако прилича на тесто за кекс, значи е рядко. Съветвам те да започнеш да слагаш по малко, докато започне да става на топка тестото, за да не  предозираш брашното пък иначе.

Общи условия

Активация на акаунт