Машина за хляб - 7 част

• 38 567
  • 615
  •   1
Отговори
# 390
  • 5 етаж в ляво
Julie ,мерси за линка.  bouquet
Ама що тогава ми блъска на...... Sick
а пък за пермезана......какво да кажа.......ОБОЖАВАМ ГО Hug,но той пък не ми удря на коза Thinking
както и да е ,стана ми ясно,каквото ме интересуваше......явно аз не съм на ред Rolling Eyes
извинявям се за спама момичета Blush

# 391
Незнам дали ви е попадало това, но погледнете има обяснени различните опаковки брашно за какъв тип хляб са:

http://www.sofiamel.bg/consumer.htm

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 21:42 от desita6

# 392
  • София :(
Здравейте,  дами  Simple Smile Четох, четох, четох и преди около месец се наканих да се сдобия с такова чудо - домашна хлебопекарна, и няма по-доволен човек от мен в къщи  Simple Smile Моята е от тия дето бяха на "примоция" в Кауфланд, от както я взех в къщи не е влезал купешки хляб, а много странно - консумацията му спадна и как иначе - изядеш една филия и си се заситил, не като оня дунапрен от магазина  Simple Smile Още от първия ден си захапах една от вашите изпитани рецепти и още не се е изложила , въпреки активните ми импровизации. Изобщо нямам думи , щом и котката ни , която смята хляба за плебейска храна прояде такова нещо , просто няма място за коментар Laughing Проблема ми е , че два - три пъти пробвах да забъркам нещо сладко и нищо не се получи   Cry. Струва ми се , че проблема е в машинката - никъде не видях в програмите такава за козунак или нещо подобно, има една за кекс , но не съм сигурна , че там тесто с мая ще втаса. Ако някой е пробвал и има опит вече, давайте съвети, че умирам за вкусен, ароматен домашен козунак примрно  Grinning

# 393
mimensita, козунака на пина става страхотен в кауфландската машина.

# 394
Здравейте, аз вече споменах, че моята машина е  TоMADO. Програмата ми за тесто е 1ч. и 30 мин. Как смятате, има ли втасване, защото няма допълнение  тесто/ферментация. Програмата ми за печене е 1 час. Тук какво е Вашето мнение. ВТасва и пече или само пече. Защо ми се струва, че печенето е 60 мин. Ако някоя дама има сходни програми да ми подскаже. Какво пише на Вашите машинки за сладък хляб - това фернски хляб ли е - 3ч. и 50 м. Аз също бих искала кекс само за машината от начало до край. Чакам Ви. Освен сухата мая на Йоткер, каква е тази френската. Аз съм от Ловеч - тук такава не познават.

# 395
# 396
  • София
GabI_lv ,аз съм от Плевен и преди време в търговиите бяха пуснали от френската мая,но вече няма.Сега си купувам като си ходим до Враца-там има и от френската,и от тази турската/Ява/,дето произвеждат и жива,но я има суха на пакетчета.Аз от нея сега ползвам и съм страшно доволна.
За кекса-на Мулинекса има програма за кекс,тя си е за кекс,не за сладък или френски хляб.

# 397
  • варненка от София
Здравейте,  дами  Simple Smile Четох, четох, четох и преди около месец се наканих да се сдобия с такова чудо - домашна хлебопекарна, и няма по-доволен човек от мен в къщи  Simple Smile Моята е от тия дето бяха на "примоция" в Кауфланд, от както я взех в къщи не е влезал купешки хляб, а много странно - консумацията му спадна и как иначе - изядеш една филия и си се заситил, не като оня дунапрен от магазина  Simple Smile Още от първия ден си захапах една от вашите изпитани рецепти и още не се е изложила , въпреки активните ми импровизации. Изобщо нямам думи , щом и котката ни , която смята хляба за плебейска храна прояде такова нещо , просто няма място за коментар Laughing Проблема ми е , че два - три пъти пробвах да забъркам нещо сладко и нищо не се получи   Cry. Струва ми се , че проблема е в машинката - никъде не видях в програмите такава за козунак или нещо подобно, има една за кекс , но не съм сигурна , че там тесто с мая ще втаса. Ако някой е пробвал и има опит вече, давайте съвети, че умирам за вкусен, ароматен домашен козунак примрно  Grinning

Аз съм правила 2 пъти Панетоне в Динамика на основната програма. Само може да го изключиш малко преди приключването на програмата, защото му идва дълга програмата и се препича. На кексовата програма почти всеки ден правя кексове и е много добра!

Аз пробвах няколко рецепти за хлябове от дадените тук, но за мен най-успешната и добра рецепта за мен е основния хляб на Морена:

300 мл прясно мляко
3 с.л. масло
500 гр брашно
2 с.л. захар
2 ч.л. сол
2 ч.л. мая.

Правя го на основната програма 3,30 часа.

# 398
да не е 300мл прясно мляко?!

# 399
  • варненка от София
да не е 300мл прясно мляко?!

Така, така, поправих го  Embarassed

# 400
Краси, козунакът ми изглежда разкошен- споделяй рецепта и опит.Каква е маята, изваждаш ли тестото за плетене и връщаш. Каква е програмата ? Искам и аз

# 401
  • Откъм Варната
Не можах да снимам мойта кукичка дето вадя бъркалките, но тука на тази снимка http://www.shumen-city.com/index.php?option=com_datsogallery& … atid=2&id=102
мярнах същата, в мерителната чашка е, krasikar ако апарата ти прави хубави снимки от близо, може ли да я снимаш и да пуснеш снимка

# 402
KaliMa - снимах кукичката. Ето:
http://www.shumen-city.com/index.php?option=com_datsogallery& … atid=2&id=109

GabI_lv - рецептата я намерих тук:
150мл прясно мляко
2 яйца
50мл олио
40гр краве масло (предварително разстопено)
150гр захар
1/3 кубче жива мая (от 42 гр.)
400-430гр брашно (на око ако трябва се добавя да стане тестото на топче)
настъргана кора на 1 лимон
1 ванилия

По време на звуковия сигнал сложих стафиди. Десет минути преди печенето намазах отгоре с жълтък и поръсих със захар. Нищо друго не съм правила. Програмата е за френски хляб 3.50 часа. Коричка medium, но отстрани малко се попрече. Струвами се, че на light ще е по-добре.

# 403
Благодаря ти КалиМа - за снимката на кукичката и рецептата.
Очаквай  резултат.

# 404
Краси - за рецептата трябва на теб  да благодаря. Моята програма е с такова времетраене - дано стане.

Общи условия

Активация на акаунт