Машина за хляб - 7 част

• 38 567
  • 615
  •   1
Отговори
# 450
  • Paris
Димитрина, благодаря за отговора, но от линка нищо не мога да разбера. newsm78 Можеш ли да ми дадеш някакъв тел. номер?

# 451
аз сложих козунака да се меси,но нещо объркаш количеството брашни и добавях на око.Но дали съм улучила ще видим.Още маже под бъркалките,но ме е страх да сложа повече. Не знам като хляб ли трябва да изглежда.Едно е мазно и лепкаво такова. Simple Smile

# 452
  • 5 етаж в ляво
Джина,сигурно е вече кусно,но щом ти маже под бъркалките според мен трябва да добавиш още брашно.....незнам по специалистките да кажат,но май вече е твърде късно за отговори Mr. Green
Да,трябва да е по меко тестото отколкото на хляба,но не и да маже де.... Confused
Е ако все пак още не си го слойила да се пече го доомеси на ръка с още малко брашенце и трябва да стане...да не ти лепи на ръцете,но и да не е твърдо....като мекичкото на ушенцето да е  Winkайде давай и да кажеш след 3 часа какво е станало Hug

# 453
  • София
Димитрина, благодаря за отговора, но от линка нищо не мога да разбера. newsm78 Можеш ли да ми дадеш някакъв тел. номер?

Quell Impex Ltd.
02/9430540; 9430541; 9454239 (сервиз) Тези тел. са ми от гаранционнта карта и печата на нея:)

# 454
  • Paris

Quell Impex Ltd.
02/9430540; 9430541; 9454239 (сервиз) Тези тел. са ми от гаранционнта карта и печата на нея:)
  bouquet

# 455
  • Балчик
  Правих пак питка по рецептата на Lebeduna. В къщи много я харесаха и искат само от нея. Малко по-големи ми бяха яйцата и пое повече брашно. Та стана и по-голяма от предния път. Но пък на вкус стана още по-хубава. Ето и снимка.

# 456
  • 5 етаж в ляво
Джина,какво стана с козуначето?

# 457
Тъкмо седнах да пиша.Козунака стана много хубав,но не и на външен вид.Не знам защо,но отдолу и отстрани се препича,а отгоре остава суров.И предния път беше така.Сега даже го сложих на светла коричка и пак. Ама нищо,хапваме си го Simple Smile Успях и горе долу да го оплета,но горе долу Simple Smile За брашното май беше добре. Аз слагах по малко брашно докато месеше машината и се получи.Но имам още да се уча Simple Smile Иначе този път замириса на козунак.Май лимона прави всичко.Предния път реших,че може да мине и без него Simple Smile
vemite,страхотна питка Simple Smile Би ли ми дала линк към рецептата. Или да ми обясниш как е сплетена ако може  Embarassed
Аз едва ли ще направя някога такава,защото машината може да меси само 500 гр. брашно,а аз не се наемам сама да го направя.А и втасването ме плаши повече.

# 458
  • 5 етаж в ляво
Браво Джина....ами как ,козунак без лимонова кора не може бе Laughingза друг път вече знаеш Peace
Ами що не го изпече във фурната?!Като измеси и втаса го изплети и го сложи в продълг.кексова форма,остави да втаса и печи.Не е сложно,само на думи звучи така,щом аз са справих значииии......... Winkза печенето отгоре мисля вече знаеш че неможе да се изпича добре в машината....няма горе реотани все пак Wink
Питката за която питаш е по рецепта на Лебедуна има я в моите любими рецепти/подфорум на готварския/и тази пита съм правила много е вкусна.Месих я в машината.Вярно малко трудничко я омеси,но като меси по бавно и трудно наливах по мн.малко олио и така си ми омеси тестото и втаса там.Сега има версия на същата пита с кис.мляко но лично аз още не съм я изпробвла.Майката му е да пробваш,не се плаши....еми като не стане кош нали имаш Joy

# 459
  • 5 етаж в ляво
Объркала съм се  EmbarassedЛебедуна няма рецепти......жалко,ако не можеш да я намериш ще ти я напиша...имам я записана в тефтера....не се сещам сега да кажа къде може да е  newsm78провери в темата за плетките на тестени произведения...за това се сещам сега Thinking

# 460
Не я пека във фурна,защото нямам такава форма Simple Smile Пък  и не знам дали ще мога да го опека.А за печенето в машината научих един трик - върху прозорчето се слага алуминиево фолио,за да се опече равномерно коричката.Може вече да го знаете,но все пак да кажа Simple SmileИ аз тъкмо почнах да проверявам да не е пуснала вече тема,че скоро я питах защо не е Simple Smile
Ще я потърся  Peace

# 461
  • София /Абсурдистан
.А за печенето в машината научих един трик - върху прозорчето се слага алуминиево фолио,за да се опече равномерно коричката.
Аз не го знам това. Къде точно се слага фолиото - от вътрешната страна ли, да покрие контейнерето  newsm78 И кога се слага?

# 462
Май лимона прави всичко.Предния път реших,че може да мине и без него Simple Smile

Да, и правилно си решила. Аз никога не слагам лимон в козунака, без значение дали по рецепта има. До сега не съм имала провали с козунаците. Е,  като изключим разбира се първият ми опит. Но и тогава причината не беше в лимона.

# 463
  • Балчик
Джина питката е по рецептата на Лебедуна за питка " Роза". И плетката е по нейните указания. Режа на 12 парчета и навивам на ролце. Моята машина е за хляб 1.250 от тези в Кауфланд. Малко трудно замесва в началото, но после си го меси и втасва добре. Само в началото малко помагам докато разбърква продуктите. Брашно ми отива около 1 кг., макар че в рецептата пише по-малко.
  Ако не намериш рецептата ще видя къде имаше линк към нея. Не знам колко ти е голяма машината, но можеш да пробваш с по-малко продукти ако е малка. Просто вземи и по-малка тава.

# 464
Здравейте!

Вчера правих тесто за пица в машинката. Става ми много хубава пицата, но дебела. Някой знае ли как се прави тънка като италиянските пици?

Общи условия

Активация на акаунт