Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 19

• 55 679
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
  • На небето
Някой то вас ползвал ли е новите (поне за мен са нови, защото не съм ги виждала преди) кермовете за торта на д-р Йоткер? Без варене, само със студено мляко. Купих си два последния път, но не стана нещо добре, сигурно не съм го разбила като хората. И добавих и другото пакетче, че да мога да споя блатовете. Без второто пакетче стана много течно.... хич не приличаше накрем, както беше описано на опаковката, че ще стане. Crossing Arms Crazy

Аз ги правя само с тези кремчета, много с хубави и леки. Но се слага по-малко мляко 300мл. за 1 пакетче. Аз слагам и сметана (отделно разбита), може да се добавят и пасирани ядки, аз слагам пасирани фъстъци. А има и още нещо, колкото повече се разбиват толкова по-гъст става крема. Така, че се разбива поне 3-5мин.

# 211
Ехооо браво на всички аз събота и неделя имах проблема с тавите трябваше ми нещо малко и квадратно и накрая използвах една ламаринена кутия от бонбони с намаслена хартия за печене стана екстра даже си я сложих при тавите. <a href="http://entertainment.webshots.com/photo/2679073300102684295WtNdNw"><Направих две малки тортички еднакви - за годишнината от сватбата на нашите и за рожденния ден на кума. Пак ми отне ден и половина. То беше едно рисуване, едно чудо. Мен лично това ме забавлява ама не винаги имам време да направя торта. Имах и един особен проблем като точех оцветеното в червено захарно тесто може би от пудрата захар то не само че побеля ами и стана на дупки от захарта на едната торта го намокрихме и стана гадно а другата половин час я бърсах със полусуха салфетка ама не можах да скрия ефекта. Като се добера до снимките ще пусна

Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 21:35 от nandelche

# 212
Анче_Мамче, малко по-надолу бях написала, че втория Дядо Коледа от моите торти е с такива кремове. Аз ги разбърквах дори без миксер, а с вилица. Но сложих около 300 мл. мляко, а не 400 мл. както пише на опаковката.

Ще пробвам с по-малко мляко! Да, супер!  Hug

# 213
Аз каручката я направих с шоколадов крем на д-р Йоткер, вкусен е, но ми остана малко суха отвътре ... защо така, уж сиропирах, разчитах и на крема много, но не би...

# 214
ето сега и тортичката моля за овации защото е втората торта в живота ми и много се старах

# 215
 Embarassed

рецептата е тази която правех с мама като дете - скъпичко но мнооооооооооооого вкусен домашен гараш - без брашно:

6 яйца - разделяме жълтъците от белтъците
2 пакетчета масло
2 с.л. какао
1,5 ч.ч. пудра захар
300 гр. добре смляни орехи

Разбиваме добре маслото със захарта и какаото, добавяме жълтъците. Отделяме чаена чаша със сместа. В остатъка добавяме орехите, разбъркваме добре. Добавяме разбитите на твърда пяна (задължително в чист и сух порцеланов съд.бием докато сместа спре да се пързаля в купата и като я наклоним остава статична Rolling Eyes ) белтъци.Не разбивама а внимателно обръщаме с лъжица като внимавам да не спукаме мехурчеата. По рецепта печем в подмазана тава, но върши работа в тава облечена с хартия за печене, която отгоре е намаслена с олио.
Вадим(ако е с хартия веднага и белим хартията) и чакаме да изсъхне на скара. После мажем със заделената чаша крем.
мой съвет захарното тесто попива и ликвидира крема направете повече с половин доза , отделете повече и малко увеличете орехите - ако ще ползвате такова.и друго ползвайте я първо без украса за да можете да варирате дозата е за малка стандартна кръгла доза за торта с отделящи се стени това което го има на снимката с бонбонената кутия е за доза и половина

Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 23:14 от nandelche

# 216
уупс излъгах, втората украсена тортичка

# 217
  • Пловдив
nandelchesmile3501 smile3501 smile3501! Справила си се страхотно! Много ми харесват таблата на леглото и дупката на юргана! newsm10

# 218
nandelchesmile3501 smile3501 smile3501! Справила си се страхотно! Много ми харесват таблата на леглото и дупката на юргана! newsm10

на снимките в албумчето се вижда не е сложно трябва ти остро ножче и боя  след като снимах обаче видях че липсват чворчетата и наложих корекции първо с  ножче после с мокра кърпичка поизтрих боята и наложих нова всичко обаче беше с четка. Истината е че рисувам и това ме спаси. Просто се провалих в боядисването дори и  на готова маса - безкрайна битка и лепнене отвъд предсказуемото с готоовата маса мога вече почти всичко но после трябва да я оцветявам с четка

# 219
иначе мноооого мерси  Embarassed за оценката импровизирах и понеже не знаех каво да сложа за човече сложих кроасан  Embarassed (то на снимките се вижда) то замисъла си е замисъл ама като си неук направо какво да кажа #Cussing out четеш, четеш а после гледаш кухненската маса и се чувстваш като нефелен и се налага да се пребориш сам. тежичко е ако имаш амбициозни планове

# 220
Nandelche, прекрасни торти!  Hug Хубави не като за 2, ами като за 102  Simple Smile личи си, че имаш талант. Аз и на предната ти торта се блещих и се кривих, че не мога да си запиша снимка от уебшота Simple Smile
Я да питам - чашата, заделена в началото, единствения крем ли е? Значи получава се един блат, покрит с крем? И крема е със сурови яйца? Питам, защото досега не съм се интересувала, и това е първата рецепта за гараш, по която се заглеждам.

# 221
Малко късничко се включвам, ама още не мога да намеря време да преточа снимчиците.
Ето тортичката, която направих по случай именния ден на свекито за 27-ми декември. Розичките ги правих предния ден. Оставих ги след това в хладилника, стегнаха иделано.

Блата е пандишпанов с какао, разрязан на две. Заквасена сметана и течна сметана, и двете разбити с пудра захар. Малко боровинки. Блатовете са напоени със сок от боровинки и малко ром. Горния блат е покрит с малко разтопено какао на прах+вода+олио а покритието е смлени бадеми с пудра захар. Доста се озорих с него. Обаче беше толкова вкуснооо... изяде се за нула време.
На вид не е кой знае какво, но от розичките съм много горда, на вкус са същите като малките животинки от детските години  Hug

# 222
  • На небето
Аз искам да питам нещо, как се гланцира марципан Варна? Четох по-назад в темата, че се прави с вода и мед, ама не ми е ясно няма ли да се расте? Или още докато се прави марципана се слага мед и вода??? Или само се мокри леко от горе?

ina.gg малко са малки снимките не се виждат добре!

# 223
Ми ето линкче тогава)))

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=187997&photo=42
парола: 12345

# 224
Здравеите моми4ета,
Силраи, Наталина видях 4е сте ми отговорили сега,4естно казано незнам за6то не се полу4и.Мле4ния марципан го правих то4но по рецептата на Наталина,сложих и вода и олио,и месих,месих,но не се полу4и като пластелин,доста твърди4ко стана.Сложих го в МВ ,пак пробвах  Sad .Да не би да се слага 300 мл вода ,а не 30 мл.Пак 6те пробвам и съм се зарекла 4е докато не го направя като хората,няма да се откажа  Crossing Arms
Похвала за вси4ки моми4ета,много красиви торти4ки сте показали   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт