Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 19

• 55 711
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
Ама и аз съм една умница - Шварцвалд и Black Forest знаат едно и също нещо, само дето езиците са различни  Mr. Green

# 196
Именно  Mr. Green
ето я рецептата (една от няколкото) на твоя нелюбим  Wink немски....има и 69 снимки обаче:
http://www.chefkoch.de/rezepte/69991026035641/Schwarzwaelder-Kirschtorte.html

# 197
Barcela,и аз така мисля да направя,но ми се щеше да видя нагледно някоя такава торта.Благодаря за предложението за борчетата,аз имам готови,но ако остане време ще направя тия

# 198
Момичета,някоя от вас правила ли е правоъгълна торта.Синът ми е рожденник другата седмица и 26 см. ми форма идва малка. Нямам подходящаправоъгълно тава и се чудя дали тавите на фурната ще свършат работа-малко плитки ме се струват..Или ще пека блатовете един по един...
Май ще се купува...ама  нейсе..Другият вариант е 2 етажа...

# 199
Бенмари, не ползвай тавите от фурната. Не зная твоите как са, но моите (печката ми е Горенье) не са с идеално равно дъно, а имат един наклон в предната част. Ако не ти се купува нова тава, не може ли да ползваш еднократните тави от алуминиево фолио?

Аз самата също нямам подходяща форма и от доста време се каня да си взема една силиконова правоъгълна тава. само че повечето ми рецепти са предвидени за 22 - 23см. кръгли форми и все не се наканвам.

# 200
  • Пловдив
benmary 2, пекох правоъгълни блатове в огромната си тава от фурната, но ги правих по-малки. Като сложиш хартия за печене и я повдигнеш отстрани няма проблем. Моята после стана друга форма (показвала съм я) - торта Арсенал. Така че смело си печи в по-голяма форма  Wink

# 201
benmary аз няколко пъти правих правоъгълна торта и то точно в тавата на фурната. Имам една доста по-дълбока. Единия път ми се видя тъничка и я направих триъгълна  Mr. Green
В духа на предишните постове и аз съм си накиснала вишни да правя торта пияна вишня  Peace . Дано останат достатъчно, че вчера вече ги нападнаха.

# 202
Бенмари, не ползвай тавите от фурната. Не зная твоите как са, но моите (печката ми е Горенье) не са с идеално равно дъно, а имат един наклон в предната част.
Точно такива са..на вълнички отдолу...ще проверя за такива от алуминиево фолио,но дали има толкова големи не знам?
benmary 2, пекох правоъгълни блатове в огромната си тава от фурната, но ги правих по-малки. Като сложиш хартия за печене и я повдигнеш отстрани няма проблем. Моята после стана друга форма (показвала съм я) - торта Арсенал. Така че смело си печи в по-голяма форма  Wink
Един по един ли пече блатовете ?

# 203
Пепи, как точно закрепваш хартията за печене? Няма ли опасност ръбчето на блата да стане заоблено? Аз съм си мислила да импровизирам нещо, но не ми се е рискувало.

Вместо в тавата на фурната, съм ползвала една стара тава, наследство от баба ми, която е правоъгълна, но със заоблени ръбове. Принципно е предназначена за мусаки и пдр. такива ястия, но размерът й е малко по-голям от стандартна кръгла тортена форма. Не става идеално, но все пак е нещо. Ето това е една много стара торта, правена за РД на сина ми през 2005 год. Сега виждам, че има още какво да се желае, но това съм направила преди три години:

# 204
Аз съм пекла блатове в правоъгълна тава с размери 30 на 20 см. Всеки блат по отделно като разделях пропорцията за пандишпан с 2 яйца. После обаче блатовете ги разрязвах и правих рота-риба  Simple Smile

# 205
A така, и аз това се чудех тези дни - за голяма торта в тава от фурната. Свеки става на 70 в края на месеца, та сега тепърва го мисля.... Иска ми се да направя нещо сравнително изчистено (простичко), но добре изглеждащо, още не съм го измислила. Още повече, че трябва да го измисля и приготвя украсата (ако е от марципан, а само такива съм правила досега) у дома, а да я сглобя на другия край на България.... Замислям се за много блатове като на медовика (че да стане стегната), и някой от горните варианти за крем. По този въпрос - колко тесто за блат трябва да се подготви? Ааааа, предполагам, че ако сравним лицата на основите, ще разберем  Laughing

# 206
Аууу, прияде ми се този Black Forest Cake. Бих хапнала с най-голямо удоволствие  Flutter

# 207
  • Пловдив
Момичета, пекох блатовете един по един (тъй като тавата е голяма си правех пандишпанови блатове с по 3 яйца всеки) , после винаги може да се отрежат неравностите. Най-добре след като се сглоби. И моята тава е с нераности, но след сглобяването на тортата не се забелязваха. Тавата ми е с размери 40х30 и дълбока почто 5см. След като си слепих блатовете си ги отрязах по щаблона. Тортата беше с големина 30х25 - ето я и нея

И разрез за да се види колко са дебели блатовете

Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 13:04 от _Пепи_

# 208
Някой то вас ползвал ли е новите (поне за мен са нови, защото не съм ги виждала преди) кермовете за торта на д-р Йоткер? Без варене, само със студено мляко. Купих си два последния път, но не стана нещо добре, сигурно не съм го разбила като хората. И добавих и другото пакетче, че да мога да споя блатовете. Без второто пакетче стана много течно.... хич не приличаше накрем, както беше описано на опаковката, че ще стане. Crossing Arms Crazy

Взех шоколадов и стана адски вкусно.

Мисълта ми е, дали в този крем, мога да добавя сметана Данон и желатин, за да направя тортата с рула на Лео?

Rolling Eyes

# 209
Анче_Мамче, малко по-надолу бях написала, че втория Дядо Коледа от моите торти е с такива кремове. Аз ги разбърквах дори без миксер, а с вилица. Но сложих около 300 мл. мляко, а не 400 мл. както пише на опаковката.

Общи условия

Активация на акаунт