И през Новата година,да има бебчета поне дузина

• 30 410
  • 650
  •   1
Отговори
# 150
Ихааа, как хвърчи времето. Кога се отърколиха 6 месеца? Кога дебнехме Берни и Рени? Сякаш беше и толкова скоро, но и преди страшно много време. Да е жив и здрав днешния полурожденик МартиHeart Eyes
Ритата кога точно си идваше? Много ми е мъчно вече и за нея.  Heart Eyes

Започнах антибиотика от снощи. Моята кашлица е тип магарешка с грухтене и задушаване, та само със сироп и мукосолван няма да се оправя.  Tired Пък и не ми се влачи това задиращо чудо със седмици и накрая пак да ми те наложи да гълтам антибиотиците.  Sad

# 151
Да почерпя за месечинката.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201177&photo=20

# 152
  • Виена
Аничка, как само минава времето, както казва Рони... Сякаш вчера роди, пък вече един месец се минал! Да ви е жив и здрав и голяаааааааааам да порасте!
Дари, Въведението в Църквата на 40 ден не е традиция. Това е канон в Православното. При навършване на 40 дни младенецът се представя в Църквата от майката. Така е направила Мария с Христос. Свещеникът чете специални молитви за детето и родилката. Много силни думи. Бих го сравнила с Кръщенето по сакралност. Ако имате възможност, не го пропускайте. Още повече, че се пада в неделя, а тя, както знаеш, в нашата религия е най-специалният ден. И нашите 40 бяха в неделя и понеже Краси беше на работа, ние си бяхме самички с Филипчето на церемонията. Не е дълго, продължава около 10 минути. А що се отнася до обичая "Погача" или "Пита", това вече не е православен обичай. Аз мислех, че е останал от езичеството, но едва тук научих, че ни е наследство от... турското присъствие (нали така му викаме вече  #Cussing out). Те правят такава сбирка на 40-тия ден на бебето - сладка питка, мед, лук, подаръци, само жени (задължително да не са в момента в цикъл!)... Аз не съм от толерантните по отношение на турското "присъствие" в България и не вярвам, че Батак е измишльотина и затова ми беше малко терсене да разбера откъде сме прихванали това отбелязване на новороденото  Confused. Откакто го разбрах, познайте дали и за момент съжалявам, че не направих тази церемония на Филип  Wink 
Качих най-после няколко снимки на Филип от последните дни  в албумчето Peace

# 153
  • Пловдив
Берни да ти е жив и здрав Марти!!!  bouquetКога мина половин година.....
Аничка честита месечка!Потекоха ми лигите по тортата......
Ники все си представям че бебката ще има твоята учарователна усмивка,дано позная.Hug

# 154
  • София, "Младост 3"
berni, за стъпването мисля че просто трябва да го учиш. Поне така беше при нас - вдигаш го и ако не се опре на крачета, му ги нагласи. Ще се научи като усети опора да стъпва. А за сядането - мисля като другите. Peace

принципно е излишно
стъпването на пръсти е свързано не с краката, а е признак ПОНЯКОГА когато ими и куп други симптоми - и след направен тест - за неврологичен проблеми например
излишно е да се ходи на ортопед, по-сокро при притеснение се ходи на нвролог и ако той види, че проблема не е за него - тогава вече може на ортопед

# 155
  • София
Честити месечинки на Марти и Аничка! Да са живи и здрави бебоците. Hug
Аничка, сякаш беше вчера... а и хубава тортичка си спретнала  bouquet
Отивам сега да зяпам и Филипе... Heart Eyes

# 156
Отивам сега да зяпам и Филипе... Heart Eyes
И аз идвам. Хо-Хо-Хо.  Grinning
Аничка, тук сте се събрали отбор разкошни тортопроизводителки. Браво.   bouquet

Видях, че Мария на Меги е голяма мацка станала.
Макси е невероятен бо`бон - може даже и бибата сам да си държи.
Филип кога ще идва в София? Ще го крада.  Heart Eyes

# 157
Привет! Как сте в мъглите? Тя Рита трябва май да си дойде утре,ама с тия отменени полети не ми е ясно как ще стане. Снощи в Дружба1 не се виждаха стоповете на предната кола, а на Цариградско шосе почти нямаше мъгла newsm78 Явно летището са го построили на най- мъглявото място в София...
 Вчера случайно си намерих комшийка:) А пък сина й правел месечинка и тя много хубава торта му спретнала:) Честито месечинка на Борис и половин годинка на Марти!
 Рениии, много е хубав Филип.Пупупу!!! И майка му една такава фина еУегантна станала! Много хубаво се отглеждате вие, браво на вас! Стана ми интересно защо в Австрия правят това изследване "диагностика на развитието" задължително на родените със секцио,а на другите не newsm78
 И аз нагледах и другите бебоци, много хубаво растат, големи са сладури. Нашите бебета са най-хубавите, това е положението Mr. Green
 Рони,как си днес? Аз/да чукна на дърво/ съм екстра. Кашлям мнооого рядко. Спиди ме спаси Hug Hug Hug

# 158
Маани, маани съм, Никче. Като се вкарах в кашлица, та до 5 сутринта. Настаних се в една седнала поза и съм заспала. После се изкашлях още малко, но и поспах. Сега съм кисела краставица - боли ме корема от тази нощна "радост", но и тиквата. Сега съм решила да се разходя до по-големите магазини за техника, за да си търся уред за парни бани на лицето. Като онези приятни неща за преди щипането в козметичните салони. 

# 159
Рони, вземи си и сиропче, при мен имаше наистина вълшебен ефект. Преди 2 нощи не спрях да кашлям,после цял ден и накрая вечерта се чудех дали да пия нещо за главоболието,че от кашлицата главата ми щеше да се пръсне...ама не пих,щото много работи изпих, реших поне него да си го потрая... И инхалацията с лайка помага, не ти трябва цял уред, можеш сама да си спретнеш "инхалатора".

Снощи до 1ч висях в готварския. Лошото на многото информация в случая е,че намерих поне 20 различни рецепти за тирамису и дълго се чудих коя да избера. Ще видим какво се е получило,ама крема беше ужасно вкусен...особено като се има предвид,че не бях яла още,докато го бърках:)

Бях си поръчала една много готина покривка за бродиране,със слънчогледи...И днес си я получих и се оказа,че идея си нямам какви са тия бодове,а схемата ми е неясна и на всичко отгоре на френски:( Има да се дзвера...ама съм тъпа и упорита и все някак ще я измисля... със сигурност ще бъде уникална:)))

# 160
Хей, честити месечинки на Марти и на Борето! Живи и здрави да са!

Рони, лекувай се , слънце! Какъв Аб пиеш? А освен кашлицата други симптоми? newsm78

Верно кво става с Рита? Никой ли не знае кога кацат? И аз искам да си идва вече! Рита, идвай сиииии! Heart Eyes

Абе защо Зоренцето не пише? newsm78

Ламче, измислих го - изпрати ми Мия по куриер, ако не те удовлетворява - ще дойда на място да си я взема. Ти само се вречи!!!

Ох,ние пишем домашни.... ooooh! ooooh! ooooh!

Рени, верно няма ли да го водиш сладрукото у Бг? Опитвах се да се сетя кога последно идва ти? Мисля, че беше доста преди да родиш, нали така? Значи - време е!!! Peace

# 161
  • София
Ники, заинтересува ме ти с това тирамису, би ли споделила рецептата, ако е хубаво. Аз вече два варианта правя, но не съм очарована. Яла съм го в едно заведение и като тяхното все не става. Може и на ЛС. Hug

# 162
  • Виена
Рениии, много е хубав Филип.Пупупу!!! И майка му една такава фина еУегантна станала! Много хубаво се отглеждате вие, браво на вас! Стана ми интересно защо в Австрия правят това изследване "диагностика на развитието" задължително на родените със секцио,а на другите не newsm78

Е, Филип е на мама радостта  Heart Eyes Преди лятото ми е трудно да си представя как ще дойдем до България. Но когато ида се случи, ще ви го представя с удоволствие. Това не пречи, ако някой има път насам, да се запознае и преди това. Рончо, я питай Ники кво е хубаво във Виена. Я си направете една разходка към нас. Иначе мамата е минала покрай еУгантните  Mr. Green Краси всеки ден ме пита с нарастващо любопитство да не би да съм бременна  Crazy Проблемът е, че като мина покрай огледалото, това, което се отразява бая стресира и мене и съм решила следващата седмица да си направя тест. Ако няма нищо, започвам тренировки. Само дано не окепазя вкуса на млякото, че и това го има при физическо натоварване. Но коремът ми определено напомня за настанено бебе вътре. Е, малко е раничко, предвид възрастта на Филип, ма каквото дойде  Flutter
За диагностиката... На цезаровото се прави заради по-стресовия начин на излизане на бебето. Също така педиатрите наблюдават детето и като преценят, че има нещо смущаващо в развитието му, пращат за такъв преглед. От споделеното от майките, които са го минали, съм страшно навита и ние да направим такова посещение. Прегледът продължавал около час. Давали се на детето най-различни предмети, наблюдават се реакциите, проверяват се физическите му способности. При откриване на проблем, се назначава физиотерапия. Показват на родителите какво да правят, за да помогнат за елиминиране на проблема. Най-различни трикове и техники, които само там ги показват като че ли. Педиатрите не са наясно с тая материя. Както ви написах и по-горе, за сериозен пропуск се счита например това, ако детето не пълзи, а направо проходи. Ако отидем с Филип на подобен преглед, ще мога да разкажа сигурно по-подробно.
А, да... Ники, Краси ме попита дали няма да идвате тук да раждате виенчанка  Mr. Green

# 163
и съм решила следващата седмица да си направя тест. Ако няма нищо......Но коремът ми определено напомня за настанено бебе вътре. Е, малко е раничко, предвид възрастта на Филип, ма каквото дойде  Flutter

Оооо, значи да те вмъквам в списъка и в една от двете му чакащи части!  Mr. Green Ако не във втората, то поне в третата. Знаеш ли какво ще ти е весело с две бебета? Grinning

Ама тук вече не се стърпявам и ще издам Аги. За Нова година ни приготви чудно тирамису. Пък сега се прави на скромна, че не били кой знае какви нейните. А ние всички си осмукахме пръстите. Аги е скрит   chef, а аз едва скоро го разбрах.

# 164
 Светле, ти у вас освен дето печатчета слагаш, да не си устроила и готварски цех с гастролиращи готвачи  chef
 Мдаа, Рени, време е и за едно момиченце:) А като споменаваш Виена и как ми се идва:) сега всъщност ми се ходи навсякъде...сигурно щото почти по  цял ден съм си у нас... В това кофти време не ми се и излиза и ако нямам работа навън, с пушка не можете да ме изкарате от нас... Ренка, моя корем се заформи още преди теста. Във втория месец ме пита една жена в кой месец съм. Много съм възмутена,че сега, почти в 8я, никой не ми става в градския транспорт. Ми с толкова дрехи Ники каза,че и той можело да мине за бременен...
 Мойто тирамису нашите го харесаха. След малко ще го пробвам и върху съпруга:)

Общи условия

Активация на акаунт