И през Новата година,да има бебчета поне дузина

• 30 393
  • 650
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,милички!
 Днес почти нямам хрема, но пак кашлям и то здравата. Консултирах се с Д-р Спиди и следобеда ще си купя сиропче и хомеопатични бонбонки и продължавам да се лекувам. Нямам температура, това следя много изкъсо.
 Берни, сигурна съм,че на Марти му няма нищо. Я не им се шашкай..ама сигурно и аз ще съм такава. По книжките пише ли нещо по въпроса? Ако си много притеснена, наистина консултация с ортопед ще ти подейства успокояващо.
 ladybebi, може би преди не си се "заглеждала" в тялото си и затова не си обърнала внимание на болките в яйчниците преди овулация. Аз така даже си разбирам в кой яйчник ми е доминантния фоликул. Това е един чудесен начин за самоконтрол, няма нужда да се ходи на фоликулометрия. Чудесно е,че имаш спонтанна оулация и стискам палци още следващия месец да ни се похвалиш с положително тестче. Ми така де, три декемврийки освободиха места в списъка и все още никой не им е заел мястото...Ааама-ха!!!

# 136
Ники, цун по коремчето! страхотно!!! дано да нямаш температура и бързо да ти минава!

Ритка, как си?

Светле, давам ти я с удоволствие - сега Мията е най-лека за гледане! как да ти я пратя?  newsm78 Joy
Майка ми ще ми помага вторник и четвъртък! и свеки много помагаше, но я населихме в къщата с кучето и няма как да идва, поне още една седмица ще е така! после и тя ще се включи! и така...

Аничка,  Hug

# 137
Ники, вземи да си посетиш джипи-ту. Да ти чуе гърдите. Аз вчера отидох при моята, видях 10 парчета ученици на изчакване пред кабинета й и направих кръгом. В крайна сметка заедно със семейната ми половинка се оказахме при неговото джи-пи във съвсем друго заведение.  Simple Smile Жената ми удари едни слушалки, разпита ме за симптоми като потене, температура и так далье. Каза, че имало страшно много случки на пневмонии. Когато стигнахме при родителите мамката ме изненада с информация, че братовчедка ми е един от пневмо-случаите. Зет й пък ме довърши с информация за това, че негов колега (и мой бивш такъв) е с плеврит. Правили му пункция и се отлежал в болница.
Та заради това съм в дилема дали да не започна да си пия антибиотика, който докторицата ми записа на гърба на рецептата за всеки случай, ако до 2-3 дни не почувствам промяна в зловещата си кашлица. Цяла нощ кашлях като съдрана, а по-лошото е,ч е пречех и на другарчето. Самата мисъл за притеснението му (голям страх и спомен) и това, че му преча да спи, правеха спазмите още по-задиращи.  Tired

# 138
  • София, "Младост 3"
Еха,Ники какъв си сладур  Heart Eyesпу,пу. Изглеждаш много добре. Hug
Аз да ви споделя,че нещо взех да се притеснявам.Днес бяхме на консултация.Марти расте добре,станал е 9200 и 68 см,обаче педиатърката ме стресна малко.Изпрами го да си стъпи на крачетата и той застана на пръсти,при което тя реагира така "ау,защо стоиш така,я застани хубаво"и това беше,не каза,че е проблем ама реакцията и направо ме хвърли в размисли.След което го сложи да седне и той естествено не може още да седи сам,заяви ми,че до следващия месец трябвало да седи самостоятелно и да си играе с играчка в седнало положение  #Crazy Моля ви кажете ми има ли от какво да се притеснявам,за това,че не може още да си стъпи на цялото стъпало,щото вече много ми писна от лекари всякакви  Twisted Evil
Аничка,не и вярвай много на Ники,тя и у нас щеше да идва,няма да ти казвам колко дойде  Laughing
Сега ще разгледам и аз мъжете на Аничка и после май ще прилягвам
Ани ,много сладък тоя малък мъж  Heart Eyes,да не говорим,че направо ти е одрал кожата.И ти изглеждаш много добре,имаш ли помощници?
 Hug

имала ли си проблемна бременост?
проблемно раждане?
ако не - това е тъпо да седи на 6м, може да седне и на 8м
важното е по корем да отваря длани, да се подпира на длани
това се сещам на първо четене
потърси таблица за двигателно развитие на децата и сравни какво парви детет и какво не

това с опъването на краката е глупаво - не се проверява рефлекс само така че и да шашкаш майката! и преди да те шашка - ако си шашната вече - поискай направление за невролог...
но аз не виждам смисъл - за да има проблеми с краката, би трябвало да има др отклонения /изпъване тип мост и др някои не добри реакции/

просот личните се презастраховат щото много бели направиха то недоглеждане

# 139
Аничка, много сладка е снимката с двамата - такава мила картинка са. Heart Eyes Явно Борето си има много грижовен батко.
Ники, много готино шкембе!!! Ама само да ме светнеш как тш правите тези работи - да качвате само на коремче бе? Аз когато забременея се закръглям първо отвсякъде, последно се сещам и на корем да раста. Браво на финната ни мама!!! Hug Много ми харесаха и снимките на беба, това на 3Д ли е?
Берни, Вики от момента, в който го сложихме в проходилка до като проходи сам все стъпяше напръсти. Ама личната тогава /в София/ каза, че това е норамлно и много деца ходят така. Сега си стъпва нормално.  Peace

# 140
Честита Нова  2008 година и от мен!

Пожелавам на всички,  очакващи мами здравички, сладки бебчета!

Нека този подфорум се напълни с хубави новини за много бебета през  тази година!

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 19:55 от belief

# 141
ако не - това е тъпо да седи на 6м, може да седне и на 8м

Всъщност много са малко бебетата които могат да сядат на 6 месеца. Моите - големия и най-малкия седяха без упора на 7-8месеца, а средния на 11 седна (но той ми има друг проблем, та не е критерий)
Но ако имате какви да е притеснения не питайте Джи Пи то, ами ортопед. А той вероятно ще ви каже, да не слагате детето да сяда докато само не може да се изправи и седне (това ще се случи най вероятно на 8 или повече месеца)

# 142
  • София
berni, за стъпването мисля че просто трябва да го учиш. Поне така беше при нас - вдигаш го и ако не се опре на крачета, му ги нагласи. Ще се научи като усети опора да стъпва. А за сядането - мисля като другите. Peace

# 143
Берни, Амалия седи сама от 6 месечна, но това не й пречи да "ходи" на пръсти. В проходилката, като я държа за ръце - стои само на пръсти. Според един професор ортопед - гледах го потелевизията - ходенето на пръсти щяло само да отмине и не било проблем.

# 144
Рони, купи си сироп за кашлица СТОДАЛ. Два-три часа след като пих от него вчера, и кашлицата неочаквано много рязко намаля newsm78 Не че не подкашлям по малко и сега,ама вчера чак се бях притеснила да не взема да родя от толкова бухане... В момента разликата от вчера е огромна... Цяла нощ съм спала непробудно, та чак до 11.30.
 Вчера си говорихме със Спиди, бебока расте и се гледкат. И по едно време вика- Като гледам какво е слънце навън,сега ще го облека и ще го водя на разходка... А ние тука в тая мъгла се отровихме. Да нямахме работа, директно се изстрелвахме на Витоша. Ама не става.
 Берни, тука имам една книжка за първта година на детето и там пише,че на 6 месеца бебето е възможно и да поема тежестта на крачетата си, ама може и да не поема. Малко е още. Като се чуя с мойта приятелка, дето са с Марти на една възраст, и ще я питам как е при него.
 Хубав ден в желая и дано се вдигне тая мъгла

# 145
Благодаря на всички ви за успокоителните думи.Знам си аз,че му няма нищо на детенцето,ама тая гъска много ме издразни.Като го подържа по-дълго изправен и си застава на крачетата хубаво,а иначи се напъва да седи,ама трябва да го крепя,че не издържа много сам и се клатушка като пияница.Пък ортопеда при който ходихме изрично ни забрани всякакво насилствено сядане,ходене и пълзене и съм по-склонна да се доверя на него отколкото на педиатърката,според която той трябваше да си стъпва на крачетата още на 2 месеца  #Crazy
Много ви обичам да знаете. Heart Eyes
А сега Марти да ви почерпи за половин годишнината му  Misc Baby Bottle newsm38 cheers Wine Glass,последното специално за Рони.
Аз ви оставям,че днес ще си имаме една малка гостенка,която е родена заедно с Марти.С нейната мама бяхме в една стая в болницата,а се оказа,че живеем и през няколко блока и тази вечер ще ни дойдат на гости да отпразнуваме 6 месеца на бебоците.
Целувам ви  Heart Eyes Hug

# 146
Привет! Дано този път успея да напиша нещичко, че редовно си чета, ама нещо до писането не мога да стигна.
Макси сладура ме поглъща изцяло и буквално, и преносно.  Laughing Добре си хапва, да не му е уруки, това всъщност е основната ни причина за рев. Спи си спокойно и в следващия момент, все още не отворил очи надава рев, защото е дошъл часа за хранене. Вече съм тренирана да сменям памперс по-бързо от екипите за смяна на гуми от Ферари.
Вече се заглежда, гука - един вид осъществява контакт с околната среда. С коликите се борим успешно с чай от копър и анасон. Прочетох, че на Филип не му помага, но при нас върши работа засега.
До края на деня ще гледам да сложа нови снимчици на порастналото ми момче.  Heart Eyes

Много се радвам на добрите вести от Веселушка и Сладка мама. Имате стиснатите ми палци.
Ники, готино коремче си имаш.  Hug Дръж фронта, не се разболявай, малко остана. С моята приятелка сте в едни седмици. Тя обаче още не знае девойка ли ще си има или младеж.
Глори  Hug
Cher, а ти май скоро ще си имаш ходещо торнадо в къщи.

# 147
  • Виена
Здравейте, мацки!  Hug
Все по-малко време ми остава за форума, но ви мисля, да знаете!
Радвам се, че новините са все добри!
Аничка, много са сладки тия мъже твоите! Да ги нацелуваш!
Рончо, Ники, да оздравявате, че направо ми се свива всичко като чета за болести! А шкембаката на Ники е направо неотразима  Heart Eyes
Берни, тука е много популярен един преглед, който се казва точно така - диагностика на развитието. Прави се задължително на деца, родени със секцио и такива, при които има съмнение за някакви отклонения. Другите го правят по желание. Та ние не сме ходили още на подобно нещо, но от другите мами, които са били знам, че е важно детето да почне да пълзи по възможност преди да проходи и само да пожелае да седи. Срокът съвсем не е 6 месеца! Бях ти пускала една таблица, която е доста условна, но все пак може да е ориентир (пак според тия тук). От друга страна, докторът, до когото се допитвам с най-голямо доверие за Филип е на мнение, че няма дете, отговарящо точно на таблиците и щом си е в кондиция и се развива добре, няма причини за паника. По принцип момчетата се развиват по-бавно от момиченцата, дори още вътреутробно мозъците им се различават  Crazy
Да е жив и здрав шестмесечния Марти!  Hug И не обръщай внимание на тъпи реакции!
 Ех, как се посмях с това!  hahaha hahaha hahaha
Вече съм тренирана да сменям памперс по-бързо от екипите за смяна на гуми от Ферари.
Joy Joy Joy

# 148
берни, честита половин годинка на малкия господин! Да расте здрав и палав  Heart Eyes
Bori-Ana, браво на вас! чакаме се нетърпение снимки!
Аз моето торнадо днес сутринта го пратих майка ми и баща ми да го гледат. Цял ден чистя, пера, подреждам по основно, че с бебка не става работата ...И вместо да си почина даже съм по уморена  Tired
Приятен уикенд на всички  Hug

# 149
Ники ,много си сладка  Hug пу-пу

Честита половин годинка на Марти    bouquet

Рони , да се оправяш бързо  Hug

Ние утре правим 40 дни, но тук по нашия край я няма тази традиция да се ходи на църква за чиста молитва и после да се прави погача. И сега съм в чуденка да правя ли нещо утре  newsm78 или просто да си отпразнуваме с мъж ми като приготвя някакъв по специален обед или вечеря /зависи за кое ще имам време  Laughing /

Общи условия

Активация на акаунт