По колко дни ядете едно ядене?

  • 3 807
  • 72
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 3 268
Искрено завиждам на тези от вас,които ядат ядене по няколко дни.У нас се готви,т.е аз готвя всяка вечер и никога това ядене не се сервира втори път.Синът ми и мъжът ми не вкусват претоплено,само аз по някога хапвам нещо ако е останало от предишен ден,а на тях правя ново ядене.Ако остане,изхвърлям го.Научила съм се да готвя за четирима.

# 31
  • София
  • Мнения: 448
Най-много два дни,а свеки държи по седмица или 10 дни.При нас е изключено да се случи такова нещо.

# 32
  • Мнения: 407
Зависи от яденето, но се стремим да не държим дълго време едно и също ястие, защото застоялата храна е вредна. Всичко старо отива за кокошките, за щастие те нямат претенции Grinning

# 33
  • София
  • Мнения: 4 293
На следващия го дояждаме, но чак пък да държа седмица или 10 дни едно ядене  Naughty
Готвя в количество, така че да се изяде веднага или ако остане да може да се изяде на следващия ден  Peace

# 34
  • Мнения: 1 505
Аз готвя по 2-пати на ден.Веднъж за обяд и веднъж за вечеря(всеки ден през седмицата,с изключение на събота и неделя-тогава хапваме по ресторанти).

# 35
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
Аз също винаги се старая да готвя по малко, защото никой от нас не обича да яде една манджа повече от два пъти. По принцип едно ядене претопли ли се веднъж, вече не е така хубаво, а и омръзва. Аз обичам да готвя, така че за мен не е проблем да готвя по-често. Само ми е трудничко да измислям какво точно да готвя, но форумът ми е от голяма помощ.  bouquet

# 36
  • Мнения: 444
Готвя за едно ядене , никой вкъщи не иска да повтаря !!!

# 37
  • Мнения: X
Напоследък почти не остава/имам 4-рима мъже вкъщи и дори и малките си хапват добре/..но остане,ли и на другия ден не се изяде на обед -заминава в коша...отделен въпрос е,че мъжът ми два пъти трудно яде едно и също....

# 38
  • Мнения: 1 526
Най- много днес ако не се изяде- утре. Т.е два дни максимум.
Едно пиле си го свършваме на едно ядене.

# 39
  • Мнения: 3 423
Много рядко ядем ядене втори път.
Готвим толкова, колкото можем да
поемем. Как така седмица?
А бактериите? Мани разнообразието.

# 40
  • Мнения: 986
Обикновено готвя всеки ден така ,че да има поне за обяд на другия ден.Не,че много обичам ,ама... Laughing

# 41
  • Мнения: 3 537
3 дена, и на четвъртия хвърлям, ако не се изяде

# 42
  • Мнения: 1 802
така готвя, че да не остава. всеки ден готвя непосредствено преди ядене  Peace
Това правя и аз. Ако остане евентуално яде се още един път и се хвърля.

# 43
  • Мнения: 5 577
днес например готвих кюфтета по цариградски - дом. сос и пюре.
към пюрето допълнително направих пилешки хапки, т.е. на обед кюртетата, вечерта хапките.
хапките свършиха, но от всичко друго остана по една порция, утре ще си го ядем пак.  Rolling Eyes

# 44
  • Мнения: 6 243
Как успявате да готвите всеки ден и да ходите на работа. Не ви ли отнема много време или някои от готвенията се поемат от майки или свекърви? Или съпрузи?

Е, аз съм много бърза в кухнята - това не е мое твърдение, повечето ни приятели са го казвали, но не готвя ежедневно. Опитвам се да разпределям дните за готвене така, че през седмицата да готвя една или две вечери. В неделя приготвям по-голямо количество храна, така че да има за началото на седмицата. През някои от дните или ядем аламинути или готова храна (пици, китайско или нещо такова). Не ми допада идеята да си прекарвам цялото време извън работа в готвене, колкото и да го обичам и да ми е хоби. Всъщност у нас само вечеряме, защото децата са на училище по цял ден, а ние - на работа. Закусваме в къщи само през уикендите. През почивните дни готвя много, тогава фемилито си получава разнообразието, тогава ядат манджи, дето отнемат повече време. През седмицата няма начин. Прибирам се късно, кое по-напред, че и да готвя всяка вечер. Цъ!

Гледам да готвя толкова, че едно ядене да стигне за два пъти. Много рядко, ако е нещо любимо за някой от нас, което другите не харесват, се случва въпросният фен да си го яде на три пъти. Това съм аз обикновено, защото явно имам странен вкус. По правило риба не притоплям - тя се приготвя и изяжда. Някои видове сладкиши, особено тия, които са с голяма трайност (курабии, меденки, масленки), си ги ядем бавно и напоително, може да стоят седмица и повече, зависи колко е голяма дозата.

На мен ми е странно това, че някои домакини прибират останалата салата (от свежи зеленчуци) за следващото хранене. Такова нещо не мога да направя в никакъв случай.  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт