Ще усетим скоро първите ритници на ЮЛСКИТЕ мъници!

• 12 115
  • 312
  •   1
Отговори
# 135
Иначе съм от Бургас и засега смятам и от 2 януари съм при регистрираните бременни.Днес бях по изследвания цял ден но всичко мина ОК защото съм голяма бъзла.

# 136
А с  шефа аз не очаквах да имам проблеми но последните му думи бяха че не му трябват хора който да му харчат парите защото работата не ми позволява да върша всичко което съм вършила досега.Но смятам да го преодолея добре че поне сме защитени от зокона и знам че неможе нищо да ми направи

# 137
мария, вместо да пишеш много постове един след друг, можеш просто да редактираш първия, като допълниш каквото си пропуснала да кажеш. Иначе темата ще замине за два дни  Peace

# 138
  • София
Patishonka, може да провериш как стои въпроса с иглотерапия по време на бременност. Аз имах познат с дискова херния и само така се оправи човека. Дано се оправиш скоро.
За раждането, аз 7 месеца се настройвах как ще родя нормално, евентуално с упойка и т.н, в един момент се наложи секцио, стана ми малко криво, все пак операционна, скалпел... В деня на операцията се вълнувах заради срещата с бебо и мина чудесно, дори ме напушваше смях като слушах екипа какви ги приказват. Искам да ви кажа, че всичко ще е наред, бебчо трябва да излезе, дали нормално или не, болката минава и остават прекрасните спомени от прекрасния ден на раждането на вашето дете. Аз, например, помня изгрева, беше прекрасен, как чух бебо да изплаква, как ми го показаха и как не спрях да повтарям, че е най- красивото бебе на света.
peaches, а ти защо ще раждаш със секцио?

# 139
добро утро момичета  Grinning
Пожелавам на  всички днес един хубав и усмихнат ден и ако можете си стойте в къщи , че навън е голяям студ . на мен не ми се излиза изобщо , но имам малко работа и няма как . Ще гледам да свърша по-бързо и да се прибирам в къщи на топло . Някой ми беше казал че като забременея все ще ми е тполо . Да ама не ! Grinning На мен все ми е студено и ходя като премръзнало циганче  Laughing
Добре дошла на марияя , леко бременеене ти елая , радвам се че бургаската групичка се увеличава . Аз мислех да ви предлагам среща след нова година , но малко ще изчакам че временцето е гадничко .
Момичета до кога ще я пием тая фолиева киселина , аз последните дни нещо все забравям да я пия , но имам спомен че май до края на 3-ти месец трябваше . Какво ще кажете , да я пия ли докато ми свърши или вече няма смисъл ?

# 140
И на мен все ми е студено. Така беше и с Пепи в първото тримесечие.
Вчера гледам една девойка с гол кръст, честно ви казвам, това ако ми е дете лошо му се пише. Беше минус седем градуса Shocked

За раждането изобщо не мисля и не искам да отварям дума Crazy Такъв страх ме тресе 9 месеца, сега ако е същото, просто ще психясам Tired

Крампи имах преди, много е гадно, дано сега ме подминат. Но много започнаха да ми изтръпват ръцете, по няколко пъти на нощ, независимо от позата.

Вчера бях на лекар, взе ми секрет, каза, че според него няма нищо притеснително и дано е прав Praynig Прегледа беше много гаден, инструмента леден, дано не ми се налага скоро пак Sick
Видях бебето, детето и мъжът ми бяха с мен, малкото си беше вдигнало едната ръчичка и Пепи реши, че е поздрав за него и му помаха. Щях да ревна Blush После обясняваше наляво надясно, че е видял бебето в корема на мама и са му дали снимка дори Grinning

# 141
Дуци , така ми стана миличко , представям си ви , как малкия ти му е махал на бебето с ръчичка , реакците на децата са толкова истински и неподправени че понякога наистина могат да те разплачат !
Аз се надявам следващия ми преглед да бъде с коремен ехограф че аман вече  !
Сега си погледнах снимката от предния преглед и гледам че доки не ме вика края на февруари , а края на януари , началото на февруари . Много съм замаена добре че погледнах аз си мислех че ме вика края на февруари  Blush

# 142
  • София
Видях бебето, детето и мъжът ми бяха с мен, малкото си беше вдигнало едната ръчичка и Пепи реши, че е поздрав за него и му помаха.
Аааа, това е жестокоооо Hug

# 143
Патишонка, миличка, направо те съжалявам. Когато бях ученичка се сдобих едновременно с 4 прищипани нерва и зная как боли. Тогава един стар ортопед ме оправи и ме предупреди като забременея, когато ставам от леглото да ставам на една страна, защото тогава се получавали най-много дискови хернии. Прешлените започвали да се разширяват.
Момичета, това може да се случи на всяка една от нас. Направете си консултация с ортопед и го попитайте за тези неща. Не е шега работа.
Днес си купих "24 часа" и направо се накефих, че са осъдили Министерския съвет за плащането на болничните. Аз съм в болнични от 12 октомври. Преди час си проверих картата - привели са ми парите само за м.октомври. За ноември и декември помен няма. Представете си, че на 1 юни излезете в болнични по бременност, е парите ще ги получите някъде през септември  smile3514 това не е нормално.
Днес си купих масажно масло BUBCHEN. Дават го, че е за бременни и кърмачки. Милото изяви желание той да ме маже, особено по гърдите  smile3521, че не можел още да им се нарадва  Joy.

# 144
Хей Дуци та казваш запознала си вече бебчо с членовете на вемейството?А?А? Joy Joy Joy Аз за сега си ходя сама на предгледите, че моята беборана е още малка, така или иначе нищо няма да разбере та поне да си стоят с баща си на топло в къщи. Надявам се докато се роди бебето да е поотраснала и да му се радва.  Laughing
Danibon относно фолиевата киселина докторката каза, че вече не е нужно да се пие. Аз съм в 13 седмица, имам още около 15 хапченца и след като ги изпия това ще е. Повече няма да си купувам.
Пожелавам на всички ви лек ден и ползотворна почивка Hug

# 145
Abloy, можеш ли да ми обясниш по-подробно как точно трябва да ставам от леглото, за да няма проблеми? Аз съм по-добре, откакто разбрах кои движения да избягвам. По-добре е от вчера. Скоро съвсем ще ми мине, сигурна съм!
Аз снощи се бях побъркала от четене по темата. То бяха едни отчаяни теми от по 30 страници - ужас!
Тази сутрин се обадих на лекарката ми - тя е хомеопат - много е готина! Предписа ми някакви хомеопатични и нещо за мазане и каза: няма проблем, ще се опряви  Grinning Винаги, когато и се обадя вече се чувствам спасена  Laughing Сега си пия бонбонките и мърдам по мъничко, а следобяд ще ходим по магазините  Mr. Green

Някой вече купувал ли си е нещо бебешко?

Ние миналата седмица си купихме една бебешка шапчица, за да отворим сезона  Mr. Green С удоволствие бих си купувала повече бебешки неща, но всичко по магазините е зимно, а на нас ще ни трябват летни дрешки. Някак си дрехите по ме влекат, играчки и дрънкалки не толкова. А шишета съм решила въобще да не купувам.

Много се бях притеснила, понеже майка ми не е успяла да ме кърми, а и ми "пророкува", че ак съм приличала на нея и аз нямало да мога. Но поразпитах малко повече за подробностите и разбрах, че просто не е имала информация какво да прави и не е успяла, не защото не може, а защото не е знаела как. Това ме успокои. Та в тази връзка шишета няма да вземаме. Само едно мъничко за вода и за евентуалности, в случай че има по-сериозна жълтеница или нещо от сорта.

# 146
mariqg за болничните това е вярно. Още на първия ми преглед акушерката която работи с моята докторка ми обясни, че могат да ми дават болничен когато пожелая, но да имам в предвид че през последните 6 месеца ако излизам в болничен след раждането процента който ще ми се плаща от заплатата за майчински се намалява. В зависимост от това колко болничен съм взела може да падне и на 60%. Така го обясних но дано си ме разбрала. Ако не си питай пак.

danibon аз понеже пия дуфастон и фк моята докторка каза да ги пия до края на 3-ия месец. Моя термин е на 10.07. От Дуфастона имам да пия и за утре но фолиевата киселина имам повече хапчета. Та мисля и утре да пия и да спирам вече, че и аз нещо взех да ги забравям тези хапчета по празниците.

Patishonka на 18.12 бях на ЖК и акушерката като ме видя как скокнах (бях легнала по гръб да ми измери таза) веднага ми се скара и каза първо преди да ставам да се обръщам на една страна и тогава да ставам. Все едно си спала надясно или наляво и стовош. Дано си ме разбрала какво искам да ти кажа.

Някой знае ли какво става с RKRASTEVA и Vesi_to. Губят ми се вече доста време  newsm78

# 147

Patishonka на 18.12 бях на ЖК и акушерката като ме видя как скокнах (бях легнала по гръб да ми измери таза) веднага ми се скара и каза първо преди да ставам да се обръщам на една страна и тогава да ставам. Все едно си спала надясно или наляво и стовош. Дано си ме разбрала какво искам да ти кажа.

Точно така, обръщаш се на една страна, подпираш се на лакътя, след това леко се надигаш и пускаш крака на земята. Пробвай, то ще стане по естествен начин, все-пак на теб да ти е удобно. И никакви резки движения! Не е желателно дори да се навеждаш (ти едва ли сега можеш). Трябва да приклекнеш.

Боже, Боже! Сега разбирам защо ме водят рискова бременност, въпреки, че се чувствам добре! Че то аз съм била най-малката  rotfImbo

# 148
danibon  виж какво намерих в бг мама http://www.bg-mamma.com/site/content/view/47/66/

# 149
Патишонка, майка ми ме е кърмила 3 месеца, брат ми 4. Аз кърмих до 10-тия май(леле, съвсем изветрях, трябва да погледна дневника на детето Blush). Отби се сам, защото беше болен, имаше афти по гърлото, които се пукаха при сучене. Сигурно щях да го кърмя повече ако не се беше разболял.

Днес с мъжа ми ни обхвана някакъв ентусиазум и разчиствахме на малкия стаята - събрахме всички бебешки играчки и ги прибрахме, изхвърлихме счупените и плюшените, аз чистих белия гардероб от пастелно творчество за незнам кой път вече Close
Дрешки имам много малко, особено за новородено, тъй като всичко взехме от етърва ми и после й го върнахме. А една приятелка ми подари преди Коледа бебешко комплектче за новородено, толкова е сладко и малко Heart Eyes Не смятам да купувам нищо преди раждането, аз съм от суеверните Blush

Общи условия

Активация на акаунт