Ще усетим скоро първите ритници на ЮЛСКИТЕ мъници!

• 12 113
  • 312
  •   1
Отговори
# 150
ой, и на мен ми подариха вече Simple Smile аз съм суеверна, но така или иначе няма какво да купувам този път. От баткото имам много запазени неща, въпреки че са много носени. Като наближи, ще ги сортирам и преоценя.
и играчки не хвърлям, малкият си играе с тях дори и повредени до неузнаваемост - намира им нови приложения.
Ако ми беше първо бебе, с голям кеф щях да купувам разни дреболии Simple Smile

# 151
Добре дошла в групата, марияя Simple Smile  bouquet

Дуци, това за прегледа беше много, много сладко.  Peace Явно и малкото човече чака бебето с нетърпение.  Mr. Green

За раждането се опитвам да не мисля много от сега. То така или иначе ще дойде на дневен ред  Thinking Дано за всички ни да мине леко, безпроблемно и без усложнения Praynig

Патишонче, оправяй се бързо че е ужасно да имаш такива болки - и аз често страдам от подобни проблеми  Tired

# 152
Оф, съобщиха ми една много неприятна новина и ме стегна сърдечната област. И друг път ми се е случвало, но пиех глог, мента и валериан. Сега не може, така пише на шишето. Мога ли с нещо да го заместя Sad

# 153
Дуци , аз тези дни достя се поизнервих с работата ми и единия ден направо треперех , но за съжаление нищо не можем да пием , дори и билки . Единственото което правя е да спра на едно място и да дишам дълбоко .

сисони мерси за линка , не го бях чела , а винаги е полезно да се информираме . За ФК и аз май няма повече да я пия . За РКръстева не съм много сигурна , но май е извън града , защото като си говорихме преди нова година , аз казах че ще ходя във варна на 3-ти и тя каза че няма да е в града и няма да можем да се видим . Може да е на гости някъде .

# 154
Дуци, чула съм че помага чай от лайка...доколкото знам не вреди при бременност, но нали все пак е билка!

Много често лекарите чуват оплаквания: “Сърцето ми бие по- силно от обикновено”. Най- често те са на притеснителни или прекалено чувствителни хора. Неприятното усещане може да възникне при стрес, умерено физическо натоварване, неприятна новина. В медицината тази свръхвъзбудимост на сърцето се нарича “сърдечен еретризъм”. За да се избегнат подобни кризи, могат да се използват различни билки. Общото при тях е успокояващото въздействие върху симпатиковата нервна система. Най- известни са липа, комунига, валериан, червен мак, страстниче. Редовната им употреба спомага за снижаване ефектите от стрес върху организма, който по- малко се поддава на неприятностите във всекидневието.
   В случая забележително е въздействието на шипката. Нейните бели цветчета увеличават кръвния приток и амплитудата на сърдечните свивания, избягвайки повишаване на ритъма. Тези свойства на шипката се използват в около 60 фармацевтични препарати.
   По- малко известната жълтуга съдържа спартеин, който регулира сърдечния ритъм.
   Като допълнително средство за поддържане на кръвното налягане в граници може да се използват кромид лук и маслини. Всички тези билки се намират в аптеките- сушени или като тинктура. Други се използват като чай- например липата. Но за да имате добър ефект, трябва да оставите чаена лъжичка липов цвят да кисне десетина минути в чаша вряла вода. Все пак е за предпочитане да се използват смесени чайове: равни части от жълт калифорнийски мак, страстниче, липов цвят, цвят от шипка. Супена лъжица от билковата смес се поставя в ½ литър вряща вода. След четвърт час се прецежда и се пие средно по 3- 4 чаши дневно. При подобни оплаквания често се препоръчват магнезий и литий. При всички случаи е нужно предварително да се посъветвате с лекар, който ще постави точната диагноза. Само специалист може да направи разлика между сърдечен еретризъм- едно безобидно страдание, и сериозни смущения на сърдечния ритъм, които не се лекуват с билки.

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 16:14 от Shada

# 155
  • София
Патишонка, аз дрешка не съм купувала още. Не ме влекат толкова, пък и честно казано не съм видяла нещо, дето да ми хареса. Бях си набелязала едно сладко боди, ама се оказа, че имат номера само за бебета над 6м и се отказах.
Общо взето се разкъсвам между суеверието и огромното си желание. Засега второто често надделява.
Накупила съм му книжки. Знам, че е безумно рано за тях, но аз винаги съм си мечтала как ще заспиваме вечер с приказка. Тези меките книжки, дето са само с картинки, според мен са много хубави. Малко ме е яд, че са по около 6лв едната, а имат само 4 "листа".
Иначе като ми излезнаха резултатите от кръвния тест, че съм бременна, бях толкова щастлива, че му купих една малка възглавничка с маймунка (която пак не знам кога ще може да ползва) и една залъгалка.
Ох, много се проточих...  ooooh! Ама темата ми е особено любима. Който е купил нещо да казва какво и ако може снимки Simple Smile))
Специално шапчица отдавна търся, защото съм категорична, че бебчо ще е със шапчица. Толкова са сладки!

# 156
saxophone , казват, че за бебето трябва да се купи първо шапчица, за да излезе с главата напред  Peace
но за малките бебета има толкова умилителни неща, много често майките купуват първо буйки или чорапки.
шапчица ще му оплета аз. Само че няма да е за самото начало, че ще е жега.

# 157
  • София
O, тити, благодаря за инфото.  Hug Сега много се радвам, че още никаква дрешка не съм купила. Вече ще знам да потърся първо шапчица.  Naughty

# 158
Много харесвам шапки и аз, когато ни изписваха, комплектчето на Пепи беше със шапка. Акушерката го обличаше и аз й казах задължително да му сложи шапката. Тя каза, че е топло и не е за шапки, но аз настоях. Като му я нахлупи, това дете като нададе писък, а иначе беше спокоен Laughing И приключихме със шапките Crazy Чела съм, че бебетата се охлаждат от главата и в топло време не трябва да се носи шапка, освен ако не е с цел предпазване от слънцето, но пък количките си имат сенници.

В случая забележително е въздействието на шипката. Нейните бели цветчета увеличават кръвния приток и амплитудата на сърдечните свивания, избягвайки повишаване на ритъма. Тези свойства на шипката се използват в около 60 фармацевтични препарати.
Направих си чай от шипка, дано има ефект. Мерси за инфото.

# 159
За нищо... Peace

# 160
Аз уж не съм суеверна, но си казах, я да взема първо шапчица за всеки случай  Laughing Иначе едва ли ще я сложа на бебето. Лятото няма нужда, ще му се свари тиквичката.
И освен това явно си падам по плешиви главички  Laughing Много сладки ми се струват.

Какво ще кажете да качим малко снимки на кореми в албумчето? Аз трябва да актуализирам моята, че ми е порастнал малко от последното снимане  Mr. Green

# 161
  • Sofia
Какво ще кажете да качим малко снимки на кореми в албумчето?

Хайде качвайте моля Praynig Аз почти нямам корем Rolling Eyes Дайте да видя колко имам да наваксвам;)

# 162
  • София
Здравейте,мами.Аз не съм влизала от по4ти месец по ред при4ини и като гледам вие скорострелно увели4авате теми4ките,нямах време дори да ги из4ета да се запозная с обстановката,4е сигурна съм има доста новости Grinning.На мен корем4ето ми ве4е си ли4и,макар,4е си имах малко Laughing.Незнам вие как сте,но на мен запо4ват да ми поомаляват дрешките,а колограми не съм ка4ила много,само 4 от на4алото.Гледам да внимавам с яденето,но....като ти се яде,а после като знам как трудно се свалят....ужас.Сега мрънкам на мъжлето да ми купи велоаргометър или крос тренажор,но незнам кое е по-добре от двете,и по малко да си въртя,4е поне да не се "разплувам" много LaughingТова е горе долу от мен засега,на преглед съм 4ак на 31-ви и много се надявам тогава да ми кажат какво е,вие как мислите,дали е рано,тогава ще съм в 16,17-та седмица newsm78

# 163
Оф, съобщиха ми една много неприятна новина и ме стегна сърдечната област. И друг път ми се е случвало, но пиех глог, мента и валериан. Сега не може, така пише на шишето. Мога ли с нещо да го заместя Sad
Дуци, според личната ми лекарка можело да се пие валидол или мента, глог и валериан. Аз специално я питах, понеже скоро ще защитавам дисертация и притеснението е неизбежно  #Crazy И аз си мислех че не може, но то ако четем за всички забрани за бременни (като най-обикновените билкови чайове) сигурно ще се побъркаме. Много от нещата, които прочетох за бременността и какво е позволено, и какво не, си противоречат, затова не им се връзвам.

# 164
  • София
 Hug Не се похвалих , че си намерих фотоапарата Grinning и и аз ще се включа със снимките Wink

Дуци  Sad Дано не е толкова лоше новината, опитай се да не мислиш и да не се притесняваш заради бебчето  Heart Eyes

Аз съм все по-болна  Sad много кашлям и ще ми падне носа от бърсане  Rolling Eyes , а и от кашлянето ме понаболва корема Rolling Eyes Пък мъжа ми хич не ме взима на сериозно и за 5 мин. не го гледа детето и не мога да си обърна внимание Rolling Eyes Абе хем болест, хем нерви Crossing Arms

Руми_ има шанс , стига да се е завъртяло добре  Wink

Общи условия

Активация на акаунт