Ще усетим скоро първите ритници на ЮЛСКИТЕ мъници!

• 12 088
  • 312
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
При мен обикновено  като хапна нещо, дори и да не е много като количество, корема ми се подува и се втвърдява.

# 226
Да се разпиша и аз,вчера ходихме да видим бебо.Станал е цели 6 см,мерихме и гънката на вратлето-0,22мм е (доки каза,че е добре).Проблем имам само с гъбичките и ми изписа Gyno Daktarin,а на мъжа ми крем Clotrimazol.След 1 месеца пак ще ходя.

# 227
За много години и от мен!
Всичко най-хубаво, много здраве и късмет!

Ние се завърнахме от ваканция, изкарахме си страхотно и успях да покарам пак ски - вече май ще е за последно Sad

Отивам да наваксам с темата, че бая сте изписали ooooh!

# 228
И аз да се включа,много Sick каквото и да хапна.Толкова е неприятно Sad.На 10 ще правя изследвания.Ще питам доки за това течение знам че е нормално,но е ужасно Crazy някой има ли проблеми с това?

# 229
честно казано въобще не смогвам да ви изчета, много пишете  Laughing

ДеЩо, разгледах снимките ти, направо не мога да повярвам, че някой може да е толкова слабичък по време на бременност, аз накрая направо се търкалях  Blush

Аманита, прегръдка от мен  Hug

за телепатията между майка и детенце... моята шефка ми е разказвала, че когато е била бременна си е мислила да кръсти детенце Александър, но впоследствие решават да го кръстят Васил... когато е пораснал Васил, без да знае за цялото това умуване, й казал един ден: "Ееех, знаеш ли, мамо, колко ми харесва името Алекснадър, много ми се иска да ме бяхте кръстили така..."

момичета, имам един въпрос - вече съм си взела платения отпуск за гледане на дете до 2 години, взех си и неплатения, който е 6 месеца, и на 2-ри февруари трябва да съм на работа... и се чудя имам ли право на някаква платена отпуска, която се е понатрупала през това време  newsm78 някой дали е наясно с тези въпроси... въобще не ми е до връщане на работа, малкият много боледува, аз си бачкам друго отвкъщи, пък и ми е едно бременно и не ми се ходи пак при стреса и командировките  Tired Миналата бременност изкарах цялата с болнични, но още не съм говорила с лекарката дали може да ми дава и този път...  

# 230
Патишонка, ходя на частно във Вита, те си се движат по някакъв график, женски консултации се водят, но за разлика от някои държавни болници, не ми мерят килограмите, нито обиколката на корема, само ехограф, лабораторни изследвания и като му дойде времето - сърдечни тонове. Имам пакет какво ми се полага като прегледи за цялата бременност и така.

# 231
Аманитка, отиди и на друг лекар задължително. Не се предоверявай само на едно лекарско мнение. Стискам ти палци.
И аз съм на това мнение. Стискам палци Praynig

# 232
Изчетох и аз май всичко Tired

Аманита, стискам палци да се окаже фалшива тревога. Отиди задължително на още 1 преглед!

За пастета за първи път го чувам Rolling Eyes Аз сега бях по Нова година с приятели от Бг и те бяха надомъкнали едни филета Елена, луканки, лютеница - добре му похапнах Embarassed

Килограмите седят още същите слава богу - явно ще е от дългите разходки и 2та дена ски Wink Панталоните още ми стават, корема не личи - никой не ме и заподозря, че съм бременна. И в офиса още не съм казала - мисля да се спотайвам до края на януари, че да не е субективно увеличението на заплатата ми Confused

# 233
Аманитка Praynig Hug

Момичате видях, че коментирате темата за спането по гръб. Купих си една книга на Глейд Къртис и Джудит  Шулър "Вашата бременност седмица след седмица" и в нея пише, че трябва да се избагва спането по гръб. Матката на раства и може да притиска някой от големите кръвоносни съдове (аорта, долна куха вена), които минават през задната част на корема. Това може да наруши кръвообращението на бебето. Най добре е да се спи на една страна. Може да сложите възглавница зад гърба си ако посред нощ се обърнете да не лягате по гръб.

# 234
  • София
Аманита, много съжалявам Rolling Eyes Кураж  Heart Eyes

saxophone е ти направо ми пусна топлата вода  Joy Толкова съм се чудила какви са тия лунарни месеци , кви луни,  какво чудо hahaha , а то било елементарно ooooh! Да ги смятаха така, щеше да е по-лесно newsm78 Гледаш кога трябва де ти дойде и значи влизаш в др. месец Peace

Майра е не е честно пък  Crossing Arms Laughing Шегувам се. Аз не мога да се примиря, че изпускам това време ooooh! При нас натрупа толкова много сняг, че от Витоша по ски пътеката и можем да си влезнем чак до вратата със ските Crazy не е било това от 6-7 години, направо ще откача Crazy А аз съм болна и много кашлям и не смея да отида  Crossing Arms А снега е един мек, идеален за каране от бременни Mr. Green

# 235
Аманитка, направо настръхнах докато те четях Sad. Ако знаеш колко пъти влизах в профила ти и се чудех къде се изгуби толкова време. Моля се докторът да греши и всичко с бебчето да е наред Praynig. Моля те, дръж ни в течение. Знаеш, че имаш нашата подкрепа Hug

ДеЩо, наистина си била много елегантна бременна Hug.

Дуци, и аз си смятам месеците като Тити - щом термина ми е на 18.07, значи на 18.01 влизам в 4-ти месец. Така ми е най-лесно и не се обърквам.

И мен ме боли корема доста често, пия Но-шпа, понякога ме отпуска, понякога не. Най-ме притеснява една много силна режеща болка, която ме оставя почти без дъх, когато от седнало положение се изправя малко по-рязко. Случвало ли се е на някоя от вас newsm78?
Мислех си да започна да покарвам по малко велоергометър, но от тези болки все ме е страх.

И още един проблем ми се появи - ужасно много ми се пуши Embarassed. Първите седмици нямах никакво желание и дори ми ставаше лошо от цигарен дим, но сега по цели нощи сънувам как пуша цигара след цигара. Събуждам се с намерението да си купя и да ми мине мерака, но после естествено се отказвам. Чудя се докога ще продължи тази абстиненция Confused

# 236
  • Sofia
Patishonka, не помня дали вече съм писала - аз съм се ориентирала към Токуда, там ходя и на прегледи. Сестра ми ще ражда там преди мен, така че ще имам "вътрешна информация" Laughing

Засега още проучвам при кой лекар да бъде и какво да платя. Чудя се дали е по-добре да си в отделна стая (ВИП) или е хубаво в нормална стая с другите мами да си говориш newsm78

Живот и здраве - има време.

Момичета, и аз имам понякога леки болки като при мензис. Скоро в някакво ТВ предаване казаха, че най-рисковите дни на бремеността са около датите, когато преди ти е идвало и също когато е била овулацията. ЗАбелязвам, че всеки месец получавам леки болки по това време.

# 237
mamaivi аз също съм със силно според мен течение.Никога в живота си не съм имала такова чудо, а се появи точно два ден след като съм забременяла. Последния път когато ходих на лекар беше в 10 г.с. и той ми каза, че евентуално лечение се прави след 13 г.с. затова към 20.01 като ида ще видим какво ще правим. Нон стоп съм с ежедневни превръзчици и просто не мога да се търпя,ужасно е.

# 238
Абе аз си наддадох, чак толкоз елегантна да съм била пък. Просто съм висока или средно висока - 170см и то се разпределя някакси всичко...Тръгнах от 52-3кг и стигнах може би 70 накрая. мисля, че сега ще наддам повече. Просто не отекох  и може би заради това така изглеждам, имах огромен корем и много тънки глезени, Яна беше 3.600. Казват, че със самото раждане жената сваля 10 кила - бебето, околоплодните води са близо 4-5, матката накрая само тя май става близо кило...не знам какво още, но аз наистина с раждането свалих 8-10 кила и останалото го свалих кърмейки и разхождайки се по цял ден.

# 239
  • Варна
mamaivi аз също съм със силно според мен течение.Никога в живота си не съм имала такова чудо, а се появи точно два ден след като съм забременяла. Последния път когато ходих на лекар беше в 10 г.с. и той ми каза, че евентуално лечение се прави след 13 г.с. затова към 20.01 като ида ще видим какво ще правим. Нон стоп съм с ежедневни превръзчици и просто не мога да се търпя,ужасно е.

И аз имам течение , но дори изследвания още не съм правила - предполагам че до края на януари ще ги направя  Thinking, след 2 дни съм на преглед. Всъщност лекарката на 10 декември ми каза ,че между 11-13 седмица е хубаво да мине първата консултация и тогава да се назаначат изследвания ..Преди това нямало смисъл. За течението - появи ми се след като забременях - може би дори преди положителния ми тест , споменах на прегледа за това , а лекарката ми каза че след изследванията ако има нещо тревожно се лекува след 12 седмица така или иначе .. А по принцип до някъде е нормално и безобидно тъй като има специфична хормонална среда, която предразполага към подобни те4ения ..

Последна редакция: нд, 06 яну 2008, 20:50 от Vessi_to

Общи условия

Активация на акаунт