Отговори
# 75
Добре дошла на новата ни мама Лили   bouquet
За козметиката: съм взела на Бюбхен бебешко олио с екстракт от лайка и лосиончето за къпане, за дупето си взех едно сапунче на Нивеа.
За раждането: Не съм решила къде ще раждам все още, но мисля че е време вече, клоня към Селена, но като му дойде момента грабвам сака и тръгвам или към ВМИ или към Селена. Екип няма да ангажирам, Господ да ни пази и това е на който попадна.
След малко отивам да си взимам болничния лист- 45 дни преди термин и ще видим какво още ще се правим с доки.
Това е за сега от мен момичета, приятна вечер желая на всички ви   bouquet
Съгласна съм с предложението на Изабела за болничните заведения срещу имената  Peace

# 76
Пухка,аз намазах Петър един път с олио на Джонсън и целия се обрина,а беше на няколко месеца вече.После аз се намазах и аз се обринах също Sad,така че не бих пробвала отново.Някои мами обаче са доволни.
trollipen,да точно Славейков е това ,и това са същите блокчета.Ние обаче живеем срещу парка.Ще се радвам като дойдете лятото в Бургас да се виждаме и да разхождаме бебенцата Simple Smile
Аз на 16.01. ще ходя на консултация и тогава ще решим с доки как ще раждам,мисля да си правя тогава и уговорка за раждането.

# 77
Аз засега съм се ориентирала към Св. София, бившата Тина Киркова при д-р Григорова.

# 78
не може ли някой да и  позвьни по телефона на МЕРИ   phoneuu smile3552
 smile3506 наистина започва да ме притеснява тази жена...   atwork

илана ......нищо не си оспамила  txtloves Two Hearts

# 79
Аз също в Тина Киркова при д-р Гергов той ми следи бременността.А от Бюбхен и аз съм доволна ползвах такава козметика с малкия ми син преди 4г. и половина Simple Smile

# 80
Ей, ще ви бия, действате ми заразно панически. Всичко е наред с Мери, звъннах й.

# 81
Привет и от мен! Виждам, че обсъждате беб.козметика и се включвам да ви питам дали знаете нещо за Corine De Farme, френска, цените са ниски, за да е медицинска, но все пак си мисля, че е от по-висок клас. Нямат в серията олио (както и другите медицински беб.козметики) и затова съм се насочила към Hipp олио. Какво мислите, майчета?

# 82
Здравейте в новата ни тема милички!
Не съм чела почти нищо освен първа страница, сега точно ще излизаме. Обадиха ми се Пухка и Изида, благодаря за вниманието, и безкрайно съжалявам че съм притеснила някого  Confused, много ми е неприятно... Вчера нямах време вечерта да седна че Иво си имаше работа до късно, днес пък се излежавахме с Ива до обяд и после задачки.
Всичко е наред, с изключение на болното ми гърло. Сестра ми не е родила още също, така че нямам новини. Излизаме сега да правим снежен човек и после ще седна да прочета какво сте сътворили  Hug

П.П Мернах за падането на корема, знам че може да слезе още в началото на 9 месец  и да се откара така до края, така че не е показател за скорошно раждане  Peace Освен това аз и трите си бебета ги носих/нося ниско и все съм с паднал корем  Grinning

П.П.П. За козметиката също ще споделя, аз съм много доволна от Бюбхен, нямам никакви забележки от началото та до сега, ползвала съм почти всичко. Първата година редувам една вечер миене с душ-гела им от глава до пети (с помпичката), една вечер със светлосиньото сапунче на Нивеа (като гледам да не е турско производство, както и на всяка останала козметика)

Айде тичам че мръкна  Hug

# 83
привет на всички и щастлива нова година! да сте живи и здрави и да ви радват здрави и щастливи бебета!

за козметиката - аз мисля да ползвам Бюбхен. две мои приятелки, които имат малки деца ми я препоръчаха.
за раждането - св. софия (бивша тина киркова), д-р Вълчанова.

да ви питам - мислили ли сте вече за педиатър? доколкото разбрах било добре да се направи уговорка с лекар още преди раждането, за да може да дойде на първото си посещение още на 2-ия, 3-ия ден след изписването.

# 84
Аз да питам някой знае ли нещо повече за памучните пелени Bambino Mio?Дали са по-добри от тези за еднократна употреба ,защото малкия много се обриваше от тях  Sad Ако някой е ползвал или има информация от 1-ва ръка дето се вика моля да каже Simple Smile

# 85
lili.nik, разгледай тази тема, мисля че ще ти даде някои отговори.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=210172.0

# 86
  • София
Ето ме и мен Simple Smile. Току-що се прибирам от 2-ра Градска. Леле, какъв кошмар беше придвижването, не е истина просто. а, уж съм на 5 минути пеша Crazy. Цялата съм мокра, подсмърчаща, но Слава Богу поне не паднах, защото свеки ме прикрепяше:). Общо взето съм доволна от това, което видях. Разликата с Шейново е, че във ВИП стаите има отделни тоалетни, бебчетата седят при вас (ако искате може и да са в детската стая), не се захранват или да им се дава вода, ако майката така желае. Не се позволяват, обаче посещения на близки и бебетата не се показват, за да не се довлече някоя инфекция, грип и т.н. (докато в Шейново можеше във ВИПа да си седи таткото или друг пряк близък човек). Но мисля, че и това е хубаво, особено зимата, тъй като върлуват всякакви вируси в момента. Доктора беше много приятен и имах позитивно усещане за него и акушерката, с която работи. Освен това ме запозна и с анестезиоложката, която беше страшна капия. И с нея имах една бърза консултация във връзка с желанието ми за епидурална упойка на фона на многото ми алергии. Няма проблем и с това. Сега съм по-спокойна. Радвам се, че видях и размислих, а и ми е толкова по-близо. Живот и здраве там ще е!
Относно списъка с нещата за болницата, нямало нищо по-специфично. Те дават нощници (да не се носи). Носят се кърпи за тяло и лице, мокри кърпички, чехли за баня, чаша, вилица, лъжичка, ножче, тоалетна хартия, памперси за бебко (10-тина...на 6 часа се сменяли), превръзки (20 бр. нощни), еднократно бельо (перящи се гащи не са разрешени), къси чорапки, връхна дреха (жилетка, елече или халатче, че е кофти като под нощницата като си гол), малка минерална вода и нещо дребно за хапване, лични принадлежности като за кратка командировка;), документи по постъпването (направление за раждане, направление за хоспитализация, лична карта), мобилния е хубаво да е с нещо за висене на врата, за да си е в нас. На следващия ден от раждането трябва и копие от акта за граждански брак, във връзка с издаване на акта за раждане на бебо (ако няма брак, май е по-сложна процедурата, не знам как стоят нещата). Входа на АГ отделението е отзад, откъм ул. "Братя Миладинови", което е на гърба на централния вход. Таксата за избор на екип е 850 лв., ако е през касата и болницата, като ми обясниха, че епидуралната се плаща отделно (150 лв. някъде). Аз смятам да имам лична уговорка с доктора като така в тези 850, които ще дам директно на тях, ще влиза и епидуралната и работата на екипа. Това е от мен. Бях максимално подробна, надявам се да ти е в помощ cattt:)

# 87
Много благодаря Simple SmileМай ще се откажа да ги пробвам Laughing

# 88
  • София
Здравейте!
Добре дошла на Лили.ник!  bouquet
Относно раждането, 1 АГ Света София, с избор на екип.
За втора градска и аз съм чувала много позитивни отзиви. Simple Smile
Фифорина, уговорката с педиатър е желателно да стане предварително, като посещението е в деня на изписването. Може и няколко дни след това, както стана при мен първия път, тъй като не си бях избрала педиатър и родих, след което се ориентирах и уговорих посещението с малко закъснение. Wink

# 89
Здравейте мами!
Не съм писала от доста време, но ви чета постоянно, просто няма с какво толкова интересно да се включа. Добре сме и аз и бебка, като изключим обичайните болежки като контракции, киселини, болки в областта на срамната кост и т.н.  Grinning
Относно раждането май ще съм секцио,/въпреки, че докторът ми е върл противник на секциото/но заради високия диоптър ще се наложи, утре съм на преглед  и най-вероятно ще стане ясно, може би ще уточним и датата. Иначе ще раждам във ВМИ /хирургиите/ при д-р Крумов. Ходя си при него още от началото на бременността и мисля, че ще се чувствам по-спокойна ако е той.
Не съм виждала от доста време да се включват във форума fff, mama nat  и zuzulina. Пишете за да не се притесняваме!

Общи условия

Активация на акаунт