Отговори
# 90
Мери, радвам се, че си добре!  Hug Чакам добри новини и от другите момичета, които не са писали скоро!
За педиатъра - по случайност моята лична лекарка е педиатър и то доста добър. Минус е, че доста се чака докато прегледа дори малко бебенце, защото при нея винаги е пълно с народ. Миналия път, около месец преди термина, говорих с нея дали е съгласна да поеме детето, тя прегледа целия ми списък с козметика и ми даде напътствия какво да купя. Като родих й се обадих, щом ни изписаха моментално дойде на домашно посещение. Когато избирате педиатър питайте задължително за мобилен телефон, на който може да го търсите постоянно, защото при малките бебета нещата се развиват скорострелно. Също така не е зле да разпитате какви са възгледите на лекаря по отношение на кърменето и захранването и на приема на лекарства, особено антибиотици. За мен съществен е и въпроса с ваксините, защото държа да си закупя и да се сложи по-качествена ваксина ДТК, а не всички педита я слагат (препоръчителна е при алергичен близък роднина на детето). Педиатърката на Блажко в това отношение оправда очакванията ми - остави ме да кърмя на поискване, препоръча ми по-късно захранване (от 4 месец), макар че аз по свое желание почнах от 6 месец, досега му е изписвала само калциев глюконат и вит. С и е категорично против антибиотиците. За ваксините също нямаше проблем, дори се зарадва, че имаме възможност да купим и сложим по-добра ваксина и независимо, че оперираха Благун на 25 дни, до първата годинка, с по-чести консултации и премислено изчакване и слагане на ваксините, успяхме да го ваксинираме с всичко задължително.
За раждането - ще раждам в МД, имам уговорка с близка акушерка - Нина Пълова, за доктор бих помислила само при планово секцио, ако тя пожелае. При всички случаи тя ще си избере екипа, ако се наложи, оставила съм я тя да решава всичко, аз само слушам и изпълнявам. Имам й 100% доверие.
Тези дни като ходя на запис ще попитам в МД дали има промени по списъка с нещата, които изискват и ще го пусна отново.
За ІІ-ра Градска и аз съм чувала страхотни неща и то от първа ръка (от октомврийка, с която родихме почти заедно). Стискам палци Ефросина, Галадриел и другите момичета, които ще раждат там да имат също само положителни отзиви!
Изабела, разликата между моите ражадния ще е година и 4 месеца  Crazy. Между другото и аз миналия път в началото не се усетих, че раждам. Иначе сега инструкциите са ми при първите регулярни контракции с болка да се запътвам към болницата.

Последна редакция: чт, 03 яну 2008, 18:40 от evelinar

# 91
Добре дошла на новата мама!
Не ми се разказва какъв ад е навън, все пак всяка от нас знае. Около 40 мин чистих колата от снега, едвам я изкарах, буксуваше доста. Но за сметка на това си обиколихме и разгледахме каквото ни трябваше. Само на Петър му купих шапка и гащи от детския фокс. Има навсякъде намаления. Peace, жалко че Овиес беше затворен днес, поради ревизия. Горе-долу ви разказах Wink
Радвам се за избора на Ефросинка. Hug Спор няма, а и аз няма какво да коментирам повече, болницата е екстра.
За първа страничка може да ме добавите и мен - "II-ра Градска Болница ", с избор на екип д-р Калев, раждане-секцио.
 newsm78 Исках още нещо да кажа, ама забравих .......

# 92
Честита нова година на всички майчета , още малко остана докато гушнем нашите сладки малки бебчета.Нека новата година ни донесе  много здраве и щастие и безпроблемно раждане да са ни живи и здрави бебоците . Ако има мами от Варна които ще раждат в АГ нека да пишат да обменим мнения .  Peace

# 93
искам също да помоля някоя мама ако може да ми сложи линийка , много се мъчих , но нищо не можах да направя , помогнете Simple Smile Cry

# 94
Здравейтеи от мен,
аз днес приключих с прането и гладенето на де що намерих за бебока. Почнах и чантата за болницата да си глася по малко. За бебчо май остана да взема козметиката и памперси. Чакам една количка, ама то в тоя сняг, надали ще доиде скоро.
Аз ще раждам в МБАЛ "Св. Иван Рилски" гр. Горна Оряховица, при които се падне. Само дано се пооправи времето докато доиде момента, че незнам иначе как ще стигна до там, нищо, че е наблизо.
Аз пък докато преди няколко седмици все се оплаквах от контракции и нали и в болница лежах, сега нямам кьорава контракции (да чукна на дърво).  newsm78 Ама то как и да имам, аз само в къщи стоя, най-много до магазина да отида. Не че вкъщи съм се спряла, ама пак не е същото като да ходиш на работа. Иначе бебока си рита на воля и аз като вас нощем ми е голям зор обръщането.

Pepinka83 само ти можеш да си сложиш линийката. Гледам опитваш се да я сложиш на мястото на аватара, пробвай в подписа.

# 95
Здравейте момичета, аз сега се прибирам от ЖК и съм малко притеснена. Термина продължава да ми бъде 15.02., но плацентата ми е 3 степен, нека по-опитните мами да споделят нормално ли е, че аз доста се ошашавих.
Всичко друго си е в норми, утре съм на микробиология.

# 96
мами да ви питам колко пъти се ходи на ЖК като влезнеш в 9тия?Всяка семица или се определя от състоянието на плода?

# 97
Привет момичета!

Честити да са ви придобивките на всички!Качвайте снимки!
Ние взехме ваничка за девойката- светло синя Laughing Просто ни хареса и на двамата с таткото и я грабнахме въпреки ц вета Embarassed
Исках да попитам докато сме на тази тема педиатърът който се избере и личния лекар на детето едно и също лице ли е? Защото педиатърката на която сме се спрели в Александровска болница-София май не е практикуващ лекар и не може да бъде GP на детето.В такъв случай къде ще ходим на консултации.. newsm78
За протокола- възнамерявам да раждам в Шейново-без избор на екип.Имам приятелка акушерка там- това е единствената причина.Дори не ходя на консултации там..Ако нямах тази позната незнам как и защо бих избрала къде ще раждам..май си е късмет на какъв екип ще попадне човек и си зависи от самото раждане според мен:)

Лека вечер и до скоро!

# 98
здравейте,
срещу името ми може да пишете "Шейново", но категорично не съм се спряла на екип и няма да го направя. ще разчитам на Божията помощ, като все пак имам нещичко наум. иначе нямам никаква представа кои лекари израждат в "Шейново" и колко, и дали са добри професионалисти. също така не знам дали ще искам ВИП стая, защото те почти винаги са запазени от майките, които са с планово секцио и не се знае дали ще има свободна. ако има - може и да се намърдам. иначе за сега много държа на нормалното раждане, но то не зависи само от моето желание.....

смятам другата седмица да отида и да говоря с една педиатърка, като благодаря от все сърце на Евелинар за ценните съвети. тя ми е препоръчана от личната лекарка. дано да намерим подходяш език и нейните възгледи да съвпаднат и с моите.

каттт: радвам се, че ще ти бъдат полезни лекциите. аз също смятах да ходя и в късната бременност, ама сега така ме  мързи и само си благодаря на себе си, че съм имала сили да отида докато бях по - подвижна. като се сетя сега ако трябва да се блъскам по градския транспорт и сутрин и вечер  и по влака и .... не ми се мисли.
да питам какво става със звездобройка?
до тук само аз и Пухка ли ще раждаме в "Шейново"?

# 99
gotika80, аз също съм се спряла на Шейново, защото там работи моя лекар, а и ми е най-близо, имайки предвид че сме без кола.  Не знам все още дали ще съм с избор на екип, малко множко ми се вижда 800 лв.
Иначе аз ходих на отворените врати там. Акушерката беше много внимателна, обясняваше подробно.
И за мен е лошо това че бебетата са отделно и ги захранват, но се надявам да не стоим повече от 3 дни и това да не разстрои много кърменето. 
ВИП бих си взела основно заради разказите за общите тоалетни до които не можеш да се доредиш. Но наистина е вероятно да няма свободни ВИП стаи.
Все пак е добре да е една от големите и добри болници, за всеки случай...

Последна редакция: чт, 03 яну 2008, 20:56 от aaa73

# 100
Здравейте мами от мен. Днес ми е много гаден ден. Бях при алерголожката и тя като ме чу как дишам и ми каза че трябва да постъпя в болница пусна ме днес да се прибера, но утре задължително да отида в болницата, за да ми преливат банки и да ми пускат кислород  Cry. Напаро съм много разочарована от себе си   #Cussing out. Хич не ми се иска да влизам в болница, но няма на каде за доброто на бебчо е и няма  начин. Е стига съм се оплаквала. Надявам се да ме пускат поне вечерно време да си спя вкъщи а не в боницата, ако не като ме изпишат ще пиша. Лека вечер на всички.

# 101
hotday,честита ваничка newsm37,и ние щяхме да сме със синята от баткото ,но се счупи и сега ще купуваме нова.Иначе нашите дрешки повечето са синички,защото са от Петър.Даже днес снимах всичко,което сме приготвили за бебка,като имам време ще пусна снимките в албумчето photo
Педиатър на бебка ще бъде и педиатърът на Петър,много съм доволна от него PeaceНашият педиатър не е GP,но жена му е GP и сме записани при нея,само че консултациите на бебетата си ги прави педиатъра.Надявам се да сте ме разбрали Rolling Eyes
Сенди,мисля че 3-та степен плацентата вече е узряла и си готова за раждане,нека и другите мами да кажат.
Даниелка,бързо се оправяй и дано не стоиш много в болницата Peace

# 102
  • София
да питам какво става със звездобройка?
до тук само аз и Пухка ли ще раждаме в "Шейново"?
Тя е добре, до преди малко си говорихме по кю-то. Много тича нагоре-надолу по задачи. Иначе също ще ражда в Шейново. Но нека сама да си разкаже като ни дочете после.

# 103
  • София
Даниела, бързо да се оправяш! Praynig
Сенди, чувала съм и аз, че с трета степен си готова да раждаш, ама нека наистина по-компетентните да се произнесат.

# 104
А с Jesika_Fresh какво става,нали беше в болница момичето,заради високо кръвно.
Обаждала ли се е,че аз не се сещам.Някой има ли инфо?

Общи условия

Активация на акаунт