Мнения за ДЕТСКА ЯСЛА 48

• 49 707
  • 331
  •   1
Отговори
# 240
  • София
.Ели., аз също не можах да разбера какво не по темата попита mpettrova. Въпроса й беше точно за самата ясла, а именно дали ще й дават информация от яслата дали детето е ходило по голяма нужда... Нищо не е питала за изследвания... Странна ми е твоята враждебност и неуместната ти забележка.

# 241
Гузен негонен бяга. Аз не съм цитирала мнение на mpettrova и забележката не е непосредствено след него.
От друга страна няма как да знаете дали не съм трила спам.

Визирах тези мнения, а и някой по-стари.

Ние сме от една седмица вече там!Започнахме от 2 септември.Нямаме лоши впечатления до момента.

Peace Пожелаваме Ви успех! В коя група сте?
и аз да взема да се включа Laughing
от днес, 19 септември, и ние тръгнахме на ясла в 3-та група.
Май аз повече се тревожа, отколкото детето, но когато го взех на обяд малкия беше направо като шашнат. Бързо се окопити, но се надявам да се адаптира колкото се може и по-бързо
Запознах се с г-жа Пенева - видя ми се доста мила.
А тази г-жа Радева, за която се пише толкова много - още ли е там, какъв е проблемът с нея?
Питам, защото все пак оставям детето си в нейните ръце и се страхувам, че още един допълнителен стрес ще му дойде  в повече

# 242
    Ние сме от една седмица вече там!Започнахме от 2 септември.Нямаме лоши впечатления до момента.

Peace Пожелаваме Ви успех! В коя група сте?
Радвам се за вас!Но все пак като родители не трябва ли да се поинтересуваме малко повече за това как ни гледат децата!!!Да си потърсим правата!Може би условията във всяка една група на яслата са различни?
    Би трябвало да поглеждаме дали ги преобуват с различни обувки за навън и вътре.Дават ли им храна и водичка както трябва?Като им се доходи до гърне има ли го гърнето?А не да си я взимам наакана!Да не почне някоя алергия от силни дезинфекции заради ХЕИто.И при 30 деца в група на кое по-напред да обърне внимание!Учат ли ги на нещо въобще или само подпират пейката?И ред други въпроси  newsm78
    Пиша тези редове с надеждата че тези въпроси няма да си останат само тук,във форума!Наистина ние не сме доволни от нащата група,а и преместване вече няма да стане! cryМоже би ще се ориентираме към частните ясли.Дано някой ден се пооправят нещата в държавната,но това си зависи и от нас!Радвам се че някои са попаднали в свестни групи.Ние нямахме късмет.
    Иначе в частните нещата са малко по-добре!Най-много до 8-10 деца в група!Чистота на ниво!Съответно и вниманието е друго.Там болни и сополиви дечица няма да видиш като тук в 48!Но цените са далече доста от 60 лева на месец!Започват от 420 на месец.Може би си заслужава да опитаме.Ще помислим малко

# 243
  • София
Доста са ми пресни впечатленията ,но две седмици следя изкъсо групата на дъщеря ми -Втора група. Хапват закуската и после са на гърне,сменят се пампитата на който има и се мотат из игралната стая.На което дете с памперс в гардеробчето му няма бройки ,разбира се се взима от друго гардеробче...и майката на второто дете ,черпи безвъзмездно първото (вече съм 6-7 памперса назад понеже си нося редовно Crossing Arms).Не ги преобуват когато се излиза навън,с каквото са обути -с това играят на двора. Едната леля излиза ,премита малко и ги изкарват навън. Единия ден миналата седмица беше доста студено сутринта -изкараха ги преди 10ч по блузи ,имаше две деца по тениски Shockedслед 10-15 мин се сетиха да им донесат горни дрешки ,естествено бяха няколко деца с хрема след това+дъщеря ми,лично съм ги видяла с гъстите сополи ,когато я взимах от двора. Слагат им едни странни одеала за да седят на тях-няма пейки. Пързалят се на пързалката организирано, като се сетят им правят по някоя игра с песничка-тропат с крачета,пляскат с ръчички ,пеят им "Ние сме войници..." Ходи ,ходи баба меца..."  все извастни песни ,дъщеря ми ги знае от преди това и играят на "Балона се надува". Налага се непрекъснато да им крещят да се връщат ,защото мястото за игра не е оградено и децата се отдалечават от одеалата Laughing Голям рев пада в тая група,незнам само тук ли има нови,но другите групи не реват така ,поне навън . Днес е студено и няма да излязат ,надявам се. Като си тръгвах ми се стори ,че видях в прозореца отражение на телевизор,не съм видяла такъв когато влизах в групата,следобяд ще проверя имат ли наистина.
Иначе дават вода на децата,и гърнета също при поискване от детето,единствено когато  я взимам на обяд е с доста мръсна муцунка от обяда . Държат се прилично с децата ,няма обиди и побоища . Ревящите деца се държат за ръчичка ,не се успокояват особено и едно като се разплаче...става страшно.
Тези неща съм видяла и чула ,без лелите да знаят ,че съм там Laughing гарантирам.
Сестра ми работи в частна ясла, разликата е минимална ,за разлика от цената основно в материалната база, именно затова детето ми е в държавна. Не давам насоки ,всеки сам да си реши за своето дете. Peace

А забравих ,в тая група повече от 15 -тина деца не съм виждала. То няма и повече гардеробчета.

# 244
  • София
Прибрах си човечето и мога да добавя ,че сестра Петрова е прекрасна ,много грижовна и разбрана Peace Впечатлена съм! Погрижила се е да обуе чорапчета на детето ми, въпреки ,че беше  с чорапогашник,защото "и били студени краката" Shocked дъщеря ми седеше кротко на една пейчица и се усмихваше,това не е характерно за нея изобщо-в момента вилнее из къщи и не сяда за секунда Grinning

# 245
  • София
До края на м. Юли дъщеря ми посещаваше ДГ 48. Повод да се включа отново в темата е написаното от Тутанка Бубанка и което не отговаря на истината, поне според моите впечатления и наблюдения Naughty
Децата излизат навън обути с обувки, а не с пантофките, с които са вътре.  Не ми се е случвало да отида да си я взимам и да е на двора с пантофки.
Ходят групово на гърне, но когато някое дете има индивидуална нужда - разбира се, че се води. За тоалета - бършат ти, не ми се е случвало да си взема Алекс с мръсни гащички.
За разлика от други ясли и градини, за които са ми споделяли приятелки - менюто съм го чела на входа на яслата, написано на лист за цялата седмица, а не върху блузата на детето Peace
Да, доста деца са в група, но се грижат добре за тях. За около 3 -4 седмици Алекс научи около 10-12 нови песнички. Вярно е, че гледат и ТВ, но разбирам, че е заложен в новите учебни програми - "телевизионно обучение"  ooooh!
За водичката не мога да се изкажа много достоверно, защото Алекс е голяма жаба и течности все не й стигат, все е жадничка, та мнението ми не е меродавно.
Колкото до болните дечица - деца със зелени сополи, с Т или видимо нездрав вид не се допускат.  Но виж, в частна ясла в Младост, която посещава дете на моя колежка - редовно си носят сиропите за кашлица, капките за нос, включително  и АБ  #Crazy Naughty #2gunfire Какичката казвала - оставете лекарствата, ние ще му даваме, когато има нужда...... В 48 ясла това няма как да стане.  А в частната си плащат 400 лв и носят всяка седмица, не месец  Naughty мокри кърпички, тоалетна хартия, сапунче.....
Та изводите всеки да си прави сам Peace За протокола - Алекс беше в 4-та група при госпожите Ненкова и Спасова и лелите Мирела и Илиана, и 4-те са златни жени! Peace

# 246
Доста са ми пресни впечатленията ,но две седмици следя изкъсо групата на дъщеря ми -Втора група. Хапват закуската и после са на гърне,сменят се пампитата на който има и се мотат из игралната стая.На което дете с памперс в гардеробчето му няма бройки ,разбира се се взима от друго гардеробче...и майката на второто дете ,черпи безвъзмездно първото (вече съм 6-7 памперса назад понеже си нося редовно Crossing Arms).Не ги преобуват когато се излиза навън,с каквото са обути -с това играят на двора. Едната леля излиза ,премита малко и ги изкарват навън. Единия ден миналата седмица беше доста студено сутринта -изкараха ги преди 10ч по блузи ,имаше две деца по тениски Shockedслед 10-15 мин се сетиха да им донесат горни дрешки ,естествено бяха няколко деца с хрема след това+дъщеря ми,лично съм ги видяла с гъстите сополи ,когато я взимах от двора. Слагат им едни странни одеала за да седят на тях-няма пейки. Пързалят се на пързалката организирано, като се сетят им правят по някоя игра с песничка-тропат с крачета,пляскат с ръчички ,пеят им "Ние сме войници..." Ходи ,ходи баба меца..."  все извастни песни ,дъщеря ми ги знае от преди това и играят на "Балона се надува". Налага се непрекъснато да им крещят да се връщат ,защото мястото за игра не е оградено и децата се отдалечават от одеалата Laughing Голям рев пада в тая група,незнам само тук ли има нови,но другите групи не реват така ,поне навън . Днес е студено и няма да излязат ,надявам се. Като си тръгвах ми се стори ,че видях в прозореца отражение на телевизор,не съм видяла такъв когато влизах в групата,следобяд ще проверя имат ли наистина.
Иначе дават вода на децата,и гърнета също при поискване от детето,единствено когато  я взимам на обяд е с доста мръсна муцунка от обяда . Държат се прилично с децата ,няма обиди и побоища . Ревящите деца се държат за ръчичка ,не се успокояват особено и едно като се разплаче...става страшно.
Тези неща съм видяла и чула ,без лелите да знаят ,че съм там Laughing гарантирам.
Сестра ми работи в частна ясла, разликата е минимална ,за разлика от цената основно в материалната база, именно затова детето ми е в държавна. Не давам насоки ,всеки сам да си реши за своето дете. Peace

А забравих ,в тая група повече от 15 -тина деца не съм виждала. То няма и повече гардеробчета.
Здравейте!Значи все пак имаме някои общи констатации макар да сме в различни групи Simple SmileЯвно при всяка група има разлики в доста неща.Не казвам,че няма свястна група с добри лели!Нашето дете веднъж не го бяха видяли кога е паднало и жулнало бузката в бордюра навън като излизали!Веднъж ни я дадоха да си я вземем нааакана!За одеалата е така.Виждали сме ги!Но и со-поливи дечица има доста.Сложили сме всичките ваксини пък да видим дали ще се опазим Simple SmileДоста пари дадохме за част от тях.По въпроса за гардеробчетата малко по-иначе ни обясниха нещата.Първото което е,че ни настаниха с още едно момиченце в едно гардеробче.Няма лошо.Има място и за двете.Макар че са 15 гардеробчета ни успокоиха че децата ще ги увеличават още на брой!Ние сме първа група и като почнахме бяхме 14 деца.А се планувало да стигнат до около 30!Да де проста сметка  15гардеробчета по 2 дечица=30 деца!А иначе масовата практика за да не са много натоварени през деня е да ги поразболеят малко и на другия ден част от тях ги няма LaughingПо-малко дечица,по-малко зор през деня!Като седнат на гърне току виж им отворили малко прозореца да ги лъхне студено!Или ги изведат вън без връхна дреха,да понастинат малко !Все номера известни на народа Simple Smile
   Ние напуснахме първа група и вече сме в частна ясла.С голямо желание я записахме в 48,но не ни се оправдаха очакванията.Тъжно ни е че я напускаме,но вече е късно за преместване в друга група.Тук поне са 10 деца в групата и е по-спокойно.Ще избутаме някак си до пролетта,като дойде време вече за градина и навърши 3 годинки.На вас успех Peace

# 247
Прибрах си човечето и мога да добавя ,че сестра Петрова е прекрасна ,много грижовна и разбрана Peace Впечатлена съм! Погрижила се е да обуе чорапчета на детето ми, въпреки ,че беше  с чорапогашник,защото "и били студени краката" Shocked дъщеря ми седеше кротко на една пейчица и се усмихваше,това не е характерно за нея изобщо-в момента вилнее из къщи и не сяда за секунда Grinning
    Значи има и свестни сестри и лели!Никой не го оспорва!Но за лична информация мога да Ви кажа,че такива хора са малко в едно детско заведение!В разговор с наши познати работещи като детски учителки в градини с деца над 3 годинки  потвърждават,че винаги има предпочитани учителки и лели от децата и родителите им!Случва се една учителка да отгледа две поколения от едно семейство!Просто човек трябва да е информиран за учителките доста.Да знае коя става и коя не!Но  е пълна заблуда да си мислим,че всички са добри!Е, има и други начини за стимулиране за добро внимание към детето--подаръци,малко пари на ръка и др.Но не мисля че трябва до там да се стига.Просто тази професия трябва да ти е призвание. Simple Smile

# 248
До края на м. Юли дъщеря ми посещаваше ДГ 48. Повод да се включа отново в темата е написаното от Тутанка Бубанка и което не отговаря на истината, поне според моите впечатления и наблюдения Naughty
Децата излизат навън обути с обувки, а не с пантофките, с които са вътре.  Не ми се е случвало да отида да си я взимам и да е на двора с пантофки.
Ходят групово на гърне, но когато някое дете има индивидуална нужда - разбира се, че се води. За тоалета - бършат ти, не ми се е случвало да си взема Алекс с мръсни гащички.
За разлика от други ясли и градини, за които са ми споделяли приятелки - менюто съм го чела на входа на яслата, написано на лист за цялата седмица, а не върху блузата на детето Peace
Да, доста деца са в група, но се грижат добре за тях. За около 3 -4 седмици Алекс научи около 10-12 нови песнички. Вярно е, че гледат и ТВ, но разбирам, че е заложен в новите учебни програми - "телевизионно обучение"  ooooh!
За водичката не мога да се изкажа много достоверно, защото Алекс е голяма жаба и течности все не й стигат, все е жадничка, та мнението ми не е меродавно.
Колкото до болните дечица - деца със зелени сополи, с Т или видимо нездрав вид не се допускат.  Но виж, в частна ясла в Младост, която посещава дете на моя колежка - редовно си носят сиропите за кашлица, капките за нос, включително  и АБ  #Crazy Naughty #2gunfire Какичката казвала - оставете лекарствата, ние ще му даваме, когато има нужда...... В 48 ясла това няма как да стане.  А в частната си плащат 400 лв и носят всяка седмица, не месец  Naughty мокри кърпички, тоалетна хартия, сапунче.....
Та изводите всеки да си прави сам Peace За протокола - Алекс беше в 4-та група при госпожите Ненкова и Спасова и лелите Мирела и Илиана, и 4-те са златни жени! Peace
Здрасти,Мишле!Няма да се повтарям,защото малко по-назад изкоментирахме общи впечатления с друга майка!Сигурно си ги прочела вече!Явно и в частните ясли има много различия!Ние вече сме в такава,в Люлин.Но там такива филми няма както тази в Младост!Болни деца не се допускат докато не оздравеят!Никой не говори въобще за лекарства!Това е въпрос без коментар Simple SmileИначе парите са същите.Попитах трябва ли да носим кърпички,сапун и др.Казаха ми,че това си е тяхно задължение!Просто посъветвай твоята колежка да потърси друга ясла.Има и по-добри за тез пари Naughty

# 249
Здравейте,интересува ме набор 2011 г. за 48 ДЯ само през интернет ли ще кандидатства /т.е.януари 2012 г. тъй като сега системата все още не ни допуска до кандидатстване/ или може чрез молби при директорката. Моля,ако някой знае нещо по този въпрос или е проучвал на място в яслата да ми пише Peace Може и на ЛС Hug

Благодаря предварително Hug

# 250
  • София
Здравейте,интересува ме набор 2011 г. за 48 ДЯ само през интернет ли ще кандидатства /т.е.януари 2012 г. тъй като сега системата все още не ни допуска до кандидатстване/ или може чрез молби при директорката. Моля,ако някой знае нещо по този въпрос или е проучвал на място в яслата да ми пише Peace Може и на ЛС Hug

Благодаря предварително Hug

Интересува ме абсолютно същото, бях писала по-рано в темата. И ние сме набор 2011 г. и искам да го запиша в 48 ДЯ. Ще следя за отговори и аз.
ral_r, поне до колкото разбрах, вече дори и за самостоятелните ясли записването ще става чрез ИСОДГ от 1 януари 2012 г. И мен системата още не ме допуска до кандидатстване. Въпреки това мисля да намина към яслата да попитам на място, няма да навреди. Ако разбера нещо, ще ти пиша  Peace

# 251
MelindaDБлагодаря ти Hug Ако има някои проучили мами ще се радвам да се включат и те Hug

# 252
Първото класиране ще се извърши на 14.01.2012 г.1.
Кандидатстването и класирането на децата за приемане в самостоятелните детски ясли на хартиен носител по критерия „дата на подаване" се извършва в срок до 30.06.2011 г. на място във всяка СДЯ. След тази дата няма да се приемат молби/заявления по досегашния ред.

От 01.09.2011 г. процесите по регистрирането и кандидатстването се извършва само чрез ИСОДЗ.

4.Неудовлетворените молби/заявления, подадени до 30.06.2011 г., продължават да се класират по фактор време до края на 2011 г. Заявленията на деца, които не са били класирани до 31.12.2011 г. се анулират.

5.От 01.01.2012 г. процесите по регистриране, кандидатстване, класиране, записване, преместване и отписване на деца в СДЯ се извършва чрез ИСОДЗ.

# 253
  • София
Благодаря ти, alixa!   bouquet Ще чакаме, значи, 01.01.2012 г. да записваме чрез ИСОДГ

# 254
alixa Благодаря  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт