Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнения за ДЕТСКА ЯСЛА 48

 • 45 383
 • 330
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 326
Аз днес си подадох молба за Детска Ясла 48. Влязох вътре и ми се стори доста уютно, чисто, ремонтирано. Направи ми впечатление, че имаше нови и чисти пътеки в коридорите, много цветя и от входа обух едни калцуни, за да не цапам с обувките. Директорката беше разбрана и мила, определено приказлива. Каза ми, септември да се обадя, за да ми каже какви изследвания да направя на детето.
Дано да ни приемат  Praynig , че след вчерашните събития друг вариант не виждам.
Някой знае ли колко деца побира яслата?? Колко групи има?? Те как са разделени???

# 31
 • София
 • Мнения: 7 276
За пореден път се убеждавам, че колкото хора - толкова и мнения. Една приятелка беше ходила там и ми описа ужасна картина на мизерия и запуснатост Simple Smile.
Мъжът ми не спомена подобно нещо, когато ходи да пуска молбата.
Ние сме май 76 номер в списъка на чакащите.

# 32
 • Мнения: 629
Ние сме май 76 номер в списъка на чакащите.
Как така в списъка на чакащите? Аз ли пак нещо не схванах  newsm78 Като подавах молба декември месец директорката ми каза, че за май и септември (когато отписват съответните деца) има място и ни прие молбата. Каза направо август да отида за списъка с изследванията и т. н. Останах с впечатление, че веднага се казва вътре ли си или не. Но може би вече са се натрупали доста молби, знам ли  newsm78
Иначе яслата е освежена, с нова дограма и пребоядисана, изглежда с добра материална база. А от директорката и няколко жени от персонала, с които говорих останах с МНОГО приятни впечатления.
А някой знае ли дали от кухнята на яслата дават храна за вкъщи? Знам, че някои ясли работят и като детска кухня, но пък до тази съвсем наблизо се намира държавната детска кухня.

# 33
 • София
 • Мнения: 738

А някой знае ли дали от кухнята на яслата дават храна за вкъщи? Знам, че някои ясли работят и като детска кухня, но пък до тази съвсем наблизо се намира държавната детска кухня.
не
не дават

# 34
 • Мнения: 326
Как така в списъка на чакащите? Аз ли пак нещо не схванах  newsm78 Като подавах молба декември месец директорката ми каза, че за май и септември (когато отписват съответните деца) има място и ни прие молбата. Каза направо август да отида за списъка с изследванията и т. н. Останах с впечатление, че веднага се казва вътре ли си или не. Но може би вече са се натрупали доста молби, знам ли  newsm78
Днес като си подадох молбата бях номер 135. И аз така останах с впечатление, че октомври ще ни приемат. Явно директорката си прави сметката, кои деца напускат и колко може да поеме яслата. Дано ни приемат.

# 35
 • София
 • Мнения: 1 938
Наистина  интересно , май доста молби са подадени , а местата....  Thinking
А подадох  преди 2-3 седмици и  директорката ми каза  август месец да се обадя да ми кажат какви изследвания ще трябват за септември . 
Това означава ли ,че детето ми ще е 100 % прието  newsm78

# 36
 • Мнения: 190
Малко късно видях темата

Моят син ходи там от октомври месец, малко преди да навърши годинка.
Скоро си мислех за хората, които работят в яслата. Те ми върнаха вярата в държавните яслени заведения.
Сега ще разкажа накратко. Миналата година от началото на годината за да спазя срока по закон започнах да искам да подавам молба за ясла /поне 4-5/ за септември и навсякъде беше едно и също - много е малък, елате догодина, трябва да яде сам, да няма памперс и т.н. Ужасих се, защото знам, че по закон вземат децата от 10 месеца, а детенце септември щеше да е на 10 и половина. За изискванията нищо не можах да кажа - как да знам какво ще може след 7-8 месеца. Отказах се и реших, че ще търсим друго решение. Още повече, че винаги като влизахме да питаме ни гледаха като досадници /нормално мислех си, защото е малък и има повече грижи за него/. Лятото по случайност в този форум имаше друга тема, където прочетох добри отзиви за яслата и долу-горе ни е удобна, макар и в друг квартал. Отидох доста предубедена и се изненадах. Първо всички служителки бяха усмихнати, закачаха детенце, питаха кога почваме и т.н Видяхме с директорката - много учтива жена, усмихната, спокойна. Извиних се, че много съм закъсняла с подаването на документите, тя каза, че съм съвсем навреме и изобщо не е късно. Прие документите /номера беше ~79 - това е просто пореден номер за годината/ и се разбрахме, че ще се видим септември за да поотрасне бебе и да започне в средата на октомври. За яслата носиш памперси, нямат изисквания какво трябва да може детето - те се съобразяват с него /наистина за малчо преместиха кошара в залата за игра, защото беше много малък, не ходеше и за да е с децата/, имат си нощнички, с които децата спят, носиш си шише и биберон-залъгалка, ако ползвате и като цяло е това. На родителска среща ни събраха и ми стана ясно, че по закон /не запомних наредбата/ в ясла децата се приемат целогодишно, а се изписват 2 пъти - през юни, ако става на 3 години до края на юни и през септември, ако детенце навършва 3 години след 1 юли на текущата година. Много се изненадах. И не само това - на тази родителска не ми искаха пари, както е практика за държ. заведения - четоха ни съвременни препоръки по изследвания на детски педагози и психолози за отглеждането на малки деца, показаха седмична програма за занимания на децата /кога какво учат - много е забавно/, видяхме помещенията, където децата играят, хранят се и спят. Много се впечатлих и още съм впечатлена. Малчо нямаше проблем със свикването с яслата. Харесва си лелите. Там се научи да заспива сам на обяд, да пие от чаша и др. Децата не изглеждат тормозени. А лелите си харесват хлапетата - не съм ги видяла намръщени. Винаги са грижа за малките и се отчитат как е минал деня, ако има нещо тревожно или весело. Не съм чувала за бити деца. Познавам доста родители вече, някои от тях записали и второто си дете в същата ясла. Есента ги извеждаха навън в хубавите дни, което за мен е голям плюс.
Базата е сравнително стара, но от есента е навсякъде с алуминиева дограма. Има какво да се желае, но персонала компенсира   bouquet Чистичко е. Занималните са светли и просторни.
Групите са 4, децата са по около 25.

Няма да досаждам повече. Надявам се да съм била полезна въпреки обърканите си писания.

# 37
 • Мнения: 3 485
Лили, в коя група е твоя малчуган?

# 38
 • София
 • Мнения: 738
Подписвам се с две ръце под Лили.
Всичко е много добре описано и е точно така.

# 39
 • София
 • Мнения: 1 938
Благодаря ви , за мненията момичета.  bouquet
Вече ми е малко по -спокойно , че след тиа слухове които чух ..... Crazy

# 40
 • София
 • Мнения: 3 632
И аз съм подала молба в тази ясла октомври и трябва да звъня през март евентуално да ни излезе номера! Или ни дойде реда, ако така предпочитате! Бях чувала най-различни неща за тази ясла - и добри и лоши, тук давате главно добри мнения! Аз още съм в размисъл дали настина да го давам там моя син, защото така и няма за де разбере дали се класираме за ОДЗ-то срещу нас преди края на май, сега през март трябва да тръгне в 48 ясла, ако няма някакви промени!

# 41
 • София
 • Мнения: 1 938
Не приемат ли  само  Юни и Септември ??

# 42
 • София
 • Мнения: 3 632
Ами...така ми казаха! newsm78

# 43
 • Мнения: 2 149
Предполагам, че си следят кой кога напуска, кога навършва годините, кога боледува и т.н.
Ние подадохме молба през януари, и ни записаха за юи месец ако се освободи място, ако ли не за юли, ако ли не за септември.
Лично аз смятам, че яслата може да е чиста, но е вехтичка. Всмисъл дали бях сресната изобщо, че подавам мола за ясла, обаче ми се стори доста стара, а пред директорския кабинет имаше едно табло с имунизациите на децата по месеци/години, на което се мъдреше хлебарка хвърлила топа. Whistling То и у нас има, но все пак.
Иначе бяха мили от персонала, а директорката чиста, спретната и приятна жена! Peace

# 44
 • Мнения: 190
Лили, в коя група е твоя малчуган?

В I група.
Не са по възраст както в детската градина - да трябва да мине през всички групи до четвърта. Аз не знаех, разбира се... Embarassed Във всяка група има деца условно от най-малките до най-големите. Има логика, защото най-малките до 1,6 години /които сега са по-един в група/ имат нужда от повече грижи и ако са само малки няма да стигат ръцете... сигурно има и други аргументи... Повечето хлапета са на около 2-2,5 години. Hug

Не приемат ли  само  Юни и Септември ??
Приемат през цялата година, мисля - след детенце започнаха още поне 3-4 дечица, т.е ноември, декември, януари... Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт