Мнения за ДЕТСКА ЯСЛА 48

• 49 674
  • 331
  •   1
Отговори
# 60
Аз днес си подадох молбата за тази ясла и ми казаха, че със сигурност ще ни вземат през февруари 2009г. Само не разбрах децата, които навършат 3 години остават ли там докато постъпят в детска градина или ги "пенсионират". Питам, че мойта щерка е родена през март и до семтенври когато е приемът за градините има 6 месеца?
А някой може ли да ми каже нещо за 130 или 128 градина

# 61
  • София
Пенсионират ги най- късно през юни - става въпрос за тези родени началото на годината!

Змеица, а твоите деца в коя ясла бяха?

# 62
  • София
И за 130-та мога да кажа, и за 128-ма.
Двете изобщо не мога да ги сравнявам.
Иво беше 1 година в 128-ма, драмата беше тотална. Много мога да пиша, но темата не е за тези две детски градини. Ако искаш-питай ме на ЛС. Ще ти кажа.
Бях най-щастливият човек на света, когато го приеха в 130-та. Детето е щастливо, аз съм щастлива. Благодарна съм, че успях да го преместя.
Ако трябва да избираш между тези две градини, горещо ти препоръчвам 130-та.

# 63
Zmeica какви са ти впечатленията от яслата ?
при положение, че и двете ми деца са отгледани там, няма как да кажа нещо лошо за яслата, Директорката или персонала.
Сигурно ще се повторя, писала съм и в други теми за тази ясла, но факт е, че синът ми се обръща към една от жените с Мамо, еми това е най-обективния фактор, как се чувства той там и какви са грижите за него, /и за другите деца разбира се/.

PeaceА моя на две от лелките казва Бабо.
Аз засега съм доволна от яслата. Доста боледуваше в началото, но сега закрепихме положението. Не ми харесва, че в групата са 32 деца, което според мен увеличава рисковете да боледува, но при липсата на частна ясла в района нямаме друга алтернатива.

# 64
  • София
И за 130-та мога да кажа, и за 128-ма.
Двете изобщо не мога да ги сравнявам.

Ако трябва да избираш между тези две градини, горещо ти препоръчвам 130-та.

колкото хора, толкова мнения
аз пък съм с обратни впечатления, макар и задочни от 128 градина
в 130та, беше 4 години дъщеря ми, така и не можах да харесам персонала и директорката.
единственото положително за мен беше, че си спазваха работното време, и да си вземеш детето в 18,20 беше нормално, не правеха кисели физиономии, /работя до 17,30 в другия край на града и това е важно за мен/ работеха, а гледам, че и все още работят през лятото и не затварят за измеслени ремонти и отпуски /аз ползвам само 10 работни дни отпуск годишно, тъй че за мен беше +/.

# 65
  • София
Сега съвсем ще изляза от темата, но..... впечатлението от една детска градина зависи най-вече от конкретните госпожи в групата на детето.
Не казвам, че в 128-ма няма добри учителки. Има. Миналата година в групата на сина ми от януари до края на годината имаше само една титулярна госпожа и заместваха всички останали. (Самият факт, че другата титулярна госпожа се разболя тежко и се знаеше много добре, че няма да се върне на работа-не и до края на годината, че не назначиха заместник, че допуснаха това да се случи с деца в първа група, много от които и без това трудно се адаптират, е достатъчно показателен.) Така че успях да добия впечатление от всички госпожи. С малко късмет, може да се попадне на много свестни жени. За съжаление, в нашата група такъв късмет нямах.

Като цяло организацията в градината не е създадена за удобство на децата и родителите, а на персонала. И това е най-малкото, което мога да кажа. Все пак, не за тази ДГ е темата.

И, между другото, преди да запиша Иво там, също бях чувала суперлативи. Много се надявах да попадне на добро място, при добри учителки, но..... Най-добри впечатления имам от лелката на групата ни. Добре че беше тя.

Ако не бях успяла да преместя Иво в другата градина, просто щях да го спра и да мисля кой знае какви варианти.
А знам и за поне 4 деца от бившата наша група, които са отписани. Не знам дали няма и други. При този недостиг на места в детските градини, при тази битка за записване, щом хората си отписват децата от тази градина-не е случайно.

# 66
Оххххххх, камък ми падна от сърцето... Записала съм дъщеря ми  в 48-ма ясла. Когато ще ни вземат, тя ще е само на годинка. До скоро пресрещах родители, които взимаха децата си от яслата и ги разпитвах дали са доволни.  Embarassed После реших, че сигурно приличам на откачалка с бебе в количка, която само пита  Crazy Сега се поуспокоих. Дано всички дечица са здрави и щастливи там  Hug

# 67
 newsm78 момичета бихте ли ми казали дали от утре яслата е в ремонт или се отложи?ако якоя майка води детето си там и знае нещо по въпроса да пише.

# 68
  • София
Днес питах лелките за ремонта , но ми казаха ,че още чакат. Ще има съобщение и отделно  ще уведомяват родителите.
Някой знае ли колко време ще трае ремонта ?

# 69
Ремонти по това време на годината?!? Лятото не са ли правили? newsm78 Някой като разбере от кога до кога е ремонта, моля да пише в темата. Сина ми ще ходи там на ясла от януари и се чудя дали тогава няма да ни хване този ремонт.

# 70
мда, колкото и странно да звучи, това обясниха на родителската среща през октомври - ще има ремонт. очакваше се да е от 17 ноември, но все още не е започнал. а през лятото не правиха ремонт,  тъй като нямаше финансиране. най-странното е, че в петък примерно не знаят дали в понеделник ще започне ремонта.

# 71
И дъщеря ми е в 48-ма ясла. Сега си е вкъщи, защото е болна. Доколкото разбрах сега започва ремонта на много ясли в София. Неофициално ми казаха, че това велико безумие - ремонт зимата се получава за да могат фирмите, които са ремонтирали лятото ОДЗ-тата и градините, да поемат и поръчката за яслите. Така де, няма да изпускат тази апетитна хапка ooooh!

# 72
  • София
най-странното е, че в петък примерно не знаят дали в понеделник ще започне ремонта.
ми от къде да знаят като никой не ги уведомява....великите умове в общината за пореден път досазаха колко са Велики ooooh!

# 73
  • София
Някой има ли информация кога ще работи яслата ?
Звънях , но никой не вдига тел-а  Thinking

# 74
И аз горещо се интересувам. Confused

Общи условия

Активация на акаунт