въпрос към имащите съдомиялна

• 121 343
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Mersi,бяхте максимално ясни.  bouquet
На етикета обаче пише само състава , Rolling Eyesначин на приложение и употреба-не,то затова и тук попитах,все пак не съм от вчера във форума и знам ,че не се пита ей така,само за убиване на моето и и на другите времето. Wink

# 331
И на мен ми е полезна последната информация  Peace

# 332
  • София
Аз да питам - когато редите големи съдове - как ги слагате? Изцяло обърнати на долу или настрани newsm78 Нещо още не мога да и свикна с подредбата на тази машина Embarassed

# 333
  • Пловдив
Аз да питам - когато редите големи съдове - как ги слагате? Изцяло обърнати на долу или настрани newsm78 Нещо още не мога да и свикна с подредбата на тази машина Embarassed
Зависи от съда. Ако е тенджера - с дъното нагоре. Ако е тава - настрани, ама пак зависи дали като я сложа настрани може да се върти свободно перката. Ако е голямата тава от фурната - с дъното нагоре.

# 334
Съветът на Янтра е добър. Само внимавайте, ако слагате на горната кошница големи съдове - над тях перката не разпръсква разтвора и могат да останат неизмити. Подредбата наистина е майсторлък Laughing

# 335
и при мен има проблем с хап4ети да не е използвано или е половино паднало на дъното.4ета 4е мога да го слагам на дъното да не е в кутията,но нали на опаковката е забранено да се пуска така

# 336
Слагай спокойно.
Ако искаш, остави едно празно отделение от кошницата за прибори и пусни там.

# 337
  • София
Янтра, Дедо, мерсаж   bouquetБе няма де да ходя - ще свикна да ги редя Joy

# 338
  • Пловдив
Експерименти му е майката. Пробвай няколко вида подредби. Примерно, аз, за себе си съм забелязала - не слагам големи купи и тави легнали под вратичката за препарат. Ако сложа - половината пъти хапчето не е паднало добре на пода. Докато странно, но голямата тава от фурната се измива добре и в горната кошница newsm78 Примерно ако съм пекла сладки имам двете големите тави - едната горе, другата долу - не забелязвам разлика в измиването.

# 339
...Подредбата наистина е майсторлък Laughing

Цяло изкуство е според мен Laughing. Аз обичам да тъпча максимално и понякога доста пререждам, докато всяка джаджа си намери мястото Mr. Green.

# 340
Подредбата наистина е майсторлък Laughing
който аз явно владея до съвършенство, защото тъпча клетата машинка до дупка, а резултатът винаги е един и същ - изкрящи съдове Grinning.
ФЕЯТА, не се сърди, моля те Hug. Явно си попаднала на опаковка без упътване на български, което и по закон е недопустимо Naughty.
Идеята е да пуснеш програмата с възможно най-високи градуси, (но не кратката!) и с нормална продължителност.

# 341
  • София
Полина, я да те питам - контейнерчето на пекарната миеш ли го в миялната?
И да разбирам, че гела е по-щадящ от към надраскване? И на коя скала да оставя полиращия препарат? Сега съм оставила да е на 2. За солта сложих на едно, като за нормална вода(тестерчето ми отчете мека) newsm78 И още нещо да питам - понеже сега съм заредила всичко на Калгонит. В бъдеще, ако реша да тествам някой друг пречи ли, ако солта е Калгонит, гланца и той, пък таблетките или гела от друг вид? Извинявам се за глупавия въпрос, но да не сдробя някоя по-голяма глупост...

# 342
И да разбирам, че гела е по-щадящ от към надраскване? И на коя скала да оставя полиращия препарат? Сега съм оставила да е на 2. За солта сложих на едно, като за нормална вода(тестерчето ми отчете мека) newsm78 И още нещо да питам - понеже сега съм заредила всичко на Калгонит. В бъдеще, ако реша да тествам някой друг пречи ли, ако солта е Калгонит, гланца и той, пък таблетките или гела от друг вид? Извинявам се за глупавия въпрос, но да не сдробя някоя по-голяма глупост...
Според мен гелът е много по-щадящ за съдовете, от гледна точка на надраскване на повърхността им.
Мисля, че дозировката на гланца е добра, но ти най-добре ще прецениш вадейки съдовете.
Водата в София е мека, така че и дозировката на солта е ок.
Можеш да използваш различни препарати, в която комбинация ти харесват, не е задължително всичко да е на една марка.

# 343
Повече от това, което е казала Sourcherry не може да се каже!
Даже бих препоръчал да сменяш препаратите, както трябва да се сменя праха за пране или пастата за зъби Laughing

# 344
  • София
Да, Дедо, ти и преди така ми каза. Ама тази е нова съвсем, какво е това нещо... Бош?!?!?!
Ето я красавицата  http://bosch.expo2000.bg/category.php?cat=p1_c5&pid=5

SRV 43T03EU

миялна машина за вграждане 45 см

Електронен програматор
4 програми:
автоматична 55-65 °C, икономична 50 °C,
бърза 45 °C, изплакване
Допълнителна функция: 1/2 програма
Аuto 3in1 - автоматично разпознаване
на таблетки 3в1, прах или гел
AquaSensor – оптичен сензор за контрол
на чистотата на водата
Електронна проверка на водата
AquaStop - защита от наводняване
RackMatic - лифт-система за промяна
височината на горната кошница
Топлообменник
Звуков сигнал за край на програмата
Отложен старт
Индикатори за гланц и сол
Вълнообразни перки с дюзи,
автоматично почистващи ситото
Скрит нагревател
EasyLock – плавно затваряне на вратата
Бленда от INOX
Вместимост: 9 комплекта
Консумация на електроенергия: 0,8 kWh
Консумация на вода: 13 л.
Ниво на шум: 49 dB (re 1 pW)
Класове: А / А / А

Цена: 999 лв.

За тази цена щях да пиша подред на оторизирания гаранционен сервиз, на продавача, на официалния вносител на Бош, на представителството, на централата, на... и накрая ако не дойде някой да оправи проблема - навсякъде, където се обсъжда марката. Но не ми се вярва. Да не пристигнат, де...

Общи условия

Активация на акаунт