въпрос към имащите съдомиялна

• 121 274
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Пазарджик/Лондон
Вени*** , а на праховете и геловете има ли указание как да се дозират?Разбрах, че трудно се дозират, затова си взех таблетки, но като свършат мога да си взема прах или гел, стига да мога правилно да го дозирам, да не объркам нещо Heart Eyes.

na Krisko mamata , благодаря ти за отговора, ще се възползвам и от твоето предложение - ще пробвам как е с половин таблетка Wink.

# 421
И мен само това ме спира да си взема прах. Просто не знам колко да сипя ...

# 422
Не сте точни!
Не всички таблетки в прозрачни опаковки са с разтворимо фолио.
На кутията трябва да пише, че е разтворимо.

Аелис -Честито!

# 423
  • Пазарджик/Лондон
Дедо, благодаря ти !

# 424
  • София
Има, Аелис, даже е много хубаво обяснено  bowuu. Плюс това, ако си погледнеш контейнерчето за препарата на самата съдомиялна, ще видиш, че най-вероятно е разграфено, т.е. много лесно можеш да се ориентираш.
Също така, в някоя от предишните теми, една съфорумка беше обяснила, че таблетките се разграждат на различни етапи. За предварително накисване, същинско миене, гланциране и т.н. Това е много хубаво, но всяка програма (а и всяка миялна машина) са различни и не винаги може да се нацели точния момент. Ох, не зная дали го обяснявам правилно... дано ме разбирате. Също се случва таблетката да падне върху някой по-висок съд и да не се разтвори, или пък да залепне в контейнера и да не падне. Та заради това, мисля, че праховете и геловете са по-удачни. О, сетих се и за Черешката, която писа, че гелът е по-щадящ спрямо по-финните съдове. Това в общи линии са моите доводи. Вие опитайте и си преценете  Hug.
Гледам, че Дедо е тук, той ги разбира тез неща. Ако не съм била точна, нека ме поправи и да обясни по-хубаво   bouquet

# 425
При мен не е разграфено, аз за това се чудя...

# 426
  • София
Сега ще ви напиша какво е указано на препаратите. Разполагам с гел и прах на Калгонит.
На гелът пише: ..... налейте 35 мл. (1 супена лъжица) в отделението за прах на миялната машина. За силно замърсени съдове, добавете още 1/2 супена лъжица.
На прахта има картинка, според която за нормално замърсени съдове се слагат 40 мл., а за силно замърсени - 45 мл. от препарата.

# 427
  • Пазарджик/Лондон
Вени*** , благодаря ти за подробните обяснения  bouquet, аз имам 14 таблетки на Калгонит / всичко в едно/, като свършат ще пробвам с гел или прах.Сега видях, разграфено ми е, пише 20, след това 30/ предполагам милилитри newsm78/.

# 428
  • София
...... Сега видях, разграфено ми е, пише 20, след това 30/ предполагам милилитри newsm78/.
Да, точно така Peace. Опитай, дано да останеш доволна.

# 429
А аз с неразграфената съдомиялна как да дозирам праха?

# 430
  • Пловдив
А аз с неразграфената съдомиялна как да дозирам праха?
С мерителна чаша или лъжица. На опаковката на препарата пише по колко се слага.

# 431
  • София
Момичета, сега видях, че има несъответствие на дозировката в упътванията за гела на Калгонит! В българския превод на етикета пише 35 мл. или 1 супена лъжица. А на оригиналната опаковка - 25 мл. Аз още одеве се усетих, че нещо не ми е като хората, но чак сега обърнах детайлно внимание, съжалявам, ако съм ви объркала.
wish, моята миялна е за 12 комплекта и когато ползвам кратка програма за незамърсени съдове зареждам отделението до половината; когато имам силно замърсени - дозирам малко над половината. Не ми се е случвало да имам неизмити съдове.

# 432
  • Варна
моята миялна е за 12 комплекта и когато ползвам кратка програма за незамърсени съдове зареждам отделението до половината; когато имам силно замърсени - дозирам малко над половината. Не ми се е случвало да имам неизмити съдове.

Моята е за 9 компл., но и аз дозирам по същия начин.

# 433
Още един въпрос, който възникна в нашето семейство преди броени минути. Миете ли си стъклените рафтове и пластмасовите кутии на хладилника в съдомиялната? Според мен не би трябвало да има проблем, но понеже вече имаме счупена чаша вътре (според мен и беше дошло времето), та мъжа ми мисли, че е възможно и стъклата на хладилника да се натрошат....

# 434
няма страшно - аз ги мия редовно

Общи условия

Активация на акаунт