въпрос към имащите съдомиялна

• 121 259
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Някой ползвал ли  е от новите таблетки на  Calgonit-max in 1 ? Съдовете ми миришат на белина.
Имам чувството ,че не се отмива добре,особенно от чашите newsm78

# 406
Хубава работа newsm53 а аз си мислих че съм пропуснала...Ползвам All in 1 и съм доволна.

# 407
Тефлоновите съдове (ползвам скъпи такива), както и съдове от полипропилен (прозрачна пластмаса, кана Брита например) мия само и единствено с гел Калгонит. Много по-щадящ е за деликатните повърхности и затова го предпочитам.

# 408
  • София
Вени, здравей!
Аз получавам много ЛС с различни въпроси и на някои момичета в Пловдив им помогнах с информация. А теб, ако те изоставят под тепетата, гледай да е на връщане от морето. Аз не съм точно там, но наблизо. Есента там е разкошна! Grinning

Да не съм извън темата, ще кажа, че е добър съветът ти за преценка с по-малки опаковки.
Всеки модел /марка/ машина мие по различен начин.
Четох, че много момичета са доволни и от Аро и Клийн?
Може би машините им са подхдящи за такъв тип препарати, ако се игнорираме от надраскването на съдовете, побеляване на стъклото, миризма или други недостатъци. Важното е, че мият и домакините са доволни. Друг е въпросът, ако не са имали база за сравнение или възможност за преценка, за която ти съветваш.

Ами като няма Аро вземам Сомат или ...  newsm78 не помня, трябва да погледна какво беше в жълтите кутии. Разлика между трите не съм забелязала никаква в миенето... само в цената. Ползвам само прах, таблетките изобщо ми идват бая скъпи.

# 409
  • Бургас
Извинявам се, че се намесвам с моя въпрос, сигурно вече е коментиран, но нямам възможност да ровя назад.  Blush Виждам, че коментирате белите петна по чашите. Та от какво казвате че се получават? При мен стоят като бяло-сини пръстени по дъната на чашите, но не на всички. Винаги мия с таблетките на Сомат, слагам сол и гланц. Миялната е Електролукс.  Peace

# 410
От препаратите е. Смени сомат с нещо друго.
Всъщност, пиши първо кои точно таблетки на сомат ползваш. Като име /5, перфект, 7 или други/, също и опаковката /брой таблетки/
Както и какъв гланц и сол/само марката/

# 411
  • Бургас
А с каква марка например да ги заменя?
Всичко е на Сомат. А иначе таблетките са от кутиите по 100 бр. - мисля че са 3 в  1, или може би 5 в 1,   newsm78

# 412
Хайде и аз да попитам Embarassed,водата в Бургас е твърда  на колко трябва да  регулирам солта и гланца ?Ползвам всичко на Калгонит!
 Hug Hug Hug

# 413
А с каква марка например да ги заменя?
Всичко е на Сомат. А иначе таблетките са от кутиите по 100 бр. - мисля че са 3 в  1, или може би 5 в 1,   newsm78

Aко са 5 не би трябва създадат тоз проблем. Ще ти пиша по-късно ЛС къде да отидеш в Бургас и какво да вземеш. Но първо ги изхаби тези 100 и съветът ми е да не купуваш големи опаковки.

kalinikol,
Водата в Бургас не е от най-твърдите. Настрой ги на средни позиции. Ако минимумът е 1 , направи ги на 3 - Според таблиците на машината.

# 414
Аз съм с Електролукс от малките и от купуването й до сега не бях ползвала Калгонит. В резултат на това съдовете ми все бяха измити ама не съвсем. Вчера си купих някакъв промоционален пакет с ароматизатор 26 таблетки и течност за почистване на съдомиялната да 19лв. Разрязах таблетката на 2 за по-икономично - е такива чисти съдове не бях виждала много отдавна. С евтините прахове и течности много често включвах съдовете по 2-3 пъти , за да ги измие. Много съм доволна. Peace

# 415
Дедо   bouquet,ама кажи и на нас от къде да си вземем качествени таблети в Бургас Wink

# 416
  • Пазарджик/Лондон
Вече си имам съдомиялна  newsm68 - Електролукс за 9 комплекта , бих взела и за 12, ама нямам толкова място.Както и да е, вътре в съдомиялната имаше 2 таблетки Калгонит в прозрачна опаковка - заедно с опаковката ли се слагат?Пише Finish  на листовката към тях, но е на немски и нищо не разбирам Sad.

# 417
Вече си имам съдомиялна  newsm68 - Електролукс за 9 комплекта , бих взела и за 12, ама нямам толкова място.Както и да е, вътре в съдомиялната имаше 2 таблетки Калгонит в прозрачна опаковка - заедно с опаковката ли се слагат?Пише Finish  на листовката към тях, но е на немски и нищо не разбирам Sad.
моята е същата - много ще ти хареса.  Peace
да калгонита се слага с опаковката,но аз лично понеже ми е скъпичък разрязвам таблетката на две , за да имам зъ повече миенета.  Peace

# 418
Никога не слагам с опаковката, но и аз режа Peace.

# 419
  • София
Честито, Аелис, със здраве да я ползваш! Щом таблетките са в прозрачното фолио, слагай ги с опаковката. Тя се разтваря в процеса на миене  Peace.
А, виждам, че на Криско мамата ти е отговорила Simple Smile. Ще си позволя да ви дам идея - опитайте с прах за миялна машина (или гел), икономично е, мие отлично и винаги можете да го дозирате според замърсеността на съдовете и продължителността на програмата  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт