въпрос към имащите съдомиялна

• 121 278
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • Плевен
Нямам предвид надраскванията от приборите, а от едни петна, който изглеждат все едно е полята с нещо чинията и малко на цвят докарват, като на цветовете на дъгата, също така стои леко матирана на пипане, все едно не до изплакната и сега от скоро и тези прашинки..... като, че ли прах за пране е полепнал Shocked
Жалко, че си купила голяма опаковка, но си ги използвай и постепенно ще подмениш сервизите.
Това значи ли, че ако смени препарата ще останат петната завинаги?

# 391
На този въпрос не мога да отговоря без да съм видял пораженията Laughing
Това което видях - побелели чаши - бяха поразени завинаги.
Приятелите ми ги използваха така, не ги изхвърлиха.
След третата чаша с вино вече няма значение с петна ли са или не. Grinning
Но препарата смениха веднага Wink

# 392
  • Плевен
То е ясно, че сигурно няма да се изхвърлят веднага, пък и след третата чаша на никой няма да му прави впечатление цвета на чашите. Grinning Аз имам похабени малки купички от кафяво стъкло. Наистина се виждат цветовете на дъгата, но на пипане си е ОК.

# 393
  • Пазарджик/Лондон
А има ли съдове, които не могат да се пускат в съдомиялна?И въобще с какви съдове да се запася, че да си ги пускам без притеснение?

# 394
  • София
Аелис, алуминиевите съдове се скапват, потъмняват - това го научих от личен опит  Mr. Green! По принцип трябва някъде по етикетите да има индикация дали един съд може да се пуска в миялна или не. В общи линии няма нещо, което да не пускам. Много хубаво ми се измива йенското стъкло и се хващам, че по-често почнах да готвя в него. Но пък аз не съм кой знае каква кулинарка и нямам някакви специални кухненски посуда  Embarassed.

# 395
Вени е права за изделията от алуминий.
Стават на кафяви петна. Само видът им се разваля.
И ако не ти прави впечатление-няма проблем.
Трябва да внимаваш със сребърни прибори и кристал. Ако ползваш такива Sunglasses
Обикновено, в инструкциите на машините пише коя програма е подходяща за тях.
Както и на препаратите. На тези, които не развалят среброто е изрично написано.
Ако не е - не рискувай.
Същото се отнася и за някои лакирани съдове или ръчно рисувани и подобни, ама те са рядкост.
Дървото, ако не е обработено добре, може да пострада. Зависи и от каква дървесина си е.
Някоя тънка пластмаса може да се изкриви от високата температура. Пак за виси от пластмасата/РЕ, РР/.
Ама едва ли ще е фатално.
А бе, нямаш кой знае колко ограничения - подреждай, слагай препаратите,  натискай копчето и си сипи нещо Grinning

# 396
Цитат
Някоя тънка пластмаса може да се изкриви от високата температура. Пак за виси от пластмасата/РЕ, РР/.
От високата Т се сгъват и свиват, най често РЕТ, защото най-широко разпространени.На РРне съм забелязала поражения.

# 397
  • Пазарджик/Лондон
Вени*** ,Дедо ,Beceтo - благодаря ви, ще гледам етикетите като купувам, а тефлоновите тигани дали мога да ги пускам?Те не са ми нови и няма как да видя етикетите newsm78.Става ли му нещо на покритието?Имам и тавички с незалепващо покритие, и за тях се притеснявам Rolling Eyes.

# 398
С тях не би имала проблеми.
Някое от момичетата ще сподели, ако му се е случило, но не вЕрвам.

# 399
Аз ги пускам!Не гарантирам че е правилно,ама за мазни тигани и тави е супер удобно.Пробвай,ако имаш някой който можеш да жертваш...

# 400
  • Пазарджик/Лондон
Beceтo,Дедо , благодаря ви  bouquet!

# 401
  • София
И аз нямам проблем с тефлоновите тигани, хем моите не са от най-хубавите  Peace. А и както казва Весето, то съдомиялната е за големите мазнотии  Mr. Green.

# 402
  • Пловдив
Тефлона става на капки, независимо от гланца. Но поражения няма, просто трябва да си го изтъркаш със суха кърпа след миялната.

# 403
  • Варна
Тефлона става на капки, независимо от гланца. Но поражения няма, просто трябва да си го изтъркаш със суха кърпа след миялната.
newsm10

# 404
  • София
newsm10

И при мен става така  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт