ШофьорКИ сами ли сипвате горивото или чакате ?

• 14 304
  • 196
  •   1
Отговори
# 60
  • на село
Шофьор съм от 1994г., никога не си сипвам сама гориво.

В крайна сметка за какво си има персонал тази бензиностанция,
а и не понасям миризмата на бензин, получавам главоболие, а какво остава да си вмириша ръцете.

# 61
Ей за това ме скъсаха на шофьорския - не скокнах да си наточа сама горивото.

Като се замисля - аз и в ресторант ходя, за да се самообслужвам. Никаква друга радост не изпитвам от среща с предлагащи ми услуги, за които си наплатявам.

# 62
Не само, че не си сипвам ами се правя, че не знам кой е ключа от резервоара.

# 63
Това вече е гадно,но съгласете се, че и да чакаш 15 мин дамата пред теб да седи да се оглежда ,ще се изнервиш,при положение че е студ,сняг ,лед, всеки на някъде бърза и да седиш да чакаш  тя да се озърта , че и никакъв персонал не се вижда, е досадно е!Би трябвало щом шофира, да може и да си сипе горивото и да освободи колонката  Peace

Абсолютно съм съгласна, идиотско е да шофираш, а да не можеш да си заредиш бензин. Все някога ще ти се наложи да си сипеш сам и тогава ще изпаднеш в гадна ситуация. Това би трябвало да се показва още докато се карат шофьорските курсове, както направи моя инструктор, още на първия урок ме заведе на бензиностанцията да заредиме.  Peace

# 64
Това вече е гадно,но съгласете се, че и да чакаш 15 мин дамата пред теб да седи да се оглежда ,ще се изнервиш,при положение че е студ,сняг ,лед, всеки на някъде бърза и да седиш да чакаш  тя да се озърта , че и никакъв персонал не се вижда, е досадно е!Би трябвало щом шофира, да може и да си сипе горивото и да освободи колонката  Peace

Абсолютно съм съгласна, идиотско е да шофираш, а да не можеш да си заредиш бензин. Все някога ще ти се наложи да си сипеш сам и тогава ще изпаднеш в гадна ситуация. Това би трябвало да се показва още докато се карат шофьорските курсове, както направи моя инструктор, още на първия урок ме заведе на бензиностанцията да заредиме.  Peace

не е необходимо висше образование за да заредиш бензин  Joy

# 65
  • Sofia
Едно време сама си сипвах. Но тогава нямаше такъв обслужващ персонал.
Сега - разбира се, че чакам. Колкото е необходимо. Чакам и изисквам.
Плащам си, без да дължа.

# 66
...
Безниностанцията е Лукоил .......или там както се пише!

...

На Лукойл е забранено клиентите сами да си сипват гориво. Бензиностацията до нас е на Лукойл и понякога сутрин бързам, та посягам сама към колонката. Винаги се появява момче, което ми се моли да не пипам друг път, и ми обяснява, че е им е  ЗАБРАНЕНО клиентите да си сипват гориво сами. По съображения за сигурност предполагам.
Също така винаги изключвам колата докато зареждам.
Чакам някоя разбираща от зареждане да ми се присмее.

# 67
  • Sofia

Айде ако някой се е разпознал от вчера да си признае щом така се разпалиха страстите,пък си мислех че сама ще си пиша в темата явно е актуално!

Онзи ден не съм била аз, но с риск да те скандализирам, ще ти призная, че лятото вдигнах запомнящ се скандал на една бензиностанция.
Причината бе младеж в работна униформа, който се  закачаше в продължение на 10 минути с две току що навършили пълнолетие девойчета в голф и съвсем съзнателно се правеше, че не ме забелязва, а зад мен се образуваше опашка.
Наля ми гориво, разбира се.

# 68
  • София
Подсетихте ме за една позната, която сменяше колите често и от време на време се обаждаше на гаджето си да го пита, като е със синия Опел какво гориво да му сипе. Но иначе имаше желание и си сипваше сама...
Аз, като взех книжка `99г. си сипвах сама бензина - винаги на Шел и си програмирах колонката за колко пари искам да сипя. Правеше ми удоволствие и никога не съм се превземала, че не мога да си сипвам, или че някой ми е длъжен.
В последно време не ми се е случвало да няма служител до колонката, така че оставям на него, а и в повечето случаи сипвам газ, а там закрепването на маркуча е по-отговорна работа и за това не се бутам. Но ако висна да чакам повече от 2-3 минути, със сигурност ще се оправя сама.
И смятам, че всеки шофьор (независимо от пола) трябва да може да си сипе гориво, да си провери маслото, налягането на гумите и да си смени спуканата гума на пътя.

# 69
  • София
Чакам някоя разбираща от зареждане да ми се присмее.
Стана ми смешно единствено за израза, който си използвала - че изключваш колата. Иначе това е правилния начин за зареждане, така че няма да ти се присмее никой разбиращ.

# 70
  • Sofia

Забранено е и да се пуши също така.

# 71
...
Забранено е и да се пуши също така.

По този параграф пък съвсем нямам проблеми  Peace Но предполагам, че ако пушех, нямаше да го правя докато зареждам.

# 72
  • Пловдив
Случвало ми се е преди години да си заредя и сама - не ми е проблем, справям се. Но сега не го правя никога, даже сьм толкова "нахална", че понякога моля момчетата на бензиностанцията да ми измият и предното стькло  Mr. Green В края на краищата това е работата им - да обслужват клиентите.
И аз смятам, че опашките на колонките са проблем на организацията на персонала.

# 73
... Стана ми смешно единствено за израза, който си използвала - че изключваш колата. Иначе това е правилния начин за зареждане, така че няма да ти се присмее никой разбиращ.

Аз `щот съм от Варна... шъ извиняваш, ама и двамата ми инструктури са ми обяснявали така, та... се доверявам на техния авторитет.

# 74
  • София
Шегувкам се бе!  Simple Smile
Иначе и в иключването може да се намери логика, дори по-силна от паленето и  гасенето... Mr. Green
Паленето идва от там, че работата на двигателя е свързана с горене на горивото, а и "включването" се получава посредством искра.

Общи условия

Активация на акаунт