Вънка сняг вали,а АВГУСТинче в мамино коремче сладко спи

• 12 118
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
 Heart Eyes
дано изчисленията да съвпадат с желанията ви и с прогнозите на видеозона Simple Smile
ще видим през август каква е равносметката  Heart Eyes
Галка, вярно ли излиза за дъщеричката ти? ( тя има страхотно име  Blush)

# 151
Проверих за дъщеричката ми излиза си момиченце Simple Smile 

# 152
Проверих за дъщеричката ми излиза си момиченце Simple Smile 
супер, супер   Heart Eyes

# 153
момичета:) вчера докато заспивах си мислех как точно трябва да се броят тия дни, седмици, месеци...и смятах, броях и нещо не излилза сметката:)

моя първи ден от последната менструация беше на4.11, според теорията аз е тябвало да забремениея на 18.11 ( аз мисля, че е станало по-рано но това не е важно сега). сега се водя ( и според доктора и споре всички изчисления) 10 седмица т.е посредата на 3 месец. но ако сметнем седмиците от 18 насам, излиза че трябва да съм 8 семица. и ми се губят някъде 2 седмици...излиза,че смятат и тези 2 седмици преди обулацията...което е много странно ,защото тогава не сме били бременни.... newsm78   bouquet

замисляли ли сте се? защо така се разминават сметките...

# 154
момичета:) вчера докато заспивах си мислех как точно трябва да се броят тия дни, седмици, месеци...и смятах, броях и нещо не излилза сметката:)

моя първи ден от последната менструация беше на4.11, според теорията аз е тябвало да забремениея на 18.11 ( аз мисля, че е станало по-рано но това не е важно сега). сега се водя ( и според доктора и споре всички изчисления) 10 седмица т.е посредата на 3 месец. но ако сметнем седмиците от 18 насам, излиза че трябва да съм 8 семица. и ми се губят някъде 2 седмици...излиза,че смятат и тези 2 седмици преди обулацията...което е много странно ,защото тогава не сме били бременни.... newsm78   bouquet

замисляли ли сте се? защо така се разминават сметките...
и аз нищо не разбирам от тези сметки  ooooh! първият ден от последният ми цикъл беше 1ви ноември. знам, че забременях на 10ти ( аз си усещам овулацията). вчера на прегледа ми казаха, че съм в 10г.с и 1 ден. а пък аз си броя седмиците от 10ти ноември  Rolling Eyes  не знам защо се брои от 1вия ден на цикъл, според мен е безсмислено, но все пак те са лекарите  Rolling Eyes

# 155
И моят 1 ден на цикъла беше 1 ноември и лекаря ми каза термин според това 7 август,обаче според видеозона не съм в 10 седмица, а в 9 и 2 дни,просто цикъла ми е през  33,34 дни и овулацията ми е настъпила по късно следователно съм заченала 4,5 дни по късно,и според зачеването трябва да родя на 14август.Лекаря ми каза,че по нататъка ще правим преизчисления,дъщеря ми я родих 1 седмица по късно,но не беше преносена,беше пак по същата причина.И маи и това бебе ще го чакам по късно!

# 156
Момичета вас наболява ли ви корема ниско от време на време?Сега като влезнах в 3 месец и се случва все по рядко,но днес чувствам малко тежест,и с дъщеря ми,ми беше така,ама пусто притеснение!Лекаря ми каза,че е нормално за този период на бременноста,лошо било само ако са силни,слава богу(да чукам на дърво)такива нямам.

# 157
Ами мен ми наболяваше по-скоро в началото на втория месец.
Сега обаче чувствам едно опъване на мускулите на корема в горната част Rolling Eyes
Адски странно е, освен това имам чувството че се разширявам в талията, а е доста рано май за това.
Кажете кога е нормално да започне коремчето да се издува?

# 158
Аз нямам болки в корема ниско..но много се изненадах, че  Havga имаш същото опъване на мусколите в горната част на корема...аз си мислех, че е защото не се раздвижвам много там...то е нещо като мускулна треска..мноооого странно от какво ли е всъщност.

# 159
аз имах много силни болки, направо спазми, през първите седмици  Confused много се бях уплашила. отминаха около 6-7 г.с .

# 160
И аз имам болки ниско долу от време на време, док каза, че е нормално...
За гестационните седници - броят се от първия ден на последната менструация и затова излизат тези + 2седмици, доколкото съм чела е защото точната дата на зачеване е трудно да се определи, докато началото на цикъла е ясно.
Аз също доста се обърквам в броенето, и затова днес взех едно календарче и просто си преброих и номерирах 40те седмици - доста е улесняващо.
Ето ви и още едно полезно нещо:
1 месец - 1 - 4 г.с.
2 месец - 5 - 8 г.с.
3 месец - 9 - 13 г.с.
4 месец - 14 - 17 г.с.
5 месец - 18 - 21 г.с.
6 месец - 22 - 26 г.с.
7 месец - 27 - 30 г.с.
8 месец - 31 - 35 г.с.
9 месец - 36 - 40 г.с.

# 161
Всъщност бременността на жената продължава 40 гестационни седмици, което се равнява на 10 лунарни месеца. Това е гинекологичното смятане, което е най-прецизно.
иначе обикновените 9 месеца се смятат от датата на предполагаемия термин - примерно се очаква да родите на 9 август. Тогава на 9-ти декември влизате във втория месец, на 9-ти януари в третия и т.н. Не е добре да се опитвате да натамъните гестационните седмици към календарните месеци, защото са малко... трудно съпоставими.

# 162
  • софия
Здравейте момичета,днес сте се разписали Hug
Относно смятането,най-лесно е както Асето казва.На мен термина ми е на 3.08 и затова на всяко 3 число влизам в друг месец.
meranda гледам ти табличката,ма нещо не е вярна според мен.
03.Ноември   03.Декември   1месец   5г.с и 2 дена   
03.Декември   03.Януари   2месец   9г.с и 5 дена   
03.Януари   03.Февруари   3месец   14г.с и 1 ден   
03.Февруари   03.Март   4месец   18г.с и 2 дена   
03.Март   03.Април   5месец   22г.с и 5 дена   
03.Април   03.Май   6месец   27г.с   
03.Май   03.Юни   7месец   31г.с и 3 дни   
03.Юни   03.Юли   8месец   35г.с и 5 дена   
03.Юли   03.Август   9месец   40г.с   

Ето как съм си ги смятала аз PeaceНаправила съм си табличка в Ексел и там си ги броя.
caprice честито ти сърчице Heart Eyes

# 163
Здравейте момичета! Първо да благодаря за подкрепата ви, много мило!

Caprice, честито сърчице вътре в теб и леко бременеене!

Аз съм по-добре, нъ въпреки това предпочитам да лежа повечко. А относно броенето на месеците и аз така знам - от датата на термина се влиза в следващия месец. А седмиците са си с друго броене, там по 4 седмици са 1 лунарен месец, бременността  = 10 лунарни месеца.

Това е от мен засега.

# 164
Деси какво е това Ексел?

Общи условия

Активация на акаунт