Вънка сняг вали,а АВГУСТинче в мамино коремче сладко спи

• 12 132
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, само да ви се обадя, че съм жива  Laughing, но много ми се гади и  не ми е до интернет! Пък и сме сами с бъдещия батко, че мъжът ми замина на изпити! И той сега ли намери да кара втора магистратура  ooooh! Та сега паля парно, пазарувам, готвя и всичко на мой гръб, добре че като изклщчим гаденето всичко е на ред!  Heart Eyes

# 181
Стели не ти завиждам, то и моя мъж го има у дома само за вечеря и за сън, но поне е у дома, а и бебо си има 2 какички да помагат.
А за гащите ?... Добре де, какво им е на прашките и аз с това съм си свикнала. Някой ще ми разясни ли защо трябва да се носят килоти newsm78 ???

# 182
Здравейте на всички и от мен.

Аз също пия Дуфастон. Предписа ми го доктор Катя Тодорова (ендокринолог), мога да дам телефон за контакт ако някой се интересува.  Пия го заради синдром на Хашимото.
Чувствам се добре, не ми се гади, нищо не ме боли. Рядко корема, като преди цикъл.
Ходих само веднъж на доктор на 27.12, следващият преглед и регистрация на бременност е на 17.01.  Вече нямам търпение. Малко се притеснявам дали всичко е наред.  Но се опитвам да мисля положително Simple Smile.

За килограмите след Коледа бях качила 2, а сега съм отслабнала с 3. Казват че е нормално. Странното е, че дънките ми стават, но ми е много некомфортно на корема. Като ги събуя и се чувствам сякаш съм разрязана на 2 половини.  Вече спрях да ги нося, купих си едни много широки и с тях съм екстра Simple Smile. И вече нося бабешки гащи и сутиен с чашка D, направо страх ме хваща какво ще правя с тия бомби, иначе съпруга ми е много щастлив (за сега само гледа, че като пипа мн.боли).

И един въпрос  Embarassed със секса как сте? Прави ли ви се, как го правите с гума или без?
На мен нещо ми дойде ищаха, по-принцип сме по бурни и сега много ме е страх, като го правим сме като на забавен каданс, малко е изнервящо. Та ако някой може да даде съвет...ще съм много щастлива  Flutter

Специални гушки за Валени  Hug
Добре дошла на мама-галка и на всички нови мами   bouquet

# 183
е че за какво ти е гума мислия че ниама проблем не бои се иоли ние какав бурен секс правихме последниа пат нищо ми ниама .Е не разбираи нешто ненормално имаите си едно на ум но мислия че ида забарзате малко нещата ниама да ти навреди.много сам чела специално за таия тема и пише че бебо дори се радва ако секса е по страстен.добре му е и на него.Е това от мен че и на мен цял ден ми се гади  ooooh!немога и да наготвя но няма как отивам Hug

# 184
Мерси Бобито, ще почета и аз по темата че 9 месеца бавен каданс е твърде много Wink
За гаденето поробвай да хапнеш малко лимон или портокал. Hug

# 185
За секса моя лекар казва,че поне в първият триместър трябва да бъде малко по внимателен,аз засега малко се въздържам заради болките ниско,и повече караме на орална любов Grinning иначе мисля като влезна в 4 месиц и ще си караме като по старому.С първата бременност си правихме секс до 8 месец,но винаги сме били по внимателни!

# 186
За секса и аз не съм говорила с лекаря си но само едно се убедих...от както разбрах че съм бременна ,имах ме застой от 10дни,понеже ме беше страх мен,но после като се започна незнам какво ми става но сега ми се иска много повече от преди и секса сега е стархотен,не че преди не е бил но сега е наистина много стархотен...май е от хормоните Embarassed,и всеки втори ден..хайде да е 3ти..... Embarassed

# 187
аз тази нощ ставах да ям шоколад  Shocked Laughing
за секса- да ви кажа на мен не ми се прави Rolling Eyes все още ми е лошо, понякога и по цял ден и изобщо не ми е до секс. от няколко дни мога вече да хапвам. почти цял месец изкарах само на препечени филии със сирене  Confused сега поне мога да ям.
на мен още не ми личи. отслабнала съм малко, но малкото коремче, което си имам по принцип си стой. малко се е повдигнало и оформило обаче  Mr. Green  краката ми и дупето са се оформили много секси  Heart Eyes  надявам се да не напълнея много по време на бременността т.к. съм предразположена към напълняване. най-много съм била 58 кг и направо се търкалях  Confused преди да забременея бях около 50-52 кг, предполагам и сега съм толкова.
много взех да забравям  Shocked и от ден на ден все повече ми се спи. ставам около 10ч сутринта, в 12ч пак ми се доспива  Confused
толкова от мен засега  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 12 яну 2008, 19:25 от caprice

# 188
Здравейте,августовски майчета!Моля ви да ме включите към вашия прекрасен списък с щастливи мами и малки човечета. Hug
За мен:на 28 съм,живея в Лондон,но иначе съм пловдивско момиче Grinning и много ми липсва града.Втора бременност-имам си чудесно момиченце на 1.8месеца.С първата страдах от ужасно повръщане/хиперемезесис гравидарум/и сега положението е същото.Вече лежах една седмица в болница заради това и съм отслабнала 6кг,много е неприятно.Някой друг нещастник има ли?/извинете,не съм чела темичката,ще наваксам/
За успокоение:с първата бременност ме болеше много корема/все едно ще ми идва/и ужасно се притеснявах!Лекарите ме уверяваха,че е нормално до към 10-11 сдмица и наистина всичко беше наред.Освен това кървих 2 пъти около датата,но проблеми нямаше.Не съм пила нищо за това.
За кг:или по-скоро за остабнали мами.Най-големият ми страх беше,че като не ям нищо,бебето няма да расте.Разбира се,вредях само на себе си с нерви,отпадналост и съха кожа,но бебка си беше съвсем наред,роди се 3 300.
За лошото:дори при моя отвратителен случай оживях!И всичко спря след 16-а седмица.После до края се чувствах отлично.Качих 10 кг,първата седмица отслабнах 11 и после се започна едно ядене с извинение:кърмя и...се позакръглих Embarassed
Датата на последния цикъл ми беше 20 окт,но на ранен видеозон се оказа,че бебето е 11 дни по-малко,терминът ми е на 7 август сега.Следващият е на 23 януари и ме е страх,че могат да ми кажат,че е спряло да расте или нещо...нали знаете ранните страхове.
Ужасно,ужасно ми е лошо-и джинджифил пробвах,и лимони,и хапчета пия...Гърлото и хранопроводът ме болят зверски-приемам всякакви съвети!
Цял роман изписах Embarassedотивам да чета

# 189
Здравейте Маминки,
отдавна не съм писала тук,
но пу за мен и моето бебче августинче, надявам се да ми добавите в списъчето!
Термина ми е 9-10 август.
Бременеенето ни не минава лекичко, повръщам си всеки ден и гледам да хапвам повече плодчета, солети и бисквитки. А като реша, че ми се е преяло нещо специално, каквото да ям няма угодия. Мани мани сигурно е нормално, ама като съм млада мамица първескиня ииии още се нагаждам.
От вторият месец стомаха ми стана един надут все едно съм глътнала футболна топка, напълняла съм в таза, защото не мога да си закопчавам панталоните, а иначе в крачолите са ми широки като преди ..та минахме на анцузи с широки ластици и панталони за бременни. Вечно ни е студенко и се обличаме с дебели пуловери. Всички казват като се гледам в огледалото да си викам - Не съм дебела! Бременна съм! Та с коремите напред !!!

На Всички Красиви мами пожелавам много усмивки и да си чакаме заедно сладурчетата.
Целувчици   bouquet preggo stork-boy

Последна редакция: сб, 12 яну 2008, 20:53 от pipi4ina

# 190
Pipi4ina честито  bouquet лека и безпроблемна бременност
Ira d честито и на теб  bouquet лека и безпроблемна бременност
Аз нямам проблем с повръщането,но дъщеричката ми веднъж се разболя от чревна инфекция и много повръщаше,при такъв случаи задължителна диета поне на нас това ни помогна.Без никакви мазнини,млечните продукти обезмаслени,повече сухари солети,но предполагам,че това вие си го знаете,и много чест прием на течности но на много малки количества!

# 191
Ira, да те успокоя, щом повръщаш и имаш тези стомашни неразположения, всичко е наред с бебо.Нямам хиперемезис но ме предупредиха за да не стигна до там:ядеш лека храна и дишаш дълбоко по-студен и чист въздух.Иначе онзи ден съм повръщала в 3 през нощта.И аз така през първата бременност бях нон-стоп зле до 16 седмица.

# 192
Здравейте и честито на Pipi4ina и Ira_d ! Леко и безпроблемно бременеене и от мен!  bouquet

Аз съм направо невъзможна. Боли ме главата, че не съм си изпила кафето още, а ми се гади и не мога и да си го изпия. Имам пак запек и ме боли корема, а не смея да се напъвам много. Откакто съм се събудила само ходя и пъшкам и охкам. Отгоре на всичко и секс не смея да правя, заради кървенето. Доколкото знам и докторката ми е казвала секса не може по никакъв начин да навреди на бебчо, единствено при проблемна бременност и при кървене - не. И при първата ми бременност прокървих след секс и после до 4-я месец на сухо, така и сега от първия път (не от секс)  спряхме, а до кога не знам. Та затова при положение, че нямате проблеми си правете секс и не се притеснявайте, особено с тези развихрили се хормони - бебчо вътре си е защитен и обвит във водичка и си му е добре. Е, естествено малко по-спокойно и без много резки движения.  Wink
Пак се унесох много да пиша! Лек и усмихнат ден от мен! И с всеки ден по-малко гадене!

# 193
Здравейте и от мен.Добре дошли на новите момичета,  леко бременеене.  Ira_d , и аз съм с такива бременности. При първата  бях една седмица в болница заради повръщанията . Бях отслабнала 7 кг. Сега е същото и май ще се наложи бях болница, вече съм смъкнала 4 килограма, като се има предвид че съм слаба(48кг забременях). Е явно не съм сама.

# 194
Привет на новите мами. Да ви е честито и лека и безпроблемна бременност! Стискам палци на мамчетата, които не се чувстват добре да се пооправят и скоро да се наслаждават на спокойна и лека бременност. Що се отнася до секса не знам дали е от хормоните, но да си призная не е бил по-хубав до сега. Правим го по-рядко и по-внимателно, но пък за сметка на това е страхотен.

Общи условия

Активация на акаунт