Вънка сняг вали,а АВГУСТинче в мамино коремче сладко спи

• 12 372
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
  • софия
Здравейте на всички Hug
Оф,аз нямах интернет пак 2 дена,направо вече полудях от моя доставчик #Cussing out
Колкото до секса,ние си го практикуваме редовно,в по-бавни темпове ма няма как LaughingАз и при предната ми бременност си правих секс до последно,даже сутринта преди да влезна да раждам Embarassed
меви дано да няма проблем Peace
Опс,забравих да поздравя новите мами-Добре дошли  bouquet
При мен нищо ново,понякога ми се гади,но много рядко.Общо взето се чувствам много добре,чак се притеснявам като ми няма нищо JoyМа то е така,като ме боли-защо ме боли,като не ме боли-пак лошо hahaha
Мислете за заглавие на нова тема.

# 211
Привет на всички!

Меви, първо се успокой. Като студентка съквартирантката ми се разболя от Хепатит А, през целия заразен период бяхме заедно, яли сме от една чиния, пила ми е от чашата. Всичко е до организъм. Тогава от всичките 9 човека, които бяхме контактни с нея, никой не се разболя. Не е вярно обаче, че болестта отшумява и не оставя последствия. Освен това се лекува, пият се препарати за подпомагане функцията на черния дроб и тн.

Най-доброто, което можеш да направиш за себе си е: утре рано сутринта да отидеш при личната си лекарка, да кажеш че си била контактна, тя ще те изпрати да ти направят кръвни изследвания, резултатите са готови за няколко часа.  От тях веднага става ясно дали си се заразила или не. В никакъв случай не трябва да чакаш да отмине.

Горе главата! Човек не се разболява така лесно, а и ние всички сме с теб така че СПОКО  Hug

# 212
Здравейте и от мен! Аз рядко пиша, но редовно ви чета, не съм никак в кондиция, гаденето при мен е целодневно и в тая връзка искам да ви питам имате ли проблем с нередовен стомах и какво вземате?Защото при мен е голям проблем, непрекъснато съм със запек(при първата си бременност не бях така) и се притеснявам; знам, че е добре да се поемат богати на целулоза и фибри храни, но с това гадене е просто немислимо; знаете ли някакъв медикамент, който може да се пие в случая?
Иначе и аз миналия понеделник си видях ембриончето, сърчицето-също, термина ми остава 24.08.

# 213
Бланш, бързам да ти пиша за запека. Аз си го имам този проблем и при първата бременност и сега. Всъщност този проблем си го имам и без да съм бременна. Та при първата ми бременност пих на своя глава Лаксена, защото са билкови и нямало да има проблем. После като прокървих и споделих с личната ми докторка, тя подскочи. Оказа се, че дори и билките, за да подействат на дебелото черво, те действат и на матката като предизвикват контракции. А в началото на бременността подобно нещо и контракции могат да предизвикат дори и аборт. Та това ми беше за урок. През цялата ми бременност (първата) пиех пшеничен зародиш, пих го и в болницата като родих и смея да кажа, че съм много доволна. Освен че е много полезен за организма, той и спомага за лениви черва. Сега пак имам страхотни проблеми и тези дни ще потърся да си купя пак пшеничен зародиш. Аз пиех сутрин на гладно по 1 с.л. и ми беше достатъчно. Доколкото знам и Дуфалак може при бебета и бременни, но аз предпочитам да се доверя на нещо пробвано и полезно, освен безвредно.

# 214
Има ли някой да се похвали с нещо по-позитивно. Не ми се ще да се жалвам, но пък нямам  и с какво да се похваля Sad

# 215
Здравейте и от мен,аз малко съм писала коментари,но в други теми.Повечето чета,но реших да се похваля.В сряда миналата седмица бях на лекар, и преди това съм ходила разбира се, но тогава ми беше прегледа за този месец.Та, да се похваля, казаха ми че трябва да родя някъде около 10.08.2008г. но все още не мога да кажа със сигурност кога ми е дата за раждане.Сестрата каза едно лекарката гледа на някакво желено и каза че друга дата излиза ,но както и да е.Аз съм 10 седмица но тази сряда ще стане 11 седмица.Видях бебчо на видеозона колко е пораснало от последното ми посещение.Много е готино Simple Smile Нямам търпение да дойде началото на февруари и да ида отново на преглед да го видя отново Simple Smile

# 216
Има ли някой да се похвали с нещо по-позитивно. Не ми се ще да се жалвам, но пък нямам  и с какво да се похваля Sad
Нещо ми звучиш притеснено Феичке Rolling Eyes, я кажи какво ти мъчи душичката Grinning със сигурност ще ти олекне.
Да се оплача и аз сега и да питам. Колко често ходите на лекар. Аз видях положителния тест на 17 декември и оттогава съм ходила 2 пъти. На 27 декември и на 3 януари, тогава доктора каза че ако резултаатите от изследванията (утре мъжът ми ще ги носи) са добри, ще се видиме към началото на февруари. А аз съм толкова притеснена дали всичко е наред. А принципно ми казаха, че не е хубаво да се ходи пък и толкова често. Ама от преглед до преглед направо откачам. Вие как сте с това Crazy

Опс. Каква съм заскпа - добре дошла Буба, всичко най-хубаво ти желая  bouquet  bouquetздраво и пухкаво бебенце накрая.

# 217
Буба, честито и леко бременеене и август сладко и здраво бебче! Тъкмо навреме да се похвалиш!   bouquet

# 218
Ами да се оплача днес със съкровището имаме годишнина. Три годинки брак, а аз нищичко не съм нагласила за вечеря понеже ми се гади от миризмата на готвено. Той предложи да отидем някъде на заведение, но пак заради моето гадене не ми се мърда. Вече втори ден ми е наистина много тежко вечер. Горкичкото ми - беше решил да запази маса в любимото ни ресторантче и да прекараме една романтична вечер. Само дето аз съм в много романтично настроение, докато повръщам

# 219
Не е вярно обаче, че болестта отшумява и не оставя последствия. Освен това се лекува, пият се препарати за подпомагане функцията на черния дроб и тн.

Йоли, вярно е, разбира се. За разлика от всички други хепатити, вирусен хепатит А НЕ ХРОНИФИЦИРА и изключително рядко води до каквито и да е усложнения или остри форми (1-2%, даже разрових литературата).

Препарати за подпомагане на функцията на черния дроб се приемат само в България и общо взето колегите ми си знаят, че няма голям смисъл.

Следи се за дехидратация, може да приема средство против повръщане и нещо за болки. В общи линии терапията е симпоматична. Аз още не съм видяла един случай на Хепатит А, при който е проведена антивирална терапия, макар че на теория по учебниците пише, че при имунокомпрометирани и това се прави.

Можете да прочетете тук статия на английски по въпроса:
http://www.emedicine.com/med/topic991.htm

Меви, няма проблем да ваксинираш детето. По принцип има имунглобулин (но не знам дали го има в БГ?), който може да се приложи профилактично до 14 дни след контакта с болен от Хеп А.

Дишай спокойно и не се паникьосвай, моля те.

# 220
valeni-благодаря за бързия отговор; ще потърся и аз, предполагам от аптека се купува и щом казваш по 1 суп лъжица -значи е в течно състояние newsm78ще го пробвам, защото положението просто излиза от контрол, а след два дни заминавам и в командировка и си представям как ще е-съвсем ще я втасам Laughing

# 221
Здравейте мили мами,дойде време и аз да се присъединя към вас,очакваме нашето първо съкровище на 10.08.08
преди седмица беше последния ми преглед ,на който видяхме и чухме сърчицето,както и малки ръчички и краченца-беше много вълнуващо,не знам как ще издържа до следващия преглед чак на 04.02
на всички ви пожелавам леко бременеене и да родим най-хубавите и здрави бебчета през август!!!!  smile3522

# 222
Здравейте отново..само да кажа за гаденето че дишането дълбоко,не бавното ,не лимони...нищо не ми помага .По 3пъти на  ден съм в тоалетната  и всичко което изяждам по реда ,като се започне от сутришната закуска до следобедната се излива вътре..ужас е .Доки ми каза че най вероятно до 12седмица ще съм така..хайде да минава вече че не се търпи...от 3седмици всеки божи ден съм така.
Бланш споко и аз бях така ,но 0т 10дни вече се оправих,започнах да хапвам много моркови и зеле,и плодове предимно и сега нямам  проблем,ще видиш че и ти ще се оправиш скоро Hug

# 223
за прилошаването-не ми се гадило нито веднъж,даже се бях притеснила,че нещо не е наред,но докторката ми каза ,че само мога да се радвам,а и на майка ми не и е ставало лошо и с 2те бременности
на теб ти стискам палци бързо да премине,гледай винаги да хапнеш нещо малко(бисквитки,ядки.....) сутрин преди да станеш от леглото,преди да се качиш в кола и т.н-от приятелки знам,че много помага

# 224
Бланш, само да допълня, че пшеничения зародиш не е течен, а на малки нешо като люспички или нещо като мюслито. Малко е неприято като не е течно да се приема, но на мен лично така ми беше най-лесно преди. Доколкото си спомням на опаковката пишеше, че се смесва с кисело мляко или със сок. Но на мен ми беше неприятен вкусът и предпочитах да не го дъвчам, а направо да го преглътна с вода. Ако решиш да го пробваш сама ще си намериш своя начин. Пробвай първо - при теб може да действа и със повечко салати и плодове, особено добре е и кивито на гладно сутрин. Но просто при мен тези неща вече не помагат и аз затова мисля да започна пак с пшеничния зародиш. Ако искаш пробвай първо с повече плодове и салати и ако не помага тогава потърси пшеничен зародиш - не знам за аптеките, но би трябвало да го има в големите супери при здравословните храни, мюсли или нещо подобно. Преди 4 - 5 години тук в Благоевград никой не знаеше за него, но се надявам сега да е по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт