Настъпи Новата година - за всички ФеВрУаРчЕтА ще бъде тя неповторима

• 10 905
  • 265
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте и от мен. Hug
Мерси за пожеланията. Simple Smile
Дидунче,справила си се страхотно.  bouquet
Честит имен ден на всички празнуващи днес.Много здраве и с гордост да си носят името.  bouquet
Катерина 78,много хубава снимка си си сложила.
Аз ви изоставям,че трябва да ходя до яслата.Желая ви лек и ползотворен ден. Heart Eyes

# 16
Иринополис лек път ,приятно и вълнуващо прекарване на Паничище Wink/може би късно ,но с желание/,
Кате поздравления за бебока на кумата ти ,да расте здраво, послушно и жизнерадостнно детенце Hug  bouquet Hug,
ох, тук едно смотано и подтискащо време е Twisted Evil Close, сняг ,сняг ,а сега лед ,всичко прилича на ледена пързалка и боклука ще достигне небесата #Cussing out!!!
хайде успешен ден от сърце  Hug Heart Eyes Hug

# 17
Здравейте!

bouquetЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО КЪСМЕТ! bouquet
  bouquetЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ВЧЕРАШНИТЕ НИ ИМЕННИЦИ, КОИТО ПРОПУСНАХМЕ ДА ПОЗДРАВИМ!  bouquet

Дидунчо, едно голямо  smile3501на теб и на съпруга ти.

Кате, честита ви радост. Руми вече е кака. Пожелавам на малката Габриела да расте здраво и щастливо дете и много, много да радва мама и тате.

Иринополис, приятно прекарване и Райчето бързо да оздравява.

На всички болнички скорошно оздравяване Hug Hug Hug

Боци, Черешка, пожелавам ви бързо да намерите най-подходящата работа fingerscrossed.

Днес при нас времето поотпусна и повозих Вили на шейната, много и хареса само викаше още, още. Но се страхува да пипа снега, затова не сме правили снежни човеци. Кате, ще чакаме снимки та да се порадваме на вашите.

При мен нещата са следните. Правих си изследвания и след 17.00 ще занеса резултатите на личната. Аз много не разбирам, но гледам че ми е завишено СУЕ - Скорост на утаяване на еритроцитите. Пише масово левкоцити. В най-добрия случай ще е просто възпаление. Ще видим какво ще каже. Иначе за почивните дни ми изписа да пия Ципрофлоксацин определено доста помага.
Нашия татко получи отново стомашна криза и от утре ще постъпи във Военна болница, няма да му се размине гастроскопията, но дано не се окаже нещо сериозно.

Приятен ден от нас и много Hug Hug Hug

# 18

Честито на всички именици! Много здраве, късмет и любов!

# 19
  • Пловдив
Катерина 78,много хубава снимка си си сложила.
Благодаря!  Grinning Аз харесвам повече снимките навън, сред природата, но или сме забравили фотоапарата или няма подходящ момент за снимка... Rolling Eyes

П.П. Благодаря, че споделихте радостта от раждането на малката Габи с нас! Забравих да спомена, че бебето всъщност е втора братовчедка на Румяна. Така стана, че най-добрата ми приятелка се ожени за първи братовчед на мъжът ми, та така...дано е станала ясна роднинската плетеница.

# 20
За много години!Много здраве и късмет.
Честит имен ден на малки и големи,които днес празнуват!Щастие и любов им желая.
Честит имен ден на вчерашните именници на патерици!
Иринополис,приятно изскарване и бързо оздравяване на Райчето.
Както и на всички болнички бързо да се оправят.
Ние си изкарахме супер на Синеморец и като се върнахме на 2-ри след нас хвана този капан.Голям късмет извадихме.Чечо слушал много бабите и дядовците и много подаръци е получил.Сега се чуди с коя играчка да играе.И Чечо се кефи много на снега и той не иска да се прибира.С дядо си вчера правиха в двора снежен човек голям майтап падна дядо му се мъчи да го прави,а Чечо уж помага и го руши. hahahaНо в крайна сметка го направиха.Апарата ми не е цифров и няма как да кача снимки да го видите.

# 21
Здравейте и от мен в новата темичка!  Hug
Много здраве и късмет на всички празнуващи!  Hug
Ние по бързата процедура прибрахме елхата още миналата седмица  Rolling Eyes  Рони инцидентно я събори върху себе си. Слава Богу, размина се само с уплаха. Имаше и стъклени играчки, някои се счупиха, добре че бяха по-нависоко, та като падна елхата се оказаха по-далече от Рони и не я нараниха  Mr. Green  Затова пък си направих от гирляндите друга украса и сега ми е променено  Laughing
На нас ни предстои утре постъпване в болница със Сузито. За операцията на палеца  Confused Рони ще е на ясла и ще се гледат с тати, дано времето мине бързо.
А в понеделник съм на лекции и най-много се притеснявам от болни дечица. Направо ми настръхва косата. Сега едвам ги опазих, че нали Сузи трябва да е абсолютно здрава за операцията, но после ще си гоня и моите планове...

Чакат ме да чета книжка, лека вечер!

# 22
Честита нова година на малки и големи!
Да е спорна, богата и щастлива!
На всички, които са имали повод да почерпят, много прегръдки и пожелания за здраве и късмет!
Честит имен ден на вички именници празнуващи на Иванов ден!
Отдавна не съм се включвала, но ви изчетох. На всички болнички мами и дечица, бързо оздравяване.
Тинче, гастроскопията е гадно нещо, но е най-добрата диагностика в случая. Стискам палци да е нещо безобидно, а ти да си здрава вече. Целувки на къдрушка сладка! Heart Eyes
Иринополис, приятно изкарване!
Кате, да ви е жива и здрава бебка!
Рибче[/b], всичко да мине бързо и безпроблемно!
Днес и ние празнуваме имен ден на Калоян. cook cheers Popcorn beer3 Wine Glass Чакаме тати да ни донесе нова играчка. Малчо си я заслужи, защото беше много послушен и претърпя една лека манипулация. Confused Някои от мамите знаят колко много се притеснявах, че Калоян изостава в речевото развитие. Търсихме упорито причината и се оказа, че има къса юздичка под езика. По тази причина не е успявал да суче и трябваше да се цедя с месеци. Пак по тази причина не можеше да дъвче и да премине към твърда храна. Естествено оказа влияние и върху говора. Изобщо не може да произнася звуците, които изискват движене на езика в предната част. Не мога да ви опиша как се чувствах, като разбрах... Виновна, наказана, бясна, разстроена... Много сълзи изплаках, но вече ми попремина. Сега тепърва ще се учим да движим и управляваме езика и се надявам скоро да си говорим и пеем заедно. Надявам се и това да е бил единствения проблем. fingerscrossed Стигнах до извода, че трябва да се търсят само наистина добри специалисти за какъвто и да е проблем.
Дано не съм ви досадила и дано не съм ви развалила празничното настроение!
И на нас ни предстои записване в ясла или градина. Ще си ползвам всичката отпуска след навършването на две години на малчо. Имам повече от 100 дни и ще почвам работа през септември. Падна ми се нова работа като късметче, та да видим...

# 23
Здравейте  и  от  мен!Честито  на  всички  именници!Най-сетне  се  прибрахме  в  Банкя от  гостуването  при  бабите.Получихме  много  играчки  и  Миша  се  чуди  с  коя  да  играе.Днес  прибрахме  и  елхата.Ходихме  и  до  яслата,а  от  там  ми  сервираха,че  приемат  молби  електронно  от 4февруари.То  добре,ама  групи  ще  формирали  юни,аз   докога  да  чакам.Някой  знае  ли  нещо  такова  да  има?Иначе  от  баницата  с  късмети  ми  се  падна  къща,на  мъжо  кола,а  на  малката-парата.Пожелавам  на  болничките  да  оздравяват.Чао  от  мен  и  приятна  вечер  на  всички!

# 24
Здравейте!
Честит имен ден на всички празнуващи днес, а и на всички, които са имали повод през изминалата седмица!
Ние си изкарахме много хубаво, бяхме на гости на нова година, на 3-ти януари кръстихме Мони в Бачковския манастир. Пързаляхме се със шейни и беше много весело. Ще сложа и снимки скоро. Тук във Варна улиците изобщо не са чистени, из цяла България няма такова нещо. В леда са се образували огромни дупки и улиците почти непроходими.
Разгледах всички снимки, много са хубави.
Тинче, минахме и през Асеновград, но нямаше време за форумски срещи, затова и изобщо не се обадих.
Щяхме да ходим на хижа Здравец, но точно в деня определен за това бях много зле, имах разстройство и повръщах цял ден, добре, че ми мина за един ден.
Не си бях ходила в Пловдив от повече от три години.  Rolling Eyes
Сега съм много щастлива, ще стягам багажа за яслата на Мони, а каката нещо се оплаква, че я боли глава, не знам колко е вярно, иначе нищо и няма видимо.  newsm78
Мама Ели, чела съм за подобен проблем във форума, дано бързо намерите разрешение  Peace
Рибче, много целувки на Сузи, дано операцията мине бързо и успешно!
Катерина, и моя приятелка роди на 27 в Пловдив, и аз много се радвам, беше дълго очаквано бебче.
На всички, които ще търсят нова работа през новата година пожелавам успех и на мен също.  Wink
Хайде като сложа снимките пак ще пиша.

# 25
  • под жаркото слънце
Здравейте  Hug
Честито на всички именници, да са здрави и щастливи   bouquet   bouquet   bouquet
Набързо прочетох за минали и предстоящи операции - много прегръдки и бързо възстановяване   bouquet   bouquet   bouquet
Връщам се да ви чета назад  Hug

# 26
Благодаря на всички за пожеланията   bouquet

Mama-eli, радвам се, че сте намерили разрешение на проблема  Hug Всъщност кой и как стигна до същината  newsm78 Хайде, пожелавам ви скоро цял музикален албум  Hug

# 27
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК НА ИМЕНИЦИТЕ ДНЕС! МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!

Рибче,стискам палци всичко да мине бързо и гладко.

Мама Ели,на какъв специалист се ходи за подобен проблем? Хубаво е, че сте открили причината и най-вече, че нещата са поправими.
(Честно казано мен започва да ме притеснява леееко абсолютното нежелание на Дани да говори Whistling)

# 28
  • София
Краси, честито кръщение на Мони! Жив и здрав да ви е и чакаме снимките.   bouquet

Рибка, успешно ще мине всичко, представям си какво ти е, стискаме палци  Hug

Боци, оправяйте се бързичко, упорити са тия вируси бре... ooooh! Hug

Олимпия, добре завърнали се  Heart Eyes

Иринополис, приятна почивка и много слънце ви желая  Sunglasses!

Тинче, дано не ти е нищо сериозно и бързо да се отървеш от проблема  Simple Smile

Кате, честито бебе на вашите приятели   bouquet

Мама Ели, наистина как се установи този проблем и как досега джи пито не го е забелязала, не му ли е преглеждала гърлото? Радвам се, че всичко е минало успешно  Peace

# 29
Раздигах празничната маса, но не ми се спи, че свеки ми вдигна кръвното и сядам да се поразсея в нета.

Mama-eli, радвам се, че сте намерили разрешение на проблема  Hug Всъщност кой и как стигна до същината  newsm78 Хайде, пожелавам ви скоро цял музикален албум  Hug

Аз сама го открих след дълго лутане из нета, ходене по психолози и лекари. Съвсем случайно попаднах на това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135165.msg2566457  Никога не бях чувала за подобен проблем и не ми е идвало на ум да ровя под езика на детето. Накарах таткото да си повдигне езика, после накарах и каката. Накрая погледнах и моя в огледалото и видях, че е захванат доста различно с нещо като допълнителна бяла ципа. Имам френско "р", но съм кърмена дълго и съм проговорила навреме... явно не е била чак толкова къса юздичката, че да ми пречи да се храня и да говоря. Този проблем е наследствен и е с различна тежест. С много мъка успях да повдигна езика на Калоян в разгара на една игра с много смях и гъделичкане. Направо се изумих. Карах го да изплези език и не можа да го покаже повече от 3мм. извън устните. Призля ми! Реших, че трябва да действаме веднага, но трябваше да изчакам татито да се върне от командировка, после беше планувано пътуването до Априлци, празници, почивни дни и на 04. 01 го заведохме в ИСУЛ при един доцент, роднина на колега на мъжа ми. Поеха детето от ръцете ми за да го погледнат, но ни изгониха от кабинета, за да не се дърпа към мен. Извикаха професора и след 5 минути ми го върнаха с отрязана юздичка, две капки кръв в ъгълчетата на устата и сълзички по очите. След половин час спеше в колата на път към къщи.

Цитат
Мама Ели,на какъв специалист се ходи за подобен проблем? Хубаво е, че сте открили причината и най-вече, че нещата са поправими.

По принцип е проста манипулация, която може да свърши лекар, стоматолог, хирург, дори педито. Не всеки обаче се навива да го направи. Пък и аз не бих се доверила на всеки. Калоян е много буен и подвижен. Едва го одържаха двама мъже, но пък не ползваха упойка.

Цитат
Мама Ели, наистина как се установи този проблем и как досега джи пито не го е забелязала, не му ли е преглеждала гърлото? Радвам се, че всичко е минало успешно  

Ей това ми е голямата болка!
Разбира се, че е преглеждан редовно. Още в родилно казах на неонатоложката, че бебето не засуква както трябва, уморява се и заспива гладно. Поне имах опит с каката, а тя беше като ламя. Каза ми буквално "на мъжете трябва повече да им се обяснява, те по-трудно засукват, бъди упорита". Педитата преглеждат като натискат езика надолу, за да видят гърлото, но никога не са поглеждали под него. Непрекъснато исках от тях съвет как да накарам детето да суче и да удължа периода на кърмене. Вдигаха рамене и препоръчваха хипоалергенно мляко на Милупа. Имахме проблеми и с въвеждането на по-твърди храни. Съветваха да имам търпение. И наистина бях много търпелива. Определено не е гладувал щом вече е над 16кг. Октомври месец направихме ларингит. Имаше лек спазъм и го преглежда УНГ-специалист. И тя не видя нищо. В крайна сметка аз сама поставих някаква диагноза от прочетеното във форума. Доцента здраво ми се накара и ме пита как е възможно нито един лекар да не е видял това и защо не са свършили тази работа по-рано. Водели му деца по на 8 години, които били пращани в училища за бавноразвиващи, а езиците им вързани. Бях в пълен шок! Дори не успях да му отговоря или да се защитя... Аз съм инженер и не ми е работа да разбирам от медицина, затова ходя на лекар и дори си плащам за това... А можеше и до сега да го кърмя. Гърдите ми още секретират, само трябва нещо да ги стимулира. А можеше до сега да е проговорил като всички деца на неговата възраст и да не е така подтиснат и неуверен. А можеше вече да се храни с нас без да ми се налага да приготвям за него пасирани и намачкани храни. А можеше и да ми бъдат спестени малко грижи и тревоги. Защото нещо подобно преживях и с първото дете. Сама забелязах още при първото разповиване в къщи след изписването, че нещо с крачето не е наред, но едва когато тръгна да прохожда с куцукане стана ясно, че е с луксация. И тогава редовите лекари се изложиха, та я мъкнехме по специалисти с какви ли не връзки и уиски под мишница.
  Или докторите ни не струват, или съм най - големия карък на света.
  При всички положения се надявам да мога да направя най-доброто за децата си.

Прекалих... Спокойна нощ!

Общи условия

Активация на акаунт