Отговори
# 75
  • гр.София
 Мадона,прочитам те три пъти и не знам как да те утеша. Кураж,миличка...

# 76
Мадона радвам се, че се разписа. Много  Hug  Heart Eyes

vst, разгледах ви и вас - много сте хубави и доволни. Ако бях с мойта Лора - сигурно щях да я оставя в онзи затвор барабар с баща й  Joy.

Joy Joy Joy

Vst, много хубави снимки,но и аз неможах да разгледам всичките  Embarassed,но пък там където я имаше Лори непропусках,отново е супер сладка, както винаги  Heart Eyes  Hug
То и аз така ги гледах  Embarassed, че книги без пряка реч, не обичам да чета  Joy hahaha.

Аз ви казах да го давате малко през просото - то на мен ми омръзва да ги разглеждам и го правя на порции,  пък какво остава на вас  ooooh! А сега си ги припомняме и всеки ден, с различни гости, които искат разкази в картинки    ooooh!

miss_74 радвам се, че бузките на твоята принцеса са по-добре  Heart Eyes

Elwing  Hug дано да е отшумяла болката вече. А паркчето наистина беше страхотно - Лоринка беше с температура, едвам гледаше, но и едвам я изкарахме от там  Laughing Като нищо можеше да ни заключат /преди години като бяхме в Барселона така си останахме в един парк, и не питайте как сме прескачали огромни огради  Joy/. А Лори въобще не одобри перуката, въпреки че ние се попикахме от смях  Laughing Те така се разхождаха и хората в Мадрид по улиците - нашто тати нали има коса в изобилие  Mr. Green та аз му бях харесала една перука с прическа ала Елвис Пресли  hahaha Ама той не се нави да си я вземе  Crossing Arms

# 77
  • София
  Радвам се че ви е харесало клипчето  Simple Smile Определено почват да се очовечват и да си играят заедно понякога.
  Само да си поръчам нещата, които съм си набелязала от ЛаРедута и ще се опитам да се включвам по честичко в темичката  Simple Smile

# 78
  • София
Мадона, много те прегръщам!  Hug Дано всичко се нареди!  Praynig Peace
Пунита, радвам се, че и ти се разписа!  Hug

# 79
  • у дома
аз съм "за" понеделник  Peace  Flutter

Мадона  Hug  Hug

# 80
Запис...

# 81
Хайде сега да се разпиша и аз (дълго се получи, съжалявам) , не знам от къде да започна, много съм нещастна. Всичко се обърка на 4 януари. Малката тъкмо се беше поизлекувала и бях спряла антибиотика и не щеш ли сменяйки памперса й виждам, че цялата е в червени петна. Не бяха като на Калоян на Нана, защото още си спомням снимката, която беше дала, когато малкия имаше алергия към Панадола. Реших, че е хранителна алергия или алергия към някое лекарство и веднага извадих един сироп Ериус – беше го изписала педиатърката, но така и не бях давала никога. Прочетох си листовката и тъкмо щях да го давам и нещо ми светва, че все пак не съм лекар и не би било редно да си назначавам лекове ей така и то на детенцето. Заведох я на лекар. Прегледаха я и отредиха – рубеола. Настръхнах. Бременна съм. Това е шарката, която е безобидна за малките, та и за големите, но води до сериозни увреждания на плода и затова е рискова за бременни. Обикновено препоръчват аборт, ако си в първи триместър. А аз съм в пети месец и не знам какво ще се случва. Решиха да вземат кръв и от двете ни. Ей такъв кошмар не бях изживяла. Горкото детенце пищеше все едно, че го колят. Майката реве, доктора му треперят ръцете... Надупчиха я няколко пъти и на двете ръце докато успеят да съберат нужното количество. Дано не са й пукнали веничка. Нелепо е – тъй като Елеонора не се е събирала с другарчета или въобще с никой от който може да се зарази. Единствените й излизания през тези дни бяха до лекарския кабинет и питам аз: ДоФторе, имате ли тук случай на рубеола? Той отговори, че няма, била рядка болест, доколкото разбрах. Парадокс също така е, че Нори е ваксинирана октомври месец за Морбили, Паротит и Рубеола. Изразиха мнение, че може и ваксината да е дефектна. Съвсем изтръпнах, може и други дечица да изпатят в крайна сметка. Изпратиха ни в РИОКОЗ в някаква си несъществуваща стая. Сама стоя си на 10тия етаж и се чудя какво да правя и защо никой няма на този етаж. Намирам звънец. Излиза някакъв странен доктор. Питам за колегите му от стая еди коя си. Отговор: - Оооо, то никога тази стая не е съществувала. Влезте. На кабинета табела – вирусология... спин нещо си. Отново шок и ужас. Какво правя аз тук? Взема ми пробата и казва – резултати – в края на януари. Моля??? Аз дотогава ще родя, бе, ще пукна до края на януари, какви са тези срокове. Пробите се пращали само и единствено в София в не знам си каква лаборатория. Нещо частно викам, тук във Варна няма ли? – НЕ. Нито частно, нито държавно. Даде телефони за връзка и това е. Прати ме при някаква женица за формуляр, която взе проблема при сърце. Опита се да ме поуспокои, но по скоро ме наплаши, като взе да ме разпитва за толкова много неща. Ох, много съм подробна, спирам. С две думи – ужасно ме е страх да не би да е увредено детенцето ми. От ХЕИ ми звънят периодично да ме уведомят до къде са стигнали нещата, джипито и то е притеснено, частния доктор също иска да го информирам за резултати. Прекалено сериозно ми се струва и след като прочетох почти всичко за рубеолата в интернет. Остава ми само да се моля и това препятствие да премина успешно и втората половина на бременността ми да мине без притеснения. Открих лаборатория и във Варна, която изследва антитела и титри за рубеола, та снощи пуснах кръвчица и там. Детето втори път не бих подложила на това. Резултати – след 10 дни.
В неизвестното съм, не исках да ви натоварвам.
Единият от плюсовете, за ранната ми бременност беше, че сега когато Нори не е на градина няма как да ми носи болести и най-вече шарки, докато бременея, а то какво стана. Нещо си направих сметката без кръчмаря.
И сега една хубава новинка – днес се роди една малка принцеска на моя приятелка. Още не зная как ще я кръстят, но важното е, че е жива и здрава.
И още една хубава новинка се сетих – тези дни видях, че имаме още една майка августинка бременна. И отново августинка. Габи32. Дано се сетите. Има момиченце – Юлия. Не е писала доста отдавна при нас, но да е жива и здрава.
Хайде целувки момичета и не ме мислете, ще се справя. Оптимист съм.

# 82
  • у дома
Мадона, много  Hug  Hug  Hug от мен и се моля всичко да е наред  Praynig  Praynig   Praynig

# 83
Мадонка,не се шашкай толкова ,вярно сериозно е ,ама ако погледнеш реално ,най важните органи,мозъка и др са вече оформени и сега само растът,така че се надявам да няма проблем,ох не знам какво да ти кажа ,много ще ви мисля поне 10 дни  Tired
Радвам се за приятелката ти и за Габи32 ,сигурна съм че и при теб нещата ще са добре ,мисли позитивно и чудото ще стане,ще се моля за вас! Praynig Hug Hug Hug

# 84
  • София
Мадона едва ли ще си спокойна, докато дойдат резултатите, но гледай да не се тревожиш много.

Иначе и аз съм много щастлива днес по две причини. Една от най-добрите ми приятелки днес ми каза, че е бременна. 5 г.с с термин 10 септември. Много се радвам за нея.
Другата причина ще оставя засега в тайна - просто ви моля до утре наобяд да ми стискате палци.  Wink

# 85
Мадонке  Hug Hug Hug
Има ли и др симптоми или само петната??? Ицето така изби от Суметролима, а бяхме накрая на лечението. Във форума четох, че имало и друг вид шарка, която някои доктори е отричат

# 86
Мама Марго, така е, най-опасна е до третия месец до завършването на органогенезата, но въпреки това има голям риск. Удряло в сърцето, очите, слуха...
Много, много се надявам да е шестата шарка, за която мисля че говори бамбучка. Розеола. Марти на Милена мисля, че я караше лятото. Дано да е това. Нори пи аугментин, но се чудех защо по дяволите не ни действа този антибиотик. А то се оказа, че евентуално не е било ангина, а вирус. Шарките ги водят вирус и те преминават без лечение. Антибиотици изписват за бактерии. Сега ми е съвестно, че давах АБ без причина. От обрива няма и следа. Появи се за два-максимум три дни. Така казаха, че ще бъде и от ХЕИ и джипито. Няма белези, няма нищо. Сега е екстра детето. Все едно, че не е боледувала от нищо - нито Т, нито кашля, нито сополи, НИЩО, само големия страх на майка му, да не е заразила неродената й сестричка.
Нана, чакам новините, по дарик ли ще чуем? Стискам палци. Лека бременност и на приятелката ти.

# 87
  • В ЛЮтеницата
Мадонка, не че ще ти е лесно, но не го мисли - няма смисъл. Сигурна съм, че всичко ще се подреди - хубавите неща стават трудно  Naughty! Кой знае какво е объркал доктора при диагнозата! Ако беше сигурен, че сте толкова заразни - нямаше да ви пусне да се разхождате насам-натам  newsm78! Освен това на Лора доктора ми беше казал, че е възможно температурата да завърши с обрив.
Стискам палци, Hug и чакам да те прочета успокоена и щастлива!!!! На 14 ли ще е?

Честито и на Габи32!
Браво на всички бременни за второ! И едно име за следваща тема "Августинчето е палаво дете - майка му обаче иска две!"   Laughing

# 88
Мадонче,колко и да ти казваме да не се притеняваш, ти пак ще мислиш за това. Ако в Сф стават изследванията за 1 ден, може да скочите до там въпреки лошото време за да си на ясно. мога да си представя колко ще са тежки следващите дни за теб Hug
Но наистина - хубавите неща стават трудно!!!

Pepper, мн ми хареса заглавието за темата, но като гледам каква активност има през последните дни, ще трябва доста да почакаме за нова

# 89
Мадонка радвам се,че се zаписа.И ние лятото същата работа,беz да е имал контакти с деца рубеола. И оттам почнаха шоковете сложиха грешна диагноzа zаради zдравната каса,направи фибрилен гърч,7_8 антибиотика,от 20тото бодене спрях да броя,3 пукнати вени,ниски левкоцити и нищо като не помогна айде в онкологията. Важното обаче е,че всичко zавърши с хубав край. Та колкото по_zле иzглежда сега,толкова по_хубаво ще е накрая.За притеснение си е,но слушай мама Марго,тя много чете и мисля,че е права.Ама те гледам,че си силна и най_важното си оптимист,така че няма какво да се случи лошо.
Нана стискам палци до 14ч и после искам новина(уф любопитство бе)
Гледах януарското албумче,всички са пак номер едно,само Наско на Ели ми се стори малко тъжен на снимките.
Алекс беше днес пак в zатишие,та очаквам буря. Не мога да го накарам да си иzпие цялото лекарство,наливам в гърлото,той плюй. Иначе днес направихме сефтето_първата цицина,огромна е. Ще сложа тия дни снимки в албумчето да се иzфукаме и ние с цицина. Занималнята беше пълна катастрофа,zащото са го сложили в група с 10_12 месечни,а там никой не върви,камо ли кули да строй или да рисува,та си играхме пак двамата.Единствената полzа беше бебешкото ревю.

Общи условия

Активация на акаунт