Строеж - къде, как, колко? тема за взаимопомощ

• 42 959
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
Ако се мъчите от доста време с него , по-добре не се разделяйте!Току виж и със следващия ви отнеме месеци , докато влезе в час.
И какви са тези приблизителни размери  Simple Smile , точни - ако не му режеш пръста!  Joy Нашата къща е Г-образна.Не съм го мислила аз ,той го предложи и аз го харесах.

# 226
  • България-Швейцария
Ljuboznatelna, какво ви е равно, направо завидях.
Нашата вила е на баир Rolling Eyes, има едни тераси също така, които изяждат 1/3 от двора, аз искам да ги махам и да изравнявам, това значи кОпане, укрепване, подпорни стени, зид също така, защото комшията с пресния строеж също е хапнал от стръмната част... ще видя на баир лозе май.
И поне откъм неговата страна ще трябва елиминирам прозорците, много сме близо (поне е север и нищо не губя).
Не знам какво ще се получи, сигурно нещо като в Санторини, само дето морето липсва Laughing

# 227
Ако се мъчите от доста време с него , по-добре не се разделяйте!Току виж и със следващия ви отнеме месеци , докато влезе в час.
И какви са тези приблизителни размери  Simple Smile , точни - ако не му режеш пръста!  Joy Нашата къща е Г-образна.Не съм го мислила аз ,той го предложи и аз го харесах.
И аз много искам на Г   Kissing Heart, още повече, че парцела ни е леко трапецовиден и дълбок навътре ако си го върнем от съседите де   hahaha и мисля, че такава къща най ще пасне  newsm78, а и двор ще остане  Joy

# 228
Как няма да си го върнете?!ВЗехте ли вече адвокат?Върнах се малко назад да прочета за проблема ти.Къде беше мястото?

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 19:26 от Диди69

# 229
  • густо майна Филибето
Диди69, за 75м ограда платната (200/150см всяко)  ни излязоха около 2000лв , но имай в предвид, че намерихме човек да ги завари за 200лв, обикновено искат многократно повече. Не е идеална, но ще го преживея. Изрязването на овалите и заварката на обекта си ги прави мъжа ми и плати два надника на помощник. Бетона за 100м основи, 60см дълбоки излезе 1600лв, отделно изкопаването. Преди да се отвори възможност да ги налеем валя 1 седмица и изкопа на места се свлече, затова в горната част остана широк и пое повече бетон. Не е правен кофраж, наливахме направо, иначе можеше по-малко бетон, но пък се включва и цената за кофража.
Голяма хамалогия е боядисването, всяко желязце се почиства от маслото, с което е намазано, ако има ръжда се обработва, грунд, после боя....
CTramell, трудно ще ви е с терасирането, но затова пък ще е по-красиво Simple Smile Тук, в равното тракийско поле си е така Simple Smile
Ние насипахме още 40см пръст, за да сме на по-високо, защото нашето място беше най-ниското, а почвата е глинеста и задържа вода. Изобщо не съобразих тогава, че засипваме и плодородния слой, насипа няма грам хумус. Ще трябва яко да торим.
ВЯРА, аз също нищо не разбирам от езика Simple Smile Една приятелка на дъщеря ми донесе албуми с такива скици и аз си записах Husskiss като ориентир и после ги търсих в нета, защото момичето си взе албума. Ще се ориентираш и ти Simple Smile Ползвам и един преводач , пиша си някаква дума, която после пускам на търсачката, например с гръцкия се оказа много по-трудно да разбера къде да кликам  Grinning

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 08:10 от ljuboznatelna

# 230
И нашият парцел е с голям наклон. Аз предпочитам равните, но....това е положението. Сега плановете на къщата са такива, че откъм улицата ще изглежда едноетажна + подпокривно пространство, а откъм двора - един етаж повече. И естествено терасиране на останалата част от двора. Отдавна не сме си обикаляли мястото Laughing Сега като е зелено и разцъфнало, сигурно ще красиво, макар и да е само полянка и тук-там дръвче...

# 231
Как няма да си го върнете?!ВЗехте ли вече адвокат?Върнах се малко назад да прочета за проблема ти.Къде беше мястото?
То ясно, че ще си го върнем  Peace обаче дотогава  Sick кой знае колко време и разправии ще минат  #Crazy
Говорихме с 2 адвокати дето ми говорят за време от 2-3 години евентуално дела и  #Cussing out а сега чакам да ме свържат с някакъв дето се занималвал предимно с имуществени дела и бил много в час, пък да видим  newsm78

# 232
Много лошо!Няма ли начин да ги притиснете тези?!Ако в общината са оправили документите и те са в явно нарушение , може пък и по-бързо да стане! Успех!
ljuboznatelna , благодаря за инфото!Ще покажа калкулацията на мъжа , да не го мине някой в сметките !  Joy Видях ,че пишеш и в темата за градинарството , много ми се иска и на мен , но имам само един почти безуспешен опит да направя двора на вилата.Макар ,че имайки предвид какъв змиярник беше , сега направо е райска градина!  Laughing

# 233
Пробвахме с добро - не става, със заплаха за съд - пак не стана  #Crazy
Ходихме при кмета и архитекта на общината - те казаха, че не били страна по подобни спорове, тъй като техните скици са "почти" ОК като се има предвид кога е регулиран района преди N-години са добре.
И така остава съда май  newsm78

# 234
Да , но ако техните скици са "почти" ОК , означава още повече спорове в съда?! Не сте ги сплашили както трябва!  Wink Те всъщност са си заградил мястото,така ли?И колко кв. само те са ви взели?

# 235
Тъй като на мястото никога не е строено, а е между къщи от 3 страни  Peace се оказа, че от ляво и дясно оградите на съседите бяха "понавлезли" в имота ни с 1-1,20м  Rolling Eyes  но с тези старци  се разбрахме - след замерването им показахме реалните скици и те ни се подписаха, че са съгласни да изравним за наша сметка, и всичко е ОК  newsm10
Обаче тези отзад са влезли на 5,5 м и реално около 47 кв.м наше е техния двор  Sick което всъщност е една добре прекопана и заседена градина на бабата  Mr. Green и тя рече, че не си я дава  smile3515 че така си било от време оно  #Crazy и ние сме били нещо в грешка  #2gunfire
Срещахме се и дъщерите им, ама то все таз  Thinking едната се оказа по-разбрана, ама явно безгласна, а другата   Rolling Eyes ле-ле мале какво зло  smile3511 нематае си представа направо  smile3516
Така ме вбеси, таз зла кучка без извинение, че даже предложих на мъжа ми да им пратим "едни момчета"  fight  fight ама той не е е съгласен  no

# 236
ВЯРА ,това е ужасно!А по скиците в общината как се водят тези 47 кв.м.?Ако и там не са във вашето място ще имате много проблеми!Момчета  не изпращай , макар да съм на твоето мнение  Peace , но може да полееш  градинката с нещо в някоя късна , потайна доба ! Laughing

# 237
и в общината, и на скица, и навсякъде са си МОИ  Peace само не и реално  Joy
 Joy Ти като една приятелка... щяла да ми хване "сляпо куче" или някаква подобна животинка, та да съм я пуснела в градинката  им hahaha

# 238
  • в моя свят на мир и любов
Вяра,
Вместо момчета, по-добре да извикате багер и бригада - багера изравя всичко, а бригадата за един ден вдига каменна, желязна  или друга здрава ограда. Нека бабата да се жалва после в съда и да доказва, че градинката си е била нейна.
За 50 квадрата от двора си струва да се предприемат по-крути мерки. Щом и правото е на ваша страна.

Не виждам защо трябва да се съдите, при условие че върху земята няма постройка, а и я владеят незаконно.

# 239
ВЯРА , тогава ако ви е добър адвоката може да се оправите и бързо!А пък за градинката и няколко пакета сол ще оправят работата!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт