Колко е таксата във вашата детска градина?

• 11 874
  • 208
  •   1
Отговори
# 90
  • Габрово
И в нашата е изложено менюто. Имам други съображения. Но например супа топчета може да се направи с кайма от 4 лева, а може и с кайма от 6 лева. Айряна може да се направи с различен брой кисели млека и разни ей такива дреболийки. Не знам абсолютно нищо по този въпрос. Да- мога да го намеря вероятно в нета, но както се оказа с таксите, може да има разлика и в това в различните градини. Все пак поверяваме им най-скъпото си, оправдано е да се интересуваме.

Те ще ти изкарат рецептите както са по рецептурник, примерно, но никога не можеш да бъдеш сигурна продукти с какво качество влагат в тях. Реши ли персонала да крадва, няма да ти каже я. 

# 91
Така е за съжаление. Какво ли се напъвам и аз... Хареса ми идеята да се събират допълнително пари и да се обогатява менюто с качествени продукти. Но...съм много скептично настроена за реализирането тук. Confused

# 92
  • Sofia
И аз не съм сигурна ако събираме допълнително пари за качествена храна кой ще храним децата или персонала. Затова съм против.

# 93
Задължително всеки ден се изнася менюто.
Майка ми работи в ДГ. Абсурдно е да се покрадва от храната на децата.
А и смятам, че трябва да си голям наглец, за да лишаваш дечицата за собствени облаги.
Не забравяйте, че в ДГ персоналът е изцяло от женското съсловие, а всяка една от тези жени е и майка. Не мислите ли, че някакси не е етично да мислим, че ние сме добри майки, а те не?
Не си мислите, че съм пристрастна. По-скоро смятам, че всяка жена носи в себе си майчиното си чувство към всички деца, не само към своето.
Не го приемайте като упрек. Далече съм от тази идея.
Просто трябва да имаме малко повече вяра помежду си. Hug

# 94
  • Ланкър, планините Овнерог
И при нас има изнесено меню. В понеделник изкарват за цялата седмица какво ще е. Има и допълнително винаги. Даже веднъж така разбраха, че с Констанца нещо не е наред-не си искала допълнително. Гладна никога не се е прибирала, освен когато за следобедна закуска е имало нещо, което тя не яде.

# 95
Цитат
В Бургас таксата е 35 лв., отделно се заплаща за допълнителните занимания, а консумативи купуваме най-много два пъти годишно.
Peace

# 96
Oх, чета ги тези суми и си мечтая кога и аз ще почна да ги плащам, няма да споменавам какво ми коства в момента гледането на дечко, да е жив и здрав. Ама 40 лева ми се виждат направо смешни, даже и 50, 60 да са-но да е качествено. Peace
Един въпрос офф-ако си плащам пълната такса-нали може да настоявам детето да е само до обяд? И имат ли право да ми откажат? newsm78

# 97
Един въпрос офф-ако си плащам пълната такса-нали може да настоявам детето да е само до обяд? И имат ли право да ми откажат? newsm78

Мисля, че няма проблем. Поне при нас е така. Следобедните им занимания са Игрови, т.е не е застъпен учебен материал. Но все пак всяка градина си има някакви принципи.

# 98
  • sofia
Няма да ти откажат, спокойно. Но трябва да си платиш порциона за цял ден. То всъщност детето няма да яде само следобедната закуска, което не е голма загуба. По мои наблюдения те са най-афив от цялото меню през деня.

# 99

Няма да ти откажат, спокойно. Но трябва да си платиш порциона за цял ден. То всъщност детето няма да яде само следобедната закуска, което не е голма загуба. По мои наблюдения те са най-афив от цялото меню през деня.
Сега остава и да го приемат..... Whistling Whistling
Че с тези побърквации покрай новата система-ужас.

# 100
  • Sofia

В градината на сина ми практиката е седмичното меню да се слага на дъската за обяви в коридора и родителите се информират от там. Ама то май си зависи от персонала, а и от родителите-да изискват такава информация.
Задължително е седмичното меню да се слага на видно за родителите място. Няма какво да се коментира по този въпрос. Това е изискване, което трябва да се спазва. Но в много градини , че не се спазва е друг въпрос.

# 101
  • Sofia
Задължително всеки ден се изнася менюто.
Майка ми работи в ДГ. Абсурдно е да се покрадва от храната на децата.
А и смятам, че трябва да си голям наглец, за да лишаваш дечицата за собствени облаги.
Не забравяйте, че в ДГ персоналът е изцяло от женското съсловие, а всяка една от тези жени е и майка. Не мислите ли, че някакси не е етично да мислим, че ние сме добри майки, а те не?
Не си мислите, че съм пристрастна. По-скоро смятам, че всяка жена носи в себе си майчиното си чувство към всички деца, не само към своето.
Не го приемайте като упрек. Далече съм от тази идея.
Просто трябва да имаме малко повече вяра помежду си. Hug
Краде се, въобще не е абсурдно. Майка ми е диетолог който съставя меню за детски ясли. При няколко проверки е установено, че персонала не е дал плода цял а са дали една четвърт от изписаното. Това се случва и с приготвянето на храната икономисва се от продуктите за  да се вземе за вкъщи.

# 102
В Варна таксата е 30лв. В началото на годината сьбираме пари за консомативи 50-60лв.като сложиш и извьн класните занимания и езиците средно на месец идва кьм 50лв. на месец. smile3525

# 103
Краде се, въобще не е абсурдно. Майка ми е диетолог който съставя меню за детски ясли. При няколко проверки е установено, че персонала не е дал плода цял а са дали една четвърт от изписаното. Това се случва и с приготвянето на храната икономисва се от продуктите за  да се вземе за вкъщи.

Е, това означава, че наистина има супер нагли хора. Дано никога не се сблъсквам с такива, а още по-малко децата ми, че...  fightfight

# 104
В София е 40лв, в провинцията е 20лв. ..

В Хасково е 50 лв. ...

Общи условия

Активация на акаунт