Ехоо, има ли бебета за Септември???

• 15 518
  • 306
  •   1
Отговори
# 60
И ние пазим форма Simple Smile

Моят гинеколог не е привърженик на витамините. Затова той ми беше казвал да изчакам поне до 3-тия месец. Първите 3 месеца да пия само фолиева киселина.
Аз мисля да отида на преглед поне след 1 месец.

Майка ми ме изумява, като ми говори, че трябва да махна детето или ако го оставя поне да спра да кърмя. Че след като съм забременяла кърмата била отрова. Пълни глупости. Аз пък си мисля, че ако продължа да кърмя няма да имам нужда от подготовка на гърдите. Мисля, че малкия ще се отбие сам, когато кърмата намалее заради бремеността.

# 61
и аз се присъединявам към описаните симптоми. гърдите имам чувството, че растат със секунди Laughingи спя зимен сън, в събота се събудих в 14 ч.  #Crazy кажете за секса, какво Ви посъветваха лекарите, защото и нашата лекарка май каза да внимаваме.

# 62
Спермата може да предизвика контракции и преждевременно раждане, затова гинеколога ми казваше да ползваме презерватив. Той смята, че не е хубаво да се ходи и на море. Мен още ме е яд, че го послушах за това.
Аз лично не виждам проблем. Ако няма проблеми с бремеността, по-добре си живей спокойно, прави си секс и се наслаждавай на последните минути спокойствие Simple Smile След раждането е по-трудно.

Дано бременостите ни протичат леко. Без прилошаване и повръщане.

# 63
Никакви симптоми тука също.

Освен ако имате проблеми с бременноста, няма защо да се спира секса или да не се ходи на море. Wink

Предполага се че спермата може да помогне да се започнат контракциите като си в 9тия месец, но знам доста маики които го опитаха този номер и не сполучиха. Но поне мъжете бяха доволни, ако не друго.

# 64
Аз съм с кофти симптоми този път. Гади ми се почти непрестанно, а вчера и повръщах Sick ПРедния път просто не съм разбрала какво е да си бременна Crazy Пожелавам ви от сърце всичко при вас да си остане така и гаденето да ви подмине Hug

Всъщност "опасността" при секс идва от контракциите по време на оргазъм. Но, това няма нищо общо с родовите контракции поради една основна причина - в края на бременността в матката се образуват т.нар. "Окситоцинни гнезда". Точно те улавят повишеното количество окситоцин и задействат родовите контракции. При нормално протичаща бременност такива гнезда са образуват наистина в края и затова не е опасно да се прави секс. Ако обаче има проблем трябва да се внимава, защото окситоцинът (който всъщност е хормонът на щастието) се отделя по време на оргазъм (в чувствително по-малки количества отколкото за раждането) и може да направи беличка.
За кърменето - проблеми няма. Стига всичко да ОК Grinning Пак поради окситоцина Wink Кърмата трудно ще стане отровна. Просто към 5-6-тия месец на бременността ще премине към коластра и значително ще намалее. Тогава обикновено привързаните се отказват, но историята познава всякакви случаи Wink
А море ние планираме през юни - живот и здраве. Мислим да опитаме в затворен комплекс на Ол инклузив, но да е живот и здраве ще видим Grinning
Морето няма как да навреди поради две причини - първо - самото то е самопочисваща се екосистема и не задържа опасни микроорганизми. Все пак водата е солена, а знаете солта е силен ... дезинфектант и затваря рани.
Второ - все пак матката ви си има запушалка, която пък пази абсолютно механично от проникване на всякакви бактерии и вредители при бебето.
Та - организмът на жената е защитен от всякъде, а морето е благодат за всяка бременна. Поне липсват всички отвратителни химикали, които се изливат в басейните и които а в пъти по-неприятни и опасни Grinning

# 65
Привет, момичета! Да кажа и аз за симптомите при мен- сутрин съм много чувствителна към миризмите, но не повръщам. Много са ми чувствителни гърдите и ме болят при пипане. Прозявам се непрекъснато!!! Но засега си мисля, че не мога да се оплача, направо съм си добре! За сега съм много предпазлива както към гимнастиката, така и към секса, но смятам, че ако се чувствам добре, не би трябвало да се отказвам от нищо. Вчера например ходихме на планина, возих се на лифт, след това около час изкачвахме пеша (нищо екстремно, разбира се) и бях в тонус и О.К. Пожелавам на всички лека и приятна седмица!

# 66
Ето ме и мен, с предколедно бебе. Живот и zдраве с термин 13 сепрември.

За сега нямам никакви приzнаци освен честото ходене до тоалетна.

Колкото до спорт... тук в немските сайтове намирам информация, че е раzрешено, дори и преди 12та седмица (раzбира се, трябва пулса да не надвишава определени норми и упражненията zа коремни мускули да са по умерени). Но другата седмица ще ходя на преглед и тогава ще питам лекаря си. Аz лично смятам да продължавам със спорта, докато лекаря ми не го zабрани.
Колкото до не правенето на секс и такива преохранителни мерки... не съм съгласна. Не съм съгласна някой да ме поставя под стъклен похлупак и там да си карам цялата бременност. Ако се появат проблеми, да... но така.

Вчера говорехме с мъжа ми на такива теми и решихме, че ще живеем така, както и преди. Алкохол и кофеин си спирам, но смятам да не се втелявам на тема храни... Само дано всичко е наред.

Лека и успешна бременност на всички.

А, и последен въпрос, на кой ден от zакъснението направихте теста? Ние на 8ми, ама предполагам, че никой не е иzдържал толкова дълго.

# 67
Виждам че мненията ви за секса са еднакви - да си правим спокойно секс и това е Simple Smile Стига да няма проблеми разбира се.
Geri, аз теста си за бременност го направих два дни преди очакваната дата на цикъла. Wink Показа ми силни две черти. На самата дата отново си направих и резултата беше същия. Но докато не отидох на доктор не смеех да се похваля.
Хайде дано да караме леки бременности! Simple Smile

# 68
Здравейте момичета!
Колко добро време е Коледа за зачеване... Hug поздравление на новодошлите!
3 дни преди цикъла имах светло кафяво леко течение и си сложих превръзка даже, но като станах на сутринта и видях, че е спряло се усетих бързо, че чудото се е случило Grinning тогава и забелязах, че гърдите ми са болезнени и много ми се спи, а на 12.01 ми беше първият ден от рисковите когато започват да се оформят органите на бебето и от тогава всичко се промени.
Силно гадене и не само сутрин, нямам вкус в устата и нещо чудесно ... нямам апетит Grinning
Много ми е слабо обаче и не мога да се стопля.
В сряда си запазих час при гинеколог, но за мен въпроса не е дали или вече съм съвсем сигурна, а дали всичко е наред.
Секс сме правили при предишните две бременности до края, но в деветия месец вече чувствах, че по време на оргазъм матката ми така се свива, че се чувствах виновна, че може би развалям комфорта на бебето и без това му е тясно и си мислех, че може да ми изтече около плодната течност, но да спираме секса ми се струва доста кардинално и ако няма причина не бих прибегнала до това решение.
Днес нищо не ядох като си мислех, че така ще ми се гади по- малко, но явно няма връзка.
Сега отивам да се почерпя с нещо топло та дано да се стопля след като сложа в стомаха доза енергия Wink
Желая ви хубава седмица и много време за сън Peace

# 69
И аз не мога да се стопля. Все ми е едно студено, но може и от времето да е  Crazy Не ми се спи така, не се чувствам сънлива. Снощи даже не можах да спя, но явно е от превъзбуда.
Иначе си ходя на бач и днес гледах да не се товаря много. Абе пазя се, направо. Понеже ми е първа бременност и още изпитвам леко напрежение, да не се преуморя случайно и да стане нещо лошо. Иначе днес си взех направление за гинеколог и утре мисля да си запазя час за сряда/четвъртък. Как мислите, дали след 6-7 дена закъснение ще се види нещо? (Лекарят, който съм си нарочила да ме следи, има вагинален ехограф).
Ееех, за морето ме поуспоки, Асенцето  Grinning
Миналата година от много работа отидох само за един ден, но тая може да си поотпусна душата, че после, живот и здраве...  Mr. Green
В коя седмица може да се види пулсиращо сърчице? 7-8 г.с. ли беше... ?
А, за гърдите - моите принципно са малки и сега като ги гледам такива, ми е много странно Simple Smile Таткото много се радва, хехехе.
А теста ми за бременност го направих на 4 дни закъснение и показа втора черта, малко по-бледа от контролната.
Лека вечер ви пожелавам Simple Smile

# 70
  • Sofia
Аз утре ще ида на доктор.
Моарейн, то и моето закъснение е толкова някъде, но трябва да се види плодното сакче.
Да видя поне дали си е на мястото,че много ме е страх от извънматочни.
На море много ми се ходи и на мен, а не ми се иска и дечицата да пропускат. Ако всичко е наред някъде юни ще сме и ние сигурно.

# 71
Увеличава се септемврийската дружинка! И толкова много майки с трето бебе....супер. И аз така искам поне 3. Wink Иначе за неразположения не ми се гади, не повръщам, но пък ми е едно разбаркано в корема и нищо не ми се яде. Теста го направих в деня когато трябваше да ми дойде(31.12) и поднесох новогодишен подарък на мъжа ми- положителен тест за бременност.  Heart Eyes
За морето много ме обнадеждихте, че и аз се бях поотказала, но ще видим. Хайде и дано тези които се чувстват дискомфортно да е за кратко.

# 72
Момичета колко дена след теста или по точно с какво закъснение отидохте на лекар и какво се видя на първият прегле?

# 73
Около 6-7 г.с. може да се види сърчицето. Аз за тогава съм си го наканила, та да се види. Ако се види малкото сърчице, 95% бременноста е наред и можем да се успокоим.

Много се радвам че сме повечко които очакваме трето бебоче. Но скоро ще се появят всички които ще получат  изненада и не са очаквали да са бременни. На тях им трябват ниаколко дена/седмици да си вземат тест и да се убедят. Wink

# 74
Леле ужасен български - извинявам се. Не казваите на никого

Общи условия

Активация на акаунт