"АПРИЛските деца обичат щурата игра със снежни топки и шейна"

• 11 381
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
ЧРД  на Деси!Много положителни емоции,много прекрасни моменти!

Ядки-давам ,да но само да си вкуса.Но аз по принцип всичко и давам,няма нещо кулинарно,което е поискала и не е опитала.
При нас също,сваля ли дрехите от простора за да ги изгладя,тя е взела няколко и си ги е сложила на главата и така обикаля.
Спането е само два часа  Tired,слагам я в 13:30 и в 15 ч. някъде е готова.
Вечер си ляга към 21:30 и става в 8:30  Rolling Eyes
За активното дете-моето е такова,не се спира,понякога излизам от стаята само и само за да се успокоя,че скоро ще ме побърка  #Cussing out
Не мисля, че е генетично, появява се в повечето случай в семейства  (майки ) пушачи. Обяснява се с въздействието на никотина и другите вещества върху изграждането на нервната система на ембриона. пушачките да не ме линчуват, моля, макар,че със сигурсност ще ми теглят по една тънка и дълга Mr. Green

Mr. Green Така е ,само тютюна е виновен за всичко  Mr. Green А не сте ли се замисляли ,че просто децата са такива и не е нужно да има причина за да са толквоа активни.Защото аз познавам семейство в което няма нито един пушач,ама детето е просто не супер активно,а страшно активно

За чупенето-не е чупила нищо досега,но за сметка на това,сяда на дивана,кръстосва крак в/у крак хваща дистанционното и си сменя каналите  ooooh!

Скарлет,на мен ми казаха,че след като съм си пазела дъщерята толкова много да не я удрят ,да съм я държала в саксия,та ако искаш ша ги съберем,няма ги пускаме навън  Mr. Green

концентрирани, по луди-Скарлет ще ти кажа,че Дея също е така,примерно бяга като луда ,прави в кухнята остър завой и без да гледа се удря в ръба на кухн.плот,точно под окото,минути по късно бяга по коридора ,влиза в трапезарията и се блъска със стола,въобще не внимава и не гледа

Мед-давам,ама не  така с лъжица ,а в чай примерно

За заиграването-ами заиграва се,по малко със всичко,отиде при кухничката си,после при пианото,след това при куклите и така

Пленумче?Таззи година няма да изтървем  Wink Ще дойдем и ние,без това отдавна се каним със Сминсчо да се запознаем  Heart Eyes

# 106
Ще дойдем и ние,без това отдавна се каним със Сминсчо да се запознаем  Heart Eyes

Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Обичам си ви,ей! Heart Eyes

Поздрави на всички от Рачето, тук са до края на месеца някъде  bouquet

# 107
  • 2 етажа над тавана
Татянка, честит имен ден! Да ти е живо и здраво името, в дома ти да има много топлина и обич и никога да не стихва детската глъч!!!

Честито и на другите празнуващи под прикритие!!!

Дааааа, мъглата е най-противното нещо на света Twisted Evil

След като вчера си стояхме вкъщи по принуда - мъжо си беше забравил предния ден ключовете от нас в служебния бус и, естествено, взе моите и ние с Маги останахме като затворнички цял ден - явно и днес се очертава вътревисене. Още повече като слушам какви ги говорят по ТВ - въздуха замърсен 4 пъти над нормата. Е, как ли пък няма да си изкарам детето в тая мъгла #Cussing out

Днес за обяд няма да готвя, това е. Твърдо съм решила. Crossing Arms Ще поръчам китайско, пък Спас ако иска да го яде. Вече, честно казано, взех да се изчерпвам откъм идеи какво да готвя с тоя капризен на ядене мъж Rolling Eyes То може ли да се кара само на месо и картофи #Cussing out А най-обичам като ми каже - "Ми ти за теб си готви каквото ти се яде" - е, да, аз цял ден в кухнята ли да вися Close

Лек ден, момичета Hug

# 108
  • Sofia
Честит имен ден на именниците! Да са ни живи и здрави и много щастливи!
Здравейте и от мен, шарката вече почти я преборих, но сега се почнаха едни сърбежи, ама се радвам, че скоро ще мога да изляза, тука вече почнах да психясвам.
И Ивайло е много палав, не е чупил нищо, но за сметка на това една ракла вече е почти счупена, навсякъде където може да се отвори, се отваря, вади се всичко, хвърля ги навсякъде, на моменти милия тича в стаята като обезумял, има много енергия, като седим почти постоянно вътре, не се заиграва, взима нещо и все трябва да го хвърля, със всичко иска да чука, по цял ден носи отверки и навсякъде бърка с тях, мисля, че ви бях споменавала, лятото една съседка с момиченце на неговата възраст ми каза, че съм го изпуснала, затова не ме слуша и не се спира на едно място, ами чесно да ви кажа притесних се, покрай нас дечицата са все кротички, реших първо, че наистина явно проблема е в мен, но после си говорихме с мъжа ми и той ми каза - по-добре диво, отколкото заспало, а пък и няма да си прибиеме детето я, такова е палаво, да ни е живо и здраво. Съседите от входа му засичали колко време седи на едно място - 90 секунди,  Simple Smile защото му дали една солетка и седнал да си я хапне.
Гледам стягате се за среща, дано и ние имаме възможност да отидем.
Днес за първи път мисля да го оставя да спи при баба му, от сега ми се е свило сърцето, какво ще стане, не се е отделял от нас, но пък все трябва някога да стане, ще видим, ако не стане, отивам и си го прибирам.

# 109
  • София
А как сте с гърнето - ние определено вече си казваме за акото - хваща се за дупето и вика "у", незнам защо? Може би като ака и се напъва да му напомня звука на" у"?!

За срещата нищо не пишете - да пуснем ли отделна тема или тука?

# 110
  • Sofia
При нас гърнето е голям проблем, по едно време си казваше, когато ака, но като реша да го сложа тогава, не иска бяга, сега от няколко дни не казва, явно ще трябва още да изчакаме, или пък мисля да му купя друго гърне - столче, все имам чувството, че това обикновенното не му е удобно.

# 111
А как сте с гърнето - ние определено вече си казваме за акото - хваща се за дупето и вика "у", незнам защо? Може би като ака и се напъва да му напомня звука на" у"?!

За срещата нищо не пишете - да пуснем ли отделна тема или тука?

Вени,пусни отделна тема в "Календар"
За гърнето-до под кривата круша сме,хващам я когато и се ходи по голяма нужда,питам иска ли на гурнете казва високо и категорично "НЕ",но си показва ако е наакана

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes взаимно е   bouquet

# 112
  • 2 етажа над тавана
Пуснах тема за ПЛЕНУМА - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256778.new#new

# 113
Бясна съмммммммммммм  #Cussing out ,не мога си намеря място.Омръзна ми вече,нервирам се страшно много когато Дея ми казва,че е гладна,приготвям супата,като предварително я питам,дали ще я яде,отговора е "Да" и после ми казва "не искам" #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Не знам какво да я правя.
Отивам да изпуша една цигара

# 114
  • софия
Оооо Дея, и мойта дребната прави така...направо я свалям от стола за хранене и в кревата...да спи гладна! Mr. Green
Обяснявам и, че ако не иска да яде слиза от стола и излиза от кухнята...и аз беснеех много ама се старая да не обръщам внимание вече...ако не иска на обяд следобяд Laughingа ще яде повече..

# 115
Оооо Дея, и мойта дребната прави така...направо я свалям от стола за хранене и в кревата...да спи гладна! Mr. Green
Обяснявам и, че ако не иска да яде слиза от стола и излиза от кухнята...и аз беснеех много ама се старая да не обръщам внимание вече...ако не иска на обяд следобяд Laughingа ще яде повече..

Ужас,аз също така направих .Махнах я от масичката и за хапване,преоблякох я и в момента е в леглото.Направо ме побърква с това ядене,две лъжици и и стига  #Cussing out Лошото е,че и следобед толкова ще яде  #Cussing out

# 116
Дея, пробвала ли си като ти каже че не иска да и кажеш само добре и да прибереш супата? Калоян като направи така аз му казвам, че щом не иска няма да яде и оставям паничката настрана и точно след минутка вече си я е поискал и си похапва сериозно Simple Smile
Другия вариант е, взимам я аз и започвам да се правя че ям и му казвам, че щом той не иска, аз ще я изям. ТОй ме гледа, гледа и следва репликата "Иска такова" Joy т.е. това, което аз ям Wink
Аз не се ядосвам на такива неща. И на децата не им е лесно като не знаят какво искат, но има и нещо друго Калоян не ми е злояд и това сигурно също има значение ... сигурно на майките със злояди деца не им е никак лесно ...

# 117
  • Sofia
Милички не се ядосвайте не девойчетата - линия пазят,  Grinning я ги дайте при мен, да видят наборчето им Ивайло как унищожава манджите, даже хлебче си топи вътре, виж кремчета не обича, но манджи яде всякакви.

# 118
МИЛА ТАТЯНКА, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН!
ОТ СЪРЦЕ ТИ ЖЕЛАЯ КРЕПКО ЗДРАВЕ, МНОГО ЛЮБОВ И СБЪДНАТИ МЕЧИ!
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!

Hug Heart Eyes Hug

Мед не й давам - опитвала е само от филията на брат си.
Но аз и чай не давам, т.к. съм против приучаването към много течности, различни от вода. Всъщност и двамата пият само вода, понякога айрян, мноооого рядко навън от т.нар."натурални" сокове.
Гърнето - отдавна /може би началото на есента/ е изцяло без памперс през деня. Слагам само за спане памперс - напоследък все по-често се буди със сух, но ще изчака лятото за окончателното махане.
Телци също има сред Априлчетата! Дайте да кажем по една добра дума и за тях!
Wink

Ж, ние лично сме решили - децата ни, да тръгнат на у-ще на 7 навършени години, макар че синът ни напр. е роден през февруари. Така че и Априлчето ни ще тръгне на градина на 3 навършени години. Аз съм тръгнала на у-ще на 6г. и някакво предимство от това не виждам, освен че до определен момент бях сред най-младите в обкръжението ми. Mr. Green

Бубка, ти ли беше разказвала за една анимация с маймуна - Джордж!?  Thinking Сега при нас дават такова филмче по Диема Фемили и ми е интересно, дали е същото!? Пепи го гледа, но Вили въобще не я впечатлява, което ме радва, де. Mr. Green

Последна редакция: сб, 12 яну 2008, 15:21 от envia

# 119
  • Boston, MA
Татянче, честит имен ден!

Да, любопитният Джордж - това е много стара, класическа книга, отскоро е на филм. Само това гледа Дани, от сутринта почва "Джоджииии".  Grinning

Аз съм като Дея - Дани всичко опитва. Във Флорида яде алигатор, супа от рак, и една друга супер вкусна супа, която после се оказа, че била от рапани. Но ние нямаме алергии де, и не съм внимавала прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт